Plzeň – Vítkovice 6:3 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
6:3 (2:1, 2:0, 2:2)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 28.11.2020, 15:15 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku sobotního večera se s vámi loučím a u dalších zápasů z plzeňské LOGSPEED CZ Arény se opět budu těšit, na shledanou. (17:42:29)
     
    Je dobojováno. Plzeň svého soka přetlačila v poměru 6:3. Vítkovice se v závěru třetí třetiny ještě nadechly a zásluhou Schleisse a Marozse snížily na rozdíl jediné trefy, leč závěr již patřil domácím. Nejprve se přesnou ranou prezentoval Matyáš Kantner a v poslední minutě trefil opuštěnou vítkovickou klec Peter Čerešňák. Škodovka si tak do tabulky připisuje tři body a minimálně do zítřka se vrací na první místo v tabulce.

    Střely na bránu: 32 – 40
     
    Konec zápasu.
    59:44 Peter ČEREŠŇÁK - 6:3
     
    59:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    PETER ČEREŠŇÁK nejprve zblokoval střelu z pravého kruhu, následně se u zadního mantinelu otočil a tvrdou ranou bez jakéhokoliv míření trefuje prázdnou bránu. Bez asistence.
     
    59:12
    Tomáš Mertl získal u mantinelu kotouč, po pravé straně se řítil vstříc rozhodnutí, ale prázdnou branku trestuhodně od mantinelu míjí.
     
    58:47
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Roman Vráblík – 2 min., podrážení).
     
    58:38
    Domácí v plném počtu.
     
    58:27
    Dolejš spěchá na střídačku a hosté té zkoušejí v šesti!
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:36
    Jan Eberle mohl ve vlastním oslabení definitivně rozhodnout o vítězi Plzně v tomto utkání. S pukem se dostal v úniku až před brankáře Vítkovic, toho ovšem nepřekonal a tak hosté cítí ještě malou šanci na bodový získ.
     
    57:02
    Roman Polák napřáhl na modré čáře, ale puk netrefil ideálně, naštěstí pro něj se k němu kotouč vrátil a druhý pokus už byl o poznání lepší, branku ovšem netrefil a Tomáš Mertl vyhodil až k Dolejšovi.
     
    56:38
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Filip Suchý – 2 min., podrážení).
    55:59 Matyáš KANTNER - 5:3
     
    55:59
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka dělá velký krok ke třem bodům! Ve středním pásmu vyplaval ztracený kotouč, ten si pro sebe uzmul MATYÁŠ KANTNER, který si nabruslil do pásma, udělal kličku nalevo a střelou překonal bezmocného Dolejše. Asistence: Jakub Pour.
     
    55:13
    Plzeň vyhazuje pouze tak, aby to nebylo zakázané uvolnění. Trenér Ladislav Čihák volá na své svěřence, ať peláší všichni vystřídat. Hra nám vstupuje do závěrečné fáze a napětí by se dalo krájet.
     
    53:52
    To je hokej panečku, hráči nevynechají jediný kotouč a sledujeme jeden zákrok za druhým, vše v rámci fair-play a bez jakékoliv surovosti. Boj u mantinelu nakonec vyhráli hosté, ránu od modré Pavlát jen vyrazil k volnému Mikyskovi, který ovšem nevyrovnal.
     
    53:00
    Domácí v plném počtu.
     
    52:30
    Škodovka v tomto oslabení výborně brání, hosty prakticky nepouštějí do pásma a postupně vyhazují.
     
    51:22
    Adam Polášek zachyboval na modré čáře, do přečíslení dvou na jednoho se drali Mertl s Pourem. První jmenovaný vzal celou situaci na sebe, z pravého kruhu však trefil pouze brankáře Dolejše, ten si tak po delším časovém úseku opět sáhl na puk.
     
    51:00
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Petr Kodýtek – 2 min., podrážení).
     
    50:37
    Domácí v plném počtu.
     
    49:43
    Dominik Pavlát nyní drží své mužstvo. Peter Trška si dlouho klepal o led o puk, ten nakonec dostal a na pravém kruhu měl spoustu místa i času. Hostující hráč se nakonec odhodlal ke střele, střelou zápěstím trefil jen plzeňského gólmana do hrudi.
     
