Benátky n/J – Vrchlabí 2:1 (kon.) | Jihlava – Havířov 2:1 (po pr.) | Vsetín – Litoměřice 5:4 (kon.)
Sokolov – Třebíč 1:3 (kon.) | Frýdek-M. – Přerov 2:3 (kon.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
2:1 (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
AZ Havířov
Sobota 21.11.2020, 16:00 • CZ LOKO Aréna, Jihlava • Chance liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Na základě rozhodnutí vlády České republiky byla přerušena sportovní činnost všech sportů na všech úrovních. Z tohoto důvodu bylo utkání odloženo. Náhradní termín byl stanoven na pondělí 4.1.2021 od 17:30 hodin..
     
    Pokud Chance Liga dostane zelenou, utkání mezi Duklou a Havířovem, které bylo původně plánované v rámci 11. kola Chance Ligy, začne v jihlavské CZ LOKO Aréně v sobotu 11. listopadu 2020 od 16 hodin!
     
    V pátek 20.11.2020 odpoledne bylo jasné, že se druhá nejvyšší česká hokejová soutěž opět rozjede. Jihlavská Dukla totiž jako první přinesla informaci, že soutěž dostala výjimku a bude moct být znovu rozehrána.

    Souboji druhého celku tabulky, HC Dukly Jihlava, proti šestnáctému týmu AZ Heimstaden Havířov tak nic nebrání a oba týmy změří v CZ LOKO Aréně síly již v 16 hodin. Nutno také podotknout, že Dukla zatím odehrála sedm zápasů z deseti možných, Havířov pak pouze polovinu – pět utkání.

    Jihlavští hokejisté mají svému soupeři rozhodně co vracet, neboť oba dva zápasy minulé sezony prohráli a i kvůli tomu museli hrát neatraktivní B-nadstavbu, zatímco Havířov mohl bojovat ve vrchní nadstavbě a čtyřikrát změřit síly například se Vsetínem, Motorem nebo Chomutovem. Poslední výhra Dukly nad AZetem se datuje k 17.12.2018.
     
    -12
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok, D. Kolář (A), T. Černý, Eliáš, Bilčík, Mareš, Strejček – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – Jiránek, Fronk, V. Brož – T. Harkabus, Poletín, Pekr – T. Havránek, Lichanec, Chlubna.

    AZ Heimstaden Havířov: Stezka (Daňa) – Mrowiec, Bořuta (A), Rašner, Chroboček, Kachyňa, L. Rutar, Kočí – L. Bednář, Rudovský, Adamský – R. Szturc (C), Maruna, Kotala – Doktor (A), F. Seman, O. Procházka – Fridrich, Mrva, D. Sklenář.

    Rozhodčí: Kostourek, Micka – Beneš, Kotlík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Hokejové sobotní odpoledne v Jihlavě začíná. Jihlava se okamžitě po vyhraném buly vrhla do útoku a kombinací si vytváří tlak.
     
    00:36
    Filip Eliáš si ve středním pásmu sklepl kotouč a chtěl s ním pokračovat v jízdě. Jenže narazil na dobře postaveného obránce a Havířov tak šturmoval před Brožovu klec.
     
    01:04
    Dukla se zmohla jenom na zakázané uvolnění, proto se hra vrací hned před jejich branku.
     
    01:25
    Eliáš získal puk a prostrčil jej na Poletína, který přebruslil Kočího a tlačil se do střely, která mu ale nesedla a hostující gólman neměl problémy se zákrokem.
     
    02:07
    Harkabus hledal z pravého kruhu křižnou přihrávkou na zadní tyči Matěje Pekra, ke kterému však dobře dostoupil Mrowiec a odmítl mu pustit puk do velké šance.
     
    02:34
    Krenželokovo střílené nahození raději zlikvidoval brankář Stezka zákrokem. Po krátkém intermezzu se pokračuje dále, vhazováním po Stezkově pravici.
     
