Mönchengladbach – Šachtar 4:0 (kon.) | Olympiakos – Manchester City 0:1 (kon.) | Atlético – Lok. Moskva 0:0 (kon.)
Bayern – Salzburg 3:1 (kon.) | Inter – Real Madrid 0:2 (kon.) | Marseille – Porto 0:2 (kon.)
Liverpool – Atalanta BC 0:2 (kon.) | Ajax – Midtjylland 3:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
0:2 (0:0)
Atalanta Bergamo
Středa 25.11.2020, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím Bergama, kterému se povedlo zvítězit výsledkem 2:0. I v úvodu druhého poločasu byl častěji na míči právě italský celek, kterému se v krátkém časovém sledu povedlo vstřelit hned dvě branky. V obou případech hrál obrovskou roli kapitán Gómez, který pokaždé stál na začátku útočné akce. Liverpool měl přes dvacet minut hry k případnému zdramatizování, které se ovšem nedělo. Anglický celek dnes podal velice špatný výkon, zejména směrem dopředu to nebylo vůbec dobré. Gollini totiž za celý zápas nemusel tasit žádný složitý zákrok. (22:50:12)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:14.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Vypadá to, že se Liverpoolu nepovede ani snížit. Hosté totiž stále velice dobře střeží prostor u svého pokutového území.
     
    90+2
    Do protiútoku se pokoušel dostat hostující Zapata, který byl skluzem zastaven u středového kruhu. Fabinho nyní hodně riskoval, avšak se mu to vyplatilo.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Marten de Roon (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuty řádné hrací doby. Bergamo stále vede o dvě branky, zcela určitě ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Hráči v červeném kompletu se znovu dostali na druhou polovinu, kde byl poprvé zapojen do kombinace také Minamino. Ten pouze vracel na kopačku Jonese.
     
    87
    Bergamo se navíc po delší době dostalo k opačnému pokutovému území. Mirančuk ovšem neustál souboj s Milnerem, nicméně se jednalo o čistý zákrok.
     
    85
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Joël Matip, přichází Takumi Minamino.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Matteo Pessina, přichází Alexej Mirančuk.
     
    84
    Domácí se navíc postupnou kombinací opět dostali až ke středovému kruhu, což pochopitelně k případnému snížené vést nemůže. Bergamu Calcio to vyhovuje.
     
    83
    Liverpool tak musel okamžitě rozehrát, přičemž to i v tomto případě raději zkoušel nakrátko po zemi. Atalanta však v plném počtu číhá před vlastní šestnáctkou.
     
    82
    V pokutovém území se dokázal s míčem otočit střídající Zapata, který při následném zakončením mířil celkem dost vedle branky. Alisson se za míčem ohlédl.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná desetiminutovka, dost možná se dočkáme překvapení. Bergamu se daří kouskovat hru, což mu pochopitelně vyhovuje.
     
    80
    Do kombinace italského mužstva se zapojil také dnes celkem znuděný brankář Gollini. Jeho odkop velice přesně směřoval na Hateboera, který prodloužil za sebe.
     
    79
    Nekompromisním odkopem to dokázal vyřešit Hateboer, kterému se navíc velice přesně povedlo na levém křídle najít střídajícího Mojicu, jenž přeposlal na Gómeze.
     
    78
    Po delší době se do akce dostal také pomezní sudí, jenž si všiml ofsajdového postavení Liverpoolu. Bergamo nebude s rozehrávkou od své branky nikam spěchat.
     
    77
    Kdepak. Atalanta se opět v početném hloučku před vlastním pokutovém územím dokázala vypořádat s další útočnou akcí. Brankář Gollini tak neměl žádnou práci.
     
    76
    Neco William si na pravém křídle přeci jenom našel prostor k centru, jenomže ten poslal přes celé pokutové území. Na hřišti to přesto zachránil aktivní Mané.
     
    75
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Johan Mojica.
     
    74
    Poměrně rychlá souhra domácích nakonec znovu skončila na hranici pokutového území. Tam se Jota pokoušel najít Maného, před kterým jednal Romero.
     
    73
    Mané se snažil aktivně napadal kombinaci soupeře, jenomže Atalanta pracuje s míčem maximálně zodpovědně. Ani po několika nahrávkách nedošlo ke ztrátě.
     
    72
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem dvaceti minut, ještě to bude hodně zajímavé. Liverpool FC totiž přidal na aktivitě, což hosté určitě pociťují.
     