    48:50
    Hosté vyhráli buly a po dvou rychlých přihrávkách byl zcela sám před Pavlátem Dominik Lakatoš, který zkoušel střílet na vzdálenější tyč, naštěstí pro domácí mužstvo minul. Vzápětí se Plzeň osvobozuje.
     
    48:37
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Matyáš Kantner – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:27
    Nyní už vyrovnání vyselo na vlásku. Vítkovice držely dlouho puk v útočném pásmu, po několika závarech napřáhl na modré čáře Peter Trška, kterého sekundoval Josef Mikyska. Pavlát drží puk. Následuje komerční přestávka.
     
    47:26
    Plzeňští by rádi zklidnili hru, ale to se jim nedaří. Hosté tlačí a domácí musí být v neustálém pozoru. Nic na tom nezměnil ani průnik Kracíka, kterého hosté dokázali pokrýt.
     
    46:18
    Hosté v plném počtu. Na tuhle početní výhodu tak lépe budou vzpomínat Ostravané, kteří v ní vsítili kontaktní branku.
    45:00 Rostislav MAROSZ - 4:3
     
    45:00
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Pokud máte rádi dramatický hokej, tak ten je tady. Gulašovu přihrávku zachytiti hosté, ROSTISLAV MAROZS napřed naše Deje, jehož střelu si sám hráč bekhendem dorazil. Plzeň už vede pouze o jednu branku. Asistence: Rastislav Dej.
     
    44:18
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Adam Polášek – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:07
    Matěj Stříteský se nechal obhodil v útočném pásmu, z čehož pramenilo rychlé přečíslení. Vojtěch Lednický si ale spletl sporty v místo puk na hokejku ho poslal na hlavu a řekněme si pravdu, v hokeji se moc nehlavičkuje.
     
    42:29
    Skvělou práci ale nyní předvedl za hostující brankou Malát, který důrazným napadáním donutil hosty k chybě. Lukáš Kaňák se vzápětí snažil ještě udržet puk na modré čáře, ale už to nestihl. Černý nesmysl nakonec i hrací plochu opustil a vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    41:48
    A domácí tým jakoby inkasovaná branka překvapila, najednou to jsou hosté, kteří se nebojí hrát. Po nahození chtěl rozehrát plzeňský brankář Pavlát, leč jeho vyhození končí až zakázaný uvolněním a hra se tak vrátí před jeho branku.
    40:44 Jan SCHLEISS - 4:2
     
    40:44
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak přesně takový start třetí třetiny si hosté přáli. Roman Polák zabojoval u pravé tyčky, puk se dostal za branku k Dominikovi Lakatošovi, který před brankou našel ex-plzeňského JANA SCHLEISSE, který se trefil přesně k pravé tyči. Asistence: Dominik Lakatoš.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Už i druhá třetina je minulostí, Plzeň v ní přidala další dvě přesné trefy, zatímco hostující hráči ani jednou nedostali puk za záda Pavláta. Do dvoubrankového náskoku vrátil Plzeň povedenou dorážkou David Stach, na jeho přesně mířený šíp odpověděl Petr Kodýtek, který vsítil svou druhou trefu v zápase. Pokud hosté budou chtít se zápasem ještě něco provést, v závěrečném dějství budou muset hodně přidat.

    Střely po dvou třetinách: 27 – 21

    Třetí perioda začne přibližně v 17:03.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Plzeň už nikam nepospíchá, puk jen vyhodila do středního pásma, kde si ho ovšem ještě sebral Petr Straka, který s ním ujel. Hostující obránce ho ke střele nepustil a tak druhá třetina pomalu konči s pukem na hokejkách hráčů Vítkovic.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:18
    Hosté opět dostali zadarmo jízdenku na horskou dráhu. Pětka indiánů nezastavovala a Vítkovice se točily dál a dál. Vše nakonec skončilo razantním odpalem přes všechny čáry a je pískán icing. Formace hostů se tak bude vozit i nadále.
     
    36:43
    Milan Gulaš opět svým typickým způsobem chtěl rozdávat radost jeho spoluhráčům, z pravého křídla hledal někoho na levé straně, ale Rostislav Marosz puk zachytil a vzápětí hostující hráč ohrozil hráče na plzeňské střídačce. Nyní jeho muška nebyla tak přesná jak při první brance.
     
    35:38
    Plzeň už vyvážela kotouč z obranného pásma, nicméně vše nakonec bylo jinak. Puk se z ničeho nic dostal na pravý kruh, kde byl Lakatoš, který ani neměl zájem o hru, jelikož už šel střídat, hostující hráč nakonec napálil puk z první, ale nad branku Pavláta.
     
