Ufa – Petrohrad 2:3 (1:2 po s.n.) | Jekatěrinburg – CSKA Moskva 1:5 (kon.) | Dynamo Moskva – Chabarovsk 3:2 (kon.)
Soči – Riga 3:2 (kon.) | Viťaz – Jokerit 4:3 (3:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Salavat Julajev Ufa
2:3 (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
SKA Petrohrad
Sobota 28.11.2020, 12:30 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí celek měl zápas dobře rozehraný, Markus Granlund a Rodion Amirov poslali Ufu do dvoubrankového vedení po první třetině. Ve zbytku zápasu dokázali hosté vyrovnat. Anton Burdasov snížil a Joonas Kemppainen vyrovnal na 2:2. V prodloužení neproměnili domácí dvojnásobnou přesilovku, a tak se zápas dostal do nájezdů. V nich o výhře hostů rozhodl Kirill Marčenko. (15:07:41)
     
    Konec zápasu.
    Kirill MARČENKO - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým SKA Petrohrad.
    Autorem vítězné branky je KIRILL MARČENKO.
    Teemu HARTIKAINEN
     
    5. série
    1:2
    Teemu HARTIKAINEN neproměňuje. Trefil jen brankáře, je konec.
    Jevgenij KETOV
     
    5. série
    1:2
    Jevgenij KETOV neproměňuje. Střelo na vyrážečku neprostřelil brakáře.
    Alexandr KADĚJKIN
     
    4. série
    1:2
    Alexandr KADĚJKIN neproměňuje. Jel rychle, ale neuspěl.
    Joonas KEMPPAINEN
     
    4. série
    1:2
    Joonas KEMPPAINEN neproměňuje Mezi betony neuspěl.
    Markus GRANLUND
     
    3. série
    1:2
    Markus GRANLUND neproměňuje. Neuspěl střelou mezi betony.
    Kirill MARČENKO
     
    3. série
    1:2
    Kirill MARČENKO proměňuje. Pohrál si s brankářem a zakončil pod víko.
    Rodion AMIROV
     
    2. série
    1:1
    Rodion AMIROV neproměňuje. Amirov vůbec nezakončil, puk mu ujel.
    Linden VEY
     
    2. série
    1:1
    Linden VEY proměňuje. Uspěl střelou na lapačku.
    Dmitrij KUGRYŠEV
     
    1. série
    1:0
    Dmitrij KUGRYŠEV proměňuje. Trefil se pod horní tyčku.
    Ivan MOROZOV
     
    1. série
    0:0
    Ivan MOROZOV neproměňuje. Zkoušel kličku, ale neuspěl.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    Vzhledem k tomu, že domácí celek v závěru prodloužení nedokázal proměnit dvojnásobnou přesilovku, uvidíme tedy nájezdy, které rozhodnou o tom, kdo vyhraje tento zápas.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:18
    Domácí mají velkou šanci, hrát budou přesilovou hru o dva hráče. Ovšem prohráli buly, a tak Petrohrad vyhodil rychle přes všechny čáry.
     
    64:18
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Stěpan Starkov.
     
    64:06
    Markus Granlund (Ufa) pálil nepřesně, následně puk získala hostující obrana, pak hráli hosté v šesti, takže se bude vylučovat.
     
    63:35
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Vladimir E. Tkačjov – 2 min., podrážení). Hostující hráč moc jiných možností neměl, musel faulovat, a tak na konci prodloužení oslabil svůj tým.
     
    63:20
    Delší dobu byl hostující celek v útočném pásmu, ale vypálit nedokázal. Podle všeho se bude znovu vylučovat. Hosté půjdou do tří.
     
    63:00
    Dvě minuty před koncem prodloužený vybojoval hostující celek po střele od modré čáry vhazování v útočném pásmu. Anton Bělov (Petrohrad) neuspěl svou ránou z první.
     
    62:22
    Petrohrad se rozestavil v útočném pásmu, následná rána z mezikruží nebyla špatná, ale obrana si dokázala poradit. Gólman zasahovat nemusel.
     
    62:00
    Hostující brankář rozehrává od své branky, nechtěl přerušovat hru, na nějakou výraznější šanci v prodloužení stále čekáme.
     
    61:01
    Hokejisté Ufy rozehrávají od své branky, zatím sledujeme hodně opatrný hokej ve prodloužení, ani jeden celek se do nějaké šance nemůže dostat.
     
