Newcastle – Chelsea 0:2 (kon.) | Aston Villa – Brighton 1:2 (kon.) | Tottenham – Manchester City 2:0 (kon.)
Manchester Utd. – West Brom 1:0 (kon.)
konec
Manchester United
1:0 (0:0)
West Bromwich Albion
Sobota 21.11.2020, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    V 9. kole Anglické Premier League se proti sobě utkají týmy Manchester United a West Bromwich Albion. Naposled se spolu tato mužstva utkala před dvěma lety v dubnu na půdě Manchesteru, kde ovšem nečekaně vyhrál West Brom 1:0. Dnes se bude znovu bojovat na stadionu Old Trafford v Manchesteru. Utkání bude řídit hlavní rozhodčí David Coote a jeho asistenti Lee Betts a Nick Hopton. Jako čtvrtý rozhodčí bude připraven Martin Atkinson. Videorozhodčí bude Peter Bankes a jeho asistent Andy Halliday. Úvodní výkop je naplánován na 21:00.
     
    Manchester United

    Rudí ďábli se momentálně nacházejí až na 14. místě s 10 body a skóre 12:14, ovšem mají zápas k dobru. V posledním zápase zavítali na půdu Evertonu. Tam šli domácí do vedení už v 19. minutě po brance Bernarda, ovšem ve 25. minutě srovnal Bruno Fernandnes a o sedm minut později tento portugalský bůh otočil zápas. Nakonec vše potvrdil v samotném závěru zápasu prvním gólem v dresu United Edinson Cavani.
    V dnešním zápase budou chybět hráči Bailly, Jones a Shaw. Otazník zůstává u hráčů Lindelöf, Maguire, Martial, Rashford a Lindelöf.
     
    Posledních 5 zápasů Manchesteru United:

    PL: Everton 1:3 Manchester United
    LM: Basaksehir 2:1 Manchester United
    PL: Manchester United 0:1 Arsenal
    LM: Manchester United 5:0 RB Lipsko
    PL: Manchester United 0:0 Chelsea
     
    West Bromwich Albion

    West Brom je aktuálně na 18. pozici se 3 body a skóre 6:17. Forma Albionu není vůbec dobrá jelikož v této sezóně kromě zápasu v EFL ještě nevyhrál. V posledním zápase přivítal West Brom an své půdě Tottenham. V prvním poločase to bylo 1:0 na střely na bránu překvapivě pro domácí. Když už se zdálo, že se na stadionu The Hawthorn zrodí bezbranková remíza, tak v 88. minutě rozhodl o výhře Spurs Harry Kane.
    Dnes nebudou hrát Field s Robsonem-Kanu. Nejistý start má Robinson.
     
    Posledních 5 zápasů West Brom:

    PL: West Brom 0:1 Tottenham
    PL: Fulham 2:0 West Brom
    PL: Brighton 1:1 West Brom
    PL: West Brom 0:0 Burnley
    PL: Southampton 2:0 West Brom
    Sestava Manchesteru United.
    Sestava West Bromwich.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Telles – N. Matić, Fred – Mata, B. Fernandes, Rashford – Martial.
    Náhradníci: D. Henderson – Tuanzebe, Williams, van de Beek, McTominay, D. James, Cavani.

    West Bromwich Albion: Johnstone – Furlong, Ajayi, Bartley (C), Ivanović, C. Townsend – Matheus Pereira, Sawyers, Gallagher, Diangana – Grant.
    Náhradníci: Button – R. Harper, Krovinović, O'Shea, Phillips, Robinson, Robson-Kanu.

    Rozhodčí: Coote – Betts, Hopton.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí mužstvo získalo míč v úvodní minutě utkání a snažil se něco vymyslet po pravé straně Anthony Martial, který byl zfaulován a získal pro ďábly standardní situaci.
     
