Mönchengladbach – Šachtar 4:0 (kon.) | Olympiakos – Manchester City 0:1 (kon.) | Atlético – Lok. Moskva 0:0 (kon.)
Bayern – Salzburg 3:1 (kon.) | Inter – Real Madrid 0:2 (kon.) | Marseille – Porto 0:2 (kon.)
Liverpool – Atalanta BC 0:2 (kon.) | Ajax – Midtjylland 3:1 (kon.)
konec
Inter Milán
0:2 (0:1)
Real Madrid
Středa 25.11.2020, 21:00 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán • Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    To už je ze zápasu Inter Milán – Real Madrid vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (23:05:54)
     
    Real Madrid se dnešním vítězstvím posouvá na druhou pozici pouze o bod za vedoucí Mönchengladbach a dává tak zapomenout na první dva nevydařené duely. Naopak Inter by teď do jarní fáze Ligy mistrů posunuly jen dvě výhry a potřebné zaváhání soupeřů.
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:5.
    Střely mimo: 3:8.
    Rohy: 2:6.
    Ofsajdy: 0:0.
    Fauly: 7:9.
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a zápas končí! Real Madrid si odváží ze San Sira z utkání proti místnímu Interu cenné vítězství 2:0!

    Hned v páté minutě přišel zákrok Barelly v pokutovém území na Nacha a Real měl k dispozici pokutový kop. Nařízenou penaltu si vzal na starost Eden Hazard, který zakončil k pravé straně a Handanovič byl téměř bez šance. O několik minut později přišla další šance Bílého baletu. Zčistajasna se dostal k míči na hranici vápna Lucas Vázquez a nečekanou ránou našel vzdálenější tyč. Real byl v úvodu zápasu k neudržení, což potvrdil také Mendy, který ale nevyřešil další šanci ve vápně ideálně a místo střely zvolil nepřesnou přihrávku. Poté se hra lehce uklidnila, až po půlhodině zápasu zcela zbytečně po zákroku ve vápně vyjel na rozhodčího Arturo Vidal. Po první žluté kartě za nesportovní chování nepřestal a hlavní rozhodčí poslala po druhé kartě Vidala předčasně do sprch.

    Po změně stran poslal Antonio Conte do hry Perišiće a DAmbrosia a právě chorvatský útočník lehce rozhýbal ofenzivu Interu. Ještě lépe se ale vyznamenal na druhé straně Zinédina Zidane, který po hodině hry zapojil do hry Rodryga, který se okamžitě po svém příchodu na trávník prosadil po přihrávce Vázqueze. Branka byla nakonec připsána jako vlastní Achrafu Hakimímu. Inter postupně přenechal zcela kombinaci Realu a ten již bez větší šance došel až k vítězství.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Carvajal ještě přihrával na hranici vápna Rodrygovi, který si ale neporadil s bránícím de Vrijem a do zakončení se nedostal. Následně byl po zisku balonu faulován Ashley Young.
     
    90+2
    Barella si chtěl počíhat na chybu Modriće při zpracování, ale hostující záložník byl u balonu ještě o něco dříve a stačil odehrát k nohám Nacha Fernándeze.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Anthony Taylor nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Alexis Sánchez se sice snaží ještě napadáním uspíšit rozehrávku Courtoise, ale další hráči Interu jsou až příliš daleko a kombinace Realu může pokračovat.
     
    89
    Od pravé postranní lajny se vydal směrem do vápna Carvajal. Ještě si chtěl narazit s Rodrygem, ale hosté byli nakonec vytlačeni až téměř k půlící čáře.
     
    88
    Domácí už nemají potřebné síly na napadání. To Real udržuje balon v dostatečné vzdálenosti od branky Thibauta Courtoise.
     
    86
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Romelu Lukaku, přichází Christian Eriksen.
     
    86
    Dalším potrestaným hráčem zápasu je střídající Stefano Sensi, který zcela zbytečně dojel do rozehrávajícího Casemira.
     
    86
    Rodrygo ještě rozjel útočnou akci přihrávkou na Carvajala, poté byl u balonu i Modrić, který znovu skvěle tělem nedal šanci Youngovi.
     
    85
    Mendy si narazil s Rodrygem, poté byl ve hře i Carvajal, ale hosté už nespěchají do útoku a raději drží balon ve středu trávníku.
     
    84
    Lukaku udržel míč s Varanem na zádech, poté zamířil do pokutového území Perišić. Prudkou ránu stříbrného hráče z posledního mistrovství světa však zachytil Courtois.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Real i nadále vede nad oslabeným Interem o dva góly.
     
    82
    Casemiro zkušeně podržel míč ve středu pole, poradil si s napadajícím Sensim a poté skvěle přihrál volnému Mendymu na levém kraji.
     
    81
    Handanovič nebyl daleko od fatální ztráty. Slovinskému brankáři odskočil balon od kopačky a tak tak, že Modrić nezavěsil do zcela prázdné sítě.

    Vít Schück

    Branky: 7. E. Hazard (pen.), 59. Hakimí (Rodrygo) (vla.)

    Karty:   19. Gagliardini (INM), 33. Arturo Vidal (INM), 86. Sensi (INM)   33. Arturo Vidal (INM)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:9.
    Inter Milán: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Bastoni (46. D'Ambrosio) – Hakimí (64. Alexis Sánchez), Barella, Gagliardini (78. Sensi), Arturo Vidal, Young – R. Lukaku (86. Eriksen), Lautaro Martínez (46. Perišić).
    Náhradníci: I. Radu, F. Stanković – Alexis Sánchez, Sensi, Ranocchia, Perišić, Eriksen, D'Ambrosio, Darmian, Nainggolan.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane (C), Nacho Fernández, F. Mendy – Modrić, Kroos, Ödegaard (58. Casemiro) – L. Vázquez, M. Díaz (59. Rodrygo), E. Hazard (78. Vinícius Júnior).
    Náhradníci: Lunin, Altube – Asensio, Marcelo, Casemiro, Vinícius Júnior, Isco, Rodrygo, Chust, Duro.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn (vš. ENG)
    thejrc.org