    60:24
    Přesilovka domácího celku končí, Ufa se do výraznější příležitosti během početní výhody nedostala. Následná rána od modré čáry končí vedle branky.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Domácí hokejisté sice po první třetině vedli o dva góly, ale ve zbytku zápasu se dvakrát dokázali prosadit hosté. Petrohrad dorovnal dvoubrankovou ztrátu soupeře, díky čemuž tedy platí stav 2:2. Uvidíme prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:22
    Zdá se, že už se nic nestane, v závěru třetí třetiny si domácí celek výraznější šanci nevypracoval, hosté znovu vyhazují přes všechny čáry. Mnoho času už nezbývá.
     
    58:50
    Teemu Hartikainen (Ufa) zkoušel krížkou přihrávkou najít spoluhráče, ale pas byl zblokovaný. Hosté se hodně zatáhli, ale daří se jim eliminovat střelecké pokusy Ufy.
     
    58:24
    Domácí hokejisté cítí velkou šanci na rozhodující gól, na to reaguje také střídačka. Ufa si vyžádala oddechový čas. Trenér sdělil hráčům důležité pokyny, a tak můžeme pokračovat.
     
    58:24
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Arťom Švec-Rogovoj – 2 min., držení). Zbytečný faul hostujícího celku znamená přesilovku pro domácí, kteří tak mají velkou příležitost na rozhodnutí tohoto zápasu.
     
    58:00
    Miro Aaltonen (Petrohrad) se dostal do útočného pásma, kde držel kotouč a pokoušel se najít před brankou stojícího spoluhráče. Přihrávku však domácí celek dokázal zblokovat.
     
    56:06
    Anton Burdasov (Petrohrad) to zkoušel z hodně neobvyklé vzdálenosti pro něj, pálil od modré čáry, s jeho pokusem si domácí Daniil Tarasov dokázal poradit.
     
    55:34
    Oscar Fantenberg (Petrohrad) měl kotouč za svou brankou, rychle je zbavil soupeře, a pak založil útočnou akci. Z té těžil Anton Burdasov (Petrohrad), ale ani on vypálit nedokázal.
     
    55:01
    Necelých pět minut před koncem třetí třetiny platí nerozhodný stav 2:2 a uvidíme komerční přestávku. Šance k vidění nějaké jsou, ale aktuálně platí nerozhodný stav. Uvidíme, zda bude následovat prodloužení, a nebo tato třetina rozhodne.
     
    54:40
    Philip Larsen (Ufa) znovu u kotouče, ale přenechává jej spoluhráčům, a pak se rozhodl pro střídání, na ledě už byl dlouho. Následně Dmitrij Kugryšev se z ničeho nic dostal před branku, ale neuspěl.
     
    54:00
    Philip Larsen (Ufa) vedl útočnou akci svého celku, propracoval se do útočného pásma, kde si všiml volného spoluhráče, přihrávka ale postrádala přesnost, a tak se směr hry znovu otáčí.
     
    53:08
    Oscar Fantenberg (Petrohrad) byl nucen pod tlakem rozehrávat za svou brankou, následně domácí napadali rozehrávku soupeře, vybojovali kotouč, ale vypálit na branku nedokázali.
     
    52:00
    Máme zde informaci pro novináře, tomuto utkání přihlíží 3853 platících diváků. Atmosféra tohoto zápasu není vyloženě špatná, ale někdy bývá na domácích zápasech Ufy o poznání hlasitěji.
     
    51:40
    Danila Galeňuk (Petrohrad) se svými spoluhráči kombinuje ve svém obranném pásmu, následně se hosté dostali před branku soupeře, ale vypálit nedokázali. Obrana Ufy byla připravená.
     
    50:34
    Dostáváme se do druhé poloviny hry ve třetí třetině, stav zápasu je aktuálně vyrovnaný, uvidíme, jak dopadne zbytek třetí třetiny a případné prodloužení či nájezdy.
     
    49:40
    Stav zápasu je nyní vyrovnaný a domácí hokejisté doplatili na svou až příliš velkou pasivitu. Navíc Petrohrad i po vyrovnávající brance pokračuje v důrazné hře.
    49:15 Joonas KEMPPAINEN - 2:2
     
    49:15
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Máme tu dnešní první úspěšnou přesilovku a také vyrovnání stavu zápasu. Dlouhou dobu kombinali hosté v útočném pásmu. Z kombinace vyplynula přihrávka na volného JOONASE KEMPPAINENA, který už měl snadnou práci a dokázal prostřelit brankáře. Asistence: Igor Ožiganov a Vladimir E. Tkačjov.
     
