Brest – Saint-Étienne 4:1 (kon.) | Marseille – Nice 0:0 (odl.)
odloženo
Olympique Marseille
0:0 (-:-)
OGC Nice
Sobota 21.11.2020, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Videopřenos
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Marseille, která svého soupeře porazila poměrem 3:2. Nice ovšem vstoupilo do druhého poločasu velice dobře, hned po dvou minutách se mu povedlo snížit. Domácí ovšem na nic dlouho nečekali a dvoubrankové vedení si vzali rychle zpět. Nice přeci jenom v závěru zápasu dokázalo znovu snížit, avšak na případné vyrovnání nebylo moc času. Marseille tak získala velice důležité tři body, navíc po hodně dlouhé době dokázala zvítězit. (22:52:27)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:13.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Gouiri v závěru zápasu zahrával standardní situaci, kterou nakonec poslal pouze do tyče!
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Hiroki Sakaj (Olympique Marseille).
     
    90+2
    Do konce zápasu ovšem nezbývá moc času. Nice se s míčem dostalo na útočnou polovinu, kde sice sledujeme kombinaci, avšak ta zatím stále nikam nevede.
     
    90+1
    Nice mohlo v závěru zápasu vhazovat z pravé strany, přičemž sportovním gestem odevzdalo míč soupeři a Mandanda tak bude moci odkopávat.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Dimitri Payet, přichází Jordan Amavi.
    87. Malik SELLOUKI - 3:2
     
    87
    Nice právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom hostující celek dokázal snížit na rozdíl jediné branky! Rony Lopes totiž dokázal roztáhnout hru na levou stranu, odkud to Gouiri zkoušel z místa centrem ke vzdálenější konstrukci. Tam si do zakončení seběhl MALIK SELLOUKI, jehož zakončení nakonec propadlo přesně na bližší tyč.
     
    87
    Nice si přeci jenom vybojovalo další rohový kop, který přinesl centrovanou nabídku z pravé strany. Claude Maurice nakoenc našel pouze Germaina, který hlavičkoval.
     
    85
    Kamara se přeci jenom dostal do zakončení, nicméně nakonec zakončoval v pádu. Míč poslal vedle branky a Mandanda se postaral o rychlou rozehrávku.
     
    84
    Nice má v posledních minutách častěji míč na svých kopačkách. Nyní se na druhou stranu hrací plochy dostal Pelmard, který si nevěřil na rychlý výpad vpřed.
     
    83
    Poté se ve středu hrací plochy přihlásil o nahrávku Thuram, který ještě v tandemu zkoušel najít kolegu Kamaru, jenž ovšem oslovil pouze kopačku soupeře.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Olympique Marseille i nadále drží nadějné dvoubrankové vedení, vítězství je tak skutečně blízko.
     
    81
    Nsokimu se povedlo dostat míč na druhou stranu, kde to jeho celek zkoušel přes levé křídlo. Po hezké akci nakonec zakončoval Gouiri, avšak vysoko nad.
     
    80
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hišám Búdawí, přichází Lorenzo Prso.
     
    79
    Nyní si dobrý obranný zákrok připsal obránce Sakaj, který tak zabránil vyložené šanci v podání dotírajícího Kamary. Marseille se nyní dostala pod menší tlak.
     
    78
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Rony Lopes, přichází Malik Sellouki.
     
    77
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Sajfaddín Chauí, přichází Valentin Rongier.
     
    75
    Zpětná nahrávka nyní putovala k hostujícímu brankáři Benítezovi, který to po chvilkové práci zkoušel přenesením hry na levou stranu, kde číhal Pelmard.
     
    73
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Pierre Lees-Melou, přichází Dan Ndoye.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Pierre Lees-Melou (OGC Nice).
     
    71
    Do konce tohoto zápasu nám zbývá poslední dvacetiminutovka. Domácí celek je v posledních minutách aktivnější, centr se ovšem nepovedlo Nagatomovovi.
     
