Blansko – Hr. Králové 1:2 (kon.) | Prostějov – Ústí n. L. 0:1 (kon.) | Třinec – Táborsko 2:0 (kon.)
Líšeň – Vyšehrad 4:2 (kon.) | Varnsdorf – Žižkov 1:3 (kon.) | Dukla Praha – Chrudim 0:2 (kon.)
Vlašim – Jihlava 0:1 (kon.)
konec
FK Varnsdorf
1:3 (0:3)
FK Viktoria Žižkov
Středa 25.11.2020, 13:30 • Městský stadion v Kotlině, Varnsdorf • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné středeční odpoledne! Vítám vás při sledování 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, u zápasu mezi Varnsdorfem a Viktorií Žižkov.
     
    FK Varnsdorf

    Fotbalisté Varnsdorfu jsou po osmi odehraných kolech na 9. místě, avšak náskok na sestupem ohrožený 13. Třinec činí pouze tři body. Svěřenci kouče Oulehly po vynucené měsíční přestávce nejprve prohráli doma 0:2 s Vlašimí, ale o víkendu si spravili chuť, když zvítězili 2:1 na půdě Táborska. Na tento výkon by Varnsdorf jistě chtěl navázat i proti favorizovanému Žižkovu.
     
    FK Viktoria Žižkov

    Viktoria Žižkov byla po sedmi kolech na výborném čtvrtém místě, ale ani to vedení klubu nestačilo a po překvapivé porážce 0:2 s Třincem odvolalo z funkce hlavního trenéra Daniela Veselého. Jeho místa se chopil David Vavruška a začal dobře, v souboji o druhé místo Žižkov porazil 3:1 brněnskou Líšeň a právě tento klub je teď nejbližším pronásledovatelem Hradce Králové, zaostává o pět bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Varnsdorf: A. Richter – Kouřil, Heppner, Hasil, M. Kubista – Bláha, Kubr, Lehoczki, Rudnytskyy (C) – Kocourek, Schön.
    Náhradníci: Vaňák – Minsung, Daniel Novák, Ondráček, M. Richter, Šimon.

    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Urbanec, Žežulka, Pudil, Muleme – Sixta, Súkenník, Skopec, Jaroslav Diviš – Mashike Sukisa, Nabijev.
    Náhradníci: K. Hrubeš – Batioja, Březina, Bezdička, D. Richter, Řezáč, Zoubele.

    Rozhodčí: Hocek – Poživil, Váňa.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí fotbalisté vstoupil do utkání v tradičních žlutých dresech. Také Žižkov vsadil na klasiku, hraje v červeno-bílé kombinaci.
     
    7
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Autorem branky je DAVID SKOPEC.
     
    10
    Domácí fotbalisté nedokázali s favoritem udržet bezbrankový stav příliš dlouho. Nyní budou muset začít více útočit, pokud chtějí pomýšlet na body.
     
    10
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Autorem branky je DAVID SIXTA.
     
    13
    Svěřenci kouče Vavrušky prožívají parádní úvod střetnutí. Viktoria navazuje na výborný výkon z utkání proti Líšni, míří za druhým vítězstvím v řadě.
     
    15
    Hosté nemají dost. Hnali se za třetím gólem, na který si však ještě budou muset počkat, protože pomezní rozhodčí zastavil jejich akci zdviženým praporkem. Ofsajd.
     
    17
    Varnsdorf jen brání, soupeř mu ještě nepovolil jedinou pořádnou šanci. Naopak to je právě Žižkov, který pokračuje v kombinaci na polovině protivníka.
     
    19
    Útočným faulem se provinil Patrik Schön. Hlavní rozhodčí jeho okopávání chvíli toleroval, nakonec ale zapískal nedovolený zákrok.
     
    21
    Domácí hráči si dokáží přihrávat, převážně však jenom na vlastní polovině. Presink konkurenta jim dělá velké starosti.
     
    23
    Adam Richter tentokráte mohl zůstat klidu. Střela zpoza šestnáctky chytla opačnou faleš a zamířila mimo bránu.
     
    25
    Fotbalisté ve žlutých dresech vystihli rozehrávku a vydali se do rychlého brejku, který ale neměl dlouhého trvání. V souboji jeden na jednoho byl úspěšnější hráč Žižkova.
     
    25
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JAROSLAV DIVIŠ.
     
    28
    Po necelé půl hodině je prakticky rozhodnuto. Viktoria Žižkov je ve všech ohledech jasně lepším týmem a míří za hladkým vítězstvím.
     
    30
    Hosté pokračují v trpělivé kombinační hře. Naopak Varnsdorf běhá bezmocně bez balónu, presink nedělá favoritovi žádné problémy.
     