    47:40
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Alexej Semjonov – 2 min., sekání). Hodně zbytečný faul domácího celku dává možnost hostům na přesilovku. Zatím ani jedna přesilovka nebyla využitá.
     
    47:14
    Rodion Amirov (Ufa) se po rychlé akci dostal do střelecké pozice, jeho rána z dolní hranice kruhu byla zblokovaná do ochranné sítě. Následovat bude komerční přestávka.
     
    46:15
    Zakázané uvolnění se po vyhození hostujícího celku nepíská, vracející se domácí bek musí hrát. Rychle vracel puk k modré čáře, ale spoluhráči středem přejít do pásma nedokázali.
     
    45:27
    Danil Baškirov (Ufa) po přihrávce Žarkova operoval v útočném pásmu, navázal na sebe soupeře, a pak chtěl přihrávat. Nakonec z toho byla hodně nepovedená střela, brankář ani zasahovat nemusel.
     
    44:42
    Petrohrad nyní je aktivnějším týmem, hraje lépe a stabilněji v útočném pásmu. Hostující celek má ale problémy s přesností střelby. navíc celá řada střeleckých pokusů k brance ani neprojde, je zblokovaná.
     
    43:43
    Kirill Marčenko (Petrohrad) se dostal do další dobré střelecké pozice, po Ketově přihrávce pálil z bezprostřední blízkosti, ale branku trefit vůbec nedokázal.
     
    43:24
    Kirill Marčenko (Petrohrad) se dostal ke střele od modré čáry. Žádné dlouhé míření, ale rychlá rána z první. Podle toho to také vypadalo, kotouč byl prvním obráncem zblokovaný do ochranné sítě nad brankou. Buly se bude opakovat.
     
    42:48
    Další hostující rána od modré čáry. Tvrdou střelu do středu branky domácí Daniil Tarasov dobře viděl, a tak neměl problém zasáhnout. Rozehrávat nechtěl, a tak raději přerušil hru. Buly v útočném pásmu Petrohradu.
     
    42:16
    Z ničeho nic se hostující celek dostal do zajímavé střelecké pozice, Vasilij Tokranov (Petrohrad) pálil od modré čáry a domácí brankář tak tak dokázal kotouč betonem vykopnout. Následně se stejný hráč dostal k další střele, ale to Daniil Tarasov (Ufa) byl připravený a přerušil hru.
     
    42:00
    Anton Bělov (Petrohrad) chtěl rozehrávat, kotouč nechal spoluhráči. Vasilij Tokranov hledal dlouhým pasem nejeté kolegy, ale je z toho znovu jen zakázané uvolnění, Alexandr Samonov musí být pozorný, buly před jeho brankou.
     
    41:00
    Hostující celek rozehrává od své branky, chtěl se postupně dostat do útočného pásma, což se ovšem nepodařilo. Je z toho jen zakázané uvolnění, a proto se bude vhazovat před brankou Samonova.
     
    40:01
    Hlavní sudí vhodil kotouč mezi hole dvou centrů, utkání pokračuje třetí třetinou. Domácí hokejisté mají stále náskok, ale po druhé třetině už jen jednobrankový.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Jednu jedinou branku jsme viděli ve druhé třetině. Markus Granlund a Rodion Amirov poslali v první třetině domácí celek do dvoubrankového vedení. V čase 23:24 dokázal snížit hostující tým, trefil se Anton Burdasov. Více gólů ve druhé třetině nepadla, a tak stále vede domácí tým, ale už jen o jeden gól.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Anton Burdasov (Petrohrad) to vzal na sebe, hostující hráč zakončil jednu z posledních akcí této třetiny. Jeho rána přes obránce se do branky nevešla, kotouč končí za brankou Ufy.
     
    39:00
    Daniil Tarasov (Ufa) na druhé straně raději přerušil hru po rychlé akci soupeře. V závěru druhé třetiny se bude vhazovat v útočném pásmu Petrohradu. Domácí celek ale vyhrál buly, a tak se hra otáčí.
     
    38:25
    Domácí hráči si nyní vypracovali velkou šanci, Rodion Amirov (Ufa) dorážel kotouč u tyče, ale nedokázal vypálit přesněji. Vypadalo to, že měl Alexandr Samonov štěstí, pomohla mu branková konstrukce.
     
