Bayern – W. Brémy 1:1 (kon.) | Bielefeld – Leverkusen 1:2 (kon.) | Hoffenheim – Stuttgart 3:3 (kon.)
Mönchengladbach – Augsburg 1:1 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Frankfurt – RB Lipsko 1:1 (kon.)
Hertha – Dortmund 2:5 (kon.)
konec
DSC Arminia Bielefeld
1:2 (0:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 21.11.2020, 15:30 • SchücoArena, Bielefeld • Německá Bundesliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dobré odpoledne při německé kopané! Reprezentační přestávka je u konce a na řadu tak přicházejí klubové soutěže, v rámci Bundesligy se tak utkají Bielefed a Leverkusen. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    DSC Arminia Bielefeld
    Bielefeld v poslední době trpí svým nováčkovským statusem, sezonu ale nezahájil vůbec špatně, protože v prvních dvou duelech si připsal čtyři body. Poté pak ale začaly přicházet porážky, aktuálně jich má Arminia na kontě pět za sebou, postupně padla s Brémami, Bayernem, Wolfsburgem, Dortmundem a naposledy dokonce 0:5 s Unionem. I přesto se dnešní domácí nenachází na sestupových místech, ale pokud v této nepříjemné sérii budou pokračovat, určitě se tam časem dostanou. Dnes se jí tak znovu pokusí zlomit.

    Poslední tři utkání
    Union vs. Bielefeld – 5:0
    Bielefeld vs. Dortmund – 0:2
    Wolfsburg vs. Bielefeld – 2:1
     
    Bayer Leverkusen
    Leverkusen i letos patří mezi špičku německé Bundesligy, aktuálně je na pěkném čtvrtém místě s patnáctibodovým ziskem. Bayeru se navíc letos neobyčejně daří, protože v úvodních sedmi duelech sezony nenašel přemožitele, přičemž čtyři zápasy ovládl a třikrát bral bod za remízu. Aktuálně dnešní hosté v lize vyhráli rovnou čtyřikrát za sebou, postupně si vyšlápli na Mohuč, Augsburg, Freiburg a Mönchengladbach. Dnes tak budou chtít přidat již pátou výhru za sebou.

    Poslední tři utkání
    Leverkusen vs. Gladbach – 4:3
    Beer Sheva vs. Leverkusen – 2:4
    Freiburg vs. Leverkusen – 2:4
     
    Úvodní sestavy:

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, van der Hoorn, Lucoqui – Prietl, Seufert – Doan, Hartel, Yabo – Klos (C).
    Náhradníci: Linnér – de Medina, Voglsammer, Schipplock, Consbruch, J. Nilsson, Soukou, Laursen, Kunze.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – L. Bender (C), S. Bender, Tah, Sinkgraven – Wirtz, Baumgartlinger, Amiri – Bailey, Alario, Diaby.
    Náhradníci: Grill, Lomb – Weiser, Schick, Wendell, Demirbay, Bellarabi, Dragović, Jedvaj.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí jsou hned po úvodním výkopu pod tlakem, protože je soupeř velmi aktivně napadá. Nakonec to uklidňuje Daley Sinkgraven, který získává aut.
     
    2
    Bielefeld ale nakonec míč získal a za pomoci odkop Stefana Ortegy míří ihned dopředu, ale nakonec darovalu Bayeru jen další aut.
     
    3
    Marcel Hartel dostal výborný míč do běhu, jeho obdobný pas však selhal, protože proti němu vyběhl Lukáš Hrádecký.
     
    4
    Stefan Ortega po nepřesné kombinaci hostů také bude rozehrávat od své klece. Balón tak odkopem posílá až na druhou polovinu hrací plochy.
     
    5
    Daley Sinkgraven zkusil štěstí z opravdu velké vzdálenosti, jeho pokus se i dobře kroutil, ale nakonec ho jeden z obránců srazil do autu.
     
    6
    Leon Bailey se mohl rozběhnout na pravé straně, nechtěl ale lacině přijít o balón, takže si raději pomohl přihrávkou dozadu.
     
    7
    Hosté už začínají potvrzovat roli favorita. Nyní úplně bez problémů prošli do šestnáctky a Lucas Alario si žádal o uvolnění, ale pas skončil jen za brankovou čárou.
     
    8
    Bielefeld po úspěšné obraně rozjíždí nadějnou ofenzivu, kterou však zakončil Anderson Lucoqui nepřesnou přihrávkou, protože na hraně šestnáctky nikoho nenašel.
     
