Ústí n. L. – Třinec 0:1 (kon.) | Jihlava – Varnsdorf 0:1 (kon.) | Žižkov – Dukla Praha 0:2 (kon.)
Chrudim – Blansko 1:0 (kon.) | Táborsko – Líšeň 0:1 (kon.) | Vyšehrad – Vlašim 1:2 (kon.)
Hr. Králové – Prostějov 0:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
0:1 (0:1)
1. SK Prostějov
Sobota 28.11.2020, 13:30 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše. Z promrzlého malšovického stadionu se s vámi loučím a budu se někdy příště u druhé fotbalové ligy v Hradci nebo kdekoliv jinde těšit napočtenou! (16:56:28)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 10:1. Rohy: 12:0.
     
    Společně s pyrotechnickou vložkou skupinky fanoušků na zdemolované protější tribuně končí zápas 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ve kterém Prostějov prolomil Hradci neporazitelnost, navíc na jeho vlastním hřišti! Votroci nevyužili v závěru dvacetiminutovou přesilovku po vyloučení Omaleho. Zápas se tak rozhodl už v prvním poločase, kdy penaltu v 27. minutě proměnil Jakub Kopřiva. Domácím se nedala upřít snaha, ve druhé půli to bylo prakticky na jednu branku, ale v šancích selhávali nebo pomohla Prostějovu tyč. Hanáci tak slaví velmi cenné vítězství, které je posouvá v tabulce výše.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Adam Vlkanova v souboji neuspěl, nedokázal míč přihrát pro Mejdra a Mucha se chystá na možná jeden z posledních odkopů.
     
    90+3
    Další razantní odkop až na soupeřovu polovinu, Hradec se zkrátka nemůže dostat do nějaké další šance.
     
    90+3
    Samko se dvakrát otáčel s míčem a chystal se na střelu, ale Bala mu více nepovolil. Následoval odkop až k Ottmarovi.
     
    90+2
    Prostějov závěr zápasu takticky hraje dobře. Sice se nyní dopustil útočného faulu u rohového praporku soupeře, ale jinak Votroky do většího tlak v závěru nepouští.
     
    90+2
    Šmehyl dlouho otálel s vhazováním, od sudího Pechance tak dostal preventivní žlutou kartu.
     
    90+1
    Velmi nepřesná přihrávka od Kateřiňáka končí v zámezí, Prostějov tak má hodně času na rozehru. Hlavně nemusí nikam příliš spěchat.
     
    90+1
    Ještě se nastavují čtyři minuty!
     
    90
    Závar ve vápně Prostějova domácím vůbec nevyšel. Samko vletěl do souboje jako na saních a za tvrdý skluz dostává jako první Hradečák žlutou kartu.
     
    88
    Poslední minuty základní hrací doby, Vlkanova nabídl napravo na Mejdra, který to opět vzal nákopem do vápna. Od Kateřiňáka se míč odrazil pro Novotného, z otočky ale pálí vysoko nad.
     
    87
    Teď už je to opravdu na jednu branku. Hradec chce získat alespoň bod, Prostějov to vyloženě brání na tříbodový zisk, který by byl velkým překvapením.
     
    86
    Další velká možnost Hradce! Moc prostoru dostal při rozehrávce Mejdr a vzešel z toho centr do vápna na Samka, jehož razantní hlavičku ale Mucha boxuje před sebe!
     
    86
    Vašulín se nabídl v šestnátce pro přihrávku, kterou mu posléze adresoval Mejdr. Vašulín zakončoval šajtlí, která mu ale nesedla, navíc měla opačnou faleš.
     
    85
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází David Jurásek, přichází David Píchal.
     
    84
    Pavel Dvořák na sebe vybojoval faul a přímák rychle rozehrál doprava na Kodeše, který z úhlu šel sám na branku. Jenže střela mu nesedla a pokus letěl několik metrů nad břevno!
     
    83
    Pavel Dvořák při zpracování centru na malém vápně upadl a reklamoval držení za ruku od prostějovského hráče, ani tentokrát však prosby Votroků nejsou vyslyšeny a penaltu rozhodčí Pechanec nepíská.

    Tomáš Kalas

    Branky: 27. Kopřiva (pen.)

    Karty:   90. Samko (HKR) – 20. Sečkář (PRO), 44. Omale (PRO), 45+7. Mucha (PRO), 58. Stříž (PRO), 90+2. Šmehyl (PRO)   71. Omale (PRO)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 10:1. Rohy: 12:0.
    FC Hradec Králové: Ottmar – Mejdr, Donát, J. Král, Urma (75. Samko) – Soukeník (55. Kateřiňák), Kodeš – Záviška (55. F. Novotný), P. Dvořák, Vlkanova (C) – Prekop (55. Vašulín).
    Náhradníci: Mach – F. Čech, Kateřiňák, Leibl, F. Novotný, Samko, Vašulín.

    1. SK Prostějov: Mucha (C) – Šmehyl, Bala, Bialek (9. Sus), Sečkář (46. Stříž) – Kopřiva, Omale, Zapletal (46. Spáčil) – Matoušek, Zikl (75. Rolinc), Jurásek (85. Píchal).
    Náhradníci: Bréda – Píchal, Rolinc, Spáčil, Stříž, Sus, Šteigl.

    Rozhodčí: Pechanec – Vlček, Váňa
    ocianews.com