Mountfield HK – Sparta 1:2 (kon.) | Třinec – Liberec 6:4 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 1:2 (kon.)
Zlín – Motor ČB 2:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 2:1 (po pr.) | Olomouc – Mladá Boleslav 0:3 (kon.)
Pardubice – Litvínov 2:1 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
HC VERVA Litvínov
Pátek 27.11.2020, 18:00 • enteria arena • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hezký den z pardubické enteria areny!

    U on-line přenosu utkání 21. kola Tipsport extraligy Vás vítá Dominik Dubovči, který Vás bude provázet hokejovým večerem. Od 18:00 hodin se na východočeském ledě utká pardubické Dynamo s mužstvem HC Verva Litvínov. Chemici zatím letos získali jen o tři body více než domácí, a Pardubice se tak případným vítězstvím mohou posunout v extraligové tabulce vzhůru.
     
    Litvínov v minulém duelu získal dva body za výhru 4:3 v prodloužení proti Olomouci. Zápas hraný v Podkrušnohoří byl plný zvratů. Domácí se dostali do vedení již v úvodní minutě po brance Jarůška, Olomouc ale poté zvládla otočit vývoj utkání dvěma přesnými zásahy. Domácí se nevzdali, brzy odpověděli vyrovnáním a v 50. minutě se dokonce znovu dostali do vedení (3:2). To však nevydrželo dlouho. Sedm minut před koncem se prosadil olomoucký Jan Bambula a zápas tak poslal do prodloužení.

    Ani hojná střelecká aktivita Litvínova (43 pokusů) tedy nestačila na vítězství v základní hrací době. Duel nakonec až v samostatných nájezdech rozhodl domácí Martin Hanzl. „Od poloviny utkání jsme měli navrch, měli jsme velké množství šancí, ale nedokázali jsme odskočit na větší gólový rozdíl. V nájezdech to bylo kdo s koho, podržel nás brankář Denis Godla,“ zhodnotil zápas litvínovský trenér Vladimír Országh.

    Verva tak drží jedenáctou pozici v extraligové tabulce. Tři body zatím dokázala získat pouze ve dvou z 11 utkání. Černožlutí ale mají s Východočechy příznivou bilanci, z posledních pěti vzájemných střetnutí vyšli čtyřikrát vítězně. Podaří se jim úspěšnou sérii proti Dynamu natáhnout?
     
    Hokejisty Pardubic doma po divoké přestřelce s třineckými Oceláři čekal soupeř z Liberce. Pátý tým extraligové tabulky nakonec zvládl souboj lépe a po vítězství 4:1 odjížděl pod Ještěd se třemi body. „Z naší strany to nebylo tak povedené utkání jako s Třincem. Chybělo mi u některých hráčů větší sebevědomí, dost často jsme se zbavovali kotoučů. Když už jsme měli nějaké šance, tak jsme je neproměnili,“ komentoval zápas trenér Dynama Richard Král.

    Pardubičtí opět doplatili na nepřesné zakončení, což po zápase potvrdil i slovenský bek Juraj Mikuš: „Porážky samozřejmě nikomu nepřidávají na sebevědomí, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Po výhře nad Třincem jsme si měli věřit, ale zase jsme prostě doplatili na špatnou koncovku.“

    Během týdne do Pardubic přišel gólman Dan Vladař, jenž Dynamu vypomůže do doby, než se rozběhne NHL. Vladař je totiž hráčem Bostonu Bruins, potřeboval ale zápasovou praxi, a tak se dohodl na angažmá v Pardubicích, které o něj hodně stály. „Domluvili jsme se rychle. Už se moc těším, až budu moct naskočit,“ prohlásil třiadvacetiletý brankář. Odchovanec Kladna Vladař by mohl zažít svou extraligovou premiéru právě dnes v duelu s Litvínovem.
     
    Dynamo dnes čeká šesté domácí utkání v řadě. Dnešní duel bude také 250. vzájemným zápasem Pardubic a Litvínova. Další zajímavost se pak skrývá v osobě Jana Ščotky, který z pozice obránce vévodí týmové produktivitě Vervy se šesti získanými body. Čtyři sezony na začátku své kariéry přitom odehrál právě na východě Čech, odkud před dvěma lety odešel do Litvínova.