    34:47
    Skvělý Matěj Stříteský si splnil své defenzivní činnosti. Hostující hráč už se řítil za jeho záda, leč plzeňská jedenáctka mu puk vypíchla a hned rozehrála. Bohužel akce skončila ofsajdem a vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    33:54
    Na opačném koutě ledové plochy hostující obránce nepřesně přihrál, puk si pro sebe uzmul Matyáš Kantner, který byl vzápětí zcela sám před Dolejšem, plzeňský hráč se pokoušel o střelu pod horní tyčku, ale svá mířidla si pořádně nesešteloval.
     
    33:13
    Milan Gulaš skončil na zemi, ale dle rozhodčích dovoleným způsobem, z čeho vyplynulo přečíslení hostů tři na dva. Celou situaci vzal na sebe Rastislav Dej, který si puk navedl na osu hřiště, ale jeho střela skončila ve výstroji Pavláta.
     
    32:05
    Hra se nyní přesouvá ze strany na stranu. Za zmínku stojí akce Petera Čerešňáka, který udržel puk pod tlakem, vzápětí puk jen nahodil do útočného pásma a umožnil svým spoluhráčům vystřídat. Hosté chtěli podniknout ihned rychlý útok, leč jejich snaha končí ofsajdem.
     
    30:55
    Porada byla velice rychlá. Rána Jana Štencela skončila před brankovou čárou a indiáni tak nadále vedou o tři branky.
     
    30:55
    Ruce vzhůru letěly i na druhé straně, nicméně předčasně. Puk skončil na brankovišti, branka byla posunutá. Hlavní rozhodčí se jde radit k boxu časoměřičů, kde si zavolá s kolegou u videa.
    30:26 Petr KODÝTEK - 4:1
     
    30:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka opět vyučuje hodinu "Jak se využívá početní výhoda." David Stach na pravé straně střílenou přihrávkou našel PETRA KODÝTKA, který střelou trefuje zcela prázdnou bránu. Asistence: David Stach, Roman Vráblík.
     
    30:00
    V polovině utkání Rastislav Dej odvezl puk opačný kout ledové plochy, leč Matyáš Kantner ho vzápětí vrátil před branku Ostravanů. Domácí opět kombinují.
     
    28:59
    Plzeň zatím vůbec nepůjčila hostům kotouč a motá všem hostujícím hráčům hlavy, Milan Gulaš rozdává pasy na počkání, jeden z nich ale hosté vystihli, leč puk předali na modrou čáru, kde byl Peter Čerešňák, jeho rána skončila v rukavici Dolejše.
     
    28:30
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Roman Polák – 2 min., podrážení).
     
    27:57
    Velká přetahová o puk za plzeňskou bránu, konec všem spekulacím udělal Roman Vráblík, který svým tělem vysadil obrovský strom, o který se hostující hráč rozplácl. Hrát může domácí tým.
     
    27:00
    Před malou chvílí byl na nosítkách z domácí kabiny odvezen Pavel Musil, který již momentálně leží v sanitce a odjíždí směr nemocnice, doufejme, že vše bude v pořádku a plzeňského hráče nečeká nějaká delší pauza.
     
    26:04
    Peter Trška zachytil puk na modré čáře, s pukem udělal dva rychlé kroky, rozhlédl se, jak vypadá sitauce okolo a následně našel na levém kruhu volného Rastislava Deje, který vypálil z první pouze do Pavlátových chráničů.
     
    25:17
    Obrovská šance Škodovky. Jaroslav Kracík si podél levého mantinelu nabruslil do pásma, od zadního mantinelu oslovil mezi kruhy volného Matyáše Kantnera, který vystřelil bez přípravy, ale pouze jen doprostřed hostující svatyně.
     
    24:33
    Plzeň vstřelená branka nabudila a opět začíná svého soka tlačit. V další šanci se ocitl Sebastian Malát, který dostal puk ve středním pásmu, s ním si nabruslil až na pravý kruh, odkud vypálil nebezpečně bekhendem. Dolejš chytá vyrážečkou.
    23:06 David STACH - 3:1
     
    23:06
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Přesto Plzeň početní výhodu využívá a opět vede o dvě branky. Milan Gulaš si počkal na rychlou přihrávku Kracíka od pravého mantinelu, plzeňský kapitán vypálil tvrdě z voleje, Dolejš jeho pokus vyrazil k volnému DAVIDU STACHOVI, který následně trefil opuštěnou klec. Asistence: Milan Gulaš, Jaroslav Kracík.
     