    71
    V krátkém časovém sledu jsem sledovali další faul. Tentokráte to s agresivitou přehnal bránící Tóloi, který se v souboji o míč opřel rukama o maličkého Maného.
     
    70
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Duván Zapata.
     
    69
    Domácí si vybojovali standardní situaci ze zajímavé pozice. Ani díky dalšímu centru nevzniklo další nebezpečí, poté musel z branky také brankář Gollini.
     
    69
    Liverpoolu se povedlo vybojovat rohový kop od levého praporku, ke kterému se postavil Robertson. Jeho nabídka našla Matipa, který mířil daleko vedle.
     
    68
    Poté další nevyzpytatelnou situaci musel řešit domácí brankář Alisson, který raději na jistotu odvracel vysoko na tribunu. Autové vhazování si tak vyzkouší Hateboer.
     
    67
    Směrem na útočnou polovinu se pokoušel vydat hostující záložník de Roon, kterého ovšem za cenu faulu zastavil střídající Fabinho. Bergamo rozehrálo po zemi nakrátko.
     
    66
    Liverpool to bude mít obrovsky složité, během několika minut totiž inkasoval hned dvě branky. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, Bergamo musí být obezřetné.
    64. Robin GOSENS - 0:2
     
    64
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu je tu druhá branka v podání Bergama! I tentokráte obrovský kus práce odvedl kreativně velmi dobře vybavený Gómez, který centroval ke vzdálenější tyči. Tam se ve vzdušném souboji proti Robertsonovi dokázal prosadit Hateboer, který šikovně vracel na malého vápna, kde byl trestuhodně nekrytý ROBIN GOSENS. Posledně jmenovaný měl snadnou práci, domácí obrana znovu zaspala!
     
    64
    Na hranici pokutového území dokázal převzít nahrávku Iličić, který poté v tísni roztáhl hru k pravé autové lajně, kde měl poměrně hodně prostoru Hateboer.
     
    63
    Na hrací ploše už pobíhá čtveřice nových hráčů na domácí straně. Jedná se o pochopitelné podpoření útočné vazby, které se v tomto duelu zatím moc nedařilo.
     
    62
    Liverpool tak po necelé hodině hry inkasoval a nachází se v nelichotivé pozici. Bude muset srovnat krok, na což má ještě poměrně dost času. Výsledek se může klidně otočit.
     
    61
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Divock Origi, přichází Diogo Jota.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Mohamed Salah, přichází Roberto Firmino.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Georginio Wijnaldum, přichází Fabinho.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Kostas Tsimikas, přichází Andrew Robertson.
    60. Josip ILIČIĆ - 0:1
     
    60
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, do kýženého vedení se nakonec dostává italský celek! Bergamo totiž poměrně dlouho kombinovalo kousek od pokutového území soupeře, kde si nakonec na centr pravou nohou troufl kapitán Gómez. Jeho fantastická nabídka našla naběhnuvšího JOSIPA ILIČIĆE, kterému stačilo nastavit kopačku. Alisson byl bez šance, nyní ale zaspal bránící zadák Tsimikas.
     
    59
    Po dalším nedovoleném zákroku mohl za půlící čárou rozehrávat volný kop domácí kapitán Milner. Liverpool FC se poměrně kostrbatě dostal na polovinu soupeře.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Kostas Tsimikas (Liverpool FC).
     
    57
    Domácí se tak s míčem vrátili až ke svému pokutovému území, kde se i nadále potýkají s dobře napadajícím soupeřem. Bergamu to navíc přineslo zisk míče.
     
    56
    Wijnaldum se pokoušel vydat přes střed hrací plochy, jenomže neúnavně na něj dotíral hostující de Roon, který ho nakonec donutil k další zpětné nahrávce.
     
    55
    Nicméně ani tato útočná akce nepřinesla nic nebezpečného. Liverpool tak mohl rozehrát od své branky, postupná akce nakonec putovala mimo dosah Origiho.
     
    54
    Volného kopu se nyní postaral sám brankář Gollini, kterému se tentokráte na pravém křídle povedlo oslovit de Roona, který ještě šikovně přenechal na Hateboera.
     
    53
    Ani tentokráte se brankáři Gollinimu nepovedlo přesně odkopnout na opačnou stranu, míč se znovu snesl směrem do zámezí, což znamená aut pro Liverpool.
     