    32
    Jakub Urbanec zkusil přenést hru na pravou stranu, kam nabíhal David Skopec. Těsně před ním odvrátil do zámezí Petr Heppner.
     
    34
    Karla Hasila dostala pod tlak útoční dvojice Sukisa – Nabijev. Domácí stoper si s míčem nelámal hlavu, odkopl jej do zámezí.
     
    35
    Elvis Mashike Sukisa měl na kopačce čtvrtou branku! Před bránu dostal výbornou přihrávku, pokus k pravé tyči ovšem Richter dokázal vykopnout špičkou kopačky!
     
    36
    Další ohrožení varnsdorfské svatyně může přijít v podobě standardní situace. Kousek za polovinou hřiště Ondřej Bláha podrazil Súkenníka.
     
    37
    Vysoký centr mířil na hranici penalty, kde zkusil hlavičkovat Ondřej Žežulka, avšak ještě o něco výše se dokázal vyšplhat Lehoczki.
     
    38
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Igor Súkenník viděl za obranu nabíhajícího Mulemeho, jemuž zkusil adresovat pas, avšak před ugandským reprezentantem dokázal zasáhnout Kubr.
     
    39
    Hráči v červeno-bílém nikam nespěchají, snaží se především dohrát první poločas v klidu. Ondřej Žežulka zapojil do hry nohama i gólmana Švengera.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou hosté do kabin s tříbrankovým vedením v zádech?
     
    41
    Domácí pořádně vysunuli presink, a to se vyplatilo! Jan Kubr obral Skopce a přihrál Schönovi, který nedokázal vystřelit přes clonícího Mulemeho.
     
    42
    Isaac Muleme, jak je u tohoto hráče zvykem, často podporuje ofenzivní složku týmu. Zleva poslal prudký střílený centr do šestnáctky, Heppner odvrátil na roh.
     
    43
    Ani druhý rohový kop v utkání nepřetavil Žižkov v branku. Súkenník dal centru malou výšku, na přední tyči stojící Matěj Kubista zažehnal nebezpečí.
     
    44
    Dobrou práci odvedl kapitán Varnsdorfu Pavlo Rudnytskyy. Nejprve využil špatného zpracování Urbance, stejným hráčem byl posléze sražen k zemi.
     
    44
    Chyběl kousek, aby Oulehlova družina vstřelila gól do šatny! Po zmatku v šestnáctce došlo ke střele, kterou Súkenník vykopl na brankové čáře, následné zakončení zase srazil mimo bránu Sukisa!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Viktoria Žižkov má po prvním poločase skvěle nakročeno k druhému vítězství v řadě. Ve Varnsdorfu zatím potvrzuje roli favorita, nad místním klubem vede tříbrankovým rozdílem. Skóre otevřel už v 7. minutě David Skopec, na nějž navázal o pouhé tři minuty později David Sixta. Hosté neměli dost a ve 25. minutě přidali třetí gól, prosadil se i Jaroslav Diviš. Čtvrtý zásah hostů měl na kopačce fotbalista z Demokratické republiky Kongo Elvis Mashike Sukisa, v tomto případě jej ale špičkou kopačky vychytal Richter. V poslední minutě naopak mohli snížit domácí, avšak první střelu vykopl na brankové čáře Súkenník, druhá se otřela o Sukisu a skončila vedle brány.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Oba celky pokračují v původním rozpoložení.
     
    48
    Varnsdorf utkání ještě nezabalil. Z dvaceti metrů napřáhl k pěkné střele Jan Kubr, Švenger skákal naprázdno, naštěstí pro něj ale balón proletěl těsně vedle jeho pravé tyčky.
     
    49
    Rukou zahrál autor prvního gólu utkání David Skopec. Rozhodčí Hocek měl tento moment před očima, správně přerušil hru.
     
    50
    Jaroslav Diviš po pravé lajně utekl osobnímu strážci a z pravé strany zkusil nacentrovat do pokutového území. Sukisa na kulatý nesmysl těsně nedoskočil.
     
    51
    Akce ještě pokračovala. Před autovou čárou míč dostihl Isaac Muleme, jenž přihrál za šestnáctku Skopcovi. Následovala dělovka, kterou Richter vytěsnil nad břevno.
     
    53
    První žlutou kartu utkání obdržel Ondřej Kocourek. Byl příliš agresivní při presinku, Mulememu bolestivě přišlápl kotník.
     
    53
    Žižkov se po návratu z kabin už rozkoukal a pokračuje v aktivním pojetí hry, s nímž skončil první dějství. Domácí naopak zase běhají bez balónu.
     