    22:50
    Petr Kodýtek měl na hokejce druhou branku v zápase, po rychlém ťukesu byl zcela sám u pravé tyčky, ale beton Dolejše se mu přehodit nepovedlo.
     
    22:31
    Zcela zbytečný zákrok předvedl v útočné třetině Jan Schleiss, který atakoval domácího hráče. Škodovka do té doby nehrála přesilovou hru vůbec dobře, ale situace je jiná. Půl minuty budou hosté ve třech.
     
    21:21
    Ani plzeňští svou první přesilovou hru nezačínají nejlépe, hosté velmi brzy vyhazují a Plzeň musí začít až od branky, kterou stráží Dominik Pavlát.
     
    20:59
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Jan Hruška – 2 min., podrážení).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi prvních dvacet minut hry, ve kterých bylo opravdu na co koukat. Plzeň se dostala velmi rychle zásluhou Kodýtka do vedení, na jeho ránu nedlouho poté navázal Jaroslav Kracík. Hostům se povedlo zásluhou Marosze snížit na rozdíl jediné trefy, tudíž zápas je nadále naprosto otevřený. Dále bylo k vidění dalších mnoho šancí, při nich se už ale brankáři zaskvěli.

    Střely po první třetině: 9 – 12

    Druhá perioda začne přibližně v 16:11.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    V poslední minutě úvodního dějství není vůbec nouze o zajímavé šance. Nejprve po vhazovaní Dolejše překvapil bleskurychlou střelou bekhendem Milan Gulaš, jenomže přestřelil, vzápětí Matěj Stříteský udržel puk na modré čáře, Mertl hledal opět Gulaše, který promáchl a z rychlé přihrávky jel zase sám na Pavláta Lakatoš, kterého vychytal Pavlát svou lapačkou.
     
    19:01
    Začala poslední minuta úvodní periody.
     
    18:48
    Domácí v plném počtu. Hosté se nedokázali ani jednou naplno usadit v útočném pásmu, zde je naprosto vidět, kdo je z celé extraligy nejlepší v oslabení.
     
    17:42
    A opět se hostům nedaří přechod do útočné třetiny, prakticky se tam dostávají pouze nahozením, které sebere domácí mužstvo a vzápětí puk vyhodí zpět a tak je to pořád dokola.
     
    17:05
    Plzeň oslabení začíná opět skvěle, po vyhraném vhazování si vzal puk pod svá křídla Jiříček, neukvapil se, našel ještě volného Jakuba Poura, který již puk poslal až za bránu Dolejše.
     
    16:48
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Stach – 2 min., držení).
    15:20 Rostislav MAROSZ - 2:1
     
    15:20
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté korigují skóre a Plzeň vede již jen o jednu branku. Hosté vyhráli buly na, na modré čáře napřáhl Adam Polášek, Pavlát jeho pokus vyrazil pouze před sebe, kde ROSTISLAV MAROSZ nejprve kotouč netrefil, napodruhé už ho ale za brankovou čáru dorazil. Asistence: Adam Polášek.
     
    15:12
    Odražený kotouč v obranném pásmu si našel Dominik Lakatoš, kterému to letos střílí a tak pumelicí vyzkoušel Pavláta, ten jeho ostrou ránu kryje ve své výstroji, následuje vhazování po jeho levici.
     
    14:19
    Jaroslav Kracík ve středním pásmu jen protečoval kotouč za branku soupeře. Puk nakonec dojel Jakub Pour, který ve spolupráci s Malátem ale nic nevymyslel, hosté vyhazují k brance Pavláta.
     
    13:20
    Plzeň je zatím skvělá směrem dopředu, nicméně fantastickou práci opačným směrem předvedl Filip Suchý, domácí hráč nebyl líný na krok, dobruslil soupeře, nazdvihl mu hokejku, puk sebral a hra se opět otáčí k bráně Vítkovic.
     
    12:11
    Čtvrtá formace plzeňských, kterým se přezdívá "Rafani" teď opět nedala hostům metr ledu zadarmo, Petr Straka nakonec od rohu našel na modré čáře mladého Davida Jiříčka, který střílel bez přípravy, Dolejš vyrazil vyrážečkou.
     
