Newcastle – Chelsea 0:2 (kon.) | Aston Villa – Brighton 1:2 (kon.) | Tottenham – Manchester City 2:0 (kon.)
Manchester Utd. – West Brom 1:0 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
2:0 (1:0)
Manchester City
Sobota 21.11.2020, 18:30 • Tottenham Hotspur Stadium • Anglická Premier League • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že José Mourinho poprvé ve své trenérské kariéře porazil Pepa Guardiolu, se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a přeji příjemný večer. (20:28:10)
     
    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 0:6. Rohy: 0:10. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:19.
     
    Šlágr devátého kola Premier League jednoznačně vyzněl pro domácí fotbalisty! Ti vkládali veškeré síly do bránění a prosadit se chtěli jen z protiútoků, což se jim dokonce povedlo hned v páté minutě, díky čemuž se pak mnohem lépe bránilo. Manchester City tak skoro celou dobu bušil na soupeře a hledal vyrovnávací branku, avšak tu nenašel. Když se navíc Hotspur prosadil podruhé a z dalšího protiútoku, bylo rozhodnuto. Zajímavé je určitě to, že domácí mají na kontě pouhé čtyři střely, zatímco hosté jich vymysleli 22, ale nakonec jim to nestačilo ani na jeden bod.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Přenesení hry na levou stranu směřovalo na Joãa Cancela, který si však prudký míč nedokázal zpracovat a srazil ho jen mimo hrací plochu.
     
    90+2
    Manchester už je smířený s porážkou, ale stále se chce aspoň jednou prosadit, když má tolik střel. Nic nebezpečného ale vymyslet nemůže.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
    90. Jesusova hlavička letí přímo do Llorise
     
    90
    Gabriel Jesus si našel centrovaný míč a mohl se tedy prosadit hlavičkou, ale míč poslal jen přímo do rukavic brankáře Tottenhamu!
     
    90
    Žlutou kartu dostává Harry Kane (Tottenham Hotspur).
     
    88
    Žlutou kartu dostává Ferrán Torres (Manchester City).
     
    88
    Giovani Lo Celso rozehrál přímý kop nakrátko na Harryho Kane, který následně v rohu hřiště získává co nejvíce času.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Rúben Dias (Manchester City).
     
    86
    Manchesteru dnes prostě není souzen gól. Tentokrát se totiž ani nepřiblížil k pokutovému území a zpátky na útočnou polovinu tak míč mohl zavézt Son Heung-min.
     
    85
    Sergio Reguilón výborně vystartoval proti přihrávce a vystihl míč, následně se hnal do protiútoku, ale o balón přišel už při přechodu půlící čáry.
     
    83
    Kevin De Bruyne rozehrává další standardní situaci, centrovaný míč posílal na zadní tyč, kde číhal Raheem Sterling, který ale v souboji se Sergem Aurirerem neuspěl.
     
    82
    Oba týmy už mají minimum sil, hosté jsou navíc frustrovaní z toho, že i přes svůj tlak se stále neprosadili. O to víc je beznadějné útočení stojí sil.
     
    81
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Toby Alderweireld, přichází Joe Rodon.
     
    80
    Kyle Walker se pustil do sprintu na pravé straně, ale míč mu pěkným skluzem sebral Sergio Reguilón, který ho následně poslal mimo hrací plochu, protože na trávníku leží Toby Alderweireld.
     
    79
    Rúben Dias na své polovině na nic neváhá a okamžitě nakopává dopředu, kde ale balón nevybojoval Raheem Sterling. Následně navíc fauluje João Cancelo.
     
    78
    Gabriel Jesus na pravé straně s míčem nabral rychlost, následně se dostal až na hranici pokutového území, odkud střílel, ale zase ránu zablokoval jeden z obránců.
     
    77
    Další pokus o centrovaný míč z kopačky Sergia Reguilóna není úspěšný, míč si bez problémů zpracoval João Cancelo.
     
    76
    Harry Kane kousek před pokutovým území vybojoval přímý kop, který nakonec rozehrál Eric Dier. Ten poslal do šestnáctky střílený centr, ale nenašel tam správného adresáta.
     
    75
    Do konce základní hrací doby už zbývá jenom patnáct minut a nyní navíc kombinují domácí, kteří samozřejmě rozhodně dopředu vůbec nespěchají.
     
    74
    Son Heung-min se přes dva protihráče nedostal, získal ale pár cenných sekund, které se už teď můžou opravdu hodně hodit.
     