    2
    Juan Mata se postaral o zahrání volného kopu, který letěl do vápna, kde se procpal do zakončení hlavou Anthony Marial, ale Sam Johnstone předvedl první velmi důležitý zákrok!
    2. Sam Johnstone si poradil s hlavičkou Martiala!
     
    3
    Tentokrát získal West Bromwich Albion autové vhazování na pravé straně, ale dlouho u míče hosté nezůstali a United jej získal na své kopačky.
     
    4
    Alex Telles přesunul míč na pravou stranu, kde byl Aaron Wan-Bissaka, ovšem jeho přímočará přihrávka na Matu byla zblokována a West Brom po chvíli získal další autové vhazování.
     
    5
    Tentokrát se hostující hráč nachytal v ofsajdovém postavení, což sám věděl a nechtěl hrát, ovšem sudí nakonec foukl do píšťalky.
     
    6
    Tentokrát to Manchester zkoušel po levé straně přes Tellese a Rashforda, ovšem nakonec se balón ocitl znovu v zámezí a Manchester získal aut.
     
    7
    Poté ale domácí přišli o míč a Nemanja Matić se navíc dopustil nedovoleného zákroku, čímž přerušil možný brejk Albionu.
     
    8
    Marcus Rashford se snažil lobem najít ve vápně Bruna Fernandese, ale míč skončil pár metrů před ním a nakonec se snesl do zámezí.
     
    9
    Juan Mata měl problémy s napadajícím hráčem Grady Dianganem, který jeho přihrávku sice zblokoval, ale míč skončil opět mimo hrací plochu.
     
    10
    West Bromwich se snažil něco vymyslet na polovině soupeře, ovšem nákop do vápna De Gey nic nepřinesl.
     
    11
    Matheusovi Pereirovi utekl míč, ke kterému se rychle dostal klenot Manchesteru Bruno Fernandes, ale toho hostující hráč zfauloval.
     
    12
    Victor Lindelöf tentokrát skvěle zastavil Gradyho Dianganu, který si věřil jeden na jednoho. West Brom se následně sice opět dostal k míči, ale nedokázal nic vymyslet a David de Gea bude mít odkop.
     
    13
    Darnell Furlong si musel dát velký pozor, jelikož přízemní centr Martiala z pravé strany byl velice nebezpečný, ale hostující obránce odkopl míč před Rashfordem.
     
    14
    Desítka Marcus Rashford tentokrát chtěl křížnou přímočarou přihrávkou vyslat do šance Anthonyho Martiala, ale celou situaci skvěle přečetl brankář Sam Johnstone.
     
    15
    Po chvíli se brazilský levý obránce domácích Alex Telles dopustil faulu na své polovině a West Brom tak bude znovu u míče.
     
    16
    Anthony Martial neproměnil obrovskou tutovku! Tohle je trestuhodné! Rashford z levé strany hranice vápna našel uvnitř Bruna Fernandese, který připravil Martialovi stoprocentní šanci, ale přízemní zakončení francouzského útočníka letící do pravé části branky vychytal Sam Johnstone!
    16. Martial selhal v obrovské šanci!
     
    17
    Fred se snažil zastavit Conora Townsenda, ovšem ten si s domácím záložníkem skvěle poradil a získal dvě desítky metrů pro West Brom.
     
    19
    Znovu se skvěle předvedl Conor Townsend, který se ovšem dostal s míčem už do zámezí a útočná akce West Bromu opět nic nepřinesla.
     
    20
    Hlavní rozhodčí David Coote na chvíli přerušil hru, protože měl problémy s komunikačním zařízením.
     
    21
    Karlan Grant parádně zběhl za nestíhajícího Maguirea a posléze se těsně bráněn Linfelofëm procpal ke střele, která byla lehce tečovaná a skončila těsně vedle levé tyče!
    21. Karlan Grant neproměnil první šanci hostů.
     
    22
    Branislav Ivanović se po rohu Albionu sice procpal do zakončení hlavou, ale to skončilo daleko vedle brány de Gey.
     