    02:47
    Čachotský nedokázal získat puk pro sebe v souboji u mantinelu a Havířov vysunoval hru dopředu, domácí však likvidují jejich snahu icingem.
     
    03:14
    Trestné střílení pro Duklu! Jakub Illéš šel do brejku a Bořuta jej zezadu seknul. Rozhodčí byl neoblomný a okamžitě signalizuje kladiva nad hlavou!
     
    03:14
    Illéš však neměl v nájezdu rychlost, Stezka jej poměrně v pohodě přečetl a betonem zastavil jeho pokus o Forsbergovu kličku.
     
    04:07
    Ondřej Kachyňa zakládal podél mantinelu rychlý útok, jenže přihrávka na Procházku byla už moc dlouhá, hostující hráč ji stihl až za Brožovou brankou.
     
    04:48
    Nakonec hosté nic nevytěžili, naopak se museli bránit rychlému kontru, který táhla čtvrtá domácí formace. Havránek na pravém kruhu zasekl a vracel pod sebe na Chlubnu, jeho střela skončila na prvním blokujícím bekovi.
     
    05:06
    Jan Rudovský na středovém kruhu umotal kličkou dva beky Jihlay a vybruslil si až na pravý kruh, odkud prozkoušel pozornost Brože. Tvrdou střelu Brož vyhodil před sebe, hosté pokračují v tlaku.
     
    06:37
    Pekr podél prken prostrkoval na Harkabuse, jenže pas na něj zastavil Seman a otočil hru dopředu. Hosté se ale trápili v přechodu do útoku a neurovnaná hra tak zase stěhuje všechny před kasu Stezky.
     
    07:47
    Valná hromada o kotouč v rohu kluziště, nakonec z toho byl rychlý brejk AZetu, který zakončoval Mrva zcela sám mezi kruhy. Zkoušel prostřelit Brože mezi betony, což se mu povedlo. Ale puk za brankovou čáru nedoskákal!
     
    08:22
    Po komerční přestávce se hosté vrhli do další akce. Bednář si z levého křídla sjel až do předbrankového prostoru a pálil zblízka na Brože. Domácí brankář ale drží svůj tým.
     
    08:42
    Lukáš Mareš si pustil kotouč před sebe natolik, že jej nebyl schopen hrát dále. Využít toho chtěl Kotala, ale na obranné modré Dukly došlo k jeho zdvojení a havířovský odchovanec se vrací na střídačku s nepořízenou.
     
    09:37
    Zajímavá šance mohla vzniknout před brankou Dukly, neboť defenzíva domácích zapomněla na Doktora, který zůstal viset zcela sám na pravém kruhu. Dobře jej registroval Seman a už mu chtěl nahrávat, Strejček však v poslední chvíli dobruslil před něj a přihrávku pokryl.
     
    10:09
    Pekr se rychlým bruslením zbavil jediného obránce před ním na levém křídle a rázem šel sám na branku, Stezka však oba betony položil na led a dokázal zabránit tomu, aby se Pekr mohl radovat!
     
    10:43
    K Chlubnovi vyplaval puk na levé tyči, vzhledem k těžkému úhlu ale volil nakonec domácí mladík křižný pas na Lichance, který se okamžitě snažil poslat puk do kasy. Měl k tomu však těžkou pozici a puk tak naprázdno projel brankovištěm!
     
    11:50
    Po ofsajdu černomodrobilých se vhazovalo ve středním pásmu, kde Filip Seman čistě vyhrál buly, rozhodčí si však ale našli nějaký drobný přestupek a buly se bude opakovat.
     
    12:24
    Jakub Illéš se krásně uvolnil a mezi kruhy si najel do velké šance, jeho zakončení bekhendem ale vychytal Stezka. Hostující brankář je zatím skutečně velkou oporou!
     
    13:34
    První přesilovka zápasu. Jihlava špatně střídala, byla chvíli v šesti lidech. Dvouminutový trest odpyká Matěj Pekr.
     