    54
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází David Sixta, přichází Daniel Richter.
     
    55
    Moc práce dnes zatím neměl Milan Švenger. Proto je určitě rád, když jej některý ze spoluhráčů obdaruje přihrávkou, jako to třeba teď udělal Žežulka.
     
    56
    Petr Heppner zabral pozdě. Nahrávku Bláhy sice dostihl, jenže až mimo hrací plochu. Hosté uvedou balón do hry autovým vhazováním.
     
    57
    Narážečka mezi Kocourkem a Kubistou nebyla úspěšná. Zpětnou nahrávku totiž očekával Jakub Urbanec, který uzmul míč pro sebe.
     
    58
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Ondřej Kocourek, přichází Adam Ondráček.
     
    59
    Po tvrdém střetu zůstává na trávníku ležet Isaac Muleme. K ugandskému hráči jsou povoláni kluboví lékaři.
     
    60
    Naštěstí to vypadá, že Muleme bude schopen pokračovat v zápase. Kvůli ošetření ale musí za postranní čáru, Žižkov bude muset přečkat pár vteřin v deseti.
     
    61
    Hodina z utkání je pryč, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Žižkov drží poklidné tříbrankové vedení, dramatu nic nenasvědčuje.
     
    62
    Milan Švenger naznačil dlouhý odkop, nakonec ovšem zvolil výhoz k pravé lajně, kde byl Jakub Urbanec. Bek rozehrál na střed Súkenníkovi, který přesunul hru na útočnou polovinu.
     
    63
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Elvis Mashike Sukisa, přichází Lukáš Zoubele.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jaroslav Diviš, přichází Augusto Batioja.
     
    64
    Střídající Daniel Richter viděl za obranu nabíhajícího Nabijeva. Nahrávku mu ale adresoval pozdě, pomezní správě signalizoval ofsajd.
     
    65
    S agresivitou to při presinku přehnal David Skopec. Středopolař narazil do Hasila, který si dobře pokryl balón a vybojoval tak faul na svou osobu.
     
    66
    Jenže Petr Heppner rozehrál mizerně. Přímo na kopačky Nabijeva, jenž pálil z druhého doteku kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    67
    Zahrozit zkusili i domácí. Za dlouhým nákopem Lehoczkého vystartoval Schön, avšak dobře zareagoval Švenger, u míče byl jako první.
     
    68
    Fotbalisté Varnsdorfu zkusili kombinační hru, avšak moc úspěšní nebyli. Čitelnou nahrávku Bláhy středem dokázal vystihnout pozorný Zoubele.
     
    68
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Střetnutí dramatizuje kapitán PAVLO RUDNYTSKYY! Ukrajinec dostal od Bláhy výbornou přihrávku do úniku, vyběhnuvšího Švengera prostřelil přízemním pokusem k levé tyči.
     
    70
    Hodně velké riziko podstoupil Ondřej Žežulka. Jako poslední hráč si troufl na kličku proti Schönovi. Ta mu vyšla opravdu s velkým štěstím.
     
    71
    Jakub Urbanec zastavil slibně se rozvíjející protiútok Varnsdorfu zatažením za dres. Sudí Hocek udělil hříšníkovi žlutý kartónek.
     
    72
    Lze očekávat, že hosté přestanou tlačit na ofenzivní složku a začnou se více soustředit na defenzivu. Dvoubrankové vedení je ošidné, do konce zápasu už ale moc času nezbývá.
     
    73
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Jan Kubr, přichází Matěj Šimon.
     
    74
    Svěřenci kouče Vavrušky mají možnost vzít si zpět tříbrankové vedení ze standardní situace. Na pravé straně Daniel Richter vybojoval faul proti Heppnerovi.
     
    75
    Jako slepý k houslím se teď dostal k míči v pokutovém území Farid Nabijev. Z otočky zkusil vypálit, balón ale proletěl mimo bránu.
     
    76
    Domácí fotbalisté se hodně zlobili, že nebyl odpískán faul po zákroku na Hasila. Místo toho Urbanec pokračoval v pohybu do šestnáctky, pro vysoký centr vyběhl brankář Richter.
     
    77
    Gólman posléze zakopl kulatý nesmysl do zámezí, protože spoluhráč zůstal ležet na trávníku a držel se za pravou nohu. Do akce jdou varnsdorfští zdravotníci.
     
    78
    Karel Hasil vstal poměrně brzy, ačkoli kulhá a viditelně není v nejlepší kondici. Je si ale moc dobře vědom, že čas hraje proti domácím.
     
