Lens – Nantes 1:1 (kon.)
konec
Racing Lens
1:1 (1:0)
FC Nantes
Středa 25.11.2020, 19:00 • Venue Stade Bollaert-Delelis • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Ani druhý poločas nám nepřinesla zrovna pohlednou podívanou, na vyložené šance jsme dlouhou dobu čekali naprosto marně. Většina útočných akcí totiž končila u pokutových území, nicméně přesto měl územní převahu hostující celek, kterému se necelých deset minut před koncem zápasu povedlo srovnat krok. Leca sice pokutový kop dokázal zneškodnit, jenomže porušil předpisová pravidla pro počínání brankáře při penaltě a ta se tak musela opakovat. Touré tak podruhé už nezaváhal a tento duel poslal k nerozhodnému konci. (20:52:50)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 1:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:17.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Jsme za polovinou nastaveného času. Před malým momentem se do volného prostoru dostal střídající Coulibaly, který zkoušel najít Blase, jenž byl ubráněn.
     
    90+3
    Po levém křídle se do protiútoku dostával domácí celek. Nakonec to patičkou zkoušel Muinga, který ovšem nahrával úplně mimo dosah svého spoluhráče.
     
    90+2
    Poměrně nebezpečně zasahoval na vlastním malém vápně hostující Girotto, který to přesto zvládl na jedničku a centr se mu povedlo odvrátit do bezpečí.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, stav je stále nerozhodný. Zcela určitě můžeme počítat nastavený čas.
     
    88
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Simon Banza, přichází Arnaud Muinga.
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Randal Kolo Muani, přichází Kalifa Coulibaly.
     
    87
    Brankář Lafont tedy mohl rozehrávat od své branky, nicméně po jeho odkopu si útočným faulem pomohl Chirivella. Volného kopu se tak ujal brankář Leca.
     
    86
    Krátce po rozehrávce jsme sledovali prudký nákop na pravou stranu, kam se pokoušel jako první dostat domácí Fofana, který ovšem neměl na balón nárok.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Loïc Badé (Racing Club De Lens).
     
    84
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Issiaga Sylla, přichází Facundo Medina.
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Yannick Cahuzac, přichází Seko Fofana.
    81. Abdoulaye TOURÉ - 1:1
     
    81
    Nantes právě vstřelili branku!
    Tak až druhá penalta končí vyrovnání! Znovu se k rozehrávce postavil ABDOULAYE TOURÉ, který to také v tomto případe zkoušel k pravé tyči, přičemž brankář Leca zůstal uprostřed branky. Na míč logicky nedosáhl a máme tedy znovu srovnáno.
    79. Touré sice první penaltu neproměnil, Leca ale neměl nohu na čáře - penalta se opakovala.
     
    79
    To jsou věci! K exekuci pokutového kopu se totiž postavil Abdoulaye Touré, který to zkoušel na pravou stranu, kam skočil také Leca. Ten ovšem neměl nohu na brankové čáře a penalta se bude opakovat!
     
    78
    Žlutou kartu dostává Jonathan Gradit (Racing Club De Lens).
    78. Penaltový zákrok.
     
    78
    Je tu pokutový kop pro Nantes!
     
    78
    Už se zdálo, že do vyložené šance pronikne hostující Kolo, který to měl na dlouhou nohu. Místo míče trefil pouze brankáře Lecu, který leží v bolestech na zemi.
     
    77
    Zpětná nahrávka nakonec putovala na kopačku obránce Girotta, který prakticky okamžitě přenášel hru na pravou stranu, kde se nacházel osamocený Blas.
     
    76
    Domácí Michelin se ještě pokoušel zachytit míč na hrací ploše, což mu nakonec nevyšlo. I tak velká pochvala, Michelinovi se čistě povedlo zastavit Bambu.
     
    75
    Tak nakonec nikoliv, nicméně Lens mělo možnost rozehrávky z vlastní poloviny. Hra se celkem rychle přesunula k opačné šestnáctce, kde zakročil Pallois.
     
    74
    V posledních minutách se nám znovu přiostřilo. Tentokráte to odnesl domácí Doucouré, který stále leží na hrací ploše. Dost možná se bude muset žlutit.
     
    73
    Posléze si ovšem hostující Bamba pomohl v souboji faulem, čehož si pochopitelně všiml také pozorný sudí. Racing Club De Lens se chopí další standardky.
     
    72
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Imran Louza, přichází Marcus Coco.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Randal Kolo Muani (FC Nantes).
     
    70
    Do poměrně nebezpečného prostoru se dokázal prodrat domácí Banza, který to místo zakončení ještě zkoušel centrem k zadní tyči, což ale neměl dělat.
     