    13:53
    Střela Rašnera od modré byla dvakrát tečována, mezitím notně ztratila z razance a Brož jenom lehounce poslal puk podél mantinelů. Jihlava vyhazuje.
     
    14:55
    Další vyhození, Havířovu se vůbec nedaří vyvinout souvislejší tlak na branku a Dukla zažívá relativně pohodové oslabení.
     
    15:45
    Domácí hrají už v plném počtu. Havířov však pokračuje nadále v útočných kombinacích a nechce Jihlavu pustit z jejího pásma.
     
    16:29
    První lajna Dukly v útoku působí soupeři velké problémy! Tomáš Čachotský nyní vytvořil dvě tutové šance, první nezakončil úspěšně Chlubna, v druhé vlně pak dostal přihrávku před odkrytou klec Skořepa, ale ani ten nedotlačil puk do branky!
     
    17:02
    Po nepřehledné situaci před brankou Dukly se strhla potyčka, ve které byl velmi aktivní Kolář a Szturc. Nakonec to rozehnali čároví rozhodčí, trestat se nebude.
     
    17:25
    Ondřej Procházka po vyhraném buly od Doktora střílel zpoza clony na branku. Brož jeho pokus lapil, vhazování se bude opakovat.
     
    18:03
    Fronk se vrátil do relativního bezpečí za svoji branku, odkud rozjel útok po pravé straně pro své spoluhráče. Tam to vypadalo nadějně pro Víťu Brože, ale ten nepřešel přes Bořutu.
     
    19:24
    Peter Lichanec (JIH) v předbrankovém prostoru zamezil přidržením hole jednomu z Havířovských střílet, proto pro něj přichází menší trest. Hosté tak mají v samotném závěru třetiny přesilovou hru.
     
    19:42
    Jenže zakázané uvolnění jim demoluje snahu o poslední útok. Takhle se bude vhazovat před brankou Havířova.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi a více z ní měla jihlavská Dukla. Jenže všechny její šance zůstaly nevyužity. Jeden příklad za všechny: neproměněné trestné střílení Jakuba Illéše po Bořutově sekání. Jihlava je vepředu aktivnější, Havířov však hrozí především z brejkových situací, při kterých se Brož v brance musel také trochu zapotit.

    Do druhé třetiny si hosté přenesou 83 sekund přesilovky, ta začne za necelých 10 minut!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Druhá třetina dnešních hokejových slavností začíná, Jihlava zahájila ve velkém stylu a Vítězslav Brož se rázem zjevil sám před Stezkou, ale ani on si na něj nepřišel!
     
    20:52
    Havířov ale přebruslil zpět před branku Brože. Dohrává totiž ještě přesilovou hru, Jihlava se však ale celkem v pohodě brání. Vypadá to, že neinkasuje.
     
    21:45
    Hrajeme opět v plném počtu. Skořepa se pokoušel přihrávat na pravé křídlo pro Čachotského, který byl už tři metry před ním. Bořuta ale do přihrávky vstoupil a zabránil úniku domácí legendy.
     
    23:04
    Tlak Jihlavy může pokračovat. Antonín Bořuta (HAV) je vyloučen za sekání v blízkosti své vlastní branky.
     
    23:23
    Illéš zkoušel střílet přes bránícího beka. Jeho pokus byl ale zablokován, následná přihrávka na Harkabuse tak úplně nevyšla. Domácí však pokračují na puku.
     
    24:06
    Havířovská obrana zapomněla na Harkabuse na levém kruhu, který měl před sebou jenom branku hostí. Ale puk mu skočil, tudíž střela neměla sama o sobě velkou kvalitu.
     
    24:56
    Fronk se zaparkoval před branku a hned na něj šla střela k teči. Stezka ale dobře viděl a dobře i reagoval. Havířov poté vyhodil a zbytek oslabení zvládne.
     
    25:46
    Dvakrát krátce za sebou šel puk do ochranné sítě, vhazovat se bude po pravici brankáře Aleše Stezky.
     