    70
    Míč se nyní od domácího hráče odrazil směrem do zámezí, což znamenalo autové vhazování pro Pelmarda. Ten se snažil najít Ronyho Lopese, kterého nenašel.
     
    69
    Rohový kop nakonec přinesl hlavičkový pokus v podání Nsokiho. Jeho hlavička z těžké pozice putovala přímo doprostřed, což byla snadná práce pro Mandandu.
     
    68
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Ahmadou Dieng, přichází Valère Germain.
    Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Luis Henrique, přichází Florian Thauvin.
     
    67
    Za záda obránců se nyní dostal Claude Maurice, který se přesto daleko nedostal. Zezadu totiž předvedl čistý skluz Kamara, který poté odehrál míč na roh.
     
    66
    Payet to pochopitelně zkoušel střílenou nabídkou, která směřovala přímo do brankáře Beníteze. Ten boxoval míč mimo šestnáctku, odkud pálil nad Kamara.
     
    65
    Sakaj se poté pokoušel dostat přes dvojici protihráčů, což se mu ovšem nepodařilo. Byl v tom nedovolený zákrok, což pro Payeta znamená další standardku.
     
    64
    Nice tentokráte mohlo zahrávat rohový kop z pravé strany, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Po dalším souboji skončil na zemi Nagatomo.
     
    63
    Olympique Marseille ovšem chyboval při rozehrávce a sledovali jsme vyloženou šanci pro Gouiriho. Ten poslal brankáře na druhou stranu, balón ale vedle.
     
    62
    Nedovoleným zákrokem si poté pomohl Sakaj, avšak hlavní sudí tohoto zápasu byl opačného názoru a naopak uvidíme rozehrávku od branky.
     
    61
    Máme za sebou hodinu hry, která nám zatím nabídla čtyři přesné zásahy. Marseille stále vede o dvě branky, nicméně do konce zápasu zbývá dost času.
     
    60
    Mandanda nyní zkoušel odkopnout míč z jedničky a navíc ho velice přesně poslal přesně na Payeta. Ten se pokoušel nastartovat Tomaze, což mu nevyšlo.
     
    59
    Payet si vzal na starost provedení standardní situace z velké vzdálenosti. Tentokráte se mu rozehrávka vůbec nepovedla, neboť našel prvního soupeře.
     
    58
    Do volného prostoru si poté seběhl Tomaz, kterému se ještě poté povedlo spolupracovat s naběhnuvším Nagatomem, jehož centr pouze proletěl šestnáctkou.
     
    57
    Poté se míč přesunul zpět na domácí polovinu, kde pohodlně rozehrával obránce Sakaj. Ten se pokoušel najít Chauího, kterému se povedlo udržet míč.
     
    56
    Nice to bude mít najednou zase hodně složité, nepovedlo se mu totiž ubránit akci krátce po rohovém kopu. Po pár minutách je to znovu o dvě branky.
    54. Sajfaddín CHAUÍ - 3:1
     
    54
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Domácí si ovšem bleskovým způsobem berou dvoubrankové vedení zpět! Rohový kop sice nepřinesl nic nebezpečného, avšak poté si Payet na pravém křídle přichystal další centr. Ten hostující obrana odvracela přímo k volnému SAIFU-EDDINEMU CHAUÍMU, který dalším přesným zakončením vyzrál na brankáře Beníteze.
     
    54
    Payet se poté po delší době ujal exekuce standardní situace, kterou nebezpečně stáčel směrem do malého vápna, kde na roh ale dokázal odvrátit soupeř.
     
    53
    Hostující celek to poté zkoušel pasem do běhu na Lees Meloua, kterého si ovšem dokázal pohlídat domácí obránce González, který vybojoval odkop od branky.
     
    52
    Benítez se snad poprvé ve druhém dějství dostal k míči, který se pokoušel okamžitě poslat na druhou stranu hrací plochy, kde se prosadil Claude Maurice.
     