    67
    Pokračovalo se tedy rozehrávkou od domácí branky, o což se pochopitelně postaral sám brankář Leca, kterému se povedlo odkopnout na levou stranu hřiště.
     
    66
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Igniatius Ganago, přichází Florian Sotoca.
    Střídání v týmu Racing Club De Lens: ze hřiště odchází Gaël Kakuta, přichází Tony Mauricio.
     
    65
    Corchia se přes pravé křídlo pokoušel dostat do pokutového území, což se mu sice povedlo, nicméně poté narazil do protihráče. Penalta z toho ale nebude.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Gaël Kakuta (Racing Club De Lens).
     
    63
    Po celkem důrazném souboji se na zemi ocitl domácí Cahuzac, který zřejmě byl zastaven nedovoleně, jenomže sudí nepochopitelně nechal pokračovat.
     
    62
    Hostující Louza se snažil vybojovat autové vhazování pro svůj celek, jenomže s touto žádostí nakonec neuspěl. Místo toho tak mohl vhazovat domácí hráč.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, druhý poločas nám zatím nepřinesl nic moc zajímavého. O něco aktivnějším dojmem se ovšem jeví právě Nantes.
     
    60
    Poměrně dost prostoru měl na rozehrávku obránce Badé, který nakonec spolupracoval s vedle stojícím Graditem. Nantes se snaží aktivně napadat rozehru.
     
    59
    Tentokráte to znamenitým způsobem provedl Doucouré, který při snaze o napadání vybojoval hrací předmět zpět. Lens tak bude moci rovněž vhazovat zleva.
     
    58
    Směrem dozadu se před malým momentem povedlo zapracovat Syllovi, který tak za sebe nepustil aktivně hrajícího Blase. Nantes bude znovu moci vhazovat.
     
    57
    Bylo tomu skutečně tak. Vzdušná nabídka navíc proletěla až k zadní tyči, kde na poslední chvíli dokázal za sebe prodloužit Pallois. Na řadu tak přijde rohový kop.
     
    56
    Krátce poté jsme sledovali nedovolený zákrok, kterého se dopustil hostující středopolař Touré, jenž poslal k zemi Syllu. Lens to zřejmě vyzkouší vysokým centrem.
     
    55
    I tentokráte jsme sledovali vysoký odkop na opačnou polovinu, na který si jako první dokázal naskočit hostující obránce Corchia, který odvracel pouze k soupeři.
     
    54
    Nantes si tak vybojovalo autové vhazování, které si vzal na starost obránce Fábio. Jeho nabídka byla pro Bambu hodně složitá, jako první k ní zavítal protihráč.
     
    53
    Lens se poměrně jednoduše dostalo zpět k míči, ke kterému se v krátkém časovém sledu znovu dostal také brankář Leca, který ovšem odkopával do zámezí.
     
    52
    Další nabídka se pro změnu snášela na levou stranu, kde si o nahrávku řekl hostující Bamba. Před ním se povedlo zakročit Michelinovi, který odehrál míč na aut.
     
    51
    Hostující celek se navíc po delší době dostal do zakončení. Do pokutového území si totiž seběhl Kolo, kterému se sice povedlo obejít brankáře, jenomže poté mířil do boční sítě.
     
    50
    Nantes se kostrbatou kombinací dostalo k hranici pokutového území, kde se ovšem nacházel domácí obránce Haidara, kterému se povedlo odklidit balón pryč.
     
    49
    Jeho pas se nakonec snášel k levé autové lajně, kde se ovšem Syllovi nepovedlo zachránit míč na hrací ploše. Autového vhazování se tak ujme Corchia.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu byl do rozehrávky svého celku zapojen také domácí brankář Leca, který to nakonec vyzkoušel dalekonosným pasem vpřed.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Mahdí Abíd, přichází Pedro Chirivella.
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Renaud Emond, přichází Abdoul-Kader Bamba.
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Dennis Appiah, přichází Fábio.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nepřinesl zrovna pohlednou podívanou. Lépe do utkání vstoupilo Nantes, které si za celý první poločas vypracovalo jedinou šanci, se kterou si domácí brankář Leca dokázal poradit. Lens postupem času převzalo otěže zápasu, z čehož se vyklubala doposud jediná branka, o kterou se postaral domácí záložník Kakuta. Po zbytek prvního poločasu jsme už neviděli nic moc zajímavého, oba celky se prezentovaly celou řadou nedovolených zákroků.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Domácí měli k dispozici rohový kop z pravé strany. Samotný centr nic nebezpečného nepřinesl, následné z druhé vlny pálil hodně vysoko nad Doucouré.
     
    43
    Poslední minuty skutečně nepřináší nic moc zajímavého. Sylla se sice rychlostně dostal za půlící čáru, nicméně poté přesto nahrával zpět na nohu Haidary.
     