    10:52
    Opět skvělá práce Plzně v napadání. Hosté pod tlakem odevzdali kotouč, ten si vzal Tomáš Mertl, který našel před brankou dvojče Milana Gulaše, zdálo se, že plzeňský kapitán ještě hledal před brankou Suchého, leč puk skončil ve výstroji brankáře.
     
    09:37
    Domácí v plném počtu.
     
    09:27
    Pavel Musil vysoký obloučkem oslovil Filipa Suchého, který si vzal puk a zbytek plzeňského oslabení se odehraje před brankou Vítkovic. Plzeň pustila hosty v početní výhodě k pouhé jedné střele.
     
    09:07
    Konečně se Ostravané na nějaký čas dostali do útočné třetiny, po dvou rychlých přihrávkách pálil z pravého kruhu Jan Trška, plzeňský gólman si napřed nebyl jistý, ale přeci jen puk zkrotit a nepustil ho ze své výstroje.
     
    08:07
    Půl minuta početní výhody Vítkovic je pryč a hosté se zatím nezmohl ani na přechod do útočného pásma, Plzeň se zatím brání velice dobře, drží puk a opakovaně vyhazuje.
     
    07:37
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Viktor Lang – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    06:16
    A opět hosté hrozí. Dominik Lakatoš motal hlavy plzeňským hráčům, jeho střelu z vrcholu kruhu zastavil před brankou jeho spoluhráč Jan Schleiss, leč ani jeho následná rána nebyl z kategorie nejpřesnějších.
     
    05:31
    I hosté už dokázali zahrozit. Po rychlém přechodu do útočného pásma střílel Jan Bernovský, Pavlát jeho pokus jen vyrazil, ale dorážející Nicolas Werbik ani nadvakrát nedostal puk za plzeňského gólmana.
     
    Branka platí, dnešní gól Jaroslavu Kracíkovi už nikdo nevezme. Plzeň tak vede o dvě branky a vstup do zápasu se jí velice podařil.
     
    Hostující střídačka ovšem reaguje a bere si trenérskou výzvu. Ta v Plzni úřadovala i včera a shodou okolností taktéž při brance Kracíka.
    05:04 Jaroslav KRACÍK - 2:0
     
    05:04
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A po velkém kolotoči domácí hokejisté skórují podruhé v zápase. Pavel Musil obkroužil hostující svatyni a přihrávkou přes celou šíři brankoviště našel volného JAROSLAVA KRACÍKA, kterému už zbývalo jen trefil poodkrytou část klece. Asistence: Pavel Musil.
     
    04:19
    První minuty utkání je Plzeň jasně lepším celkem, hráči domácího týmu výborně napadají a Ostravané nemají na rozehrávku vůbec žádný čas. Nyní indiáni svírají svého soka v útočném pásmu a jen se čeká na střelu.
     
    03:24
    A už to mohlo být o dvě branky, Milan Gulaš zachytil přihrávku hostujícího celku, počkal si na správný moment až se uvolní Filip Suchý, ten se neunáhlil ke zbytečné střele a ještě před brankou oslovil Tomáše Mertla, který zakončil bekhendem, jenomže pouze doprostřed brány.
    02:23 Petr KODÝTEK - 1:0
     
    02:23
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí Škodovka se velmi rychle dostává do vedení. Dnešní oslavenec David Jiříček počkal se svou střelou z vrcholu pravého kruhu, jeho projektil sice Dolejš pokryl, leč na rychlou dorážku PETRA KODÝTKA neměl nárok. Asistence: David Jiříček, Roman Vráblík.
     
    01:32
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu, leč o puk rychle přišli. Do rychlého brejku se rozjel Matyáš Kantner, se v útočném pásmu rozhodl o obhození obránce, nicméně to se mu nepovedlo a kotouč nakonec skončil v rohu ledové plochy.
     
    01:04
    Matěj Stříteský čeká na domácí brankou, až jeho spoluhráči vystřídají. Nicméně po několika vteřinách se ani domácím nepovedla rozehrávka dle jejich gusta a icing je odpískán i na druhé straně.
     
    00:27
    Milan Gulaš se uvolnil u levého mantinelu, bekhendem přiťukl puk na modrou čáru, kde byl připravený Lukáš Kaňák, střela mladého obránce ale nebyla nikterak nebezpečná a Dolejš puk ukryl do své lapačky.
     
