Mountfield HK – Sparta 1:2 (kon.) | Třinec – Liberec 6:4 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 1:2 (kon.)
Zlín – Motor ČB 2:3 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 2:1 (po pr.) | Olomouc – Mladá Boleslav 0:3 (kon.)
Pardubice – Litvínov 2:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:3 (0:2, 0:0, 2:1)
Banes Motor České Budějovice
Pátek 27.11.2020, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového klání na shledanou. (19:53:36)
     
    V první části dnešního klání jsme byli svědky překvapivého tlaku Motoru, ten byl dost pravděpodobně ovlivněný jeho rychlými dvěma brankami ze začátku zápasu, které favorizovaný Zlín naprosto zaskočili. Ve druhém dějství byla hra ve stejném duchu jako v tom předchozím. To se ale změnilo zhruba po 10 minutách hry, kdy domácí předvedli až zázračné zmrtvýchvstání, kdy následovalo vyrovnání sil a později i dokonce občasný tlak. Ve třetí třetině pokračovali Berani v nastoleném tempu ze druhé třetiny. Pak ale přišel jeden z mála výpadů hostů, z kterého překvapivě padl už třetí gól. I přesto se Berani rvali jako lvi a vstřelili dvě branky. To přesto nestačilo a finální stav skončil jednobrankovým rozdílem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Martin Beránek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    58:18 Pavel SEDLÁČEK - 2:3
     
    58:18
    Zlín právě vstřelil branku!
    Toto bylo od zkušeného borce PAVLA SEDLÁČKA naprosto ukázkové zakončení přímo mezi betony Čiliaka po přesné přihrávce Jana Václavka, která byla rovněž naprosto bezchybná. Asistence: Jan Václavek, David Nosek.
     
    57:31
    Novotný po vyhraném buly v útočném pásmu vyslal naprostou metelici na Čiliaka, ta však neuletěla ani metr, když trefila před ním stojícího hráče.
     
    56:53
    Tak toto je velký risk, ještě zbývá více jak tři minuty do konce a domácí už hrají bez brankáře. Otázka jestli se jim tento risk vyplatí nebo definitivně rozhodne o osudu dnešního zápasu.
     
    56:43
    Ke střele se dostal Michnáč, ten trefil jenom před ním stojícího Ference, který vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    55:52
    Oddechový čas pro domácí.
     
    55:02
    Na zlínské hře je opravdu znatelné velké množství přihrávek v útočném pásmu, možná i díky tomu mají tak málo střel a ještě méně branek.
     
    54:16
    Do velmi svízelné situace se nyní dostali domácí, kdy se Noskovi při útoku Budějovic zlomila hůl.
     
    53:33
    Berani jsou opět v útoku, ke střele se dostal pro změnu Řezníček, ten byl ale nepřesný a jeho pokus skončil jenom v rohu kluziště.
     
    52:28
    Zbývá necelých osm minut poslední třetiny a Beranům se čas pomalu, ale jistě krátí. Je pravda, že hokej je opravdu nevyzpytatelná hra a dvě branky můžou padnout během minuty, nicméně má k výhře blíže určitě tým z Čech.
     
    51:18
    K jedné z mnoha zlínských střel se dostal Gazda, který zakončoval opět od modré. Jeho pokus však trefil jednoho ze clonících obránců, a tak je u kotouče opět Madeta.
     
    49:58
    Motor se začíná pomalu opět dostávat do hry, i tak je ale jednoznačně lepším týmem stále mančaft domácích.
     
    48:39
    Vypadá to, že domácí branku očividně potřebovali opravdu hodně. Jejich styl hry je oproti tomu Budějovickému naprosto drtivý.
    46:48 Jakub HERMAN - 1:3
     
    46:48
    Zlín právě vstřelil branku!
    Toto je přesně co domácí chtěli vytěžit z jejich tlaku už minimálně pár minut. Po velmi rychlých přihrávkách a odrazu od betonu brankáře se nacházel osamocen u levého kruhu JAKUB HERMAN, který se svým zakončením nemýlil. Asistence: Jakub Svoboda a Dalibor Řezníček.
     
    46:01
    Po další brance Madety to vypadá s domácími už opravdu zle. I přesto se jen tak nevzdávají a tlačí tým z Čech.
     
