Ufa – Petrohrad 2:3 (1:2 po s.n.) | Jekatěrinburg – CSKA Moskva 1:5 (kon.) | Dynamo Moskva – Chabarovsk 3:2 (kon.)
Soči – Riga 3:2 (kon.) | Viťaz – Jokerit 4:3 (3:2 po s.n.)
konec
HK Soči
3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Dinamo Riga
Sobota 28.11.2020, 15:00 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! KHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi HK Soči a Dinamo Riga.
     
    HK Soči

    Hokejisté Soči se po devětadvaceti odehraných zápasech nacházejí na průběžné desáté pozici západní konference, což znamená předposlední příčku. Bodově hůře je na tom právě už jen dnešní soupeř, tedy Dinamo Riga. Soči má na svém kontě hned pět porážek v řadě, poslední vítězství přišlo v polovině listopadu, kdy se Soči povedlo vyhrát na ledové ploše v Rize. Soči dohromady na svém stadionu odehrálo čtrnáct duelů, jenomže zvítězilo pouze ve dvou případech, což je nejhorší bilance ze všech celků KHL. Soči naposledy na domácím stadionu vyhrálo koncem října, kdy se mu povedlo zdolat kazašský Barys poměrem 3:0.

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    1. Sergej Šmeljov
    - 18 bodů (8+10)
    2. Daniil Miromanov – 16 bodů (5+11)
    3. Malte Stromwall - 14 bodů (6+8)
     
    Dinamo Riga

    Na opačné straně stojí poslední celek západní konference, kterým je lotyšské Dinamo Riga. Riga má na svém kontě pouhých dvanáct bodů, na svého dnešního soupeře má sedmibodové manko. Hostující tým tohoto zápasu dokázal letos vyhrál pouze ve čtyřech duelech, naposledy se mu povedlo vykrást Kunlun, na jehož ledě se mu povedlo vyhrát poměrem 5:4 po prodloužení. Riga je ovšem vůbec nejhorším venkovním mužstvem celé KHL, povedlo se mu vyhrát pouze jeden z celkových třinácti venkovních zápasů, bylo tomu tak právě proti Kunlunu. Dinamo se na předchozí vítězství pochopitelně pokusí navázat.

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    1. Lauris Darzinš
    - 12 bodů (4+8)
    2. Zack Mitchell – 9 bodů (6+3)
    3. Miks Indrašis - 9 bodů (4+5)
     
    Úvodní sestavy:

    HK Soči: Treťjak (Kulbakov) – Miromanov, Pogorišnyj, J. Alexandrov (C), Sedov, Rundblad, Soljannikov, Miščenko – Šmeljov, Točickij (A), Strömwall – Ruděnkov (A), Rubcov, Karjalainen – Garajev, Glotov, Kolgotin – Kukštel, Petkov, N. Kvartalnov.

    Dinamo Riga: S. Galimov (McIntyre) – Zile, Sund, Sotnieks (A), Murray, Maione, Vitásek, Ošenieks – Indrašis (C), Z. Mitchell (A), White – Paršin, P. Černov, Stoljarov – Lipon, Gračov, Komarek – Dzierkals, Levin, Rihards Bukarts.

    Rozhodčí: Bondar, Gašilov – Galimov, Ponamarenko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který se jako první vydal do vlastního obranného pásma, odkud se o rozehrávku staral Zile.
     
    00:33
    Úvodní střelecký pokus obstaral finský obránce Sund, který to zkoušel nahozením od modré čáry. Jeho zakončení ovšem doputovalo do rukavice brankáře Treťjaka.
     
    01:13
    Soči se ani tentokráte nedostalo z vlastního obranného pásma. K puku se totiž jako první dokázal prodrat Černov, kterého u levého hrazení zastavil Alexandrov.
     
    01:39
    Na opačné straně jsme sledovali protiútok domácích hráčů. Rubcov v tandemu hledal Karjalainena, kterému puk uskočil, načež ho poslal přímo do brankáře.
     
    02:13
    Do zajímavé střelecké pozice si před malým momentem sjel český obránce Vitásek, který to zkoušel příklepem. Treťjak měl čistý výhled a puk ukryl do lapačky.
     
    02:48
    Posléze měl poněkud více prostoru před sebou hostující Dzierkals, který to ještě zkoušel další nahrávkou k pravému kruhu, kde mu jí zablokoval Miščenko.
     
    03:20
    Na ledovou plochu se nyní vrátily také první formace. Soči se nejprve vydalo k vlastní brance, avšak při snaze o rozehrávku přišel o kotouč obránce Miromanov.
     
    03:33
    Tutovka na holi domácího Rundblanda! Jeden z jeho kolegů ho totiž našel v naprosto osamocené pozici, nicméně se střelou zápěstím si Galimov poradil.
     
    04:25
    Poté za brankou soupeře operoval Sotnieks, kterému se povedlo předat puk k modré čáře. Tam se nacházel kolega Murray, který přeposlal podél hrazení.
     
    05:01
    U zadního hrazení si nejlépe počínal hostující Maione, kterému se povedlo vybojovat kotouč zpět. Soči ovšem předvedlo rychlý atak, Šmeljov ale mířil vedle.
     