    Dnešní dva soupeře ale spojuje i jiný fakt. Stejně jako v Pardubicích, i v Litvínově mají problém s produktivitou. Verva doposud nastřílela pouze 21 branek, což je nejméně z celé soutěže. Ve vzájemných střetnutích těchto dvou celků nicméně padá průměrně 7 branek na utkání. Čeho se dočkáme dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Klouček) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Holland – Svačina, Poulíček, Tybor – Camara, Mandát (A), Claireaux – Blümel, Rohlík, Paulovič – Kusý, Anděl, Zeman – Matýs.

    HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) – Demel, Irving, L. Doudera, Balinskis, Ščotka, Kudla, Březák – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – V. Hübl (C), F. Lukeš, Myšák – Petružálek, Gerhát, Látal – M. Havelka, Helt, Zygmunt.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Dynamo agresivně napadá hned v první minutě.
     
    00:50
    Nakládal s Hrádkem založili útok domácích, na puku byl ale dříve Litvínov.
     
    01:38
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je MATĚJ PAULOVIČ. Střelce prvního gólu utkání čekala lehká práce, po nahrávce Marka Ďalogy doklepával do prázdné klece Litvínova. Asistence: Marek Ďaloga.
    01:38 Matej PAULOVIČ - 1:0
     
    03:21
    Úvodní branka padla z první střely utkání. Dynamo se teď snaží zasypat Godlu dalšími pokusy.
     
    03:50
    V útočném pásmu se ale Pardubice dlouho neudržely a hra se tak opět přesouvá do středního pásma.
     
    04:49
    Litvínov přidal na aktivitě, Ščotka nejprve střílel mimo, o chvíli později se pak Jarůšek zkoušel přes Hrádka dostat do brankoviště. Kantor byl na střelu vysokého útočníka připraven.
     
    06:05
    Mandát ani Rohlík nedokázali zavést puk do útočné třetiny.
     
    07:02
    Ďaloga je dnes při chuti, z pozice obránce teď znovu podpořil útok a svou střelou zaskočil Godlu. Litvínovský brankář pouze vyrazil kotouč před sebe a Rohlík měl dobrou příležitost vstřelit svůj první extraligový gól. Jenže z dorážky pálil jen do brankové konstrukce.
     
    08:10
    Čtvrtá formace domácích nejprve dobrým bráněním rozbila útok hostů a posléze se sama dostala za branku Godly.
     
    09:30
    Mandát posunul puk Ďalogovi a ten opět kouzlil v útoku. Tentokrát však pouze podél mantinelu, hosté jej dál nepustili.
     
    10:11
    Nedovolená přihrávka rukou a dohady na následném buly teď zastavily rychlý spád hry.
     
    10:43
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Patrik Poulíček – 2 min., hákování).
     
    11:00
    Po chybě dvou litvínovských útočníků zkusil ujet Mandát, výsledkem byl zásah Godly proti střele z boku.
     
    11:15
    Po střele Ščotky nebezpečně dorážel Jarůšek.
     
    11:39
    Litvínov právě vstřelil branku!
    RICHARD JARŮŠEK se po střele od modré jako první zvládl zorientovat na brankovišti a posunul volný kotouč za Kantorova záda. Asistence: Patrik Demel, Aaron James Irving.
    11:39 Richard JARŮŠEK - 1:1
     
    12:04
    První útok Dynama je nebezpečím pro obranu Vervy. Po pohledné kombinaci zkoušel ostrou střelou z úhlu zvýšit skóre Svačina.
     
    13:10
    Zemanovi puk po tvrdé přihrávce ujel a mladý útočník Pardubic už ho nedokázal dobruslit jako první. Zakázané uvolnění.
     
    14:22
    Jan Kolář ve středním pásmu odzbrojil hostujícího Patrika Zdráhala a po krátké pasáži, kdy hru ovládal Litvínov, teď dopředu zase vyrazili domácí.
     