    23
    Rudí ďábli sice jsou častěji na míči a vytvořili si dvakrát velkou šanci, ovšem Martial zatím nenašel střeleckou formu z minulé sezóny. Na druhé straně měl Albion před pár minutami první vážnější šanci, která ale nezamířila mezi tři tyče.
     
    24
    Marcus Rashford se sice diví, ale sudí mu jeho faul na Romaina Sawyerse přece jenom odpískal.
     
    25
    Znovu to United zkouší po levé straně přes Tellese s Rashfordem, ovšem místo pro nějakou kombinaci tam nebylo a Bruno Fernandes přenesl hru na druhou stranu hrací plochy.
     
    26
    Následně to domácí na pravé straně skvěle sehráli a posléze se Anthony Martial snažil vymodlit pokutový kop, ovšem sudí nechal hru pokračovat.
     
    27
    Alex Telles sice viděl pohyb ve vápně od Bruna Fernandese a poslal tam centr, který ovšem odvrátil hostující obránce. Následně přišel další faul Rashforda.
     
    28
    Tentokrát byl pro změnu právě Marcus Rashford zfaulován soupeřem a Manchester United tak získal míč na polovině soupeře.
     
    29
    Juan Mata se snažil si sběhnout za obranu na nákop Matiče, ale míč končí znovu u brankáře Sama Johnstoneho.
     
    30
    Půl hodina utkání je minulostí a zatím jsme se nedočkali žádné branky. Nejblíž k ní byl právě Martial, ale ten selhal.
     
    31
    West Bromwich Albion nedokázal projít po levé straně přes Aarona Wan-Bissaku. Posléze se Manchester snažil něco vymyslet přes levou stranu, kde ale Bruno Fernandes neudržel míč a hosté získali autové vhazování.
     
    32
    Aaron Wan-Bissaka se opět svým velice zvláštním driblinkem dokázal odprostit od soupeře a s výpomocí Maty dostal míč do klidné pozice.
     
    33
    Bruno Fernandes excelentním centr našel uvnitř vápna Matu, který se ještě snažil najít v lepší pozici Martiala, ale Sam Johnstone ulovil balón do svých rukou.
     
    35
    Anthony Martial si při sólové akci přehodil míč z levé nohy na pravou, čímž se zbavil obránce, ale jeho pokus z dvaceti metrů byl zblokován a následuje rohový kop.
     
    36
    Exekuce standardní situace se opět ujal portugalský bůh Bruno Fernandes, ovšem Martial a následně ani Harry Maguire nedokázali propálit obranu soupeře, přičemž střelu domácího kapitána nepříjemně schytal Kyle Bartley a sudí posléze raději přerušil hru, aby zkontroloval ležícího hráče.
     
    37
    Manchester United ale je poslední minuty v tlaku a znovu zafungovala levá strana, kde si velice dobře rozumí Alex Telles s Marcusem Rashfordem.
     
    38
    Bruno Fernandes znovu skvělým pasem se snažil najít Aarona Wan-Bissaku na hranici vápna na pravé straně, což domácí obránce nečekal.
     
    40
    Kyle Bartley odvrátil centr Tellese z levé strany a United tak pokračuje v obrovském tlaku na konci prvního poločasu.
     
    41
    West Bromwich Albion se po dlouhé době vydal dopředu a získal rohový kop z levé strany.
     
    42
    Kyle Bartley se po centru z rohového kopu snažil dostat ke hlavičce, což se mu povedlo, ale míč nakonec letěl těsně nad horní tyč de Geovy brány!
    42. Kyle Bartley hlavičkoval nad bránu United.
     
    43
    Nyní už je k vidění opět stejný obrázek jako z předešlých minut, kdy Manchester drží míč na kopačkách a pomalou kombinací se snaží najít skulinku v obraně.
     
    45
    Manchester United sice získal volný kop a Bruno Fernandes chtěl rychlou střelou překvapit brankáře Sama Johnstoneho, který si stavil hráče, ale hostující gólman se stihl vrátit a v pohodě chytil balón.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu navíc.
     