    05:10
    Soči právě vstřelilo branku!
    Chyba v hostující brance končí vedoucí brankou Soči! Galimov si nejprve poradil s prvním střeleckým pokusem, načež se puk odrazil k Mitchellovi, který ovšem zpětnou nahrávkou našel pouze MALTEHO STRÖMWALLA. Švédský útočník se okamžitě pokoušel vypálit z otočky, na což hostující brankář Galimov nakonec nedosáhl.
    Bez asistence.
    05:10 Malte STRÖMWALL - 1:0
     
    06:12
    Do protiútoku se pokoušel prodrat hostující Černov, který ještě nahrával do tandemu na Lipona. Druhý jmenovaný narazil do protihráče, který zasáhl čistě.
     
    07:03
    Směrem dozadu musel spěchat Vitásek, kterému se nakonec povedlo rozehrát před napadajícím Glotovem. Dinamo stále tape, kombinace nejsou nepřesnější.
     
    07:44
    Galimov měl další práci, tentokráte se mu puk povedlo vyrazit do rohu mantinelu. Soči opět přidalo na aktivitě, soupeř pouze odpálil touš do bezpečí.
     
    08:20
    Ve vlastním obranném pásmu se do menších problémů dostal Dzierkals, kterému se nepovedlo procedit kotouč před Kolgotina, který nahrával na Soljannikova.
     
    08:55
    Na pořadu je první komerční přestávka tohoto zápasu, krátce po ní se bude vhazovat před modrou čárou.
     
    09:29
    U levého kruhu se nacházel domácí Pogorišnyj, kterému ovšem kotouč přeskočil hokejku. I přesto jsme se dočkali zakončení, Galimov tentokráte nezasahoval.
     
    10:00
    Máme za sebou úvodní desetiminutovku tohoto zápasu, která nám nabídla jedinou branku. O ní se postaral domácí celek, který i nadále působí aktivněji.
     
    10:32
    Tentokráte se vhazovalo po pravici domácího brankáře Treťjaka. Na vhazování se dokázal prosadit domácí Točickij, který vyhrál mimo dosah Miromanova.
     
    11:18
    Treťjak si připsal práci, nejednalo se ale o žádný zákrok. Naopak se mu povedlo za vlastní brankou zachytit prudký nástřel, po které mu pomohl Alexandrov.
     
    12:03
    Hráči v černém kompletu nyní celkem dlouho váhali s rozehrávkou zpoza vlastní branky. Nakonec kostrbatý přechod kupředu putoval na hokejku Karjalainena.
     
    12:39
    Už to vypadalo, že by se do šance mohl dostat člen druhé formace Ruděnkov. Na poslední chvíli ale vložil po kotouči hokejku Murray.
     
    13:10
    V rychlostním souboji se povedlo uspět Liponovi, o zakázané uvolnění se tedy jednat nemohlo. Riga si ani tentokráte nepřipsala žádnou šanci, hra se otáčí.
     
    14:23
    Tentokráte jsme sledovali prudkou střelu od modré čáry, ke které se dostal hostující Murray. Pro Treťjaka se nejednalo o nic vážného, naopak v poklidu vyrazil.
     
    14:50
    Treťjak si v krátkém časovém sledu připsal další zákrok, na řadu přichází druhá komerční přestávka zápasu.
     
    15:27
    Z poměrně velkého úhlu to přímo na branku zkoušel Komarek, který ovšem trefil pouze připraveného brankáře. Na opačné straně zakončoval výrazně vedle Točickij.
     
    16:33
    Nyní musel u své branky vypomoct také brankář Galimov, který před dotírajícím protihráčem odpálil hokejkou kotouč do bezpečnějšího prostoru.
     
    16:58
    Soči muselo vyklidit útočné pásmo, v opačném případě by se jednalo o postavení mimo hru. Následnou útočnou akci započal Zile, který se nakonec vracel.
     
    17:12
    Bekhendovou nahrávkou z otočky to zkoušel Dzierkals, který ovšem našel pouze domácí brankoviště, kde si rutinní práci připsal brankář Treťjak.
     
    17:49
    Riga už poměrně dlouho okupuje pásmo soupeře, jenomže k vyloženým šancím to stále nevede. Zile si pokoušel na modré najít prostor pro střelu, který nenašel.
     
    18:33
    U červené čáry jsme sledovali skrumáž u levého hrazení, kde se na malý moment ztratil kotouč z dohledu. Nakonec ho vybojoval zpět hostující Indrašis.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    19:10
    Na levém křídle měl celkem dost prostoru hostující Lipon, který se po manévru dostal ke střele zápěstím. Tu ovšem poslal zhruba metr vedle branky Soči.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první perioda, která nám nabídla jedinou branku, o kterou se postaral domácí Stromwall. Bylo tomu tak po chybě hostující obrany, která se posléze o poznání zlepšila. Od té doby jsme se ovšem žádné další branky už nedočkali, směrem dopředu byla o něco aktivnější Riga, která ovšem naráží na připravenou obranu soupeře. První třetina nám navíc nenabídla ani jedno vyloučení, oba celky totiž hrají maximálně čistě.
     