    15:18
    Poulíček vyhrál buly na Nakládala, kterému puk přeskočil hůl. K vidění tedy bylo opět jen založení útoku ze středního pásma.
     
    16:02
    Ďaloga opět prosvištěl obranou Litvínova. Nejprve sám zamířil mimo, poté vyzval Blümela, jehož pokus byl zblokován.
     
    16:26
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Lukeš – 2 min., nesportovní chování).
     
    17:00
    V dobrém světle se teď ukázal Blümel, když zvládl vybojovat puk ve sprinterském souboji s jedním z hostujících útočníků.
     
    17:40
    Dynamo by rádo přidalo druhý zásah do Godlovy klece, několik střeleckých pokusů v přesilové hře si ovšem litvínovský brankář zvládl pohlídat.
     
    18:58
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Richard Jarůšek – 2 min., podrážení).
     
    19:30
    Juraj Mikuš zachytil přihrávku a na poslední chvíli tak zabránil protiútoku Litvínova. U modré čáry totiž útočníci Dynama nezvládli udržet kotouč na svých holích.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Pardubice opět dobře dokázali vstoupit do domácího utkání. Do odkryté klece se prosadil Matěj Paulovič po souhře s Markem Ďalogou. Hra se po úvodním úspěchu Dynama přelévala ze strany na stranu bez nějakých větších šancí, opatrnost obou mužstev ale ukončilo vyloučení Poulíčka. V přesilové hře totiž Litvínov vyrovnal na 1:1 a v dalších 8 minutách jsme pak viděli příležitosti k navýšení skóre jak před Kantorem, tak Godlou.
     
    Příspěvek na Facebooku Dynama Pardubice vysvětluje, proč dnes v brance domácích nenastoupil Dan Vladař, čerstvá posila Pardubic – "Ve středu jsme odeslali transfer kartu na náš hokejový svaz a ten požádal americký hokejový svaz o potřebné potvrzení. Bohužel, do dnešního dne nám nepřišla potvrzená transfer karta zpět," řekl sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    Domácím se přechod do útoku na dvakrát nepovedl a Litvínov tak zřejmě zvládne ubránit další oslabení.
     
    20:51
    Hrádek svou ranou příklepem mířil mimo branku.
     
    21:58
    Ďaloga rychle rozpoznal nebezpečí v podobě napadajícího soupeře, posunul puk na Rohlíka a ten společně s Camarou operoval v útočné třetině domácích.
     
    22:12
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Ondřej Rohlík – 2 min., vysoká hůl).
     
    22:41
    Paulovič s Blümelem se poctivě snažili o blokování litvínovských pokusů, Paulovič nakonec puk získal a dojel s ním až za Godlu, čímž uštřil cenné vteřiny v oslabení.
     
    23:30
    Pauloviče napodobil Blümel, Litvínovu se nedaří rozestavit přesilkovkovou formaci.
     
    24:41
    Ščotka trefil Zemana, Gerhát jen nahodil puk za Kantorovu svatyni.
     
    25:50
    Havelka zkoušel prohodit puk přes brankoviště. Jeho záměr vyšel, Hübl byl ale na místě pozdě a akce nevyšla.
     
    26:10
    První útočná formace Pardubic přešla přes střední pásmo a Camara svou přihrávkou z boku hledal Mandáta, který sjížděl před branku na dorážku.V ní mu zabránil Patrik Demel.
     
    27:15
    Další nebezpečnou akci začal průnikovým pasem z vlastní třetiny Ďaloga, přes Pauloviče se do střelecké pozice dostal Blümel a v rozhodujícím momentu ještě vracel zpět na Ďalogu. Ten ale byl nepřipravený a ze slibně vypadající situace tak nakonec nebyla ani střela.
     
    28:10
    Cizinecká legie domácích předvedla zajímavou akci. Camara zavezl kotouč, protizvratnou kličkou se uvolnil a nabil na střelu Hollandovi, jehož pokus málem ztečoval do branky Valentin Claireaux.
     
    29:23
    Litvínov se před Kantorem udržel jen na krátko. Pardubický brankář několikrát zasáhl proti všedním pokusům ze střední vzdálenosti.
     