    45+1
    Tentokrát ale přišla pouze nepřesná přihrávka ze strany hostů, se kterou si poradil David de Gea.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    Manchester United hraje po 1. poločase s West Bromwichem 0:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u svého konce a branku jsme na stadionu Old Trafford v Manchesteru zatím neviděli. Už ve 2. minutě mohl rozjásat fanoušky domácího týmu u televizních obrazovek Martial, ale Johnstone si poradil. V 16. minutě byla k vidění zatím největší gólovka, ve které byl opět Martial, ale jeho noční můra Johnstone jej znovu vychytal. O pět minut později mohl hosty poslat do vedení Grant, ale vypálil těsně vedle. Před poločasem se po rohu prodral ke hlavičce Bartley, ale přestřelil.
     
    Statistiky po 1. poločase:

    Branky: 0:0
    Držení míče: 66%:34%
    Střely na branku: 3:1
    Střely mimo: 0:2
    Rohové kopy: 1:2
    Ofsajdy: 0:1
    Fauly: 6:9
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Byla nařízena penalta pro West Bromwich Albion! Bruno Fernandes nakopl Conora Gallaghera ve vápně a hosté mají velkou šanci jít do vedení.
    46. Penaltová situace.
     
    48
    Hlavní rozhodčí David Coote po zhlédnutí záznamu pokutový kop ruší! Domácí mohou být velmi rádi a je to tak pro ně obrovský budíček po poločasové přestávce.
     
    49
    Marcus Rashford si dal míč kolem Furlonga a následně vypálil z dvaceti metrů do levé šibenice, ovšem Sam Johnstone opět předvedl velmi dobrý zákrok!
    49. Rashford neprostřelil Johnstoneho!
     
    50
    Po rohovém kopu se ale Harry Maguire dopustil jen útočného faulu a West Bromwich Albion tak získal míč na své kopačky.
     
    51
    Victor Lindelöf raději posunul míč dozadu na svého brankáře Davida de Geu, ovšem hosté zatím jsou na začátku druhé půle velice aktivní.
     
    52
    Fantastický David de Gea, který znovu ukázal svůj proslulý zákrok nohou! Hostující hráč Conor Townsend se naprosto sám ocitl ve vápně, ale neprostřelil domácího brankáře!
    52. De Gea podržel svůj tým excelentním zákrokem!
     
    53
    Byla nařízena penalta pro Manchester United! Mata se snažil z levé strany poslat centr do vápna, ovšem ten zblokoval rukou Matheus Pereira.
    53. Penaltová situace.
     
    55
    Bruno Fernandes (Manchester United) neproměňuje pokutový kop.
    55. Neproměněná penalta Fernandese.
     
    56
    Penalta se bude opakovat, jelikož Sam Johnstone nestál na čáře!
     
    56
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Neskutečné věci se momentálně dějí na Old Traffordu, ovšem domácí mohou být rádi jelikož otevírají brankový účet tohoto utkání! K pokutovému kopu se opět postavil BRUNO FERNANDES, který tentokrát zakončil do levé části branky a Sam Johnstone byl krátký.
    56. Bruno FERNANDES - 1:0
     
    57
    Manchester United drží míč na své polovině, ovšem posléze přichází ztráta balónu a West Bromwich Albion získal balón.
     
    58
    Matheus Pereira se posléze dostal ke střele zpoza vápna, ale minul domácí svatyni.
     
    59
    Romaine Sawyers šel do souboje s Rashfordem hodně nekompromisně a United získal autové vhazování na polovině soupeře.
     
    60
    Hodina hry je u svého konce a Manchester United vede nad West Bromwichem 1:0.
     
    61
    Mata se vrátil vypomoct obraně Manchesteru a rudí ďábli tak získali míč znovu na své kopačky.
     
    62
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Grady Diangana, přichází Hal Robson-Kanu.
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Karlan Grant, přichází Callum Robinson.
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Juan Mata, přichází Edinson Cavani.
     
