K. Vary – Plzeň 1:0 (kon.) | Sparta – Olomouc 7:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.)
Pardubice – Třinec 7:6 (po pr.) | Kometa Brno – Zlín 5:3 (kon.) | Motor ČB – Liberec 2:3 (0:1 po s.n.)
Mountfield HK – Litvínov 4:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
7:1 (3:0, 3:0, 1:1)
HC Olomouc
Neděle 22.11.2020, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:05
    Další velká šance domácích! Pech servíroval kotouč na brankoviště Tomáškovi, ten však neposedný kotouč nezpracoval!
    58:35 Jan BUCHTELE - 7:1
     
    58:35
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny se prosazují posedmé! JAN BUCHTELE udělal kličku na levou stranu a přesnou střelou překonal Konráda. Asistence: Jan Piskáček.
     
    54:21
    Sparťané budou mít šanci své vedení znovu navýšit. Na trestnou lavici usedá za držení útočník Petr Kolouch (OLO). Olomoučtí hrají v oslabení.
    53:21 Jan KÁŇA - 6:1
     
    53:21
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoučtí se přeci jenom prosazují! Machovský neudržel Káňovu střelu a hostující útočník dorazil kotouč za záda sparťanského brankáře. Bez asistence.
     
    50:15
    Sparťané se vymanili z olomouckého sevření a v útočném pásmu měl dobrou šanci Řepík. Sparťanský kapitán nezakončil přesně.
     
    49:57
    A byl to právě Jan Piskáček (SPA), jenž znovu usedne na trestnou lavici, tentokrát za hákování. Sparťané se budou muset bránit přesile Hanáků.
     
    45:11
    Obránce Jan Piskáček (SPA) dostává od rozhodčích čtyřminutový trest za nebezpečnou hru vysokou holí. Olomouc bude hrát dlouhou početní výhodu.
     
    42:38
    Matúš Sukeĺ se dostal do dobré akce po levé straně kluziště! Sparťanský útočník střílel do horních pater, ale Konrád střelu pokryl.
     
    39:30
    Řepík uklidnil situaci a následně vymyslel další dobrou akci! Po jeho přihrávce se natahoval Rousek, který jen těsně na kotouč nedosáhl.
     
    34:59
    Velká šance na straně Sparty! Buchtele v situaci tři na jednoho ještě hledal na opačné straně Mikliše, který narazil jen na betony Konráda.
     
    30:31
    A máme tady střídání brankářů na straně Olomouce. Své pracoviště opouští Jan Lukáš a na místo svého kolegy míří Branislav Konrád.
    30:31 Martin JANDUS - 6:0
     
    30:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nejprve měl velkou šanci Vladimír Sobotka, který se svou střelou z mezikruží neuspěl. Následně se však opřel do střely z pravého kruhu obránce MARTIN JANDUS a Lukáš kapituluje již pošesté. Asistence: David Němeček.
    29:38 Jan BUCHTELE - 5:0
     
    29:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme tady "Pátou"! Mikliš rozjel útočnou akci a kotouč se dostal až na JANA BUCHTELEHO. Sparťanský útočník se dostal před posledního obránce Mory a zasunul pohodlně kotouč do branky. Asistence: Ondřej Mikliš, Andrej Kudrna.
     
    27:19
    To bylo parádní sólo v podání Martina Janduse! Sparťanský zadák z vlastního obranného pásma najel až na pravý kruh pro vhazování, odkud prověřil olomouckého brankáře Jana Lukáše.
    21:26 Andrej KUDRNA - 4:0
     
    21:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané jsou nadále při chuti a přidávají čtvrtou branku v tomto utkání! ANDREJ KUDRNA zasunul kotouč u levé tyčky za ležícího brankáře Mory. Olomoučtí budou muset přidat. Bez asistence.
     
    15:13
    Obrovská šance! Ve vlastním oslabení se hnal na olomouckého brankáře Ladislav Zikmund, kterého Lukáš vychytal svými betony.
     
    14:10
    Máme tu první vyloučení zápasu. Útočník Jan Buchtele (SPA) se v obranném pásmu provinil sekáním a stráví následující dvě minuty na trestné lavici.
    11:52 Lukáš ROUSEK - 3:0
     
    11:52
    Sparta právě vstřelila branku!
    A další gól Pražanů! LUKÁŠ ROUSEK si počínal velmi zkušeně a chladnokrevnou střelou pokořil Lukáše již potřetí v tomto utkání.
     
    11:52
    Lukáš Rousek se prohnal středním pásmem jako vítr a ve svém samostatném nájezdu ho zahákoval olomoucký zadák. Trestné střílení!
    11:28 Jan KOŠŤÁLEK - 2:0
     
    11:28
    Sparta právě vstřelila branku!
    Uběhlo jen pár minut a sparťané se dostávají do dvoubrankového trháku! Forman předvedl svůj výtečný přehled ve hře, když našel beka JANA KOŠŤÁLKA a sparťanský šikula pohotově zavěsil pod víko. Asistence: Miroslav Forman.
     
    10:43
    Ladislav Zikmund svým dobrým pohybem trochu zmátl olomouckého obránce a následně zkusil vystřelit. Jan Lukáš bez problémů zasáhl.
    06:18 Michal ŘEPÍK - 1:0
     
    06:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    A máme tu první gól domácího mužstva! Horák posunul kotouč na najetého MICHALA ŘEPÍKA, jenž v přečíslení dva na jednoho i se štěstím dopravil kotouč do branky! Asistence: Roman Horák, Ondřej Mikliš.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 7. Řepík (Horák, Mikliš), 12. Košťálek (Forman), 12. Rousek (TS), 22. Kudrna, 30. Buchtele (Mikliš, Kudrna), 31. M. Jandus (Němeček), 59. Buchtele (Piskáček) – 54. J. Káňa


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Piskáček (A), Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Mikliš, Poizl – Rousek, Horák, Řepík (C) – Sobotka, Pech (A), Tomášek – Buchtele, Sukeľ, Kudrna – Zikmund, Vitouch, Forman.
    HC Olomouc: Lukáš (31. Konrád) – Švrček, Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Ondrušek (A), A. Rutar, Valenta – Burian, J. Knotek (A), V. Tomeček – J. Káňa, Nahodil, Kucsera – Olesz, Kusko, Valský – Bambula, Kolouch, Mácha.

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Ondráček, Šimánek
    thejrc.org