Chrudim – Prostějov 1:2 (kon.) | Táborsko – Varnsdorf 1:2 (kon.) | Vyšehrad – Třinec 0:2 (kon.)
Hr. Králové – Ústí n. L. 5:1 (kon.)
konec
MFK Chrudim
1:2 (0:1)
1. SK Prostějov
Sobota 21.11.2020, 13:30 • Městský fotbalový stadion Za Vodojemem, Chrudim • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Prostějovští prodloužili svou sérii naporazitelnosti na pět zápasů, tři body brali počtvrté v řadě a posunuli se tabulkou na třetí pozici. Hostům vyšel vstup do utkání v Chrudimi, v 6. minutě využili hned první větší šanci, když se sražená střela Zapletala dostala na malé vápno k Jakubu Matouškovi a ten uklidil míč placírkou k pravé tyči. Domácí čekali na vyrovnání až do 58. minuty, kdy při rychlém protiútoku poslal Rybička míč do vápna na Ladislava Mužíka a ten obstřelil vyběhnuvšího gólmana Muchu. Jenže nerozhodný výsledek příliš dlouho nevydržel, domácí sice ještě přidali na aktivitě, tu však v 65. minutě srazil z rychlého brejku Daniel Bielek, jemuž gólovou střelu do odkryté části brány připravil Matoušek. Chrudimští se sice po zbytek utkání snažili o vyrovnání, ale ani jedna z šancí se neujala. (15:29:46)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jakub Kopřiva, přichází Michal Stříž.
     
    90+2
    Roh Chrudimi nevyšel, ale následně se míč přesunul na levou stranu, odkud Krištof svým centrem našel na malém vápně Rybičku, ten jen těsně nedostal na míč.
     
    90+2
    Poslední šance pro Chrudim, bude rozehrávat roh z pravé strany. Opět je ve vápně i gólman domácích Mrázek.
     
    90+1
    Právě se rozběhla první ze dvou minut nastavení, domácím se čas rychle krátí.
     
    90
    Látal prodloužil centr hlavičkou do vápna na Rybičku, Chrudim reklamovala ruku soupeře, sudí Vojkovský se ale odpískat penaltu nerozhodl. Je z toho tak jen roh Chrudimi, do vápna míří i brankář Mrázek.
     
    88
    Rybička ve snaze dostat se k míči ve vápně soupeře fauloval, Prostějov se tak může na chvíli uklidnit.
     
    87
    Na polovině hřiště zastavoval hned v zárodku útočnou akci domácích Jakub Kopřiva, za svůj skluz uviděl žlutou kartu.
     
    85
    Chrudim už musí hrát na velké riziko, ale nedaří se jí dostat do souvislejšího tlaku a na dostřel branky Muchy.
     
    82
    Vojtěch Řezníček se na trávníku příliš dlouho neohřál, po střetu s protihráčem odkulhal s bolestivou grimasou do zámezí a nahradil ho David Látal.
     
    82
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází David Jurásek, přichází Štěpán Langer.
     
    80
    Hosté opět využili rychlého brejku, Rolinc si na levé straně počkal na náběh Kopřivy, ten pálil z první nad bránu domácích.
     
    79
    Prostějovská obrana zůstává stále pevná, domácím se nedaří prosadit po pravé straně.
     
    78
    Střídající Píchal se po přistrčení míče od Juráska ocitl ve velké šanci, Mrázek na poslední chvíli gólovou příležitost Prostějova uhasil a domácí následně dostali míč do bezpečí.
     
    75
    Série přímých volných kopů pokračovala, Verner našel na hranici malého vápna Krištofa, ten nebyl ale ideálně postavený a v nadějné šanci nedokázal nasměrovat míč na bránu.
     
    74
    Střídající Krištof se ujal exekuce standardky ze třiceti metrů, jeho střele po zemi chyběla jak větší razance, tak přesnost.
     