    63
    Matheus Pereira si v souboji s Matičem pomohl rukama, což hlavní rozhodčí viděl a následně také odpískal.
     
    64
    Po nepovedeném útoku domácího celku jde dopředu West Bromwich Albion.
     
    65
    Callum Robinson byl velice blízko srovnání na 1:1, ale jeho pokus zpoza vápna orazítkoval horní tyč svatyně Manchesteru United!
    65. Robinsonova střela orazítkovala břevno!
     
    66
    Posléze se na druhé straně snažil něco vymyslet Edinson Cavani, který dokonce dostal vyběhnutého gólmana Johnstoneho pryč z vápna, ale nakonec se ocitl v ofsajdu.
     
    67
    Tak to je neskutečné, co dnes předvádí hostující brankář Sam Johnstone, který z bezprostřední blízkosti vychytal v naprosto stoprocentní tutovce Marcuse Rashforda!
    67. Sam Johnstone excelentně vychytal Rashforda!
     
    68
    Po rohovém kopu se sice dostal ke střele z dálky Alex Telles, ale jeho rána letěla daleko nad bránu West Bromwiche.
     
    69
    Maguire našel na levé straně Tellese, ale United nakonec otáčí hru a dostali míč na pravou stranu.
     
    70
    Matič jemným lobem našel sběhnutého Anthonyho Martiala, který ještě hledal před bránou Cavaniho, ale ten z první nedokázal zakončit.
     
    71
    Harry Maguire zůstal na zadní tyči po rohovém kopu naprosto sám, ale jeho pokus k levé tyči znovu vyrazil Sam Johnstone!
    71. Sam Johnstone vychytal také Maguirea!
     
    72
    Posléze získal Manchester United další rohový kop, ale ten už tentokrát nepřinesl nic nebezpečného, ovšem rudí ďábli zůstávají u balónu.
     
    73
    Znovu předvedl Harry Maguire obrovskou poziční chybu, kterou ale musel hasit rychlým výběhem brankář de Gea.
     
    74
    West Bromwich Albion získal míč, který doslova odevzdal Nemanja Matič a hosté rozhodně nic nevzdávají a stále mají srovnání tohoto zápasu na dosah.
     
    75
    Rashford velice dobrým křížným pasem našel ve vápně Martiala, který posunul míč na dobíhajícího Freda, jenž ho prostrčil Fernandesovi, ale střela portugalského hráče byla zblokována.
     
    76
    Marcus Rashford tentokrát vybojoval na pravé straně rohový kop a United může zvýšit vedení a uklidnit se.
     
    76
    Conor Gallagher nyní ještě dodatečně uviděl žlutou kartu za faul na Freda ve středu hrací plochy.
     
    77
    Centr Bruna Fernandese z rohového kopu opět hledal Alexe Tellese, ale jeho rána i tentokrát letěla z voleje snad za tribunu na parkoviště.
     
    78
    Harry Maguire dokázal odehrát míč do zámezí a West Bromwich Albion tak získal na polovině soupeře autové vhazování.
     
    79
    Conor Gallagher sice bojoval, ale už nedokázal zastihnout míč na hrací ploše a David de Gea tak bude mít odkop od své brány.
     
    79
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Branislav Ivanović, přichází Filip Krovinović.
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Marcus Rashford, přichází Donny van de Beek.
     
    80
    Conor Townsend se snažil probojovat na levé straně přes Victora Lindelöfa, ale nejlepší švédský hráč minulého roku si poradil.
     
    82
    Opět se dopředu snažili dostat hosté, ale po pravém křídle se to ani tentokrát nepodařilo.
     
    84
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Fred, přichází Scott McTominay.
     