    52
    Kousek za pokutovým územím soupeře si střeleckou pozici dokázal najít domácí Jones, který ovšem nepropálil blok protihráčů. Liverpool přesto pokračuje v náporu.
     
    51
    U středového kruhu se do problémů dostal Wijnaldum, kterému se přesto povedlo nahrát proti noze na Matipa, jenž pro změnu ještě zkoušel najít nohu Alissona.
     
    50
    Atalanta měla k dispozici volný kop, který překvapivě rozehrála bleskově. K míči se tak dostal hostující kapitán Gómez, který pravačkou mířil do rukavic brankáře.
     
    49
    Nedovoleně si totiž v dalším souboji pomáhal napadající Romero, který měl sám menší zdravotní problémy. Nejednalo se o nic vážného, proto se může pokračovat ve hře.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si o nahrávku řekl domácí Mané, který znovu neměl kolem sebe skoro žádný prostor. Jeho celek si došel pro zisk standardky.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který nám nabídl velice nezáživnou podívanou. Za celou dobu jsme se dočkali pouze jedné šance, která navíc nepatřila do kategorie stoprocentních. Na svědomí jí měl v úvodu hostující Gollini, kterému se z úhlu nepovedlo překvapit Alissona. Italský celek byl i po zbytek prvního poločasu směrem dopředu aktivnější, jenomže jeho útočné akce končily před pokutovým územím. Ještě hůře na tom byl Liverpool, který se většinu času pouze bránil, sám navíc ani jednou nevypálil na brankáře Golliniho.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
    44. Salah mířil nad branku.
     
    44
    Po standardní situaci si nakonec v pokutovém území našel odražený míč Salah, který si navedl míč na pravou nohu, avšak poté pálil nad. Světe div se, první střelecký pokus Liverpoolu!
     
    44
    Aby toho nebylo málo, tak přišel další nedovolený zákrok, po kterém bude následovat standardní situace pro Liverpool. I tentokráte se k rozehrávce postavil kapitán Milner.
     
    43
    Centrovanou nabídkou do pokutového území to zkoušel Pessina, kterému se nepovedlo ideálně zvednout míč, který navíc doputoval pouze k prvnímu protihráči.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Dnes hodně nenápadně hrající Salah se pokoušel dostat k volnému míči. Jako první se ovšem k němu dostal brankář Gollini, který ho ihned sevřel do svých rukavic.
     
    39
    Daleko se s míčem nedostal ani Mané, který poté hodně agresivně dohrál protihráče, za což klidně mohla přijít žlutá karta. Hosté s touto žádostí asi neuspějí.
     
    38
    Bergamo se posléze s míčem přesunulo na vlastní polovinu, odkud to prudkým přenesením hry zkoušel Tólo, jehož pas ovšem dokázal zastavit Neco Williams.
    37. Iličićův pád penaltu nepřinesl.
     
    37
    Iličić se odvážil k průniku do pokutového území, kde v souboji s protihráčem upadl na zem. Penalta z toho nebude, sudí se dost možná poradí s videorozhodčím.
     
    36
    Na druhou stranu se poměrně jednoduše dostal Iličić, kterého ovšem čistým skluzem dokázal obelstít napadající Tsimikas. Míč zamířil do autu, autového vhazování se chopil Hateboer.
     
    35
    Útočný výpad Liverpoolu ovšem znovu skončil pouze před pokutovým územím soupeře. Forvard Origi totiž narazil na de Roona, který raději odkopával do bezpečí.
     
    34
    Až nyní je pískáno. Kousek od středového kruhu totiž skončil na zemi domácí kapitán Milner, kterého hodně nepříjemně trefil Pessina, který byl v souboji pozdě.
     
    33
    Kousek před pokutovým územím dostal celkem dost naloženo domácí Jones, avšak sudí neponechal ani výhodu. Liverpool tak musí pokračovat v kombinaci.
     
    32
    Máme za sebou třetinu hry, nicméně na první branku stále čekáme. Bergamo i nadále působí mnohem aktivnějším dojmem, stále tomu ale chybí větší šance.
     
    31
    Po dalším z řady soubojů si chtěl standardní situaci vymodlit domácí Mané, nicméně také v tomto případě nechal sudí pokračovat ve hře a sledujeme protiútok.
     
    30
    Jenomže stále nesleduje nic světoborného. Naopak se při rozehrávce dostal do velkých problémů Rhys Williams, který nakonec trefil pouze protihráče.
     
