Mountfield HK – Sparta 1:2 (kon.) | Třinec – Liberec 6:4 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 1:2 (kon.)
Zlín – Motor ČB 2:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 2:1 (po pr.) | Olomouc – Mladá Boleslav 0:3 (kon.)
Pardubice – Litvínov 2:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 27.11.2020, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Závěr zápasu však doprovodily velké emoce! Cingel se ve středním pásmu dostal do konfliktu s jedním ze sparťanů, což nakonec vyústilo v potyčku dvou zmíněných. Po chvilce však rozhodčí mají situaci pod kontrolou a zápas tak končí. O tom, zda dojde ke zpětnému trestu, se dozvíme až nejspíše v zápise.
     
    58:59
    Cingel nahodil křížem před branku Machovského, domácí hrají bez brankáře!
     
    58:23
    Matúš Sukeľ vyzval do brejku 2 na 1 Rouska s Pechem, přihrávku na druhého jmenovaného však výborně vyblokoval vracející se hradecký obránce!
     
    56:05
    David Dvořáček se po dobré práci Vitoucha před brankou dostal ke střele zblízka, Lukeš se ale do odkryté části branky dokázal v poslední chvíli přesunout a drží Hradec nad vodou!
     
    53:39
    Lukáš Rousek táhl po pravé straně přečíslení a v ideální moment nahrál Piskáčkovi, jehož bombu do vinglu ale fantasticky chytá Lukeš přímo do lapačky!
    50:53 Matúš SUKEĽ - 1:2
     
    50:53
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hradec devět minut před koncem zápasu jde do jednobrankové ztráty! Matúš Sukeľ si najížděl do střelecké pozice, jeho projektil ale zblokoval Nedomlel, od jehož bruslí se odrazil kotouč za branku. Jenže tam byl připraven Michal Řepík, bleskovou zadovkou vrátil puk zpět na MATÚŠE SUKEL'A, který pohotově doklepl za záda bezmocného Lukeše – 1:2! Asistence: Michal Řepík.
     
    45:39
    Hradec po vyhraném buly měl smůlu, neboť střela Filipa Pavlíka byla sražena do protipohybu gólmana Machovského. Sparťanská jednička tak byla hodně ráda, když puk zastavila tyč!
     
    45:35
    Vladimír Sobotka (SPA) už bruslí na trestnou lavici, menší trest obdržel za podrážení, kterého se dopustl někde v rohu kluziště.
     
    37:37
    Lukáš Cingel měl v předbrankovém prostoru pokus o dorážku do prázdné branky po zákroku Machovského, těsně před ním se ale zjevil Mikliš a tělem mu zabránil skórovat!
     
    37:06
    Další trest, tentokrát pro Spartu. Andrej Kudrna (SPA) si za brankou Lukeše pomohl v souboji až moc agresivně a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    36:28
    Výpad hradeckých hokejistů mohl skončit taktéž brankou! Cingel podél mantinelu na pravém křídle zavezl a následně našel přihrávkou před branku absolutně volného Smoleňáka. Podobně jako Košťálek, i on však ve velké šanci napálil jenom břevno!
     
    35:04
    Košťálek dostal zpoza branky přihrávku zpět na modrou, počkal si, až mu lehne blok a tvrdou střelou orazítkoval břevno branky Mountfieldu! Tady mohli jít hosté do vedení.
     
    33:45
    Nepříjemnost pro domácí, Vladimír Růžička (MHK) si pomohl ke kotouči útočným faulem a za sekání už jede na trestnou. Spartu tak čeká druhá přesilovka, využije ji?
     
    31:08
    Na pražské straně to ale nebylo při střídání úplně ono a v prvních sekundách to dokonce vypadalo na únik tří hradeckých hráčů bez jediného obránce Sparty! Postupně nakonec hosté dobruslili až do „přijatelnější“ situace 3 na 2 a Zámorský zakončoval po přechodu do útoku, leč trefil jenom Machovského hruď!
     
    27:00
    A útočilo se okamžitě na druhé straně! Po pravé straně ujel do úniku David Němeček, ale bekhendovým zakončením si na Lukeše nepřišel. Komerční přestávka.
     