    84
    Centr domácích z levé strany byl zblokován a Manchester United získal rohový kop.
     
    85
    Tentokrát se o standardní situaci postaral Alex Telles, ovšem s jeho centrem si obrana West Bromwiche poradila.
     
    86
    Edinson Cavani se snažil něco vymyslet na hranici vápna, ale jeho přihrávka byla znovu zblokována.
     
    87
    Manchester United už hraje především na tento jednogólový výsledek a soustředí se hlavně na hru směrem dozadu.
     
    88
    Nyní byl navíc zfaulován Scott McTominay ve středu hrací plochy a West Bromwich Albion se nemůže procpat k nějaké střele.
     
    89
    Bohužel ale změna taktiky na defenzivní ze strany domácích tomuto konci utkání z pohledu fotbalového fanouška moc nepřináší a na hrací ploše se toho příliš neděje.
     
    90
    A opět tady máme nedovolený zákrok ze strany hostů. Ovšem pro United je to problém, neboť už nemůže střídat a Nemanja Matić nevypadá dvakrát dobře.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 4 minuty navíc.
     
    90+1
    Edinson Cavani dohrál Conora Gallaghera a uviděl tak od sudího kartu žluté barvy.
     
    90+2
    Aaron Wan-Bissaka z pravé strany poslal skvělý míč do vápna, který Cavani nádherně pustil na Martiala, jenž si dobře dal míč na levou nohu, ale jeho střela byla zblokována skluzem Furlonga.
     
    90+3
    Domácí hráči rozehráli standardní situaci nakrátko, ale dlouho u míče nezůstali a West Bromwich Albion má před sebou minutu a půl na srovnání zápasu.
     
    90+4
    Harry Maguire nevěděl co s míčem a poslal ho pouze na tribunu. West Bromwich tak získal autové vhazování, ovšem nemůže se ani přiblížit šestnáctce soupeře.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    Manchester United zvítězil nad West Bromwich Albion 1:0.
     
    Je konec. Manchester United zvítězil nad West Bromwich Albion 1:0.
    Už ve 2. minutě mohl rozjásat fanoušky domácího týmu u televizních obrazovek Martial, ale Johnstone si poradil. V 16. minutě byla k vidění zatím největší gólovka, ve které byl opět Martial, ale jeho noční můra Johnstone jej znovu vychytal. O pět minut později mohl hosty poslat do vedení Grant, ale vypálil těsně vedle. Před poločasem se po rohu prodral ke hlavičce Bartley, ale přestřelil.
    Začátek druhé půle byl velice napjatý, neboť hned ve 46. minutě sudí odpískal penaltu pro hosty, ale po dvou minutách později jí po zhlédnutí záznamu zrušil. v 52. minutě předvedl de Gea skvělý zákrok a o minutu později získal Manchester penaltu. K ní se postavil Bruno Fernandes, ovšem Johnstone mu jí vychytal, ale nestál ani jednou nohou na čáře a pokutový kop se opakoval. Následně jí už Bruno Fernandes proměnil a poslat rudé ďábly do vedení. V 65. minutě byl blízko srování Robinson, ale jeho rána otřásla břevnem. Konec zápasu si už domácí pohlídali.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:17.
     
    To je dnes ode mě vše, děkuji vám za pozornost. (22:57:36)

    Michal Raška

    Branky: 56. B. Fernandes (pen.)

    Karty:   90+1. Cavani (MAN) – 76. Gallagher (WBA)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:17.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Telles – N. Matić, Fred (84. McTominay) – Mata (62. Cavani), B. Fernandes, Rashford (79. van de Beek) – Martial.
    Náhradníci: D. Henderson – Tuanzebe, Williams, van de Beek, McTominay, D. James, Cavani.

    West Bromwich Albion: Johnstone – Furlong, Ajayi, Bartley (C), Ivanović (79. Krovinović), C. Townsend – Matheus Pereira, Sawyers, Gallagher, Diangana (62. Robson-Kanu) – Grant (62. Robinson).
    Náhradníci: Button – R. Harper, Krovinović, O'Shea, Phillips, Robinson, Robson-Kanu.

    Rozhodčí: Coote – Betts, Hopton
    ocianews.com