    9
    Tentokrát už Leon Bailey šel do risku, který se na první pohled vyplatil, ale po předání míče spoluhráči z toho stejně nic nebylo.
     
    10
    Leverkusen uklidňuje hru na své polovině. Do hry se tak zapojuje třeba i Lukáš Hrádecký, který si do míče kopne poměrně často.
     
    11
    Hosté s rozehrávkou vůbec nikam nespěchají, jednoznačně chtějí soupeře unavit hrou bez míče, což jim zatím funguje docela dobře.
     
    12
    Anderson Lucoqui na levé straně chvíli kličkoval mezi třemi protihráče, z čehož nakonec vybojoval aut, což byla asi ta nejlepší možnost pro něho.
     
    13
    Jeden z domácích hráčů zůstal po tvrdém zákroku ležet na trávníku, na to ale Bayer nebral zřetel a okamžitě spěchal do útoku, kde se do zakončení málem dostal Daley Sinkgraven, o které ho však nakonec připravil jeden z pozorných obránců.
     
    14
    Reinhold Yabo po ošetření odchází za postranní čáru, jeho spoluhráči tak budou muset bránit roh v menším počtu. Zvládli to ale bez problémů, jelikož Amos Pieper byl faulován.
     
    15
    Obrana Arminie zatím funguje doslova bezchybně, protože Leverkusen se i přes svou značnou aktivitu nedostal do žádné šance. Ani další nákop za obranu nebyl úspěšný.
     
    16
    Nakonec se o střelu postarala povedené individuální akce, kterou měl na svědomí Moussa Diaby, který ránou k bližší tyči pořádně protáhl Stefana Ortegu!
     
    17
    Florian Wirtz zachytil výborný nákop na pravou stranu, jeho následný centr způsobil protivníkovi značné potíže, ale stejně si nakonec poradil.
     
    18
    Moussa Diaby už se zase o něco pokoušel na levé straně, v souboji byl ale tentokrát Cédric Brunner, který ho čistým způsobem odstrčil od balónu.
     
    19
    Po stejné straně to nyní zkoušeli také domácí, kteří se dokonce dostali k přihrávce do šestnáctky, která vypadala i docela dobře, ale nakonec se jí nikdo nedotkl.
     
    21
    Stefan Ortega tentokrát rozehrál nakrátko, což okamžitě hosté zkoušejí potrestat, ale domácí obranu zvládli na jedničku. Přechod do útoku byl o poznání horší, protože skončil jen autem pro soupeře.
     
    22
    Míč už zase má v moci Leverkusen, který tentokrát rozehrál opravdu rychle nákopem na Lucase Alaria, Ten ale poslal míč jen do zámezí.
     
    23
    Bielefeld je tentokrát při rozehře více než opatrný, o balón nechce lacině přijít. Je to ale hodně složité, když je Bayer při napadání velmi aktivní.
     
    24
    Moussa Diaby je zatím hlavní úderná síla svého týmu, po jeho úniku tentokrát z levé strany centroval, ale jeden z beků ve skluzu zkušeně jeho pas pokryl.
     
    25
    Julian Baumgartlinger i přes dva protihráče protlačil míč až do šestnáctky, ale tam zase zasáhla pozorná domácí defenziva, která je stále nepřekonána.
     
    26
    Arminia je zatím nebezpečná zejména z protiútoků, které hosté vždy pokryjí jen tak tak a většinou je to buď za cenu faulu nebo autu.
     
    27
    Centr z levé strany se točil do hostující klece, Lukáš Hrádecký na dvakrát jen tak tak zasáhl a rychle rozehrál.
     
    27
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Bayer z tlaku nakonec těží úvodní branku! Po rychlé rozehrávce brankáře se tedy hosté okamžitě přesunuli na útočnou polovinu, kde měl Florian Wirtz míč na hraně šestnáctky. Ten předal nabíhajícímu LEONU BAILEYMU, který z pravé části vápna zakončil přesně pod horní tyč, nezasáhl ani Stefan Ortefa, který se dokonce pokoušel o zákrok hlavičkou. Asistence: Florian Wirtz.
     
    29
    Arminia se samozřejmě pokouší o co nejrychlejší odpověď, opatrně tak hledá cestu k zakončení, ale veškeré pokusy Leverkusen v klidu odvrací.
     
    30
    Ricu Doan byl poslán k zemi na hraně pokutového území, hlavní rozhodčí však faul nezapískal, v čemž ho ujišťuje i videorozhodčí.
     
