Chrudim – Prostějov 1:2 (kon.) | Táborsko – Varnsdorf 1:2 (kon.) | Vyšehrad – Třinec 0:2 (kon.)
Hr. Králové – Ústí n. L. 5:1 (kon.)
konec
FC Slavoj Vyšehrad
0:2 (0:1)
FK Třinec
Sobota 21.11.2020, 13:30 • Stadion Evžena Rošického (Strahov), Praha 6 • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Tak nakonec nebyla Gáčova žlutá karta tou poslední v zápase, pár okamžiků před závěrečných hvizdech dostává barevný kartonek ke svému jménu domácí Jiří Januška (VYS).
     
    90
    V poslední minutě základního hracího času využívá Třinec hned dvě střídání najednou, ze hry odchází Christian Attah a Lukáš Cienciala, na jejich místech je nahradí Tomáš Zlatohlávek a Jakub Bolf.
     
    90
    Asi poslední žlutou kartu utkání vidí hostující David Gáč (TRI) za svůj nevydařený skluz těsně před polovinou hřiště.
     
    83
    Třinec právě vstřelil branku!
    A je zřejmě rozhodnuto. Christian Attah tentokrát dostal dostatečně kvalitní balón, o milimetry se udržel mimo ofsajd a následně poslal na BRONISLAVA STÁŇU, který z kraje vápna poslal nechytatelnou ránu k bližší tyči.
     
    78
    Ke stejnému kroku se záhy rozhodují i hosté, ti do hry posílají Martina Samiece a na střídačku stahují Tomáše Webera.
     
    76
    Další pár čerstvých nohou pro domácí, Denise Laňku nahrazuje Jiří Januška.
     
    74
    K míči se postavil Richard Vaněk, který sice svým centrem žádného spoluhráče nenašel, vzápětí ale míč proskotačil ke Gáčovi, který řádně protáhl Babku, ten zasáhnul na poslední chvíli konečky prstů.
     
    69
    To je velice nepříjemný pohled. U pomezní čáry Vojtěch Šandera (VYS) tvrdě sestřelil Tomáše Webera a už to skoro vypadalo, že hostující borec utkání nedohraje. Nakonec se ale dokázal i přes viditelnou bolest oklepat, Šandera za svoje provinění dostává žlutou kartu a ještě přispěchal za Weberem s omluvou.
     
    66
    Hodně hlasitě si hostující trenér zakřičel o své první střídání, v jeho rámci posílá na hřiště Bronislava Stáňu, jenž nahrazuje zatím jediného střelce dnešního duelu Jana Javůrka.
     
    57
    No to byla minela. Po krátké kombinaci Vyšehradu zamířil z levé strany míč přímo doprostřed vápna, kde si nikdo z hostujících obránců nepohlídal Milana Králíčka. Ten ale z polootočky poslal míč trestuhodně nad břevno.
     
    56
    Sprinterský souboj pro míč na pravé straně končí žlutou kartou, hostující Matěj Hýbl (TRI) tvrdě zajel do Čejky, který byl o krok balónu blíž.
     
    53
    První střídání dnešního utkání je tu a postarali se o něj domácí, Michala Vaňka nahrazuje Felix Čejka.
     
    39
    Třinec právě vstřelil branku!

    A k penaltě se postavil sám JAN JAVŮREK, který poslal míč milimetrově do spodního pravého rohu branky. Babka sice směr pokutového kopu vystihl a natahoval se opravdu nejvíc, jak to jen šlo, ale Javůrek mířil přesně, Babkovi chybělo tak dvacet centimetrů.
     
    38
    Javůrek kouzlil ve vápně a zničehonic spadl jako poďtatý. Ovšem ne vlastním rozmarem, za vším stála nastavená noha domácího soupeře a bude se kopat penalta!
     
    37
    A žlutí se i na domácí straně, barevný karton vidí po faulu na Webera Adam Alexandr (VYS). S rozhodnutím hlavnímu rozhodčímu pomohl Alexandrův spoluhráč Denis Laňka, který hned po hvizdu hlasitě zvolal, že on to nebyl.
     
    29
    A je tu první žlutá karta utkání. Richard Vaněk (TRI) zcela zbytečně zezadu skluzem zajel do Adama Alexandra, který se nakonec ještě nechává rychle ošetřit. Hostující hříšník ale nijak neprotestuje a ještě zašel za Alexandrem s omluvou.
     
    26
    Hrubka domácího brankáře Babky! Ten zahrával volný kop z pravého rohu, ovšem pouze mistrovsky namazal na kopačku Attahovi. Naštěstí pro mladého gólmana ale nigerijského forvarda dokázal včas doběhnout a hlavně zastavit Tomáš Dočekal.
     
    20
    Milan Králíček byl centimetry od prvního gólu! Skvěle si naběhl za obranu a dostal lehce skákavý míč zhruba na penaltový puntík, v klíčovém okamžiku mu ale balón přeskočil nastavenou nohu.
     
    Nový termín utkání byl stanoven na sobotu 21. listopadu se začátkem v 13:30 hodin.

    David Sokol

    Branky: 39. Javůrek (pen.), 83. Stáňa

    Karty:   37. Alexandr (VYS), 69. Šandera (VYS), 90. Januška (VYS) – 29. R. Vaněk I. (TRI), 56. Hýbl (TRI), 90. Gáč (TRI)


    FC Slavoj Vyšehrad: Babka – Laňka (76. Januška), T. Jablonský, Šandera, Dočekal – Kubala, Alexandr, M. Černý (C), Vaněk (53. Čejka) – Drobílek, Králíček.
    Náhradníci: Otáhal – Burda, Vandas, Januška, Kříž, Košút, Čejka.

    FK Třinec: Pastornický – Hýbl, Janoščín (C), Celba, Gáč – R. Vaněk I., Weber (78. Samiec) – Habusta, Javůrek (66. Stáňa), Cienciala (90. Bolf) – Attah (90. Zlatohlávek).
    Náhradníci: Ciupa – Zlatohlávek, Samiec, Foltyn, Bolf, Ngimbi, Stáňa.

    Rozhodčí: Černý – Hok, Novák
    ocianews.com