    00:11
    Hned po jedenácti vteřinách hosté nepřesně rozehráli a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí premiéra dnes čeká Dominika Pavláta, ten zatím odchytal jedno utkání v probíhajícím ročníku, na ledě Třince i přes prohru Západočechů předvedl fantastický výkon.
     
    Vítkovické hráče by za normálních okolností přivítal pískot, dnes je tomu ovšem jinak, v naprostém tichu nastoupili na modrou čáru oba mančafty.
     
    Do začátku utkání nám zbývá zhruba pět minut, jako první nyní na ledovou plochu přijíždí čtveřice rozhodčích.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Frodl) – L. Kaňák, Čerešňák, Lang, Stříteský, Vráblík, Jiříček, Kvasnička – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Musil, Kracík, Malát – Pour, Stach, Kantner – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Mi. Svoboda) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Trška, R. Černý, Koch – Schleiss (A), Hruška (A), Lakatoš – Dej, Marosz, Šišovský – Dočekal, J. Mikyska, Mallet – Lednický, Werbik, Bernovský.

    Rozhodčí: Pešina, Šindel – Šimánek, Zíka.
    Vítkovice hrají se druhým západočeským klubem ve dvou dnech.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Krásný sobotní den z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na sobotní den dopřát trochu toho nejlepšího hokeje u nás. Od čtvrt na čtyři se totiž v plzeňské LOGSPEED CZ Arény hraje 22. kolo Tipsport Extraligy, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě tým tým HC Vítkovice Ridera.

    Plzeňská Škodovka zatím v probíhající sezóně odehrála celkem patnáct utkání a s 31 body je aktuálně na druhé příčce. Dlouhé týdny indiáni tabulce vévodili, avšak po včerejší prohře 1:2 s Kometou Brno domácí přeskočili třinečtí Oceláři, kteří mají navíc oproti Plzni ještě tři utkání k dobru. Plzeň táhne i v letošní sezóně kapitán Milan Gulaš, který má na kontě již kulatých dvacet bodů (6+14). Za objev sezóny se dá jistě považovat návrat Filipa Suchého, který hraje ve skvělé formě, parádně zapadl do první lajny a jeho sedm branek hovoří za vše.

    Vítkovice mají oproti dnešnímu soupeři odehráno o tři utkání méně, na kontě mají devatenáct bodů a v neúplné tabulce Rideře patří osmé místo. Lídrem Ostravanů je Dominik Lakatoš, který s jedenácti body vévodí tabulce produktivity svého celku. Stejnému hráči to navíc i střílí, brankáře soupeřů prostřelil již devětkrát. Stejně jak Plzeň, tak ani Vítkovice se včera neradovali z vítězství, v nedalekých Karlových Varech podlehli Energii 1:2 po prodloužení. Jedinou branku vstřelil Rostislav Marosz.

    Oba celky se v letošní sezóně již jednou potkali. Zkraje října se hrálo na opačném koutě republiky a ze zisku dvou bodů se radovali plzeňští hokejisté, kteří zvítězili 5:4 po prodloužení. Svou první branku v kariéře vstřelil Filip Přikryl. Plzeň dvakrát v utkání vedla o dvě branky, nicméně domácí vždy dorovnali. Poslední slovo si vzali dvě minuty po startu nastaveného času Milan Gulaš, který rozhodl o exportu bodů na západ Čech.

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:15.
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 3. Kodýtek (Jiříček, Vráblík), 6. Kracík (P. Musil), 24. Stach (Gulaš, Kracík), 31. Kodýtek (Stach, Vráblík), 56. Kantner (Pour), 60. Čerešňák – 16. Marosz (Polášek), 41. Schleiss (Lakatoš), 45. Marosz (Dej)


    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Frodl) – L. Kaňák, Čerešňák, Lang, Stříteský, Vráblík, Jiříček, Kvasnička – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – P. Musil, Kracík, Malát – Pour, Stach, Kantner – Straka (A), Kodýtek, Eberle.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Mi. Svoboda) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Trška, R. Černý, Koch – Schleiss (A), Hruška (A), Lakatoš – Dej, Marosz, Šišovský – Dočekal, J. Mikyska, Mallet – Lednický, Werbik, Bernovský.

    Rozhodčí: Pešina, Šindel – Šimánek, Zíka

    Diváci: hráno bez
    thejrc.org