    45:06
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Karel Plášil – 2 min., hákování).
    43:46 Albert MICHNÁČ - 0:3
     
    43:46
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak toto byla naprosto učebnicová kombinace. Z čista jasna se objevil za bránou naprosto osamocený David Gilbert, který svou přesnou přihrávkou před brankoviště našel ALBERTA MICHNÁČE, který se zakončením z bezprostřední blízkosti neměl žádný problém. Asistence: David Gilbert a Adam Raška I.
     
    43:18
    Domácí hráči museli očividně dostat hodně motivační proslov od jejich trenéra, jelikož oproti poslední třetině hrají jako úplně jiný tým. Hosty jasně přebruslují i přestřelují.
     
    42:12
    Sotva co přesilovka skončila, se domácí hned vrací do útoku, ke střele se dostal Nosek, jeho nahození ale brankář zachytil poměrně bez problému.
     
    41:18
    Početní výhoda už se nám pomalu ale jistě blíží ke konci a vypadá to, že jí pravděpodobně hosté nevyužijí.
     
    40:28
    Poslední úvodní buly dnešního zápasu vyhráli domácí, kteří se hned hrnou k Čiliakově bráně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhém dějství jsme ze začátku byli svědky úplně stejného hokeje jako v první třetině, hosté tlačili a jeden pokus následoval další, po zhruba 10 minutách hry však přišlo až zázračné oživení hlavně ze strany domácích. Hra byla velmi vyrovnaná a šance byli vidět na obou stranách. Překvapivě z toho ale nepadl ani jeden gól. V samotném závěru třetiny přišlo naprosto zbytečné vyloučení ze strany Honejska, i díky tomu budou domácí začínat poslední část zápasu pouze se čtyřmi hráči na ledě.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:05.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Konec druhé třetiny se nenávratně blíží a po naprosto zbytečném vyloučení přichází šance pro domácí zvýšit rozdíl branek už o tři.
     
    39:31
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., hrubost).
     
    37:32
    Přesilovka už skončila a domácím se jí opět nepodařilo využít. Krátce po ní přišlo ne nějak nebezpečné nahození Sedláčka. Překvapivě pak měl ale se skákavým pukem velké problémy Čiliak, kterému se ho nedařilo dostat pod lapačku.
     
    36:28
    Početní výhody zatím domácím jdou, co se týče pobytu v útočném pásmu. Co se týče branek, tak to je už slabší, jelikož zatím nepřidali ani jednu.
     
    35:24
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Daniel Voženílek – 2 min., vysoká hůl).
     
    33:21
    Pro velký úspěch se vrací hosté do útok po chybě jednoho z obránců Zlína, tam ale ztrácí kotouč a u puku jsou zase Berani. Poslední minuty jsou naprosto nevyzpytatelné a hlavně mnoho záživnější než v první třetině.
     
    32:18
    Gazda se dostal k další střele od modré, Čiliak byl ale pozorný a opět si akorát připsal další zákrok.
     
    31:29
    Ke střele se dostali pro změnu hosté. Pokus Suchánka ale Huf zlikvidoval naprosto bez problému.
     
    30:46
    Gazda se dostal do velmi dobré a ostré střely. Jeho pokus Čiliak zlikvidoval, kotouč se ale odrazil přímo na brusli Novotného, od kterého putoval puk těsně vedle brány.
     
    29:56
    Oddechový čas pro hosty.
     
    29:26
    Tak přece jenom se dostávají domácí do nějakého tlaku. Po delší době se jim podařilo udržet v útočném pásmu, dokonce tam i zamkli mančaft z Čech, ten se musí osvobodit pouze zakázaným uvolněním.
     
    28:38
    Šlahař měl jedinečnou šanci, kdy se ocitl jako naprosto samotný hráč. Jeho střela byla nakonec tak nepřesná, že trefil pouze brankáře.
     
    28:00
    Domácí mají jedinečnou šanci na zmenšení rozdílu, jejich hra vypadá ale úplně stejně jako za počtu pět na pět, s tím rozdílem, že hosté moc netlačí.
     
    27:01
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Roman Přikryl – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    26:03
    Hra je nyní opravdu ze strany na stranu, ale musím přiznat že to není nic moc záživného. Dneska diváci o moc nepřichází.
     
    25:09
    Domácím se opravdu v dnešním zápase moc nedaří. Jejich pohyb na kluzišti je opravdu hrozný a počet střel z celého zápasu ještě horší. Zatím to vypadá velmi nadějně pro Budějovice a jejich už druhou výhru v sezóně.
     
    24:38
    K nadějnému pokusu se dostal opět Gilbert, Huf ale neměl nikým zakrytý výhled a jeho střelu dokázal pohotově zachytit do lapačky.
     