    51
    Pokračovali jsme autovým vhazováním z pravé strany, které si vzal na starost hostující Pelmard. Jeho nabídku nakonec odklidil do zámezí Kamara.
     
    50
    Poté pořádně riskoval domácí brankář Mandanda, kterému se nakonec povedlo oklamat napadajícího Gouriho, načež jsme sledovali pas na levou stranu.
     
    49
    Najednou to bude zase hodně zajímavé. Nice se totiž povedl vstup do druhého poločasu, neboť se mu hned v jeho úvodu povedlo snížit nepříznivý výsledek.
    47. Amine GOUIRI - 2:1
     
    47
    Nice právě vstřelilo branku!
    Hned v úvodu druhého poločasu tu máme kontaktní branku Nice! Hostující celek totiž podnikl poměrně nenápadnou kombinaci, při které Lopes přenechal míč do tandemu na Boudaouiho. Jeho nabídku si dokázal na malém vápně najít AMINE GOUIRI, který nekompromisně vypálil přesně pod břevno.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Alexis Trouillet, přichází Morgan Schneiderlin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl hned dvě branky, přičemž se o obě postarala Marseille. Jako první udeřil obránce González, načež jsme sledovali poměrně nezáživnou podívanou. Druhá branka pro změnu padla ke konci prvního poločasu, Chauí nejprve orazítkoval horní brankovou konstrukci, načež se mu skutečně povedlo zamířit přesně mezi tři tyče. Nice to bude mít ve druhém dějství hodně složité.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Žlutou kartu dostává Boubacar Kamara (Olympique Marseille).
    42. Sajfaddín CHAUÍ - 2:0
     
    42
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Přeci jenom se domácí dostávají do dvoubrankového vedení! Domácím se povedlo kombinovat na levém křídle, kde si Tomaz vyměnil míč, načež se mu velice přesně povedlo po sebou najít SAIFA-EDDINEHO CHAUÍHO. Ten to zkoušel okamžitým zakončením, které putovalo naprosto mimo dosah brankáře Beníteze.
     
    42
    Tak přeci jenom šance pro domácí celek, ve které se ocitl křídelník Chaouí. Ten zakončoval pouze do horní konstrukce, přesto se dle pomezního jednalo o ofsajd.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Boudaoui pouze přeposlal k postranní lajně, odkud to centrovanou nabídkou do pokutového území zkoušel Kamara. V šestnáctce ale fauloval Lees Melou.
     
    38
    Tentokráte na druhou stranu vyvezl míč Nsoki, kterému se velice přesně povedlo najít zatím nenápadně hrajícího Trouillet, kterému pod nohy přijel Kamara.
     
    37
    Stále to stejné. Nice se kombinačně sice dostalo na pravou stranu hrací plochy, jenomže tam se daleko nedostal Lopes, který narazil pouze do Nagatoma.
     
    35
    Následovalo velice přesné přenesení hry na aktivně hrajícího Tomaze. Ten musel jednat hodně rychle, po zpracování ho neúnavně napadal Rony Lopes.
     
    34
    Nice se znovu poměrně jednoduchým způsobem dostalo na druhou stranu, kde měl příliš málo prostoru kolem sebe záložník Maurice, který přišel o balón.
     
    33
    Do volného prostoru si poté zkoušel seběhnout Gouiri, ke kterému se bleskovým způsobem ovšem dokázal vrátit domácí Sakaj. Navíc se jednalo o další ofsajd.
     
    32
    Hodně nepovedený centr před malým momentem vyprodukoval hostující Nsoki, kterému se tak nepovedlo ideálně odcentrovat, přičemž míč dopadl do zámezí.
     
    31
    Je za námi třetina hry, atraktivita utkání v posledních minutách hodně uvadla. Najednou se herně začíná projevovat také Nice, které je většinu času u balónu.
     
    30
    Do zajímavé pozice se poté dostával Gouiri, ke kterému se bleskovým způsobem dokázal vrátit také domácí obránce González, který ho nepustil k zakončení.
     