    71
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Martin Zikl, přichází Jakub Rolinc.
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jakub Matoušek, přichází David Píchal.
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Jaroslav Hlavsa, přichází Vojtěch Řezníček.
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází David Breda, přichází Denis Krištof.
     
    70
    Verner centrem ze standardky z levé strany hledal ve vápně Vencla s Fofanou, ani jeden z nich na míč nedosáhl a navíc se provinili faulem na brankáře Muchu.
     
    67
    O osudu utkání mohl z levé strany rozhodnout Matoušek, ten byl sám před bránou, brankář Mrázek proti němu musel vystoupit a domácí zachránila levá tyč!
     
    65
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Velká radost propukla v táboru hostů, kteří si díky využitému rychlému brejku berou vedení zpět na svou stranu. Chrudimští nerozehráli ideálně roh, po dlouhém odkopu odvedl parádní práci na pravé straně Matoušek, jenž se dostal s míčem až do vápna, kde se nenechal odstavit od míče a připravil gólové zakončení pro DANIELA BIALEKA, kterému stačilo míč uklidit do prázdné části branky.
     
    64
    Po rychlé souhře Chrudimi měl míč na kopačkách ve vápně Kesner, jeho snaha o přihrávku na malé vápno neskončila úspěšně, hosté dostali míč na roh.
     
    63
    Po řadě osobních soubojů na polovině hřiště získal míč Prostějov, v jeho moc se ale příliš dlouho neudržel a nyní už se může snažit něco vymyslet Chrudim.
     
    61
    Sokol svým centrem od levé lajny našel ve vápně Rybičku, ten poslal hlavou míč těsně vedle pravé tyče.
     
    60
    Vstřelená branka ještě podpořila útočné snažení Chrudimi, která se nyní snaží prosadit po levé straně.
     
    58
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Chrudimští se po rychlé útočné akce dočkali vyrovnání. Dlouhou přihrávku do běhu dostal na levou stranu Rybička, ten udělal dobře, když rychle poslal míč dále dopředu na LADISLAVA MUŽÍKA, jenž se uvolnil od bránícího hráče a po zemi poslal míč k levé tyči vedle vyběhnuvšího brankáře Muchy.
     
    55
    Další standardní situace Chrudimi těsně zpoza vápna, tentokrát z pravé strany. Přímo na bránu to zkoušel Breda, jeho pokus byl přizvednutý hráčem ve zdi a skončil nad bránou.
     
    54
    Trochu nečekaně se ujal exekuce standardky Ondřej Vencl, ten však trefil zeď. Následně zůstal v šestnáctce ležet kapitán Kesner, faul se ale nepískal.
     
    52
    Velká šance Chrudimi! Mužík se uvolnil k přihrávce na pravé straně, poslal míč do vápna, kde ale ani trojice hráčů nedokázala v zajímavé šanci zakončit. Následně pálil zpoza vápna Verner, který byl navíc faulován a domácí budou mít zajímavou standardku.
     
    51
    Po souboji s Vernerem v pokutovém území skončil na trávníku Matoušek, penalta se ale ani nyní nepíská a hra pokračuje dále.
     
    51
    Chrudim toho ve druhé půli zatím příliš nepředvedla, jasně aktivnější je Prostějov.
     
    50
    Jurásek na levé straně obehrál Bredu a stříleným centrem hledal v malém vápně Matouška, Mrázek dobrým zákrokem poslal míč do bezpečí.
     
    49
    Fofana musel být opět v pozoru v obraně, čistým způsobem zastavil rychlý protiútok hostů.
     
    47
    Po rohu Prostějova z pravé strany odkopával míč z vlastního vápna poměrně kostrbatě Fofana, hosté se dožadovali odpískání ruky, ale sudí Vojkovský zůstal klidný.
     
    46
    Hosté se hned po úvodním výkopu vydali dopředu, Ziklův centr do vápna z pravé strany si málem srazil do vlastní sítě Fofana.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Kang-hjon předvedl parádní práci s míčem u levé postranní čáry u brány soupeře, povedlo se mu i odcentrovat a následně pálil těsně zpoza vápna Verner, jehož tvrdá rána skončila hodně mimo.
     