    23:49
    Tak toto je velmi nepěkný pád. Po zákroku jednoho z hráčů Budějovic spadl na led nešikovně Suhrada a drží se za koleno. Už se zvedá a míří si to přímo do kabiny.
     
    23:12
    Ke střele se dostal Přikryl, jeho pokus však skončil na zadním hrazení, kde se k puku dostal jeden ze zlínských bruslařů.
     
    22:08
    K nějakému gólu by se měli co nejdřív dostat Berani, další vyloučení jim k tomu ale moc nepomůže. Hostům se sice moc nedaří využít početní výhody, to ale neznamená že nevedou o dvě branky.
     
    21:10
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., krosček).
     
    20:28
    Úvodní buly druhé třetiny vyhráli hosté a hned se ženou do útoku. Před bránou se úplně samotný objevil Venkrbec, jeho pokus však na brankové čáře na poslední chvíli vykopl betonem Huf!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:15.
     
    V první třetině jsme byli svědky zrovna ne moc akčního hokeje. Velmi rychlou brankou otevřeli skóre zápasu hosté, kdy sotva po minutě rozvlnili síť za Hufovými zády. Na další gól se nečekalo moc dlouho. Ani ne za další dvě minut opět lovil puk ze brankoviště brankář domácích, pro kterého zápas opravdu dobře nezačal. Po dvou rychlých brankách v úvodu utkání už měli hosté poměrně jednoduchou práci s poměrně špatně hrajícím zlínským mužstvem. V závěru prvního dějství se ještě dostali do tlaku domácí, s jejich střelami ostřílený brankář Madety však neměl žádný velký problém.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Začíná poslední minuta prvního dějství a domácí chtějí přece jenom ještě něco udělat s tímto poměrně dost nepříznivým skóre. Dostali Budějovice pod tlak a podařilo se jim i vytvořit pár střel, žádná z nich ale nebyla tak nebezpečná, aby z ní mohla padnout nějaká branka.
     
    18:08
    Po delší střele se domácí dostali k nějaké střele, konkrétně to byl Václavek s jeho pokusem od modré čáry, kterou ale Čiliak bez problému vyrazil mimo bránu.
     
    17:28
    Na ledě to vypadá, jakoby už oba týmy chtěli konec třetiny. Hokejisté ani jednoho z mančaftů moc nebruslí.
     
    16:18
    I přesto že byli před zápasem domácí favoritem, stav zápasu mluví jinak a výkon Madety tomu odpovídá, na nováčka extraligy je jejich hra opravdu dobrá.
     
    15:08
    Pod tlak se nyní dostali Berani po poměrně nebezpečném výpadu Doležala. Jeho střelu ale tečoval Svoboda a tak Huf moc práce neměl.
     
    14:19
    I po přesilovce pokračuje hra ve stejném tempu jako před ní, hosté tlačí domácí mančaft a téměř k ničemu je nepouštějí.
     
    13:12
    V závěru přesilovky střílel Ferenc, s jeho pokusem však ostřílený brankář Budějovic neměl opět žádný problém a tak tato početní výhoda končí se stejným skóre jako na začátku.
     
    12:19
    Hra pět na čtyři očividně domácím svědčí, daří se jim udržet v útočném pásmu a přidávají k tomu pár střel.
     
    11:29
    K šanci na vylepšení skóre se dostali nyní domácí, po faulu jednoho z Budějovických. Ke střele se dostal Šlahař, jeho pokus bez jakéhokoli problému zachytil Čiliak do svojí lapačky.
     
    10:40
    Vyloučení v týmu Madeta Motor České Budějovice (Jakub Suchánek – 2 min., sekání).
     
    09:58
    Dluhošovi se podařila po delší době přidat střela, tentokrát od modré čáry. S jeho pokusem neměl Čiliak žádné problémy.
     
    09:28
    Aspoň na chvíli se dostali domácí do útočného pásma. Tam ale Gazdovi sklouzl kotouč a tak jsou u puku opět hosté.
     
    08:12
    Pokud chtějí domácí z dnešního zápasu odvést aspoň nějaké body, měli by změnit jejich přístup ke hře. Do konce zápasu zbývá ještě mnoho minut, ale takovýmto tempem to určitě nepůjde.
     
    07:14
    Domácí vůbec nebruslí a jenom velmi těžko se dostávají k puku. Budějovice se opět dostaly do tlaku.
     
