Čerepovec – Viťaz 2:1 (kon.) | Kunlun – Chabarovsk 2:4 (kon.) | N.Novgorod – Jekatěrinburg 5:1 (kon.)
Minsk – Jaroslavl 2:1 (po pr.) | Jokerit – Dynamo Moskva 6:1 (kon.) | Petrohrad – Barys 4:3 (kon.)
Soči – Spartak Moskva 3:5 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
5:1 (3:1, 2:0, 0:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Úterý 24.11.2020, 17:00 • KRK Nagornyj, Nižnij Novgorod • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:13:48)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) 15 zákroků, úspěšnost 79%, vystřídán po 4. gólu
     
    Nemirovskyho družina díky druhému vítězství v řadě poskočila na sedmé místo ve Východní konferenci, Jekatěrinburg spadl na čtvrtou pozici za Čeljabinsk.
     
    Nižnij Novgorod dokázal podruhé během čtyř dnů porazit silný Jekatěrinburg, na domácím ledě jej porazil vysoko 5:1. Svěřenci kouče Nemirovskyho nakročili k cenné výhře už v první třetině, v níž dokázali vstřelit tři góly. O dva z nich se postaral Damir Žafjarov, jeden přidal Andy Miele. Za hosty kontroval jen Pavel Dacjuk. Ve druhé dvacetiminutovce domácí přidali další dvě branky a tím definitivně rozhodli o svém vítězství. Po zásahu Zijata Pajgina zamířil na střídačku brankář Jakub Kovář, nového brankáře Galkina prostřelil v poslední minutě prostřední části Ivan Čechovič. Závěrečné dějství se hrálo jen z povinnosti, ani jeden z týmů si nevypracoval jedinou šanci.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Poslední vteřiny utkání probíhají za hostující branou, kde s pukem na holi kvedlá Sergej Zborovskij. Hokejisté v tmavě modrých dresech už ani nezkoušejí presovat.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:45
    Před Nikitou Trjamkinem se otevřela volná dálnice. Ruský obránce vypálil tvrdou dělovku, ale přímo do gólmana. Melničuk touš udržel.
     
    58:25
    Hosté jsou v plném počtu, Makejev po svém návratu spěchá na střídačku, aby do zápasu pustil jednoho ze spoluhráčů.
     
    57:38
    Jako nůž máslem projel Anton Šenfeld kolem obranné čtveřice. Střelu si připravil na forhend, z pravého kruhu vyslal jedovku, která o kousek minula levou tyč.
     
    57:16
    Svěřenci trenéra Nemirovskyho tráví čas při vlastní přesilovce ve vlastním obranném pásmu. Soupeř nezkouší presovat, čeká na závěrečnou sirénu.
     
    56:25
    Obránce si navíc při pádu dal helmou o led. K hráči byli povoláni i zdravotníci, ale nevypadá to na nic vážnějšího.
     
    56:25
    Nižnij Novgorod bude mít šanci přidat šestou branku v přesilové hře. Frustrovaný Makejev po ztrátě puku zbytečně podrazil Ručkina.
     
    55:50
    Pozičně výborně zahrál Mark Marin. Člen druhé obranné dvojice počkal na pohyb Kulikova a při očekávané kličce mu vypíchl puk z pod hokejky.
     
    55:07
    Ilja Ovčinnikov vyzval k rychlostnímu souboji Šenfelda. Domácí kapitán se protivníkovi pověsil na záda a u mantinelu jej tvrdě, avšak v rámci pravidel poslal k ledu.
     
    54:29
    Alexej Melničuk dnes působí velmi jistým dojmem. Zprava na něj nebezpečně najížděl Brooks Macek, po bekhendovém blafáku zakončoval do pravého betonu gólmana.
     
    54:15
    Jeden povedený útok okamžitě probudil fanoušky. Ti by si určitě přáli ještě jeden gól v síti soupeře, zatím se k němu ale neschyluje.
     
    53:58
    Konečně předvedli pohlednou ofenzivní akci i domácí. Semjon Der-Argučincev před brankou našel Varnakova, jenž drobnou tečí minul bránu.
     
    53:11
    Anatolij Golyšev předvedl skvělou individuální akci, když od pravého mantinelu vybruslil až do levého kruhu, jenže zapomněl vystřelit.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Žafjarov (Marin), 12. Miele (Ch. Wideman, Žafjarov), 16. Žafjarov (Čechovič), 32. Pajgin (Der-Argučincev), 40. Čechovič (Miele) – 12. Dacjuk


    Torpedo Nižnij Novgorod: Melničuk (Tichomirov) – Ch. Wideman, Pajgin, Orlov, Austin, Mišarin, Marin, Ručkin – Žafjarov (A), Miele, Čechovič – Der-Argučincev, Kloos, Šenfeld (C) – Gončaruk, Szwarz, Varnakov – Verjajev, Belevič, Urakov (A).
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (32. Galkin) – Alexej Vasilevskij, Trjamkin (A), Zborovskij, Ch. Genoway, Mamkin, Arzamascev, D. Zajcev – Golyšev, Dacjuk (C), Makejev – Macek, Holland (A), Sexton – Litovčenko, P. Kulikov, Bočarov – Platt, Protapovič, Ovčinnikov – Obidin.

    Rozhodčí: Morozov, Sidorenko – Černišjov, Strelcov
    thejrc.org