    44
    Davidovi Juráskovi byl nejprve odpískán ofsajd a následně bránil rychlé rozehrávce Chrudimi, a tak uviděl za své počínání žlutou kartu.
     
    43
    Kesner rychle rozehrával aut z pravé strany na Mužíka, míč byl ale příliš dlouhý a Mužík ho nedostihl na hrací ploše.
     
    40
    Chrudim je aktivnějším celkem, ale ve finální fázi ofenzivy jim to stále nevychází a brankář Mucha neměl větší práci.
     
    38
    Chrudim měla k dispozici další standardku z levé pět metrů od vápna, Bredův centr mířil na Kang-hjona, ten ale netrefil míč ideálně a balon skončil v zámezí.
     
    37
    Prostějovští vybojovali míč na vlastní polovině na levé straně a rozjížděli rychlý protiútok, ten skončil přihrávkou na paty Matouška na polovině hřiště.
     
    35
    Útočné snažení Prostějova zastavil hlavní rozhodčí odpískaným útočným faulem, který ochránil Chrudim od zvýšeného nebezpečí.
     
    34
    Kesnerovi odskočil míč od nohy při zpracování na útočné polovině, dostali se k němu tak hosté, ty ho ale v tlaku poslali jen do zámezí.
     
    32
    Dvakrát po sobě faulovali na polovině hosté, povedlo se jim zastavit útočnou snahu Chrudimi.
     
    28
    Verner rozehrál standardku dva metry od vápna z levé strany na bližší tyč, odražený míč se dostal na hranici vápna k Hlavsovi, jenž ani nadvakrát nedostal míč na bránu. Nakonec pálil Kang-hjon, jeho sražená střela skončila v zámezí a bude následovat roh.
     
    27
    Ve stoprocentní šanci se ocitl domácí Kang-hjon, který se hned chytá za hlavu! Chrudim se prosadila po pravé straně, Mužík poslal míč po zemi na malé vápno, kde číhal již zmiňovaný Kang-hjon, ale netrefil odkrytou část branky.
     
    25
    Rohový kop rozehrál Kesner po zemi, jeho přihrávku pustil Breda na nabíhajícího Sokola, ten však ranou z první netrefil bránu.
     
    25
    Sokol se snažil centrovat do vápna z levé strany, Šměhyl srazil míč skluzem na roh.
     
    23
    Zikl se Zapletalem se snažili prosadit proti čtveřici protihráčů v pokutovém území, nakonec je z toho ale odkop od branky Chrudimi.
     
    20
    Prostějov je úspěšnější ve vzdušných soubojích, domácí se stále marně snaží dostat na dostřel branky Muchy.
     
    18
    Přestože je Chrudim více na míči, tak se jí nedaří dostávat do finální fáze v ofenzivě a nebezpečnější je Prostějov.
     
    17
    Spáčil dostal dalekonosnou přihrávkou míč na levou stranu k Sečkářovi, po jeho centru ale domácí dostali míč do bezpečí.
     
    15
    Po přihrávce Rybičky do vápna z levé strany se dostal sražený míč na hranici vápna k Hlavsovi, jenž pálil z akrobatické pozice, z první však nezamířil mezi tři tyče.
     
    14
    Chrudimští vybojovali balon na polovině hřiště a šli do přečíslení čtyři na tři, Mužík z pravé strany ale špatně odcentroval a odevzdal míč soupeři.
     
    13
    Matoušek nasadil na polovině hřiště jesličky Sokolovi, kterému už nezbývalo nic jiného než zastavit svého protihráče faulem.
     
    11
    Nejprve na polovině hřiště fauloval chrudimský stoper Fofana, chvíli poté ale následoval také faul hostů a u míče je znovu Chrudim.
     