    05:38
    Jedna střela střídá druhou. Ke střele se dostal Doležal a domácí hrají jako vyměnění oproti jejich poslednímu zápasu v právě proti Budějovicím.
     
    04:37
    Dva rychlé góly očividně povzbudili hostující tým, který dostal domácí do kvalitního zámku. Nyní se dostal ke střele Lytvynov, který ale na domácího brankáře nevyzrál.
    02:58 Albert MICHNÁČ - 0:2
     
    02:58
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    K druhé střele zápasu se dostal ALBERT MICHNÁČ a po přihrávkách Rašky a Plášila mířil naprosto nekompromisně a jeho přesným zakončením zvyšuje rozdíl už o dvě branky. Asistence: Adam Raška I a Karel Plášil.
     
    02:50
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., sekání).
    01:22 David GILBERT - 0:1
     
    01:22
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosty posílá do velmi rychlého vedení DAVID GILBERT, který dostal přesnou přihrávku zpoza branky a přesnou střelou k pravé tyči skóroval první branku zápasu. Asistence: Pavel Pýcha a Adam Raška I.
     
    00:28
    Buly vyhrál pro domácí Honejsek, který posílá svůj tým do útočného pásma, kde ale Šlahař špatně zpracoval puk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Kašík) – Řezníček, Nosek (C), Suhrada, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Dluhoš – Okál (A), Honejsek, Šlahař – Köhler, Herman, Svoboda – J. Ondráček, Karafiát, Kubiš (A) – Poletín, P. Sedláček, Václavek.

    Madeta Motor České Budějovice: Čiliak (Patera) – Vydarený (A), Suchánek, Pýcha (C), Plášil, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Beránek – M. Novák (A), R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč, Raška I, Gilbert – Jonák, D. Voženílek.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Hynek, Votrubec.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Madeta Motor České Budějovice

    Byť by se mohlo zdát, že se domácím zrovna dvakrát moc nedaří, nováček z jihu Čech je na tom výrazně hůř. Ze všech odehraných 13 zápasu vyhrály jenom jeden a s pouhými sedmi body vytírají dno tabulky. Jinak tomu nebylo ani v posledním utkání, kdy podlehly právě Zlínu. Dneska mají šanci na odvetu, favoritem jsou však Berani. Je jenom otázkou, jestli svoji šanci popadnou za pačesy a připíšou si druhou výhru v sezóně nebo budou pokračovat v jejich trápení se extraligou.

    Poslední tři utkání:
    České Budějovice vs. Zlín – 1:4
    České Budějovice vs. Liberec – 2:3pp
    Vítkovice vs. České Budějovice – 0:7
     
    PSG Berani Zlín

    Domácí Berani zatím moc úspěchů v této sezóně nezaznamenali. V posledních pěti zápasech získali jenom tři body za jedinou výhru a s tímto skóre se nachází na prozatímním 10. místě tabulky. Jejich zmíněná výhra byla však v posledním zápase a to právě proti Budějovicím, které porazili rozdílem tří branek, což by je mohlo významně povzbudit. Co je ale určitě nepovzbudí, je marodka v řadách domácího mančaftu, která je opravdu široká. I díky tomu získali pozvánku na hostování do Baťova města Hejcman a Poletín.

    Poslední tři utkání:
    České Budějovice vs. Zlín – 1:4
    Kometa Brno vs. Zlín – 5:3
    Zlín vs. Mladá Boleslav – 3:7
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování Tipsport extraligy, ve které se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti Českým Budějovicím, které spolu se mnou budete moci sledovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 47. Herman (Svoboda, Řezníček), 59. P. Sedláček (Václavek, Nosek) – 2. Gilbert (Pýcha, Raška I), 3. Michnáč (Raška I, Plášil), 44. Michnáč (Gilbert, Raška I)


    Berani Zlín: Huf (Kašík) – Řezníček, Nosek (C), Suhrada, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Dluhoš – Okál (A), Honejsek, Šlahař – Köhler, Herman, Svoboda – J. Ondráček, Karafiát, Kubiš (A) – Poletín, P. Sedláček, Václavek.
    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Patera) – Vydarený (A), Suchánek, Pýcha (C), Plášil, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Beránek – M. Novák (A), R. Přikryl, Z. Doležal – Michnáč, Raška I, Gilbert – Jonák, D. Voženílek.

    Rozhodčí: Jeřábek, Vrba – Hynek, Votrubec
    thejrc.org