    73
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Steven Bergwijn, přichází Lucas Moura.
     
    72
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Bernardo Silva, přichází Philip Foden.
     
    72
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Rijád Mahríz, přichází Raheem Sterling.
     
    72
    Hosté si možná pomohli přihrávkou do ofsajdu, ve hře se ale každopádně pokračuje. Tottenham však může být klidný, protože se soupeř stejně nedostal do žádné šance.
     
    71
    Ederson jistě pokryl centr a rychle rozehrál. Jeho spoluhráči se následně rychle přesunuli do útoku, kde ale při přechodu do šestnáctky lacině přišli o míč.
     
    70
    Kohouti budou snad poprvé v zápase rozehrávat nějakou standardní situaci, s čímž si samozřejmě Son Heung-min dává docela na čas.
     
    68
    Manchester po krátké kombinaci na vlastní polovině zase hledá cestu dopředu, Bernardo Silva se však nechtěl pouštět do riskantního souboje, takže zase přihrával jen dozadu.
     
    67
    Citizens už jsou směrem dopředu zoufalí, absolutně netuší, co mají vymýšlet. Ani další centr nebyl úspěšný.
    65. Giovani Lo Celso - 2:0
     
    65
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Domácí mají na svědomí druhou střelu na bránu a druhý gól! Harry Kane se blýskl také v roli nahrávače, kdy při rychlém útoku na levé straně uvolnil střídajícího GIOVANIHO LO CELSA, který nebyl na hřišti ani minutu, ale i přesto výborně překonal Edersona. Asistence: Harry Kane.
     
    65
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Tanguy NDombèlé, přichází Giovani Lo Celso.
     
    63
    Son Heung-min mířil do dalšího úniku, avšak Ederson vyběhl proti němu až mimo vápno, čímž soupeře vystrašil. Ten si tak míč ukopl ze střelecké pozice.
     
    62
    Domácí odkopli míč na druhou polovinu hřiště a po delší chvíli si mohou na chvíli odpočinout od bránění, moc dlouho to ale asi nepotrvá.
     
    61
    Aymeric Laporte si po hlavičkovém souboji lehá na zem a svíjí se v bolestech, zase za to ale nemůže žádný nedovolený zákrok, i když střet se Sonem Heung-minem nevypadal vůbec pěkně.
     
    60
    Další centr z arsenalu Bernarda Silvy vypadal nad míru nadějně, ale zase zasáhl jeden z pozorných domácích stoperů.
     
    59
    Moussa Sissoko se pokoušel o průnik, potřeboval ale dobrou přihrávku od Harryho Kanea, který ji ale neprovedl, protože míč poslal jen do obránce.
     
    58
    Hosté už začínají střílet téměř z každé pozice, to nyní potvrdil Kevin De Bruyne, který však tentokrát napálil jen Erica Diera.
     
    57
    Ferrán Torres se zase na levé straně výborně uvolnil, ale v klíčové situaci zase moc dlouho váhal, kvůli čemuž musel přihrávat jen dozadu na Joãa Cancela, který už vymyslel jen přetažený centr.
     
    55
    Kevin De Bruyne se sice ve vápnu našel odražený míč, ale následný pokus o centr se mu hrubě nepovedl, protože přeletěl i bránu.
     
    54
    Tottenham po delší době zamířil dopředu, ale nákop po pravé straně skončil jen za postranní čárou, což znamená aut pro City.
     
    53
    O překvapivé dalekonosné zakončení se pokusil také Rijád Mahríz, ale jeho rána měla slabou razanci, takže to byla pro Huga Llorise spíše lahůdka.
     
    52
    Při napadání dobře zapracoval i Manchester, díky čemuž to z hranice šestnáctky mohl zkusil Kevin De Bruyne, který mířil jen těsně vedle pravé tyčky.
     
    51
    Ferrán Torres se výborně uvolni na levé straně, míč i dobře dostal, ale nestihl ho dostat pod kontrolu, kvůli čemuž doputoval až za brankovou čáru.
     
    50
    Díky dobrému napadání se k míči dostal Harry Kane, který ho předal na levou stranu Tanguyemu NDombèlému, ale ten už o něj přišel, protože pomocí kliček se nedokázal uvolnit protihráči.
     
    49
    Gabriel Jesus už si zase při zpracování vysokého míče pomohl rukou, což tentokrát hlavní rozhodčí hned vidí a míč tedy přisuzuje domácím.
     
    48
    Rodri se zkoušel uvolnit na středu hřiště, ale tam mu první protihráč řekl důrazné ne, kvůli čemuž raději přihrál jen dozadu.
     
