Mönchengladbach – Šachtar 4:0 (kon.) | Olympiakos – Manchester City 0:1 (kon.) | Atlético – Lok. Moskva 0:0 (kon.)
Bayern – Salzburg 3:1 (kon.) | Inter – Real Madrid 0:2 (kon.) | Marseille – Porto 0:2 (kon.)
Liverpool – Atalanta BC 0:2 (kon.) | Ajax – Midtjylland 3:1 (kon.)
konec
Liverpool FC
0:2 (0:0)
Atalanta Bergamo
Středa 25.11.2020, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím Bergama, kterému se povedlo zvítězit výsledkem 2:0. I v úvodu druhého poločasu byl častěji na míči právě italský celek, kterému se v krátkém časovém sledu povedlo vstřelit hned dvě branky. V obou případech hrál obrovskou roli kapitán Gómez, který pokaždé stál na začátku útočné akce. Liverpool měl přes dvacet minut hry k případnému zdramatizování, které se ovšem nedělo. Anglický celek dnes podal velice špatný výkon, zejména směrem dopředu to nebylo vůbec dobré. Gollini totiž za celý zápas nemusel tasit žádný složitý zákrok. (22:50:12)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:14.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Vypadá to, že se Liverpoolu nepovede ani snížit. Hosté totiž stále velice dobře střeží prostor u svého pokutového území.
     
    90+2
    Do protiútoku se pokoušel dostat hostující Zapata, který byl skluzem zastaven u středového kruhu. Fabinho nyní hodně riskoval, avšak se mu to vyplatilo.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Marten de Roon (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuty řádné hrací doby. Bergamo stále vede o dvě branky, zcela určitě ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Hráči v červeném kompletu se znovu dostali na druhou polovinu, kde byl poprvé zapojen do kombinace také Minamino. Ten pouze vracel na kopačku Jonese.
     
    87
    Bergamo se navíc po delší době dostalo k opačnému pokutovému území. Mirančuk ovšem neustál souboj s Milnerem, nicméně se jednalo o čistý zákrok.
     
    85
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Joël Matip, přichází Takumi Minamino.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Matteo Pessina, přichází Alexej Mirančuk.
     
    84
    Domácí se navíc postupnou kombinací opět dostali až ke středovému kruhu, což pochopitelně k případnému snížené vést nemůže. Bergamu Calcio to vyhovuje.
     
    83
    Liverpool tak musel okamžitě rozehrát, přičemž to i v tomto případě raději zkoušel nakrátko po zemi. Atalanta však v plném počtu číhá před vlastní šestnáctkou.
     
    82
    V pokutovém území se dokázal s míčem otočit střídající Zapata, který při následném zakončením mířil celkem dost vedle branky. Alisson se za míčem ohlédl.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná desetiminutovka, dost možná se dočkáme překvapení. Bergamu se daří kouskovat hru, což mu pochopitelně vyhovuje.
     
    80
    Do kombinace italského mužstva se zapojil také dnes celkem znuděný brankář Gollini. Jeho odkop velice přesně směřoval na Hateboera, který prodloužil za sebe.
     
    79
    Nekompromisním odkopem to dokázal vyřešit Hateboer, kterému se navíc velice přesně povedlo na levém křídle najít střídajícího Mojicu, jenž přeposlal na Gómeze.
     
    78
    Po delší době se do akce dostal také pomezní sudí, jenž si všiml ofsajdového postavení Liverpoolu. Bergamo nebude s rozehrávkou od své branky nikam spěchat.

    David Suchý

    Branky: 60. Iličić (A. Gómez), 64. Gosens (Hateboer)

    Karty:   58. Tsimikas (LIV) – 89. de Roon (ABC)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:14.
    Liverpool FC: Alisson – N. Williams, R. Williams, Matip (85. Minamino), Tsimikas (61. Robertson) – Jones, Wijnaldum (61. Fabinho), Milner (C) – M. Salah (61. Firmino), Origi (61. Diogo Jota), Mané.
    Náhradníci: Adrián, Kelleher – Cain, Robertson, Minamino, Fabinho, Firmino, Diogo Jota, Clarkson, Koumetio.

    Atalanta Bergamo: Gollini – Tolói, Romero, Djimsiti – Hateboer, de Roon, Pessina (85. Al. Mirančuk), Freuler, Gosens (75. Mojica) – Iličić (70. D. Zapata), A. Gómez (C).
    Náhradníci: Sportiello, F. Rossi – Al. Mirančuk, S. Lammers, D. Zapata, Ruggeri, Muriel, Mojica, Scalvini, Palomino, Piccini, Panada.

    Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Alonso (všichni Španělsko)
    thejrc.org