    42
    Padající míč dopadl přesně na hlavu hostujícího Palloise, který nahrával na vedle stojícího Girotta. Nantes se poměrně kostrbatě dostalo na druhou polovinu.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Lens přesto rozehrálo nakrátko, načež po převzetí nahrávky jsme sledovali další zpětnou příhru. Krátce po ní se Graditovi nepovedlo přesně přenést hru.
     
    37
    Žlutou kartu dostává Cheick Doucouré (Racing Club De Lens).
     
    36
    Kousek od středového kruhu jsme sledovali další nedovolený zákrok, tentokráte si faulem pomohl Abeid, který zatáhl za dres Kakutu.
     
    35
    Zpětnou nahrávku raději vyprodukoval obránce Girotto, který se snažil najít brankáře Lafonta. Druhý jmenovaný na nic nečekal a okamžitě odkopával vpřed.
     
    34
    Nantes nyní raději uklidnilo hru na vlastní obranné polovině, kde jsme sledovali poměrně dlouhou kombinaci. Nakonec Pallois na levém křídle hledal Louzu.
     
    33
    Šikovně to sice vyřešil hostující Louza, avšak ten po převzetí nahrávky nakonec spadl na hrací plochu. Tentokráte to dle rozhodčího nebyl nedovolený zákrok.
     
    32
    Poměrně dost prostoru měl u pokutového území Abeid, který místo střeleckého pokusu zkoušel kolmicí najít Kola, jenomže tento úmysl přečetl Haidara.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina hry, před malým momentem jsme se dočkali první branky. Racing Club De Lens tak má psychickou výhodu, hrát tak musí protivník.
     
    30
    Krátce po rozehrávce se za volným míčem dostával hostující Kolo, který doslova vtrhl do pokutového územ, kde jeho zakončení dokázal zablokovat Gradit.
     
    29
    Nantes to bude mít tedy najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, hosté tak klidně mohou obrátit.
    27. Gaël KAKUTA - 1:0
     
    27
    Lens právě vstřelilo branku!
    Nakonec se do vedení dostává domácí celek! Lens totiž zahrávalo další standardní situaci, která byla rozehrána nakrátko. Krátce po ní si na levém křídle seběhl pro nahrávku Banza, který se navíc dostal až do pokutového území, kde nahrávkou pod sebe našel lépe postaveného GAËLA KAKUTU, jehož ránu si srazil za sebe brankář Lafont.
     
    27
    Také domácí brankář Leca se po delší době dostal k odkopu od své branky. Tím se pokoušel u postranní lajny oslovit Syllu, který na padající míč nedosáhl.
     
    26
    Do protiútoku se pokoušel vyrazit domácí Kakuta. Nicméně tento záměr se povedlo bleskovým způsobem přečíst Tourému, který přesně rozehrál na Emonda.
     
    25
    Velice zkušeně to před malým momentem provedl právě domácí zadák Haidara, který se tělem natlačil před protihráče, načež si došel pro nedovolený zákrok.
     
    24
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, na první branku stále čekáme. V posledních minutách je aktivnější Lens, kterému se daří kombinovat.
     
    23
    Nahrávka do pokutového území sice našla Kola, avšak hostující útočník to měl na dlouhou nohu. Nekompromisním odkopem to následně vyřešil Haidara.
     
    22
    Znovu ke kulatému nesmyslu zavítal hostující brankář Lafont, který velice přesně odkopával na levou stranu, kde se daleko s míčem nedostal kolega Appiah.
     
    21
    Na levém křídle si o nahrávku řekl Sylla, který si ovšem ukopl míč daleko od kopačky. Přesto se mu povedlo přesně nahrát před napadajícím protihráčem.
     
    18
    Sledovali jsme další rohový kop v podání domácích, ten se ovšem z hranice malého vápna povedlo odklidit Palloisovi.
     
    17
    Zodpovědně směrem dozadu zahrál hostující Pallois, kterému se povedlo odhlavičkovat míč směrem do zámezí. To znamená, že bude moci vhazovat Sylla.
     
    16
    Na levém křídle si nakonec přichystal centr křídelník Sylla, který ovšem trefil před sebou stojícího protihráče. Poté z pokutového území odkopával míč Girotto.
     
    15
    V posledních minutách sledujeme celkem dost faulů, hlavní sudí tak má plné ruce práce. Racing Club De Lens po dalším z nich rozehrával nakrátko po zemi.
     
    14
    Zhruba ze vzdálenosti pětatřiceti metrů mohl rozehrávat středopolař Abeid. Jeho nahrávka směřovala na vedle stojícího Girotta, který napálil pouze soupeře.
     