    47
    Hosté začínají aktivněji i druhou půli. Rijád Mahríz to zničehonic zkusil rozhýbat nadějným centrem, na který ale jen těsně nevyskočil Ferrán Torres.
     
    46
    Tanguy NDombèlé docela zbytečně přišel o míč, kvůli čemuž se tedy hosté okamžitě usazují u šestnáctky, kde zatím jen tak kombinují.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V první půli byli mnohem lepší hostující fotbalisté, což se také čekalo. Rozhodně se ale nečekalo, že Tottenham si do druhé půle ponese těsné vedení, protože za celý první poločas vymyslel jenom jednu střelu, zatímco Citizens jich mají na kontě deset. I přesto Kohouti drží těsný náskok díky výborné defenzivě, ale stále mají před sebou krušné chvíle. Uvidíme, jak to tedy nakonec dopadne.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:33.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Rijád Mahríz několikrát klopýtl v pokutovém území, s čímž mu pomohli protihráči, ale ani tentokrát hlavní rozhodčí nepřemýšlel nad pokutovým kopem.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45
    V poslední minutě před nastavením hosté rozehrají již svůj šestý roh, ale ani tentokrát z toho nic nebylo, protože míč lapil Hugo Lloris, který ho okamžitě odkopl až na druhou polovinu hřiště.
     
    44
    Manchester v závěru poločasu vyvíjí na soupeře pořádný tlak, do šestnáctky chtěl tak zase míč dostat Bernardo Silva, ale jeho centr byl sražen mimo hned prvním hráčem v cestě.
     
    43
    Kyle Walker podnikl další útočný výlet, který tentokrát zakončil centrem na hranu pokutového území, kde ale žádný spoluhráč míč nevydoloval.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Moussa Sissoko (Tottenham Hotspur).
     
    42
    Domácí se sice zase dostali až do šestnáctky, ale jejich akci předcházel ofsajd, takže balón zase připadne do moci Citizens.
     
    41
    Ferrán Torres padá v pokutovém území, avšak zase ho k zemi poslal Serge Aurier dovoleně. Odražený míč si následně našel Gabriel Jesus, který okamžitě střílel, ale mířil jen nad horní tyč.
     
    40
    Hotspur se nakonec vydal ještě do jednoho protiútoku, ale ani další přihrávka za obranný val nenašla toho správného adresáta, míč tak skončil jen u Aymerica Laporteho.
     
    39
    Hugo Lloris si dává s rozehrávkou na čas, Tottenham chce samozřejmě alespoň do přestávky udržet těsný náskok, což už by nemuselo být tak složité.
     
    38
    Hosté krouží s míčem na ose hřiště, tam ale nemají moc prostoru na kombinaci, takže se přesouvají na levou stranu, kde ale rychle odvrátil přihrávku Serge Aurier.
     
    36
    Kyle Walker chtěl podpořit útok, na pravé straně si tak říkal o míč, ale ten dostal opravdu moc nepřesně, zachytit ho nestačil ani takový rychlík jako Walker.
     
    35
    Rijád Mahríz už se zase zkoušel uvolnit na pravé straně, ale Sergio Reguilón si ho velmi dobře střeží a většina soubojů končí jeho úspěchem.
     
    34
    Pierre-Emile Höjbjerg už neudržel míč na hrací ploše, takže na pravé straně bude vhazovat Kyle Walker, který samozřejmě rozehrává dozadu.
     
    33
    Son Heung-min už zkoušel chytat další přihrávku za obranu, ta ale tentokrát skončila jen v rukavicích Edersona, který bleskově rozehrává.
     
    32
    Rijád Mahríz se z pravé strany zkoušel dostat až před bránu pomocí svých pověstných kliček, ale jeden z obránců mu vystavil stopku, alžírský křídelník navíc sám dovedl míč mimo hrací plochu.
     
    31
    Kohoutům už možná docházejí síly, protože skoro vůbec nenapadají. Díky tomu se Gabriel Jesus zase dostal do šestnáctky, kde tentokrát uvolnil Joãa Cancela, který ale byl při zakončení zablokován.
     