    29
    Lopes se nyní chopil rozehrávky standardní situace ze zajímavé vzdálenosti. Jeho kroucená nabídka nebyla špatná, faulem si ale pomohl zadák Robson.
     
    28
    Nice chvíli kombinovalo na vlastní obranné polovině. Nakonec to přenesením hry zkoušel Lees Melou, kterému se na pravém křídle nabídl Rony Lopes.
     
    27
    Diengovi se povedlo sklepnout míč zpět k postranní lajně, kde měl hodně prostoru Sakaj. Jeho nahrávka velice přesně našla Kamaru, který se dostal přes dvojici.
     
    26
    Domácí celek se po vedoucí brance evidentně uklidnil. Nyní se mu přeci jenom povedlo dostat míč na druhou stranu, kde po zákroku sudí ponechal výhodu.
     
    25
    Pelmar natěsno bránil Tomaze de Limu, který byl navíc vytlačen na vlastní obrannou polovinu. Z tohoto prostoru se o rozehrávku pokoušel González.
     
    24
    Tentokráte se o rozehrávku volného kopu postaral právě González, který to pochopitelně zkoušel nakrátko. Nice se snaží velice aktivně napadat rozehrávku.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto zápasu, která nám zatím nabídla jednu branku. O tu se po čtvrt hodině hry postaral domácí zadák González.
     
    22
    Poté jsme sledovali přenesení hry na Tomaze de Limu, který si nevěřil na souboj jeden na jednoho proti Pelmarovi. Následovala zpětná nahrávka.
     
    21
    Jenomže jsme se dočkali dalšího nedovoleného zákroku. Po něm mohl standardní situaci rozehrát Chaouí, který ovšem našel pouze hlavu Pelmarda.
     
    20
    Poté si obrannou povinnost dokázal splnit domácí Sakaj, který těžkou nahrávku dokázal přenést na nohu brankáře Mandandy, jenž ihned odkopával.
     
    19
    Benítez mohl v krátkém časovém sledu znovu rozehrávat od své branky. Také v tomto případě to zkoušel nakrátko po zemi, přičemž našel obránce Nsokiho.
     
    18
    Payet poté pro změnu zahrával rohový kop z pravé strany, který se pokoušel přenést přesně na hlavu Kamary, kterého dokázal ubránit jeden ze soupeřů.
     
    17
    González se tentokráte pokoušel o přenesení hry na pravou stranu. Tam osobní souboj sváděl obránce Sakaj, kterému se povedlo vybojovat další aut.
     
    16
    Nice to pochopitelně bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce tohoto zápasu zbývá hodně času, výsledek se tak může otočit.
    14. Álvaro GONZÁLEZ - 1:0
     
    14
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! Marseille totiž pokračovala v aktivitě, načež na levém křídle zkoušel šajtlí odcentrovat aktivně hrající Payet. Nakonec se jeho nabídka od jedné z nohou odrazila přímo k obránci ÁLVARU GONZÁLEZOVI, který nekompromisním způsobem prostřelil brankáře Beníteze.
     
    14
    Payet se poté ujal rozehrávky rohového kopu z levé strany. Ten nakonec stáčel směrem do malého vápna, kde ve vzduchu zasahoval Pelmard.
     
    13
    Sledovali jsme další zakončení směrem na hostující branku. Tentokráte si na levou nohu potáhl míč Chaouí, kterému se povedlo protáhnout Beníteze.
     
    12
    Poté se do akce dostal také hostující obránce Nsoki, kterému se povedlo odvrátit vzdušnou nabídku. Krátce poté si ale nedovoleně pomohl Trouillet.
     
    11
    Poté se poprvé do akce dostal pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení v podání Lopese. Hostující křídelník tak nemohl pokračovat v akci.
     