    9
    U levé postranní čáry byl faulován Kang-hjon, rozehrávky standardky se ujal Breda, míč si ale ve vápně našel jako první brankář hostů. Ten navíc rozjel rychlý protiútok, pozorný brankář Mrázek na druhé straně rychle vyběhl ven ze svého vápna a akci zastavil.
     
    6
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Hosté se z první větší šance ujímají vedení. Jirásek z levé strany téměř od rohového praporku přihrál na hranici vápna Zapletalovi, jeho sražená střela se dostala na malé vápno k JAKUBU MATOUŠKOVI, jenž placírkou uklidil míč k pravé tyči.
     
    4
    Chrudimští rozehrávali svou první standardku, z pravé strany centroval Verner, jeho centr do vápna si našel gólman Mucha.
     
    2
    Nyní již byla k vidění vážnější šance Chrudimi, po levé straně uháněl dopředu Kang-hjon, jeho střílený centr Mužík o metr nedostihl.
     
    1
    Jako první se dostali do zakončení domácí, střela Mužíka ale neohrozila Muchu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Chrudim: Mrázek – Vencl, Fofana, Hlavsa – Mužík, Kesner, Verner, D. Breda, Sokol – Rybička, Kang-hjon.
    Náhradníci: Zíma – Krištof, J. Havlena, Drahoš, Trávníček, Řezníček, Látal.

    1. SK Prostějov: Mucha – Šmehyl, Bala, Bialek, Sečkář – Kopřiva, Spáčil, Jurásek – Matoušek, Zikl, Zapletal.
    Náhradníci: Bréda – Langer, Rolinc, Šteigl, Stříž, Píchal.

    Rozhodčí: Vojkovský – Melichar, Lakomý.
     
    Druhá nejvyšší soutěž pokračuje po reprezentační přestávce 8. kolem, v němž Chrudim na svém hřišti bude hostit Prostějov. Ani jeden z dnešních soupeřů ale neměl během reprezentační přestávky volno, Chrudim v dohrávce porazila doma Vyšehrad 3:0 a Prostějov zvítězil na hřišti Vlašimi 3:1.

    Chrudimští se v letošním ročníku spoléhají na domácí prostředí, ve kterém získali devět z deseti bodů, ty je po sedmi odehraných duelech řadí v tabulce na sedmou příčku. Prostějov je na vítězné vlně, čtyřikrát v řadě neprohrál a s dvanácti body mu patří čtvrtá příčka. Můžeme se tak těšit na atraktivní souboj o přední příčky.

    Chrudim se bude muset obejít bez dvou hráčů, kteří byli pozitivně testováni na koronavirus. Prostějovští vyšli z testování negativní, v jejich dresu se ale nepředstaví Martin Sus, kterého trápí zranění a chybět bude také Solomon Omale stojící za 4 žluté karty.
     
    Nový termín utkání byl stanoven na sobotu 21. listopadu se začátkem v 13:30 hodin.
     
    Všechny zápasy 8. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY byly vzhledem ke státním opatřením v boji proti koronavirové pandemii odloženy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Adam Joska

    Branky: 58. Mužík – 6. Matoušek, 65. Bialek

    Karty:   44. Jurásek (PRO), 87. Kopřiva (PRO)


    MFK Chrudim: Mrázek – Vencl, Fofana, Hlavsa (71. Řezníček, 82. Látal) – Mužík, Kesner, Verner, D. Breda (71. Krištof), Sokol – Rybička, Kang-hjon.
    Náhradníci: Zíma – Krištof, J. Havlena, Drahoš, Trávníček, Řezníček, Látal.

    1. SK Prostějov: Mucha – Šmehyl, Bala, Bialek, Sečkář – Kopřiva (90+3. Stříž), Spáčil, Jurásek (82. Langer) – Matoušek (71. Píchal), Zikl (71. Rolinc), Zapletal.
    Náhradníci: Bréda – Langer, Rolinc, Šteigl, Stříž, Píchal.

    Rozhodčí: Vojkovský – Melichar, Lakomý
    ocianews.com