    37:25
    Vladimir E. Tkačjov (Petrohrad) vedl akci hostujícího celku, dostal se do útočného pásma, následnou jeho střelu vyrazil domácí brankář. Následně Daniil Tarasov uspěl i proti další střele soupeře.
     
    37:00
    Markus Granlund (Ufa) aktivně napadal rozehrávku soupeře, k puku se i s trochou štěstí dostat, a pak se jej hned pokoušel natlačit do branky. Tam byl pozorný Alexandr Samonov (Petrohrad), který se překonat nenechal. Vhazovat se bude před brankou SKA.
     
    36:42
    Po zakázaném uvolnění hostujícího celku se hra vrací před branku, ve které dnes je Alexandr Samonov. Mnoho práce zatím neměl, mířilo na něho patnáct střel, z nichž inkasoval hned dvakrát.
     
    36:05
    Dostáváme se do finální fáze hry ve druhé třetině, Ufa se pokouší vrátit se k aktivní hře, což se opticky sice daří, ale do střeleckých pozic se hráči ve tmavých dresech nedostávají.
     
    35:35
    Vyloučený Vladimir Žarkov (Ufa) se vrací do hry, ani tato třetí přesilovka nebyla úspěšná. Stále tedy platí jednobrankové vedení domácího celku.
     
    35:23
    Zodpovědně hrají domácí, ti se pokouší držet hru mimo bezprostřední blízkosti branky. Nakonec se Petrohradu podařilo vypálit byl to Anton Burdasov. Dlouhou čekal se střelou, brankář už byl u tyče, takže střelec neměl mnoho prostoru, kam poslat puk.
     
    34:16
    Miro Aaltonen (Petrohrad) od modré čár vyslal tvrdou ránu, se kterou si domácí maskovaný muž dokázal poradit, a pak Ufa vyhodila kotouč přes všechny čáry, díky čemuž mohla vystřídat.
     
    33:44
    Ivan Morozov (Petrohrad) stál neobsazený mezi kruhy, kotouč se k němu sice dostal, ale na poslední chvíli dokázal jeden z bránících hráčů kotouč odehrát. Na první střelou Petrohrad dál čeká.
     
    33:35
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Vladimir Žarkov – 2 min., podrážení). Nešikovně šel domácí hráč do souboje ve středním pásmu, nechal tam hokejku, kterou podrazil soupeře, a tak dostává dvě trestné minuty.
     
    33:10
    Dlouhou dobu hostující celek váhal s rozehrávkou, nemohl se vůbec dostat do útočného pásma, natož ke střele. Po desítkách vteřin se SKA nakonec do útočného pásma dostalo, ale nevypálilo.
     
    32:13
    Bude se znovu vylučovat, tentokrát na straně domácích. Hostující celek má ponechanou výhodu, a proto hraje v šesti. Alexandr Samonov rychle odjel na střídačku a místo něho naskočil hráč do pole.
     
    31:49
    Dmitrij Kugryšev (Ufa) se pokoušel dostat do střelecké pozice, ale místo důrazné střely mu kotouč sjel z hole, a tak z toho bylo spíše jen nahození na branku. Alexandr Samonov (Petrohrad) přerušil hru, komerční přestávka. Stále vede domácí celek, nyní už jen o jeden gól.
     
    31:05
    Hostující celek se nyní usadil v útočném pásmu, rychle vypálil od modré čáry, ale obrana si dokázala poradit, následnou střelu ukryl do rukavice domácí brankář. Igor Ožiganov (Petrohrad) byl posledním zakončujícím hráčem.
     
    30:59
    Vyloučený Vladimir E. Tkačjov (Petrohrad) se vrací do hry, přesilovou hru nedokázali proměnit ani domácí hokejisté. Nutno poznamenat, že na nějakou výraznější šanci musí dál čekat, přesilovka byla plonková.
     
    30:05
    Dostáváme se do druhé poloviny hry ve druhé třetině i zápase, domácí celek vede o jednu branku a nyní hraje přesilovku. Na nějakou výraznější přesilovkovou šanci Salavat Julajev zatím čeká. Hosté hrají zodpovědně a rychle vyhazují kotouče z pásma.
     