    30
    Domácí nakonec byli opravdu nebezpeční, protože přetažený centr si našel Reinhold Yabo, který ho vracel před bránu, avšak hlavou mířil jen do jednoho z obránců.
     
    32
    Moussa Diaby si nedokázal zpracovat skákající míč, který tak nakonec doputoval až do zámezí, což znamená autové vhazování pro Bielefeld.
     
    33
    Florian Wirtz si při dalším souboji pomohl nedovoleným zákrokem, balón tak stále zůstává v moci Bielefeldu, který se zatím prezentuje dobrý výkonem.
     
    34
    Hosté se zkoušeli dostat k zakončení pomocí centru, ale ten byl příliš vysoký, takže ho v pokutovém území nemusel hlavičkovat ani žádný z obránců.
     
    35
    Anderson Lucoqui se svíjí v bolestech po střetu s Leonem Baileyem, ani tentokrát však rozhodčí nevytahuje žlutou kartu, což už by možná mohl, protože hosté si toho dovolují pořád víc a víc.
     
    37
    Lars Bender řeší špatnou pozici pro aut dlouhým hodem až před vlastní bránu, kde tedy operovali jen jeho spoluhráči, kteří tak mohli v klidu rozehrát.
     
    38
    Reinhold Yabo byl při svém úniku pod tlakem dvou protihráčů, kteří ho nakonec poslali k zemi, ale zase to faul nebyl. Leverkusen tak bude vhazovat.
     
    39
    Jonathan Tah rozehrává svižně a ještě se snaží vybídnout své spoluhráče k nějaké útočné akci, ale těm se toho už moc nechce.
     
    40
    Dopředu už se příliš nechce ani Arminii, která se tak pokoušela o kombinaci na vlastní polovině, ale tu pokazila, protože přenesení hry skončilo jenom v autu.
     
    41
    Leon Bailey se zase rozbíhal na pravé straně, avšak nerozuměl si se svými spoluhráči, protože jeho přihrávka do běhu skončila jenom u obránců.
     
    42
    Nadiem Amiri se pokoušel o uvolnění Floriana Wirtze, ten si však prudkou přihrávku nezpracoval a jenom ji srazil k domácímu brankáři.
     
    43
    Bielefeld díky výbornému napadání míří do protiútoku, při kterém se sice dostal až do šestnáctky, ale tam hosté urychleně zahustili prostor a nedovolili žádnou přihrávku před bránu.
     
    44
    Fabian Klos dostal výtečný pas za obranu, míč si však nezpracoval ideálně, takže nakonec ani nezakončil. V konečném součtu je to ale jedno, protože byl jenom v ofsajdu.
     
    45
    Nyní už Leverkusen vyčkává na přestávku. Ze své poloviny se mu vůbec nechce, pořádně ho k tomu nenutí ani soupeř.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
     
    Zápas se zatím vyvíjí podle očekávání, kdy Leverkusen je po většinu času lepší, za což byl odměněn i úvodním gólech. Bielefeld však s favoritem zvládá držet krok a už si i vytvořil pár šancí, zatím je ale nevyužil. Prezentuje se ale sympatickým výkonem a pokud v něm bude pokračovat, mohl by protivníkovi nadělal ještě pořádné problémy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Lars Bender, přichází Mitchell Weiser.
     
    47
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Tak je opravdu velká smůla pro brankáře Leverkusenu a naopak obrovská radost pro domácí fotbalisty! Daley Sinkgraven neměl při rozehrávce komu přihrát, tak míč posunul na LUKÁŠE HRÁDECKÉHO, který ho chtěl nakopnout dopředu. Netrefil ho však vůbec ideálně, protože ho tečoval za vlastní brankovou čáru!
     
    49
    Hosté navíc musí hrát chvíli v deseti, protože Sven Bender se nechává ošetřovat, ale nakonec nejspíš nebude moci v utkání pokračovat.
     
    50
    Hostující útočníci chtějí ihned odčinit chybu svého brankáře, k zakončení se tak dostal Lucas Alario, který však nastřelil jen boční síť.
     
    50
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Sven Bender, přichází Aleksandar Dragović.
     
    52
    Domácí mají při rozehrávce veliké problémy, protože jsou ostře napadání. Stefan Ortega to nakonec řeší nákopem dopředu, po kterém však fauluje Anderson Lucoqui.
     
    53
    Moussa Diaby se pustil do souboje proti dvěma protihráčům, ukousl si ale příliš velké soustu, protože o míč přišel, takže z toho nic nebylo.
     