    26:51
    Domácí mohli jít opětovně do vedení! Do brejku 2 na 1 ujeli Jergl s Koukalem, přičemž první jmenovaný předkládal puk Koukalovi před prázdnou kasu, jenže zkušenému hráči chyběl jeden jediný skluz k tomu, aby alespoň na dlouhou hůl ťuknul puk do kasy!
    18:32 David TOMÁŠEK - 1:1
     
    18:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Přesilovky využity po jedné a srovnáno jest! Vladimír Sobotka předvedl krásný přehled o hře, tentokrát si na pravém kruhu všiml, že naproti němu obranná čtyřka Hradce zapomněla na zcela volného DAVIDA TOMÁŠKA. Tomášek si puk zpracoval a svižnou střelou do horní části branky nedal Lukešovi šanci moc reagovat, i když domácí brankář částečně zasáhl – 1:1! Asistence: Vladimír Sobotka, David Němeček.
     
    17:27
    Za ostrý hit, který předvedl Radek Smoleňák (MHK) u střídačky Sparty na jednoho z hostujících hráčů, už putuje hradecký kapitán na trestnou. Dvě minuty, napadení.
     
    17:10
    Lukeš si vyjel proti tečovanému nahození od Sukeľa a vypadalo, že ho mít bude. Jenže lapačkou ze vzduchu puk netrefil a dal prostor na dorážku do prázdné branky z ostrého úhlu Rouskovi, mladý útočník Sparty ale nebyl úspěšný!
     
    08:03
    Lukáš Cingel se probil až ke střele z vrcholku pravého kruhu. Za kotoučem šel i poté důrazně, což se nelíbilo Němečkovi, který hradeckého útočníka prakticky zahodil do branky. Rezultovala z toho logicky potyčka, která už začínala mít solidní parametry, rozhodčí ale nechtěli dát bijcům prostor a razantně některým domlouvají.
    06:06 Jakub ORSAVA - 1:0
     
    06:06
    Hradec právě vstřelil branku!
    První početní výhodu okamžitě Lvi přijímají za svou a ujímají se důležitého vedení! Hronek posunul po několika výměnách puku od modré kotouč na pravou stranu pro Růžičku, který chytrým pasem křížem našel na úrovni pravého kruhu JAKUBA ORSAVU. Orsava se s pukem moc nerozmýšlel, vystřelil a překonal Machovského střelou mezi betony – 1:0! Asistence: Vladimír Růžička, Filip Hronek.
     
    05:30
    Tady nešlo jinak a Hradec má první přesilovku! Miroslav Forman (SPA) po prohraném buly podrazil startujícího domácího plejera a dostává dvě minuty za podrážení.
     
    04:13
    I na druhé straně ale Sparta pořádně ohrozila čisté konto Lukeše! Před jeho brankou totiž vznikl veliký závar a Vitouch na hranici brankoviště mohl doklepnout kotouč za Lukešova záda, ale i u něj selhalo lepší zpracování!
     
    03:36
    První velká šance Hradce končí na nešikovném zpracování puku Růžičky! Po pravém křídle si před Machovského nabruslil Jakub Orsava a nekompromisně střílel. Hostující brankář vykopl betonem přímo k bývalému hráči Sparty, který ale na první dobrou puk na hůl nevzal nejlépe a nedokázal tak kotouč dostat do prázdné!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 7. Orsava (V. Růžička, Hronek) – 19. Tomášek (Sobotka, Němeček), 51. Sukeľ (Řepík)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Nedomlel (A), Zámorský, Čáp, Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Kelly Klíma – J. Sklenář, V. Růžička, Orsava – Perret, Lev, Kevin Klíma – R. Pavlík, Koukal, Jergl.
    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Piskáček (A), Košťálek, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Mikliš, Poizl – Sobotka, Horák, Tomášek – Rousek, Sukeľ, Řepík (C) – Buchtele, Pech (A), Forman – Dvořáček, Vitouch, Kudrna.

    Rozhodčí: Hradil, Veselý – Rampír, Špringl
    thejrc.org