    13
    Lafont znovu odkopával od své svatyně, přičemž na druhé straně byl udeřen do hlavy Emond. Také Nantes si tedy vyzkouší úvodní standardní situaci.
     
    12
    Další nedovolený zákrok byl k vidění u postranní lajny, kde to pro změnu s agresivitou přehnal hostující Louza, který celkem ostrým způsobem atakoval soupeře.
     
    11
    Jenomže poté se do akce zapojil také pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení. V něm se nacházel forvard Banza, což potvrdil také opakovaný záběr.
     
    10
    Lens se tak muselo vracet pro míč na vlastní obrannou polovinu, kde to další vysokou nabídkou na opačnou stranu zkoušel Badé, který našel Ganaga.
     
    9
    Domácí celek si vybojoval standardní situaci ze zajímavé pozice. K oné rozehrávce se nakonec postavil Kakuta, jehož centr dokázal z jedničky odklidit záložník Abeid.
     
    8
    Žlutou kartu dostává Andrei Girotto (FC Nantes).
     
    7
    Lafont se v krátkém časovém sledu znovu zapojil do rozehrávky, přičemž znovu odkopával daleko na druhou stranu, kde Kola předskočil domácí Haidara.
     
    6
    Na opačné straně se po padajícím míči natahoval domácí Ganago, kterému se nepovedlo odhadnout dopad balónu, kterého se poté chopil hostující Pallois.
     
    5
    Na řadu tak přišel první rohový kop, k jehož rozehrávce se postavil Louza. Jeho nabídka přinesla centr do malého vápna, kde si faulem ale pomohl Girotto.
    4. Kolo nepřekonal Lecu.
     
    4
    Tutovka na straně Nantes! Do pokutového území se totiž dostal Kolo, který si navedl míč na levou nohu, jenomže poté dokázal Leca zakročit.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu si to středem hrací plochy namířil hostující Louza, který se ovšem daleko nedostal. Náramně čistý zákrok vyprodukoval Cahuzac.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Racing Club De Lens: Leca – Gradit, Badé, Haidara – Michelin, Cahuzac (C), Ch. Doucouré, Issiaga Sylla – G. Kakuta – Ganago, Banza.
    Náhradníci: Faríñez – Jean, Muinga, Sotoca, Medina, Fortes, Mauricio, Fofana, Clauss.

    FC Nantes: Lafont – Corchia, Girotto, Pallois (C), D. Appiah – Abíd, A. Touré – Blas, Louza, Emond – Kolo Muani.
    Náhradníci: Petrić – Coco, K. Coulibaly, Chirivella, Fábio, Augustin, Basila, Castelletto, Bamba.

    Rozhodčí: Batta – Annonier, Hebrard.
     

    Racing Club De Lens
     
    Domácí celek má po odehraných devíti kolech dohromady 17 bodů. V minulém kole vyhrál 1:0 nad Dijonem. 0:4 s Lille. Racingu se zatím daří na svém hřišti. Doma sehrálo čtyři duely, kdy třikrát zvítězili a jednou remizovali. Tým svými brankami táhnou G. Kakuta a I. Ganago, takže oba Afričani se zatím francouzskému celku hodně vyplácí.
     

    FC Nantes
     
    Nantes má na svém kontě dohromady dvanáct bodů, což je průběžně řadí na čtrnácté místo v tabulce. V minulém kole remizovali 1:1 s Métami. Venku se Nantes zatím moc nedaří a po pěti venkovních zápasech mají na svém kontě jednu výhru, jednu remízu a tři prohry.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 27. G. Kakuta (Banza) – 81. A. Touré (pen.)

    Karty:   37. Ch. Doucouré (LNS), 64. G. Kakuta (LNS), 78. Gradit (LNS), 85. Badé (LNS) – 8. Girotto (NAT), 71. Kolo Muani (NAT)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 1:2. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:17.
    Racing Lens: Leca – Gradit, Badé, Haidara – Michelin, Cahuzac (C) (84. Fofana), Ch. Doucouré, Issiaga Sylla (84. Medina) – G. Kakuta (66. Mauricio) – Ganago (66. Sotoca), Banza (88. Muinga).
    Náhradníci: Faríñez – Jean, Muinga, Sotoca, Medina, Fortes, Mauricio, Fofana, Clauss.

    FC Nantes: Lafont – Corchia, Girotto, Pallois (C), D. Appiah (46. Fábio) – Abíd (46. Chirivella), A. Touré – Blas, Louza (72. Coco), Emond (46. Bamba) – Kolo Muani (88. K. Coulibaly).
    Náhradníci: Petrić – Coco, K. Coulibaly, Chirivella, Fábio, Augustin, Basila, Castelletto, Bamba.

    Rozhodčí: Batta – Annonier, Hebrard
    bahis siteleri