    79
    Další tvrdý střet, tentokráte mezi Mulemem a Lehoczkým. Teď už rozhodčí přerušil hru a nařídil standardku ve prospěch Žižkova.
     
    80
    Střídání v týmu FK Varnsdorf: ze hřiště odchází Patrik Schön, přichází Daniel Novák.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Žižkov vede, ale už jen o dva góly. Varnsdorf v posledních minutách přidal, nechce odejít s prázdnou.
     
    82
    Skvěle si počínal Milan Švenger. Brankář zareagoval na dlouhý odkop Adama Ondráčka a balón sebral těsně před sprintujícím Novákem.
     
    83
    K Augustu Batiojovi se sběhli hned dva hráči, přesto Žižkov zůstane u balónu. Ekvádorec totiž šikovně nastřelil jednoho z nich a vybojoval roh.
     
    84
    Byl to právě Batioja, kdo se chopil rozehrávky. Centr na přední tyč prodlužoval za sebe Žežulka, Skopcovi spadl míč na stojnou nohu.
     
    85
    Rychlý průnik Ondřeje Bláhy levou lajnou dokázal zastavit čistým skluzem Daniel Pudil. Varnsdorf u balónu zůstává, avšak defenziva Žižkova se už stihla zformovat.
     
    86
    V bolestech zůstal na trávníku ležet Augusto Batioja. Hra pokračovala, nakonec balón sportovně zakopl mimo hrací plochu protihráč Lehoczki.
     
    86
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Farid Nabijev, přichází David Bezdička.
     
    88
    Fanoušci Viktorie Žižkov za areálem odstartovali oslavy vítězství. Těžko očekávat, že by ještě Varnsdorf dokázal snížit a okamžitě vyrovnat.
     
    89
    Oulehlova družina se hlasitě dožadovala odpískání pokutového kopu po souboji mezi Žežulkou a Šimonem. Píšťalka rozhodčího zůstala němá, Kubistova rána proletěla vysoko nad.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Ondřej Bláha (FK Varnsdorf).
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90+1
    Ondřej Bláha vyslal jemným obloučkem za obranu Daniela Nováka. Toho ovšem zbrzdilo v cestě zpracování, mezitím ho dokázal výborně zakřižovat Pudil.
     
    90+2
    Definitivní razítko na vítězství Žižkova mohl přidat žolík David Bezdička, který byl po skvělé přihrávce Skopce úplně sám před gólmanem, právě Richtera však útočník při zakončení napálil.
     
    90+3
    Akce hostů pokračovala rohovým kopem. Ve vápně ale zůstali jen dva hráči v červeno-bílém, podle očekávání žlutou převahu nepřehlavičkovali.
     
    90+4
    Poslední útok Varnsdorfu táhl levou lajnou Adam Ondráček. Ve finále akce zkusil odcentrovat, jenže balón poslal nad bránu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Viktoria Žižkov potvrdila roli favorita a na hřišti Varnsdorfu zvítězila 3:1. Základ k vítězství dala už v prvním poločase, v němž vstřelila všechny tři své góly. Skóre otevřel David Skopec, jehož doplnili David Sixta a Jaroslav Diviš. Domácí dokázali ve druhém poločase pouze snížit, a to zásluhou kapitána Pavla Rudnytskyyho. Svěřenci kouče Vavrušky vyhráli podruhé v řadě a udrželi druhé místo před dotírající Líšní a Ústím nad Labem. Varnsdorf spadl na příčku jedenáctou, náskok na sestupem ohrožené Táborsko činí jediný bod.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (15:30:18)

    Milan Huppert

    Branky: 68. Rudnytskyy – 7. Skopec, 10. Sixta, 25. Jaroslav Diviš

    Karty:   53. Kocourek (VDF), 90. Bláha (VDF) – 71. Urbanec (ZIZ)


    FK Varnsdorf: A. Richter – Kouřil, Heppner, Hasil, M. Kubista – Bláha, Kubr (73. Šimon), Lehoczki, Rudnytskyy (C) – Kocourek (58. Ondráček), Schön (80. Daniel Novák).
    Náhradníci: Vaňák – Minsung, Daniel Novák, Ondráček, M. Richter, Šimon.

    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Urbanec, Žežulka, Pudil, Muleme – Sixta (54. D. Richter), Súkenník, Skopec, Jaroslav Diviš (63. Batioja) – Mashike Sukisa (63. Zoubele), Nabijev (86. Bezdička).
    Náhradníci: K. Hrubeš – Batioja, Březina, Bezdička, D. Richter, Řezáč, Zoubele.

    Rozhodčí: Hocek – Poživil, Váňa
    thejrc.org