Ufa – Petrohrad 2:3 (1:2 po s.n.) | Jekatěrinburg – CSKA Moskva 1:5 (kon.) | Dynamo Moskva – Chabarovsk 3:2 (kon.)
Soči – Riga 3:2 (kon.) | Viťaz – Jokerit 4:3 (3:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Salavat Julajev Ufa
2:3 (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
SKA Petrohrad
Sobota 28.11.2020, 12:30 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Kirill MARČENKO - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým SKA Petrohrad.
    Autorem vítězné branky je KIRILL MARČENKO.
     
    64:18
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Stěpan Starkov.
     
    63:35
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Vladimir E. Tkačjov – 2 min., podrážení). Hostující hráč moc jiných možností neměl, musel faulovat, a tak na konci prodloužení oslabil svůj tým.
     
    58:24
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Arťom Švec-Rogovoj – 2 min., držení). Zbytečný faul hostujícího celku znamená přesilovku pro domácí, kteří tak mají velkou příležitost na rozhodnutí tohoto zápasu.
    49:15 Joonas KEMPPAINEN - 2:2
     
    49:15
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Máme tu dnešní první úspěšnou přesilovku a také vyrovnání stavu zápasu. Dlouhou dobu kombinali hosté v útočném pásmu. Z kombinace vyplynula přihrávka na volného JOONASE KEMPPAINENA, který už měl snadnou práci a dokázal prostřelit brankáře. Asistence: Igor Ožiganov a Vladimir E. Tkačjov.
     
    47:40
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Alexej Semjonov – 2 min., sekání). Hodně zbytečný faul domácího celku dává možnost hostům na přesilovku. Zatím ani jedna přesilovka nebyla využitá.
     
    33:35
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Vladimir Žarkov – 2 min., podrážení). Nešikovně šel domácí hráč do souboje ve středním pásmu, nechal tam hokejku, kterou podrazil soupeře, a tak dostává dvě trestné minuty.
     
    28:59
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Vladimir E. Tkačjov – 2 min., podrážení). Přesilovou hru si nyní zahrají domácí hokejisté, jelikož se ve středním pásmu dopustil Vladimir E. Tkačjov dost zbytečného faulu.
    23:22 Anton BURDASOV - 2:1
     
    23:22
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    SKA přesilovku sice neproměnilo, ale hosty to mrzet příliš nemusí, protože se prosazují nyní a snižují na rozdíl jediné branky. Střelou z otočky se prosazuje obranou nedostatečně pokrytý ANTON BURDASOV, který vypálil na vzdálenější tyč, Ivan Volodin (Petrohrad) odvedl rovněž výbornou práci, clonil brankáři. Asistence: Danila Galeňuk.
     
    19:42
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Dmitrij Kugryšev – 2 min., nedovolené bránění). Domácí hráč dostává dvouminutový trest za poněkud zbytečný faul, který nastal poblíž střídaček. Hráč nebyl pod tlakem, ale situaci nevyřešil dobře.
    17:03 Rodion AMIROV - 2:0
     
    17:03
    Ufa právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic navyšuje domácí celek své vedení. Jevgenij Ketov (Petrohrad) rozehrával ve svém obranném pásmu, ale velmi špatně. Puk získal Michail Vorobjov. Ten přenechal RODIONU AMIROVI, který mezi kruhy měl dostatek času na zamíření. Snadná branka pro Ufu. Asistence: Michail Vorobjov.
    02:44 Markus GRANLUND - 1:0
     
    02:44
    Ufa právě vstřelila branku!
    Domácí celek se díky důrazné hře dostává do vedení. MARKUS GRANLUND viděl před brankou odražený kotouč a dokázal překonat brankáře. Byl sice tísněn obránci, ale i přes to se dokázal prosadit. První tlak před brankou končí gólem. Asistence: Teemu Hartikainen a Sakari Manninen.

    Jan Prošek

    Branky a nahrávky: 3. M. Granlund (Hartikainen, Manninen), 18. Amirov (M. Vorobjov) – 24. Burdasov (Galeňuk), 50. Kemppainen (Ožiganov, Tkačjov), rozh. náj. K. Marčenko

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Ivan Morozov (PET)
    1:0   Dmitrij Kugryšev (UFA)
    2. série:
    1:1   Linden Vey (PET)
    1:1   Rodion Amirov (UFA)
    3. série:
    1:2   Kirill Marčenko (PET)
    1:2   Markus Granlund (UFA)
    4. série:
    1:2   Joonas Kemppainen (PET)
    1:2   Alexandr Kadějkin (UFA)
    5. série:
    1:2   Jevgenij Ketov (PET)
    1:2   Teemu Hartikainen (UFA)


    Salavat Julajev Ufa: Tarasov (Skrynnik) – Panin, Larsen, Koledov, J. Birjukov, A. Semjonov, Alexejev, Muchamadullin – Hartikainen, M. Granlund, Manninen – Kadějkin, Kugryšev, V. Žarkov – Amirov, Baškirov, M. Vorobjov – Pimenov, Soloduchin, Chochrjakov – Kartajev.
    SKA Petrohrad: Samonov (Hellberg) – A. Bělov, Antipin, Ožiganov, Fantenberg, Galeňuk, Tokranov, Chafizullin – M. Aaltonen, Ivan Morozov, K. Marčenko – Volodin, Burdasov, Vey – Kemppainen, Tkačjov, Ketov – Grošev, Chusnutdinov, Švec-Rogovoj – Starkov.

    Rozhodčí: Oskirko, Belov – Kučava, Sivov

    Diváci: 3853
    thejrc.org