    54
    Leverkusen je pochopitelně v posledních minutách mnohem aktivnější. Arminia však zatím odolává, Cédric Brunner nyní hlavičkoval centr na roh.
     
    55
    Nyní jsme byli svědky vtipné situace, kdy se Mitchell Weiser po hlavičkovém souboj svíjel v bolestech, ale když se k němu dostal balón, zničehonic se zvedl a pokračoval ve hře. Do žádné šance mu to ale nepomohlo.
     
    56
    Hosté tentokrát s rozehrávkou nikam nespěchají a trochu odpočívají, nakonec to na levé straně rozhýbal Daley Sinkgraven.
     
    57
    Do útoku po delší době míří také Bielefeld, Fabian Klos měl opravdu hodně prostoru na pravé straně, který využil k centru, který však Lukáš Hrádecký lapil bez problémů. Poté byl ale docela bezdůvodně dohrán Jonathanem Tahem a svíjí se v bolestech.
     
    58
    Arminia tak měla výhodu přímého kopu, ale i tento centr hostující gólman v klidu pokryl a rychlou rozehrávkou okamžitě poslal spoluhráče do protiútoku.
     
    60
    Do poslední třetiny hry se tedy vstupujeme za vyrovnaného stavu. Bielefeld nyní bude dělat všechno, aby udržel tento stav.
     
    61
    Hosté se zkoušeli dostat k zakončení přes střed hřiště, ten ale domácí okamžitě zahustili a nedovolili tam žádnou kombinaci.
     
    62
    Hra se nyní trochu uklidňuje, Bayer potřebuje zpět nabrat potřebné síly, aby mohl usilovat o návrat do vedení, takže kombinuje jen tak na své polovině.
     
    63
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Fabian Klos, přichází Sven Schipplock.
     
    64
    Arminia se zkouší dostat dopředu přes levou stranu, kde rozehrávala dva auty, ale nakonec z toho vzešel jen moc daleký pas za obranu.
     
    65
    Domácí i nadále výborně střeží vzdušný prostor před svou bránou, protože ani další roh Leverkusenu nepřinesl hlavičku směrem na branku.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Aleksandar Dragović (Bayer Leverkusen).
     
    66
    Ani Bielefeld není při standardních situacích příliš nebezpečný, protože vzdušná přihrávka Ricua Doana doplachtila až za brankovou čáru.
     
    67
    Mitchell Weiser si dává s autem poměrně na čas, vzápětí ho posílá co nejvíce dopředu, kde však našel jen jednoho z protihráčů.
     
    68
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Lucas Alario, přichází Patrik Schick.
     
    69
    Domácí zničehonic začínají být směrem dopředu docela aktivní. V roli nahrávače se tak opět ocitl Ricu Doan, který však míč posílal jen za nabíhajícího spoluhráče.
     
    70
    Bayer už má jen dvacet minut na návrat do vedení a stále si nemůže vytvořit nějakou větší příležitost.
     
    71
    O míč už poprvé usiloval také Patrik Schick, který však v prvním souboji neuspěl. Následný centr směřoval na Moussu Diabyho, ale ten hlavičkovou bitvu také neustál.
     
    72
    Mitchell Weiser vypomohl při útočném snažení, ve vápnu si našel odražený míč a vracel ho před bránu, ale přes houf hráčů se balón nedostal ani nadvakrát.
     
    73
    Hosté byli po autu pod tlakem, raději si tak pomohli přihrávkou dozadu, aby mohli útočné snažení začít znovu a lépe.
     
    74
    Daley Sinkgraven se pokusil o dlouhý aut, ale ten se mu nepovedl podle představ. Domácí následně vykopli dopředu, což musel řešit až Lukáš Hrádecký, který to tentokrát zvládl na jedničku.
     
    75
    V posledních minutách drží míč vyloženě Leverkusen, který ale kombinuje poměrně daleko od pokutového území, což už by měl pomalu změnit. Do konce utkání už zbývá jenom patnáct minut.
     
    76
    Defenziva Arminie stále funguje naprosto bezchybně a nejen to, domácí opatrně napadají, aby soupeře připravili o co nejvíce času.
     
    77
    Daley Sinkgraven moc dobře viděl ležícího protihráče na trávníku, i přesto založil útočnou akci, čímž si vysloužil pískot celé střídačky Bielefeldu.
     
    78
    Bielefeld i další obranu vyřešil naprosto bez problémů, což už se ale nedá říci o rozehrávce, která byla zastavena hned na půlící čáře.
     