    29:25
    Domácí hokejisté rozehráli přesilovku aktivně, usadili se v útočném pásmu, kde zkoušeli něco vymyslet. Následovala ovšem špatná přihrávka na modrou čáru, a proto Petrohrad dostal hru z obranného pásma až za branku Ufy.
     
    28:59
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Vladimir E. Tkačjov – 2 min., podrážení). Přesilovou hru si nyní zahrají domácí hokejisté, jelikož se ve středním pásmu dopustil Vladimir E. Tkačjov dost zbytečného faulu.
     
    28:21
    Více než čtyři minuty se nepřerušovala hra, hraje se rychle, oba celky střídají za hry. Obrany na obou stranách hrají aktuálně zodpovědně. Domácí hráči mají ponechanou výhodu.
     
    27:33
    Aktivněji nyní hraje domácí celek, který zkoušel něco vymyslet v útočném pásmu, následovala rychlá kombinace, ale Markus Granlund nedokázal trefit kotouč, který měl na dlouhou hokejku.
     
    26:55
    Rodion Amirov (Ufa) zkoušel využít dobré přihrávky spoluhráče do jízdy, ale u puku byl jako první obránce Petrohradu, který touš odehrál do bezpečí. Alexandr Samonov zasahovat tedy nemusel.
     
    26:20
    Maxim Grošev (Petrohrad) měl na hokejce vyrovnání, dostal se do brejku. Mířil sám na brankáře, pokoušel se o kličku a blafák, ale z ostré pozice nedokázal zvednout kotouč. Trefil jen beton brankáře.
     
    25:52
    Momentálně sledujeme rychlejší pasáž hry, sledujeme klidnější hokej, ani jeden celek se vyloženě nedostává do střeleckých pozic. Sudí nemá důvodu přerušovat hru.
     
    24:30
    Markus Granlund (Ufa) vypálil z horní hranice pravého kruhu. Jeho střelecký pokus nebyl špatný, ale hostující brankář byl připravený, takže asi snadno poradil.
    23:22 Anton BURDASOV - 2:1
     
    23:22
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    SKA přesilovku sice neproměnilo, ale hosty to mrzet příliš nemusí, protože se prosazují nyní a snižují na rozdíl jediné branky. Střelou z otočky se prosazuje obranou nedostatečně pokrytý ANTON BURDASOV, který vypálil na vzdálenější tyč, Ivan Volodin (Petrohrad) odvedl rovněž výbornou práci, clonil brankáři. Asistence: Danila Galeňuk.
     
    22:17
    Do výraznější střelecké pozice se hostující celek nedostal ani ve své první početní výhodě. Domácí obrana je zatím pozorná a nutno poznamenat, že mnoho práce v oslabení neměla.
     
    21:43
    Vyloučený Dmitrij Kugryšev (Ufa) se vrací do hry, domácí celek první oslabení přečkal celkem snadno. Aktivní hra SKA ovšem přetrvává a pokračuje dál.
     
    20:53
    Anton Burdasov (Petrohrad) se stal prvním hráčem, který ve druhé třetině dokázal vypálit. Jeho rána z horní hranice kruhu končí na mantinelu za brankou. Gólman zasahovat nemusel.
     
    20:22
    Hostující celek dohrává zbytek přesilovky. Následně se usadil v útočné pásmu, kde se pokouší něco vymyslet. Zatím jen kombinuje, ale střelba chybí.
     
    20:01
    Hlavní sudí vhodil kotouč, utkání pokračuje druhou třetinou. Domácí celek si do této části přináší dvoubrankové vedení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po první třetině vede domácí celek o dva góly. Nejprve z dorážky poslal kotouč za brankovou čáru Markus Granlund, který byl sice tísněn, ale i tak dokázal zakončovat. Následně po chybě SKA se k puku dostal Rodion Amirov a z mezikruží prostřelil brankáře. Alexandr Samonov inkasoval dvakrát, a tak vede po první třetině Ufa na svém ledě 2:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Hostující celek se usadil v závěru třetiny před brankou soupeře. Po tvrdé přihrávce spoluhráče pálil Ivan Volodin (Petrohrad). Jeho rána ze střední vzdálenosti končí nad brankou, více se toho už nestane.
     
    19:42
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Dmitrij Kugryšev – 2 min., nedovolené bránění). Domácí hráč dostává dvouminutový trest za poněkud zbytečný faul, který nastal poblíž střídaček. Hráč nebyl pod tlakem, ale situaci nevyřešil dobře.
     