    26:01
    AZ se osvobodil jenom za cenu icingu. Ve druhé třetině toho zatím moc nepředvedl, Dukla ale svůj tlak nepotvrdila gólem.
     
    26:56
    Do brejku 2 na 1 ujel Maruna se Szturcem, přihrávka na druhého jmenovaného přes obránce domácích ještě prošla, následná střela Szturce už nikoliv.
     
    27:34
    Roman Szturc se poté protlačil skrz dva beky až před branku, puk měl ale na dlouhou hůl. Před Brožem tak neměl moc manévrovacího prostoru a nedokázal domácího gólmana nijak překvapit.
     
    27:53
    Další mezera v domácí obraně a byl to další kontr AZetu, tentokrát 3 na 1! Kachyňa z pravého kruhu předkládal před prázdnou branku Fridrichovi, který ale nedokázal puk do klece usměrnit!
     
    29:10
    Lichanec se u mantinelu vymotal ze sevření dvou obránců a posunul hru do útočného pásma. Hosté opět vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    30:34
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí to nakonec zlomili a ujímají se na začátku druhé poloviny špílu vedení! Mareš přistrčil v obranném pásmu kotouč na TOMÁŠE ČACHOTSKÉHO, který přejel útočnou modrou a překvapivou střelou k tyči překonal Stezku. Pro domácí ikonu je to už 245. gól v kariéře – 1:0! Asistence: Lukáš Mareš.
    30:34 Tomáš ČACHOTSKÝ - 1:0
     
    31:14
    Jan Rudovský byl dobře stíněn při individuální akci po pravé straně. Jeho střelu hokejkou tečoval Tomáš Havránek, kotouč přelétl přes ochrannou síť až kamsi do útrob CZ LOKO Arény.
     
    31:39
    Právě Havránek po buly poté ujel do protiútoku s Chlubnou, dlouhá přihrávka před kasu na Chlubnu ale nebyla tím správným završením celé akce.
     
    32:01
    Antonín Bořuta sroloval u mantinelu nepříjemně jednoho z jihlavských hráčů a strhla se potyčka! Čekáme na tresty.
     
    32:01
    Antonín Bořuta (HAV) je jediným trestaným hráčem Havířova a není tomu jinak ani teď. Za tvrdý zákrok dostává 2+10 minuty, definice vražení na hrazení. I na straně Dukly se ale trestá, bijec Peter Lichanec (JIH) dostává dvě minuty za hrubost.
     
    33:10
    Při hře 4 na 4 je však ale mnohem aktivnější Havířov, který před Brožem rozjel útočné choutky, pokus Alexe Rašnera ale vzal do lapačky domácí brankář a přerušuje tím hru.
     
    33:40
    Stále má AZ převahu při počtu hráčů 4 na 4, Jihlava však dobře brání a příliš nepouští hosty do šancí.
     
    34:38
    Jsme zpět v plném počtu hráčů. Dukla zavřela hosty před jejich brankou, z pravého kruhu zkoušel překvapit Stezku na blizší tyči Fronk, ale nepřišel si na něj.
     
    35:40
    Jaroslav Mrowiec (HAV) při odjezdu na střídačku nasadil menší hrazdu na Tomáše Jiránka (JIH), který si to nenechal líbit a vznikla kočkovaná, kterou rozhodčí ukončuje menším trestem pro každého.
     
    36:35
    Po Eliášovi přebral na modré kotouč Pekr a z vrcholku pravého kruhu pálil nekompromisně, jeho střela končí na břevně, odkud se odrazila do ochranné sítě!
     
    37:04
    Jakub Kotala si to v brejku bruslařsky rozdal s Kolářem, který ho ale nepustil za sebe. Domácí tak otáčí hru, to už se na trestných ale chystají oba hráči k návratu na led.
     
    37:58
    Lichanec po přechodu modré čáry okamžitě střílel, bez ohledu na odpískaný ofsajd předtím. Poté se však omluvil všem zúčastněným a vyvázl ze situace bez trestu.
     