    30:28
    Nebezpečnějším mužstvem ve druhé části jsou zatím domácí, obránci Pardubic totiž zdárně zastavují většinu hostujících akcí.
     
    31:12
    Poulíček byl po dlouhém střídání bez síly, puk mu sjel z hole a Godla ani nemusel zasahovat.
     
    32:43
    Litvínov se srovnal s tempem Pardubic a v útoku teď třetí formaci domácích působí zmatky. Hráči Dynama nemohou jít ani vystřídat.
     
    33:00
    Vysvobozením pro uzamčené hráče Pardubic je jejich zakázané uvolnění a následný timeout Richarda Krále. Ten svým svěřencům udělil pokyn, aby více drželi své pozice před Kantorem.
     
    33:21
    Po dlouhé době mohli Východočeši vyměnit svou unavenou pětici.
     
    34:16
    Litvínov si sice v posledních minutách vytvořil souvislý tlak, většina jeho střel ale Kantora doopravdy neohrozila.
     
    35:59
    Dlouhou početní výhodu 6 na 5 si teď užívali domácí hráči. Po faulu Jarůška měl hlavní rozhodčí více než minutu zvedlou ruku, využít toho dokázal jen Nakládal, proti jeho nepříjemné střele Godla zasahoval ramenem.
     
    36:09
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Richard Jarůšek – 2 min., podrážení).
     
    37:40
    Domácí dlouho kombinovali poblíž brankoviště soupeře, po přenesení hry k modré čáře vyzval Nakládal Blümela ke střele z první a mladý útočník svou dělovkou zamířil do Godlovy hokejky.
     
    38:56
    Myšák vyjel zpoza branky a nabídl Irvingovi střelu z voleje. Kantor musel pohotově zakročit a střelu vyrazit nad branku.
     
    39:50
    Dynamo mělo k dispozici buly v útočné třetině, střela jednoho z domácích nicméně netrefila cíl v podobě litvínovské klece.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dvacetiminutovka měla podobný průběh jako ta úvodní, byla ovšem bezbranková. Dynamo začalo aktivněji i díky bezstarostně ubráněnému oslabení. Mandát, Ďaloga i Claireaux byli jen kousek od branky, která by poslala Pardubice do vedení. Litvínov ale zvládl zmatky zažehnat a naopak pohrozil mezi 32. a 35. minutou. Tehdy hosté předvedli několik dobrých střídání, tím nejpovedenějším pak dokázali odříznout formaci Dynama od střídačky. Litvínovský tlak měl ale za výsledek pouze několik středně těžkých zásahů Pavla Kantora.
     
    Pardubice zatím nedokázaly využít ani jednu ze tří nabídnutých přesilových her. Podaří se jim dnešní prokletí zlomit ve třetí třetině, která začíná za dvě minuty?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Irving od modré jen trefil spoluhráče Jarůška.
     
    40:30
    Camara vyslal nebezpečnou střelu na Godlu, který jeho pokus vyrazil pravým betonem.
     
    40:58
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Claireaux se v rohu uvolnil s kotoučem a posunul ho Mikušovi na modrou. Slovenský obránce rychle vyslal švihovku před branku, kde zdárně clonil Jan Mandát. Pokus od modré tak i díky němu nakonec končí až za Godlou! Asistence: Valentin Claireaux.
    40:58 Juraj MIKUŠ - 2:1
     
    42:15
    Myšák se zkoušel prosadit přes Ďalogu, ten ho ale tvrdě přišpendlil k mantinelu.
     
    44:00
    Rohlík poslal kotouč na druhou stranu po mantinelu, kde si puk sebral Jakub Nakládal, okamžitě vypálil a Godla musel znovu rychle vyrážet svým pravým betonem.
     
    45:41
    Zygmunt prohodil kotouč na Ščotku, který naznačil střelu a vybídl Havelku, přijíždějícího k brance ze strany. Zatím asi největší příležitost Litvínova zmařil připravený Pavel Kantor.
     