    19:17
    Salavat Julajev dohrává první třetinu takticky velmi dobře, snaží se držet hru co nejdál od vlastní branky. Mnoho šancí momentálně k vidění není. Sledujeme mírnější pasáž hry.
     
    18:41
    V závěru první dvacetiminutovky pokračuje domácí celek v aktivní hře, Alexandr Kadějkin (Ufa) se pokoušel vypálit přes obránce, ale jeho pokus byl zblokovaný soupeřem.
     
    18:00
    Probíhají poslední dvě minuty hry v první třetině, ve třetině, kterou ovládl domácí celek. Dva góly při hře pět na pět znamenají, že Ufa má duel slušně rozehraný.
    17:03 Rodion AMIROV - 2:0
     
    17:03
    Ufa právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic navyšuje domácí celek své vedení. Jevgenij Ketov (Petrohrad) rozehrával ve svém obranném pásmu, ale velmi špatně. Puk získal Michail Vorobjov. Ten přenechal RODIONU AMIROVI, který mezi kruhy měl dostatek času na zamíření. Snadná branka pro Ufu. Asistence: Michail Vorobjov.
     
    16:12
    Hostující hokejisté rozehrávají od své branky, postupně se sice dostali do útočného pásma, ale Jevgenij Ketov (Petrohrad) nedokázal přihrát spoluhráči do lepší střelecké pozice. Puk získali domácí, což znamená, že se směr hry otáčí.
     
    15:46
    Hned dva hostující hokejisté mířili na domácí branku. Stěpan Starkov (Petrohrad) mohl přihrávat, ale vzal to na sebe. Na kruhu vypálil, a jeho projektil drží domácí Daniil Tarasov. Vhazovat se tak bude před jeho brankou.
     
    15:25
    Sakari Manninen (Ufa) zakončoval domácí akci. Po rychlé kombinaci spoluhráčů pálil z mezikruží, ale jeho pokus byl snadnou prací pro brankáře. Alexandr Samonov (Petrohrad) nastavil rukavici, do které kotouč také chytil. Buly před brankou SKA.
     
    14:59
    Kotouč vypadl z hrací plochy, vhazovat se bude ve středním pásmu. Něco málo přes pět minut zbývá do konce první třetiny a domácí hokejisté stále drží těsné vedení, ve třetí minutě se trefil Markus Granlund.
     
    14:30
    Joonas Kemppainen (Petrohrad) a Anton Bělov (Petrohrad) se prokombinovali až před domácí branku, ale mezi kruhy se kombinace zadrhla, a tak kotouč vybojovali domácí. Ani ti se do nějaké výraznější šance dostat nedokázali.
     
    13:55
    Ivan Volodin (Petrohrad) rychle překonal střední pásmo, a pak se dostal do útočného. Svou střelu nápřahem šikovně schoval za obránce, ale puk končí výrazně mimo branku. Daniil Tarasov (Ufa) zasahovat vůbec nemusel, jen kontroloval hru.
     
    13:20
    Ivan Morozov (Petrohrad) se v útočném pásmu na malou chvíli dostal k puku, ale v souboji s obránci o něj přišel. Následoval rychlý kontr domácích, a pak přišla také střela od modré čáry. Ta postrádala přesnost a důraz.
     
    13:00
    Stěpan Starkov (Petrohrad), který dnes hraje první zápas za Petrohrad, se nyní dostal ke střele. Jeho projektil od modré čáry dokázal zastavit domácí Daniil Tarasov. Vhazovat se tak bude před jeho brankou.
     
    12:45
    Po krátké přestávce pokračuje hra dál, domácí vyhráli buly, a pak se rychle dostali do útoku. Vladimir Žarkov (Ufa) nahazoval kotouč na branku, ale Alexandr Samonov byl připravený a nenechal se překonat.
     
    12:26
    Komerční přestávka přichází v době, kdy Petrohrad zlepšil hru, hraje přímočařeji, snadněji se dostává do střeleckých pozic, ale na nějakou svou výraznější šanci aktuálně hostující celek čeká.
     
    12:02
    Hostující celek se nyní usadil v útočném pásmu. Anton Burdasov (Petrohrad) poslal kotouč na modrou čáru, ale pokus o střelu byl zblokovaný. Následně Igor Ožiganov (Petrohrad) pálil z lepší pozice, ale Daniil Tarasov byl připravený.
     