    38:28
    Strejček bojovností prošel až ke Stezkově brance, pravděpodobně byl na něj faul, který rozhodčí signalizuje a domácí tak mají výhodu.
     
    39:13
    Lukáš Bednář (HAV) se dopustil na Strejčkovi sekání, čímž do posledních 47 sekund třetiny dostávají Jihlavští početní výhodu.
     
    39:51
    Havířov právě vstřelil branku!
    Jenže Dukla přesilovku absolutně nezvládla! Havířov nejprve ujel do dalšího brejku, následně zvolnil a Maruna zpoza branky nahrál na Rašnera, který pustil kotouč na osu pro ONDŘEJE KACHYŇU. Obránce dříve hrající za Motor si vyjel až mezi kruhy a prostřelil mezi betony Brože – 1:1! Asistence: Alex Rašner, Jan Maruna.
    39:51 Ondřej KACHYŇA - 1:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme sledovali souboj impotence jihlavského útoku s havířovskými brejky. Dukla měla několik slibných šancí, které po gólu volaly, ale ujmula se jenom jediná střela Tomáše Čachotského z 31. minuty. Hosté hrozili především z kontrů, kterých měli za třetinu hodně, ale nakonec se ujmul až ten jediný, navíc v oslabení. Ondřej Kachyňa devět sekund před koncem propálil Brože mezi betony a ustanovil tak remízový stav.

    Střely na branku: 19 – 10 (9 – 2)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Dukla dohrává v třetině ještě 82 sekund dlouhou přesilovku. Vyhrála také úvodní buly a hned se vrhla do útočení.
     
    40:32
    Od modré střílel Krenželok, jeho pokus byl ještě jednou tečován, ale do branky si nakonec cestu nenašel. Havířov vyhazuje na druhou stranu.
     
    41:12
    Čachotský nepřesnou přihrávkou dal možnost hostujícímu týmu vyhodit puk. To už na led naskočil vyloučený Bednář a hraje se tak opět 5 na 5.
     
    42:08
    Poletín dokázal ve středním pásmu přebruslit soupeře a otevřít si prostor s Havránkem do přečíslení. Havránek puk okamžitě Poletínovi vrátil, ale jihlavská #33 nepřekonala roztáhnutého Stezku!
     
    42:51
    Tomáš Černý si vybruslil od mantinelu do lepší střelecké pozice, ale zaměřoval jenom na střed branky, což úplně na překonání Stezky nestačilo.
     
    43:50
    Střílené nahození má Brož pevně ve své lapačce, AZ si tak tímto došel pro vhazování před jihlavskou klecí, kde se tak hosté pořádně usadí snad poprvé v této třetině.
     
    44:51
    Skořepa na zádech dokázal udržet Semana, ale poté mu puk nepřesnou přihrávkou daroval. Hosté toho využili k dalšímu nájezdu na branku, Brož přerušuje.
     
    46:03
    Bilčík zachytil hostující vyhození na středovém kruhu a posunul hru zase zpátky před Stezku, kde se Lichanec nabídl do dobré střelecké pozice. Jeho pokus ale mířil nad a Duklu dnes koncovka neskutečně trápí.
     
    47:06
    Illéš ztratil puk v souboji s Chrobočkem, který předal do jízdy Rašnerovi. Jeho bomba nápřahem snad až z Humpolce ale jenom rozduněla zadní mantinel.
     
    47:55
    Daniel Krenželok vystřelil od modré a došlo hned na dvě dorážky jeho střely zblízka, ani jedna se ale neujala a stále tak – možná až nepochopitelně – máme stav 1:1!
     
    48:51
    Jakub Doktor protečoval puk do útočného pásma, kde jej získal Mrowiec a nahodil na branku, Jihlava vyhodila jenom na zakázané uvolnění. Teď má navrch Havířov.
     