    47:00
    Hanzl se prokličkoval až ke kruhu a křižnou přihrávkou nabídl poloodkrytou klec Zdráhalovi, který přestřelil!
     
    48:00
    Dynamo se po vyhraném buly drží za brankou soupeře, k vidění je mnoho vzájemných soubojů.
     
    49:08
    Petružálek využil volného prostoru po střídání pardubické obrany a z úhlu mířil nad pravé rameno Kantora.
     
    49:42
    Kantor opět zasahuje, tentokrát hned dvakrát proti Ščotkovi. Bývalý obránce Dynama nedokázal vyrovnat ani ránou z první, ani pohotovou dorážkou.
     
    51:08
    Hrádek byl při vyjíždění z obrany pod tlakem a měl za zády protihráče, proto musel pouze vyhodit puk o mantinel z pásma.
     
    52:00
    Blümel zachytil nepřesnou litvínovskou rozehrávku, rozhodl se však jen nahodit kotouč za Godlu.
     
    53:25
    Hrádek Hübla nepustil od mantinelu před Kantora, domácím se zatím daří odolávat nátlaku Vervy.
     
    54:00
    Komerční přestávka je pro Dynamo možnost nabrat síly k udržení výsledku. Litvínov naopak probírá taktiku na závěrečnou šestiminutovku dnešního zápasu.
     
    54:30
    Domácí se dostali z obranné třetiny a odjeli hned střídat, akci Litvínova tak odzadu zakládal brankář Denis Godla.
     
    55:12
    Hübl kombinoval v útoku až příliš dlouho a Camara mu díky lepšímu pohybu zvládl sebrat kotouč.
     
    57:00
    Dynamo si uvědomilo, že nejlepší obranou je útok. Několik desítek vteřin hrálo před Godlou a Litvínovu mezitím ubývala pravděpodobnost na snížení skóre.
     
    57:29
    Oddechový čas Litvínova, který zkusí hru bez brankáře.
     
    58:20
    Zdráhal vypálil přes clonícího Jarůška a Kantor ani nevěděl, jak zasáhl.
     
    58:45
    S dalšími střeleckými pokusy Kantora zaměstnali Lukeš s Hüblem.
     
    59:12
    Poulíček po buly upadl a několik vteřin dokázal udržet puk pod svými nohami.
     
    59:33
    Zakázané uvolnění Pardubic.
     
    59:45
    Blümel zkoušel vybojovat puk ve středním pásmu a pojistit vítězství.
     
    59:57
    Hráči Dynama na střídačce již slaví vítěztví, Ščotka přihrál nepřesně a po zakázaném uvolnění se do branky vrací Godla.
     
    Konec zápasu.
     
    Dynamo díky dvěma vstřeleným brankám na začátcích první a třetí třetiny ovládlo vyrovnaný duel s Vervou Litvínov, která se dokázala výrazněji prosadit až ve třetí dvacetiminutovce. Tři body zůstávají v Pardubicích nejen kvůli mizerné produktivitě hostů, ale také díky povedenému výkonu Pavla Kantora, který zastavil 19 pokusů soupeře. Pardubice tak nakonec nemusí mrzet ani nevyužité přesilové hry.
     
    Ode mne je to v tuto chvíli vše, děkuji Vám za pozornost a přeji příjemný zbytek extraligového večera. (20:33:43)
    Marken.cz

    Dominik Dubovči

    Branky a nahrávky: 2. Paulovič (Ďaloga), 41. Mikuš (Claireaux) – 12. Jarůšek (Demel, Irving)


    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Klouček) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Holland – Svačina, Poulíček, Tybor – Camara, Mandát (A), Claireaux – Blümel, Rohlík, Paulovič – Kusý, Anděl, Zeman – Matýs.
    HC VERVA Litvínov: Godla (Honzík) – Demel, Irving, L. Doudera, Balinskis, Ščotka, Kudla, Březák – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – V. Hübl (C), F. Lukeš, Myšák – Petružálek, Gerhát, Látal – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

    Rozhodčí: Pešina, Šindel – Šimánek, Zíka

    Diváci: Bez diváků
    thejrc.org