    10:39
    Pjotr Chochrjakov (Ufa) měl na hokejce druhou branku v tomto zápase, ale nepřekonal brankáře. Následně jeden z domácích hráčů k překvapení všech nahazoval kotouč na branku z ostré pozice a trefil tyč, od které se puk odrazil do hry. Alexandr Samonov vůbec nereagoval.
     
    10:00
    Michail Vorobjov (Ufa) využil dobré akce spoluhráčů, najížděl si do útočného pásma, ale dlouhou přihrávku na něj dokázala v neutrální zóně vybojovat dvojice hráčů SKA. Zajímavá akce Ufy úspěšná nebyla.
     
    09:38
    Hra je přerušena, vhazovat se bude ve středním pásmu. Pomalu ale jistě se dostáváme do druhé poloviny hry v první třetině. Domácí celek stále vede o jednu branku.
     
    08:53
    Daniil Tarasov (Ufa) rozehrával od své branky, přenechal kotouč obráncům, kteří se rychle dostali do útočného pásma. Do šance se ale Ufa propracovat nedokázala tímto rychlým brejkem.
     
    08:35
    Kotouč vypadl z hrací plochy, akce hostujícího celku byla zakončená střelou, která byla obránci zblokovaná. Vhazovat se tak bude před brankou Ufy. Alexandr Kadějkin (Ufa) vyhrál buly.
     
    08:00
    Po krátké přestávce pokračuje zápas dál, domácí se probojovali do útočného pásma. Kotouč směřoval před branku, ale tam nebyl nikdo ve tmavém dresu. Obrana Petrohradu si poradila.
     
    07:38
    Alexandr Samonov (Petrohrad) kryje ránu soupeře z mezikruží, následovat bude komerční přestávka. Aktuálně vede lépe hrající Ufa o jednu branku, ve třetí minutě se trefil Markus Granlund.
     
    07:14
    Kirill Marčenko (Petrohrad) narušoval rozehrávku domácích za jejich brankou. Obránci Ufy ale situaci zvládli.
     
    06:45
    Alexej Semjonov (Ufa) měl na modré čáře hodně prostoru pro zakončení. Jeho střela příklepem jen proletěla okolo branky, gólman zasahovat nemusel.
     
    06:06
    Dmitrij Kugryšev (Ufa) prodloužil kotouč za brankou soupeře, jeho spoluhráči pokračovali v akci, ale Teemu Hartikainen (Ufa) nedokázal v souboji jeden na jednoho překonat obránce. Puk tedy získávají hosté.
     
    05:31
    Sledujeme rychlý hokej, zbytečně se nepřerušuje, Pavel Koledov (Ufa) od modré čáry poslal kotouč na branku, Alexandr Samonov (Petrohrad) si dokázal poradit, vyrazil puk před sebe, a pak může pokračovat aktivní hra Salavatu Julajev.
     
    04:47
    Markus Granlund (Ufa), autor první branky, je znovu na ledě a zase z toho byla velká šance Ufy. Tentokrát ale Granlund trefil z mezikruží jen brankáře. K dorážce se nedostal.
     
    04:10
    V úvodu zápasu má optickou převahu domácí celek, který hraje jednodušeji, navíc mu pomáhají vyhraná vhazování. Z pěti vyhrál hned čtyři. SKA na nějakou výraznější šanci zatím čeká.
     
    03:45
    Domácí se dostávali do další zajímavé pozice, Danil Baškirov (Ufa) nedokázal přihrát na druhou stranu útočného pásma, kde viděl spoluhráče. Obrana SKA si dokázala poradit.
    02:44 Markus GRANLUND - 1:0
     
    02:44
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí celek se díky důrazné hře dostává do vedení. MARKUS GRANLUND viděl před brankou odražený kotouč a dokázal překonat brankáře. Byl sice tísněn obránci, ale i přes to se dokázal prosadit. První tlak před brankou končí gólem. Asistence: Teemu Hartikainen a Sakari Manninen.
     
    02:31
    Teemu Hartikainen (Ufa) pálil z pozice na kruhu, jeho pokus Alexandr Samonov (Petrohrad) vyrazil, ale akce pokračuje dál.
     
    01:26
    Ivan Volodin (Petrohrad) se pokoušel dostat do brejku, ale v rozhodující chvíli nedokázal zakončit. Kotouč nechal za sebou, akce Petrohradu skončila bez zakončení.
     