    29
    A nakonec to byl nedovolený zákrok právě ze strany Bergama, přičemž si útočným faulem v souboji o míč pomohl Gómez. Liverpool rozehrává od svého vápna.
     
    28
    Před malým momentem se pro změnu u pokutového území poroučel k zemi Pessina, nicméně o faul se nejednalo. Italský celek tedy bude muset pokračovat v kombinaci.
     
    27
    Alisson si musel dát na rozehrávku hodně záležet, aktivně jí totiž napadal kreativně založený Gómez. Tomu se míč nepovedlo vybojovat, přesto domácí faulovali.
     
    25
    Reds se konečně dostali na druhou stranu, kde jsme sledovali další zpětnou nahrávku. Rhys Williams musel otáčet hru, přičemž se mu nabídl zadák Tsimikas.
     
    24
    Atalanta už poměrně dlouho pracuje s míčem na polovině soupeře, kde se zatím neděje nic moc nebezpečného. Liverpoolu se daří přehušťovat střed hrací plochy.
     
    23
    Ani tentokráte tedy nemusel brankář Alisson zasahovat, naopak si vyzkoušel další rozehrávku. Krátce po ní si Hateboer pomohl u šestnáctky lehkým kontaktem.
     
    22
    Po delší době jsme se dočkali střeleckého pokusu. Tsimikasovi se sice povedlo odvrátit nebezpečný centr, jenomže našel pouze Iličiće, jenž mířil nad branku.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám žádnou branku nepřinesla. Aktivnějším dojmem působí Bergamo, naopak Liverpool hraje zatím za očekáváním.
     
    20
    Hodně málo prostoru měl kolem sebe Pessina, kterého obtěžovala hned dvojice protihráčů. Hostující středopolař přesto dokázal přihrát na kopačku Hateboera.
     
    19
    Nakonec jsme sledovali přenesení hry do pokutového území, kde si o nahrávku řekl křídelník Gosens. Jeho sklepnutí pod sebe se povedlo přečíst Jonesovi.
     
    18
    U postranní lajny se přeci jenom povedlo udržet míč na hrací ploše Hateboerovi. Jeho celek se tak kombinačně dostal na druhou stranu, kde se snaží něco vymyslet.
     
    17
    Atalanta to zkoušela kombinací po zemi, při které se do menších problémů dostal Tóloi. Jeho přenesení hry mělo najít Hateboera, před kterým zasahoval Tsimikas.
     
    16
    Anglický celek to pro změnu zkoušel přes pravé křídlo, kde si ovšem velice dobře počínal bránící Djimsiti, který naopak pro svůj celek vybojoval autové vhazování.
     
    15
    Na útočnou polovinu hrací plochy se dostal domácí Tsimikas, který si ovšem nevěřil na průnik podél autové lajny, místo toho totiž přihrával zpět na Matipa.
     
    14
    Jenomže po předchozím souboji v pokutovém území skončil na zemi hostující Gosens, který se zdá být otřesen. Gollini ho totiž rukavicí trefil nepříjemně do hlavy.
     
    13
    Liverpool měl k dispozici standardní situaci z velké vzdálenosti. Proto jsme sledovali centrovanou nabídku k zadní tyči, kam jako první přispěchal brankář Gollini.
     
    12
    Následně se k zakončení dostal také hostující kapitán Gómez, který měl up pokutového území poměrně hodně prostoru, přesto střelu pravačkou poslal vedle tyče.
     
    11
    Bergamo zahrávalo hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Ten druhý se snášel k hranici malého vápna, kde bez problémů dokázal odvrátit Matip.
    10. Gosens málem překvapil Alissona.
     
    10
    Hostující Romero velice přesně přenášel hru za domácí obranu, kam si seběhl Gosens. Druhý jmenovaný to poté zkoušel střelou z úhlu, při které měl Alisson hodně práce.
     
    9
    Salah se přes pravé křídlo dostával k hranici pokutového území, přičemž raději přihrával na vedle stojícího Neca Williamse. Mezitím se vrátila smečka hráčů v bílém kompletu.
     
    8
    Po nepřesné nahrávce jsme sledovali autové vhazování italského celku. Krátce po něm to podél autové lajny zkoušel Pessina, kterého však zastavil Rhys Williams.
     
    7
    Znovu byl do kombinace svého celku zapojen domácí brankář Alisson, který to v tomto případě zkoušel po zemi. Tsimikas poté přeposílal na nohu kolegy Matipa.
     