    30
    Hosté jsou z neuznané branky samozřejmě mírně frustrovaní, o to víc chtějí co nejdříve vyrovnat. Na rozehrávce si však stále dávají extrémně záležet.
    27. Laporteho gól neplatí kvůli ruce Jesuse
     
    27
    Centr si v pokutovém území zpracoval Gabriel Jesus, který dlouho nevěděl, co má s míčem vlastně udělat. Nakonec tedy přihrál na lépe postaveného Aymerica Laporteho, který se netradičně trefil nohou do sítě. Gabriel Jesus si však při zpracování pomohl rukou, což potvrdila až kontrola u videa, takže branka neplatí!
     
    27
    Po dalším centru od rohového praporku směřoval míč směrem na bránu, měl ale hodně slabou razanci, takže ho Hugo Lloris bez problémů vyboxoval pryč.
     
    26
    Pomalá kombinace se domácím vyplatila! Harry Kane totiž společně se čtyřmi spoluhráči směřoval do přečíslení, zvolil si přihrávku doleva na Pierra-Emila Höjbjerga, který uvolnil na středu hřiště Stevena Bergwijna, který byl při zakončení poslán k zemi, avšak Rodri nefauloval.
     
    25
    Tottenham mohl zase směřovat do útoku, tentokrát ale Steven Bergwijn raději přihrál dozadu, aby si i jeho spoluhráči mohli chvíli užít s míčem.
     
    24
    Son Heung-min se zase luxusně uvolnil, ve vápnu se následně pokoušel uvolnit Harryho Kanea, ale ten byl tentokrát velmi dobře pokrytý.
     
    23
    Serge Aurier jen tak tak udržel míč ve hře, i přesto následně přesně přihrával na Sona Heung-mina, který si vykoledoval nedovolený zákrok.
     
    22
    I další centr od rohového praporku nadělal domácím fotbalistům pořádné problémy, avšak i tentokrát balón dokázali odklidil z pokutového území.
     
    21
    Citizens rozehrávají jednu standardní situaci za druhou. Další centr mohl zakončovat po odrazu Ferrán Torres, avšak Serge Aurier stačil míč srazil mimo hrací plochu.
     
    20
    Po prvních dvaceti minutách tedy Tottenham pořád drží těsný náskok, i když je mnohem aktivnější Manchester. Na nějakou nebezpečnější šanci však stále čeká.
     
    19
    Serge Aurier na pravé straně s autem dlouho váhá, k přesné rozehrávce mu to však nepomohlo, protože při následném souboji zase získali míč hosté.
     
    18
    Manchester se přece jen pevně usadil do pokutového území, do kterého se i umí dostat, ale zatím z toho nevznikají příliš nebezpečné střely.
     
    17
    Další pas belgického útočníka se odrazil na hranu šestnáctky k Ferránu Torresovi, který však odtud neprostřelil houf hráčů před bránou.
     
    16
    Hostům zase trvá založení útočné akce opravdu dlouho, i přesto se Kevin De Bruyne na pravé straně dostal k centru, který tentokrát Eric Dier okamžitě odvrátil na roh.
     
    15
    Citizens mají výhodu první standardní situace, Kevin De Bruyne dokonce našel hlavu Rodriho, ale ten pálil přímo do středu brány do rukavic Huga Llorise.
    13. Kane skóruje jen z ofsajdu
     
    13
    Snad poprvé v zápase mají míč pevně na kopačkách Kohouti, kteří rozehrávku zvládli na jedničku, díky čemuž se opět prosadili! Steven Bergwijn výborně našel na druhé straně jihokorejského útočníka, který místo střely volil přihrávku na Harryho Kanea, který sice rozvlnil síť, ale bylo to jen z ofsajdu!
     
    12
    Díky dobrému napadání Hotspur mířil do další protiakce, kterou opět zakončoval Son Heung-min, ale ten tentokrát nastřelil jen jednoho z protihráčů.
     
    11
    A míč už je zase na polovině hostujícího celku, který si jen tak přihrává a vůbec nikam nespěchá. Takhle bohužel zatím vypadá většina duelu.
    9. De Bruyne v dobré pozici napálil jen svého spoluhráče
     
    9
    Gabriel Jesus si výborně vyměnil míč s Ferránem Torresem, díky čemuž uháněl sám na gólmana, avšak dobíhající obránci mu zakončení nedovolili. Balón tak posunul za sebe na Kevina De Bruyneho, který však napálil jen ležícího brazilského forvarda!
     
    8
    Hosté mají 77% držení míče, ale stále jim to k ničemu není. Tottenham jim totiž na útočné polovině nedává žádný prostor a brání naprosto bez problémů.
     