    49:36
    Pekr ujel do samostatného úniku a už si vytahoval Stezku z branky na dlouhou kličku, stíhající bek však Pekrovi pomohl k pádu na ledovou plochu. Očekávalo se odpískání trestného střílení, sudí ale netrestají a na střídačkách to vře!
     
    50:50
    Pokračujeme dále bez přerušení, nebyl tak prostor na další případné protesty. Dukla má nicméně signalizovanou výhodu po zákroku jednoho z havířovských hráčů a hosté tak půjdou opět do čtyř.
     
    51:17
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Fabien Kočí – 2 min., hákování).
     
    51:54
    Přesilová hra se však Dukle ani tentokrát příliš nedaří. Havířovští vyhazují z pásma bez problémů a Kočí na trestné může být zatím spokojen.
     
    52:33
    Lukáš Bednář si vybruslil do lepší pozice na přímé vyhození kotouče, což i udělal. Jihlava v této dvouminutovce nemá skutečně nejlepší momenty v zápase.
     
    53:16
    Kočí zpátky na ledě a přesilovka domácích spíše vypadala jako hra v oslabení. Ale i to se někdy stává, teď je však na tahu AZ.
     
    53:52
    Další zákrok Stezky proti nahození z levé strany. Přichází tak prostor pro komerční přestávku, poslední v tomto zápase.
     
    54:12
    Čachotský rozjel další útok Jihlavy, po pravém křídle se natlačil až do předbrankového prostoru, odkud přišla střela. Stezka ale dobře viděl a bez problémů zakročil.
     
    55:22
    Zakázané uvolnění Jihlavy, která ztratila v posledních minutách drajv a momentálně je to spíše Havířov, kdo diktuje tempo zápasu.
     
    56:06
    Ostřelování jihlavské branky úspěch nepřineslo, uskakovat musel před bombou Kachyni od modré jeden z hlavních rozhodčích v prostoru za brankou. Jihlava následně vyvezla ven z pásma a střídá formaci.
     
    57:15
    Chlubna prohrál osobní souboj u mantinelu, následovalo jenom nouzové vyhození na zakázané uvolnění. Havířov mocně finišuje a chce rozhodnout ještě před sirénou.
     
    58:11
    Skořepa mezi kruhy zachytil špatnou rozehrávku beků Havířova a okamžitě střílel na branku. Puk se od zadního mantinelu odrazil zpátky do brankoviště, kde se chystal zakončovat Čachotský, narazil však na beton výborného Stezky!
     
    58:51
    Tenhle zápas zatím směřuje do prodloužení. Oba týmy to chtějí zlomit ještě před koncem základní hrací doby, ale nevypadá to na nějaký zásadní zvrat.
     
    59:06
    54 sekund před koncem třetiny se vhazuje po levici brankáře Stezky.
     
    59:22
    Kotouč mimo ledovou plochu, za bod vhazování je určen levý kruh útočného pásma Jihlavy.
     
    59:52
    V posledních sekundách to měl na hokejce Kotala, který si vyjel do další brejkové situace a dostal kotouč před kasu, ale nezpracoval si puk pořádně, což mělo za následek ukončení celé akce! Kdyby si jinak kotouč zpracoval, měl by na zakončení hodně času.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je to tak, ani přes šance obou manšaftů jsme se rozhodnutí po 60 minutách nedočkali. Za minutu a půl začíná prodloužení 3 na 3!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:03
    Pětiminutové prodloužení začíná, domácí se do toho obuli a hrají okamžitě dopředu.
     
    60:24
    Adamskému uškodil pád v obtočení se okolo branky. Jinak by Pekra hravě přebruslil a dostal by se do dobré pozice na zakončení. Takhle střílel jenom doprostřed branky z nevýhodné pozice.
     
    60:40
    Čachotský nestihl zachytit přihrávku v takovém momentě, aby se nemuselo pískat zakázané uvolnění. Hra se tak opět stěhuje k Brožovi.
     