    10
    Znovu byl do kombinace zapojen také hostující brankář Benítez, který také v tomto případě zvolil rozehrávku po zemi, přičemž se mu povedlo najít Pelmarda.
     
    9
    Mandandovi se poté povedlo odkopnout k půlící čáře, kde ve vzdušném souboji dokázal uspět hostující Nsoki, který odvracel pouze za cenu autu.
     
    8
    Na pravém křídle si našel prostor pro centrovanou nabídku hostující Lopes, kterému se nepovedlo najít nikoho z protihráčů, nýbrž pouze nohu Pelmarda.
     
    7
    Nice se postupnou kombinací dostalo na opačnou polovinu, kde se do rozehrávky svého celku zapojil také Trouillet, který vracel na Kamaru.
     
    6
    Domácí křídelník Tomaz de Lima obstaral první střelecký pokus tohoto zápasu. Sám si našel za šestnáctkou palebnou pozici, míč poslal pouze do náruče.
     
    5
    Vůbec poprvé se k míči dostal také domácí brankář Mandanda, kterému se povedlo rozehrát po zemi nakrátko na Gonzáleze, který dostal míč kupředu.
     
    4
    Nákopem za hostující obranu to poté zkoušel domácí Payet, který ovšem našel pouze pozorného Robsona, kterému se povedlo roztáhnout hru do strany.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se k míči dostal také hostující brankář Benítez, kterému se velice přesně povedlo nahrát na levou stranu, kde se nacházel Kamara.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympique Marseille: Mandanda (C) – Sakaj, Álvaro González, Ćaleta-Car, Nagatomo – Kamara, Payet, Gueye – Chauí, Dieng, Henrique.
    Náhradníci: Vanni, Pelé – Cuisance, Amavi, Thauvin, Souaré, Perrin, Rongier, Germain.

    OGC Nice: Benítez – Pelmard, N'Soki, Bambu, Kamara – Búdawí – Rony Lopes, Claude-Maurice, Lees-Melou (C), Trouillet – Gouiri.
    Náhradníci: Cardinale – Daniliuc, Ndoye, Schneiderlin, Thuram, Sellouki, Prso.

    Rozhodčí: Lesage – Annonier, Ocak.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    OGC Nice

    Na opačné straně stojí čtrnácté Nice, kterému se letos rovněž nedaří. Dříve ambiciózní celek má na svém kontě devětadvacet bodů a od sestupového pásma ho dělí sedm bodů. Hostující tým tohoto zápasu v minulém kole zaznamenal letošní jedenáctou ligovou porážku, neboť se mu nepovedlo bodovat na půdě druhého PSG, které nakonec vyhrálo výsledkem 2:1. Nice je devátým nejlepším venkovním týmem soutěže, ze dvanácti odehraných zápasů se mu povedlo nasbírat osmnáct bodů. Poslední dva venkovní duely pokaždé přinesly porážku, Nice tak bude chtít rozjet vítěznou sérii.
     
    Olympique Marseille

    Fotbalisté Marseille neprožívají vůbec povedenou sezonu, po třiadvaceti odehraných zápasech se totiž nacházejí až na deváté pozici tabulky. Marseille má na svém kontě 34 bodů, momentálně na pohárovou Evropu ztrácí čtyři body. Domácí tým tohoto zápasu z posledních pěti duelů vybojoval pouhé dva body, pochopitelně za nerozhodné výsledky. Naposledy Marseille uhrála bezbrankovou remízu na půdě Bordeaux. Olympique dokonce zápas dohrával bez dvojice vyloučených hráčů, přesto se mu povedlo ukořistit cenný bod, což se proti početní převaze soupeře musí počítat.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Francouzská Ligue 1 Uber Eats má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Olympique Marseille a OGC Nice.
     
    Utkání je nakonec odloženo. Důvodem je vysoký výskyt koronaviru v týmu Nice. O náhradním termínu se stále jedná. (23:33:37)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky:


    Olympique Marseille:
    OGC Nice:
    thejrc.org