    6
    Následně už bylo pískáno. Nedovoleně si totiž na vlastní polovině pomáhal obránce Tsimikas, který poslal k zemi zkušeného Iličiće. Bergamo rozehrálo po zemi nakrátko.
     
    5
    Atalanta si chtěla vymodlit nedovolený zákrok, nelíbilo se jim totiž napadání v podání Origiho, který navíc zezadu poslal k zemi de Roona. Liverpool bude moci vhazovat.
     
    4
    Také Gollini se vůbec poprvé setkal s míčem, který před napadajícím Salahem zkoušel poslat na opačnou polovinu hrací plochy, kde do zámezí odvracel Neco Williams.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se poprvé k míči dostal domácí brankář Alisson, kterému se na opačné polovině povedlo najít Origiho, kterého fauloval Pessina.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Před zápasem minuta ticha za dnes zesnulého Diega Maradonu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Alisson – N. Williams, R. Williams, Matip, Tsimikas – Jones, Wijnaldum, Milner (C) – M. Salah, Origi, Mané.
    Náhradníci: Adrián, Kelleher – Cain, Robertson, Minamino, Fabinho, Firmino, Diogo Jota, Clarkson, Koumetio.

    Atalanta Bergamasca Calcio: Gollini – Tolói, Romero, Djimsiti – Hateboer, de Roon, Pessina, Freuler, Gosens – Iličić, A. Gómez (C).
    Náhradníci: Sportiello, F. Rossi – Al. Mirančuk, S. Lammers, D. Zapata, Ruggeri, Muriel, Mojica, Scalvini, Palomino, Piccini, Panada.

    Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Alonso (všichni Španělsko).
     

    Liverpool FC

    Anglický velkoklub si zatím vede v letošním ročníku Ligy mistrů famózně! Tři zápasy, tři výhry, osm vstřelených branek a brankáři Adrian (chytal v utkání proti Ajaxu) a Alisson (odchytal utkání proti Midtjyllandu a Atalantě) udrželi vždy čisté konto!
    Pokud dnes svěřenci Jürgena Kloppa dokážou zvítězit, postoupí do vyřazovacích bojů na jaře. V případě, že Ajax neuspěje na hřišti Midtjyllandu, tak Liverpoolu stačí z tohoto zápasu bod.
    První vzájemné střetnutí s Atalatnou skončilo potupným bůrem pro italský celek. O hattrick se postaral Diogo Jota a o další dvě branky se postarali Salah a Mané.
     

    Atalanta Bergamasca Calcio

    Od obávaného italské celku, respektive jeho obávané útočné síly, se v Lize mistrů čekalo rozhodně více. Sice v prvním zápase porazil Midtjylland, což se však čekalo. Možná se čekala i prohra s Liverpoolem,i když ne tak jasná. Nicméně remíza s Ajaxem 2:2, s tou asi nebyli v týmu příliš spokojeni. A právě Atalanta se nejspíše s nizozemským celkem popere o druhé postupové místo do vyřazovacích bojů.
    Nicméně Bergamo v poslední době není příliš ve své kůži. Ve své domácí lize remizovalo v posledních dvou kolech, navíc s počtem pouhé jedné vstřelené branky! Každopádně dnes bude chtít Bergamo odčinit potupnou nedávnou porážku a určitě nás čeká zajímavý duel!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 60. Iličić (A. Gómez), 64. Gosens (Hateboer)

    Karty:   58. Tsimikas (LIV) – 89. de Roon (ABC)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:14.
    Liverpool FC: Alisson – N. Williams, R. Williams, Matip (85. Minamino), Tsimikas (61. Robertson) – Jones, Wijnaldum (61. Fabinho), Milner (C) – M. Salah (61. Firmino), Origi (61. Diogo Jota), Mané.
    Náhradníci: Adrián, Kelleher – Cain, Robertson, Minamino, Fabinho, Firmino, Diogo Jota, Clarkson, Koumetio.

    Atalanta Bergamo: Gollini – Tolói, Romero, Djimsiti – Hateboer, de Roon, Pessina (85. Al. Mirančuk), Freuler, Gosens (75. Mojica) – Iličić (70. D. Zapata), A. Gómez (C).
    Náhradníci: Sportiello, F. Rossi – Al. Mirančuk, S. Lammers, D. Zapata, Ruggeri, Muriel, Mojica, Scalvini, Palomino, Piccini, Panada.

    Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Alonso (všichni Španělsko)
    thejrc.org