    7
    Citizens si z inkasované branky tolik nedělají a pořád pokračují v klidné hře. Trošku to na pravé straně zrychlil až Rijád Mahríz, který však na dva protihráče nevyzrál.
    5. Son HEUNG-MIN - 1:0
     
    5
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Míč zatím drželi pouze hosté, kteří však paradoxně inkasují jako první! Tanguy NDombèlé se prezentoval opravdu fantastickou průnikovou přihrávkou do běhu, která našla přesně SONA HEUNG-MINA, který následně překonal Edersona přesnou přízemní střelou mezi nohy. Asistence: Tanguy NDombèlé.
     
    4
    Ferrán Torres výborně našel v šestnáctce Bernarda Silvu, který poté posílal míč před bránu, avšak tam se přes bránící hráče nedostal.
     
    3
    Domácí s míčem pořád krouží na útočné polovině, ale nyní už se k zakončení příliš nehrnou a spíše vyčkávají na nějaké zaváhání soupeřící defenzivy.
     
    2
    Ferrán Torres se hned po přechodu půlící čáry odvážil k pěkné dalekonosné střele, která však mířila jen do středu brány, kde byl připraven Hugo Lloris.
     
    1
    Úvodní výkop patří fotbalistům Manchesteru City, který s rozehrávkou nikam nespěchají a celou první minutu si jen tak přihrávají na vlastní polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilón – Moussa Sissoko, P.-E. Höjbjerg – Bergwijn, NDombèlé, Son Heung-min – Kane.
    Náhradníci: Hart – Rodon, B. Davies, Lo Celso, Bale, Lucas Moura, Vinícius.

    Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – De Bruyne (C), Rodri, B. Silva – Mahríz, Jesus, F. Torres.
    Náhradníci: Steffen – Stones, García, Gündoğan, Foden, Sterling, Agüero.

    Rozhodčí: Dean – Cann, Robathan.
     
    Manchester City
    Manchesteru se také daří, protože již devět duelů v řadě neprohrál, naposledy padl s Leicesterem. Od té doby má na kontě šest výher a tři remízy, přičemž všechny remízy se urodily v Premier League, kvůli čemuž jsou Citizens až na nelichotivém desátém místě. City dokonce přišlo o body s týmy jako Leeds nebo West Ham, očekávatelnou plichtu si ale připsalo proti Liverpoolu, což byl zároveň poslední duel přes přestávkou. Dnes čeká Manchester další soupeř z velké šestky, tak uvidíme, jestli tentokrát už zvítězí.

    Poslední tři utkání
    Manchester City vs. Liverpool – 1:1
    Manchester City vs. Olympiakos – 3:0
    Sheffield vs. Manchester City – 0:1
     
    Tottenham Hotspur
    Tottenham se před reprezentační pauzou dostal do dobré formy, protože z posledních deseti duelů jich rovnou osm vyhrál, přičemž jednou prohrál v Evropské lize s Antverpami a remizoval s West Hamem. Jinak tedy Kohouti vždy vyhráli, v Premier League nyní navíc drží šňůru tří výher po sobě, kdy si vyšlápli na Burnley, Brighton a West Brom, díky čemuž už je v tabulce na druhém místě. To však byly povinné výhry, nyní však přijde pro Hotspur pořádná zkouška, tak uvidíme, jak se s ní popasuje.

    Poslední tři utkání
    West Brom vs. Tottenham – 0:1
    Ludogorets vs, Tottenham – 1:3
    Tottenham vs. Brighton – 2:1
     
    Dobrý večer při dnešním nejatraktivnějším zápasu Premier League, kde změří své síly Tottenham a Manchester City. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Lukáš Mihal

    Branky: 5. Son Heung-min (Ndombèlé), 65. Lo Celso (Kane)

    Karty:   42. Moussa Sissoko (TOT), 90. Kane (TOT) – 87. Rúben Dias (MAC), 88. F. Torres (MAC)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 0:6. Rohy: 0:10. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:19.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, Alderweireld (81. Rodon), Dier, Reguilón – Moussa Sissoko, P.-E. Höjbjerg – Bergwijn (73. Lucas Moura), Ndombèlé (65. Lo Celso), Son Heung-min – Kane.
    Náhradníci: Hart – Rodon, B. Davies, Lo Celso, Bale, Lucas Moura, Vinícius.

    Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – De Bruyne (C), Rodri, B. Silva (72. Foden) – Mahríz (72. Sterling), Jesus, F. Torres.
    Náhradníci: Steffen – Stones, García, Gündoğan, Foden, Sterling, Agüero.

    Rozhodčí: Dean – Cann, Robathan
    ocianews.com