    00:46
    Do šance se dostával také domácí celek, ale obrana si dokázala poradit a nenechala Ufu zakončit.
     
    00:36
    Daniil Tarasov (Ufa) přerušuje hru, Jevgenij Ketov (Petrohrad) pálil z dobré pozice před brankou, ale jeho pokus nebyl nejpovědenější.
     
    00:14
    Domácí hrají v černém, hosté v bílém. Utkání začalo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Tarasov (Skrynnik) – Panin, Larsen, Koledov, J. Birjukov, A. Semjonov, Alexejev, Muchamadullin – Hartikainen, M. Granlund, Manninen – Kadějkin, Kugryšev, V. Žarkov – Amirov, Baškirov, M. Vorobjov – Pimenov, Soloduchin, Chochrjakov – Kartajev.

    SKA Petrohrad: Samonov (Hellberg) – A. Bělov, Antipin, Ožiganov, Fantenberg, Galeňuk, Tokranov, Chafizullin – M. Aaltonen, Ivan Morozov, K. Marčenko – Volodin, Burdasov, Vey – Kemppainen, Tkačjov, Ketov – Grošev, Chusnutdinov, Švec-Rogovoj – Starkov.

    Rozhodčí: Oskirko, Belov – Kučava, Sivov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hrát se bude v Ufa-Arene v Ufě.
     
    Poslední vzájemný zápas se odehrál v Petrohradu 16. listopadu a domácí celek vyhrál 3:2 v prodloužení. V čase 60:14 rozhodl Tkačev.
     
    Salavat Julajev Ufa odehrála 31 zápasů s bilancí 13-6-2-10 a získal 40 bodů. V tabulce Východní konference je na čtvrté pozici. Z posledních pěti zápasů tým vyhrál čtyři. Poradil si s Dynamem Moskvou 4:3 v prodloužení, Spartak Moskvu 2:1 v nájezdech, Barys 4:1 a Nižněkamsk 6:2. Tým nestačil na Petrohrad 2:3 v prodloužení.
     
    SKA Petrohrad odehrál 30 zápasů s bilancí 18-1-3-8 a získal 41 bodů. V tabulce Západní konference je na druhé pozici, osm bodů za CSKA Moskvou. Z posledních pěti zápasů Petrohrad vyhrál hned čtyři. Poradil si s Ufou 3:2 v prodloužen, Chabarovskem 5:3, Barysem 4:3 a Čerepovcem 3:2. Nestačil na Čeljabinsk 0:1.
     
    Zdravím všechny fanynka a fanoušky Kontinentální Hokejové Ligy. V tomto zápase proti sobě nastoupí Salavat Julajev Ufa a SKA Petrohrad.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 3. M. Granlund (Hartikainen, Manninen), 18. Amirov (M. Vorobjov) – 24. Burdasov (Galeňuk), 50. Kemppainen (Ožiganov, Tkačjov), rozh. náj. K. Marčenko

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Ivan Morozov (PET)
    1:0   Dmitrij Kugryšev (UFA)
    2. série:
    1:1   Linden Vey (PET)
    1:1   Rodion Amirov (UFA)
    3. série:
    1:2   Kirill Marčenko (PET)
    1:2   Markus Granlund (UFA)
    4. série:
    1:2   Joonas Kemppainen (PET)
    1:2   Alexandr Kadějkin (UFA)
    5. série:
    1:2   Jevgenij Ketov (PET)
    1:2   Teemu Hartikainen (UFA)


    Salavat Julajev Ufa: Tarasov (Skrynnik) – Panin, Larsen, Koledov, J. Birjukov, A. Semjonov, Alexejev, Muchamadullin – Hartikainen, M. Granlund, Manninen – Kadějkin, Kugryšev, V. Žarkov – Amirov, Baškirov, M. Vorobjov – Pimenov, Soloduchin, Chochrjakov – Kartajev.
    SKA Petrohrad: Samonov (Hellberg) – A. Bělov, Antipin, Ožiganov, Fantenberg, Galeňuk, Tokranov, Chafizullin – M. Aaltonen, Ivan Morozov, K. Marčenko – Volodin, Burdasov, Vey – Kemppainen, Tkačjov, Ketov – Grošev, Chusnutdinov, Švec-Rogovoj – Starkov.

    Rozhodčí: Oskirko, Belov – Kučava, Sivov

    Diváci: 3853
    thejrc.org