    60:57
    Skořepa mohl rozhodnout! Vydal se sám na branku, ale zakončení se mu vůbec nepovedlo, Stezka nemusel předvést ani nijak složitý zákrok. Ale při zásahu se hostující brankář nějak zranil a uvidíme, zda bude moct pokračovat!
     
    60:57
    Stezka to nakonec rozhýbal a bude pokračovat v zápase bez nutnosti přerušení!
     
    61:12
    Co více Dukla chce!? Nejprve přečkala únik Kotaly, aby následně Illéš dostal přihrávku před absolutně prázdnou branku po akci Fronka. Jenže neúspěšný exekutor trestného střílení rozhodnutí odmítá!
     
    62:20
    Stezka není ve zdravotní pohodě, to je viditelné. Špatně došlapuje na jednu nohu a je otázka, zda nakonec případné nájezdy nebude chytat Matyáš Daňa.
     
    63:02
    Antonín Bořuta (HAV) je dnes velikým smolařem. Opět je vyloučen, tentokrát za sekání a Jihlava má až do konce prodloužení přesilovku 4 na 3!
     
    63:02
    Dukla si vzala oddechový čas, zranění nakonec nedovolí Stezkovi v zápase nadále pokračovat, proto přepouští během tajmu místo Matyáši Daňovi!
     
    63:06
    První šance nepřišla, Havířov vyhrál buly a snadno vyhodil kotouč až za branku Jana Brože.
     
    63:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Přesilovku 4 na 3 Jihlava nakonec využívá a rozhoduje o dvou bodech z dnešního zápasu! Pekr podržel kotouč na modré, přihrál jej na Fronka, který zkusil křížem vyzvat DANIELA KRENŽELOKA. Obránce domácích se nezalekl, vzal to z první a Daňu prostřelil přímo mezi betony – 2:1! Asistence: Jiří Fronk, Matěj Pekr.
     
    Konec zápasu.
     
    V Jihlavě je hotovo a dramatický zápas nakonec pro sebe urvala Dukla. Nutno říci, že asi zaslouženě. Šancí měla na půlku zbylé základní části dopředu, ale její koncovka dnes byla velmi špatná. Havířov naopak předvedl dobrý výkon po stránce brejků a protiútoků, kterých měl několik. Ve třetí třetině se stav zápasu nezměnil, rozhodnout tak muselo prodloužení, které nabídlo velkou zábavu.

    Nejprve Illéš v 62. minutě odmítl rozhodnout, když nedokázal napálit kotouč do prázdné kasy. Tou dobou byl už Aleš Stezka po zákroku proti střele Skořepy zdravotně indisponován a během time-outu, který si Dukla vzala po vyloučení Bořuty, musel střídat. Matyáš Daňa si poté ani neosahal kotouč a v přesilovce 4 na 3 inkasoval, neboť jej prostřelil Daniel Krenželok, čímž rozhodl o zisku dvou bodů pro domácí!
     
    Z mé strany je to už dnes vše. Přeji vám krásný zbytek víkendu a někdy příště se budu těšit opět odtud z Jihlavy napočtenou! (18:33:17)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 31. Čachotský (Mareš), 64. D. Krenželok (Fronk, Pekr) – 40. Kachyňa (Rašner, Maruna)


    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok, D. Kolář (A), T. Černý, Eliáš, Bilčík, Mareš, Strejček – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – Jiránek, Fronk, V. Brož – T. Harkabus, Poletín, Pekr – T. Havránek, Lichanec, Chlubna.
    AZ Havířov: Stezka (64. Daňa) – Mrowiec, Bořuta (A), Rašner, Chroboček, Kachyňa, L. Rutar, Kočí – L. Bednář, Rudovský, Adamský – R. Szturc (C), Maruna, Kotala – Doktor (A), F. Seman, O. Procházka – Fridrich, Mrva, D. Sklenář.

    Rozhodčí: Kostourek, Micka – Beneš, Kotlík
    thejrc.org