    79
    Patrik Schick se nadějně uvolňoval pro průnikovou přihrávku, Nadiem Amiri s tím však moc dlouho váhal, kvůli čemuž ho míč nakonec připravil jeden z protihráčů.
     
    80
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Nils Seufert, přichází Fabian Kunze.
     
    80
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Reinhold Yabo, přichází Cebio Soukou.
     
    80
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Nadiem Amiri, přichází Kerem Demirbay.
     
    80
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Moussa Diaby, přichází Karim Bellarabi.
     
    81
    Bayer stále nemá moc naspěch, i když už by asi měl mít. Vstupujeme do poslední desetiminutovky, Bielefeld navíc při bránění takřka nechybuje.
     
    82
    Daley Sinkgraven byl pod tlakem třech protihráčů, musel tak přihrát jenom dozadu, kvůli čemuž ztrácí hosté další a další čas.
     
    83
    Patrik Schick v pokutovém území stále číhá na nějaký nebezpečný centr, ale další vzdušná přihrávka byla příliš vysoká, takže balón skončil až mimo hrací plochu.
     
    84
    Florian Wirtz se výborně uvolnil na levé straně a na hraně šestnáctky našel Kerema Demirbaye, který si míč nachystal na volej, ale ten už se mu vůbec nepovedl.
     
    86
    Leon Bailey si pohybem řekl o přihrávku do běhu, kterou také dostal, ale u balónu byl stejně první Cédric Brunner, který ho bez váhání odklidil na roh.
     
    87
    Hosté si nakonec velkou šanci vytvořili, ale nedokázali ji využít! Kerem Demirbay z levé strany výborně přihrál do malého vápna, kde se do zakončení tlačil Patrik Schick ještě s jedním protihráčem, ale ten tečoval míč mimo dosah českého forvarda!
     
    88
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Hosté se nakonec přece jen prosazují a jdou zpátky do vedení! Po centru Floriana Wirtze přišla nadějná střela, kterou Stefan Ortega vyrazil, ale jenom k volnému ALEKSANDARU DRAGOVIĆOVI, který přesnou ranou k pravé tyči už brankáře překonal.
     
    89
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Marcel Hartel, přichází Andreas Voglsammer.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+2
    Leverkusen zůstávají aktivnější i v nastavení, kde opatrně hledá cestu k zakončení, ale směrem dopředu už samozřejmě nic neriskuje.
     
    90+3
    Ricu Doan vymyslel ještě jeden nebezpečný centr, po kterém byl v šestnáctce hostů opravdu velký zmatek, ale nakonec to dokázal vyřešit Lukáš Hrádecký.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Obrovský hrubka Lukáše Hrádeckého nakonec Leverkusen o plný bodový zisk nepřipravila, i když k tomu měl opravdu hodně blízko. Bayer byl sice aktivnější i celou druhou půli, ale vůbec se mu nedařilo tvořit si nějaké nebezpečnější šance. Obrana Bielefeldu fungovala jako hodinky a opravdu dlouho to vypadalo, že získají ten jeden vysněný bod. Aleksandar Dragović však krátce před koncem přece jen rozvlnil síť a zajistil svému týmu tři body.
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 0:6. Rohy: 0:10. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:10.
     
    V dnešním zápase jsme viděli gól, který obletí celý svět. Takový vlastenec se totiž nevidí příliš často, takže Lukáš Hrádecký bude v následujících dnech středem pozornosti. Rozhodně ale může být rád, že jeho tým nakonec zvítězil. To je tedy ode mně pro dnešek vše a přeji pěkný zbytek dne. (17:29:47)

    Lukáš Mihal

    Branky: 47. Hrádecký (vla.) – 27. Bailey (Wirtz), 88. Dragović

    Karty:   65. Dragović (LEV)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 0:6. Rohy: 0:10. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:10.
    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, van der Hoorn, Lucoqui – Prietl, Seufert (80. Kunze) – Doan, Hartel (89. Voglsammer), Yabo (80. Soukou) – Klos (C) (63. Schipplock).
    Náhradníci: Linnér – de Medina, Voglsammer, Schipplock, Consbruch, J. Nilsson, Soukou, Laursen, Kunze.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – L. Bender (C) (46. Weiser), S. Bender (50. Dragović), Tah, Sinkgraven – Wirtz, Baumgartlinger, Amiri (80. Demirbay) – Bailey, Alario (68. Schick), Diaby (80. Bellarabi).
    Náhradníci: Grill, Lomb – Weiser, Schick, Wendell, Demirbay, Bellarabi, Dragović, Jedvaj.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp
    ocianews.com