    Střely na branku: 13 – 11.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal do vlastního obranného pásma, načež zkoušel rozehrát Miromanov.
     
    20:58
    Poté se za volným pukem jako první dostal hostující Sund, kterému se ovšem nepovedlo kotouč odehrát do bezpečí. Naopak ho čistě zastavil napadající Točickij.
     
    21:15
    Najednou měl na levém křídle poměrně hodně prostoru domácí Rubcov, který se snažil natlačit před brankáře Galimova. Puk nakonec skončil pod lapačkou.
     
    21:44
    Sám na sebe se to snažil vzít Stoljarov, který sice dojel k červené čáře, jenomže tam ho čistým způsobem zastavil protihráč. Riga se tak musí znovu vracet.
     
    21:56
    Soči právě vstřelilo branku!
    Rychlý protiútok domácích končí druhým přesným zásahem! Dinamo sice okupovalo útočnou zónu, nicméně do rychlého protiútoku se dostala trojice domácích. Nakonec jsme sledovali nahrávku na do tandemu na IGORA RUDĚNKOVA, který měl celkem dost času. Nakonec ránu zápěstím poslal přesně nad pravý beton Galimova.
    Asistence: Ere Karjalainen, Jurij Alexandrov.
    21:56 Igor RUDĚNKOV - 2:0
     
    22:23
    Za vlastní brankou se musel včas zorientovat domácí obránce Miromanov. Tomu se povedlo rozehrát o pravý mantinel, kde jeho nahrávku převzal Soljannikov.
     
    23:10
    Dinamo se opět poměrně jednoduše dostalo do útočného pásma, o což se postaral Indrašiš. Na zádech ovšem měl neúnavného protihráče, který včas zakročil.
     
    23:48
    Soči se znovu pokoušelo vydat do rychlého protiútoku, který ovšem skončil u opačné modré čáry. Nakonec se povedlo zasáhnout Maionemu, který uklidnil hru.
     
    24:44
    O nahrávku do jízdy si klepl domácí Garajev, kterému ovšem kotouč přeskočil hokejku. Dinamo se tak mohlo dostat zpět do pásma, kde ovšem dlouho nevydrželo.
     
    25:13
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Gennadij Stoljarov – 2 min., napadení).
     
    26:08
    Za vlastní brankou se dokázal nejlépe zorientovat obránce Sund, kterému se podél hrazení povedlo poslat kotouč za opačnou branku. Soči se přesilovka moc nedaří.
     
    26:44
    Nyní se zpět do pásma dostal Stromwall, kterého ovšem na dlouhou hokejku přeci jenom dokázal zastavit pozorný obránce. Galimov tak nemusel zasahovat.
     
    27:10
    Tentokráte to na sebe vzal Šmeljov, který se poměrně jednoduše dostal za opačnou modrou čáru, kde se mu ještě povedlo najít Rubcova, který na brankáře nevyzrál.
     
    28:08
    Předchozí přesilová hra nebyla vůbec povedená, Soči se totiž dostalo k jedinému střeleckému pokusu. Dinamo Riga navíc otočilo hru do volného prostoru.
     
    29:03
    Po pravém křídle se dostal do pásma domácí Ogirčuk, který se ovšem nedokázal dostat za záda protihráče. Na opačné straně pro změnu přerušil hru Treťjak.
     
    29:30
    Až nyní přichází na řadu první komerční přestávka druhé třetiny, po které se bude vhazovat před brankářem Treťjakem.
     
    30:14
    Riskantní nahrávku do jízdy na Stromwalla velice chytře v pádu dokázal vystihnout napadající White. Prvně jmenovaný se přesto dostal zpět k hracímu předmětu.
     
    30:29
    Posléze od levého kruhu zkoušel na delší tyč zakončit hostující Stoljarov, který ovšem našel pouze lapačku připraveného brankáře.
     
    30:56
    Soči právě vstřelilo branku!
    Krátce po vhazování se domácí celek dostává do tříbrankového vedení! Šmeljov dokázal úspěšně předat kotouč do tandemu na MALTEHO STRÖMWALLA. Ten se dostal do zakončení zápěstím, které poslal přesně nad lapačku brankáře soupeře. Galimov byl i tentokráte bez šance, jeho celek tak prohrává už o tři branky.
    Asistence: Sergej Šmeljov, Nikita Sedov.
    30:56 Malte STRÖMWALL - 3:0
     
    31:58
    Nyní měl práci také hostující brankář Galimov, nicméně se nejednalo o nic složitého. Sražená nahrávka se stala snadnou kořistí brankáře.
     
    32:14
    U červené čáry se povedlo vybojovat kotouč domácímu Sedovovi, který poté zkoušel ještě na pravém křídle oslovit kolegu Rubcova, jenž na přihrávku nedosáhl.
     
    32:48
    Hrací předmět se znovu ztratil z dohledu, dostal se totiž mimo hrací plochu. Zároveň přichází na řadu další komerční přestávka.
     
    33:33
    Soči se sice na malý moment dokázalo dostat za branku soupeře, avšak tam se nakonec k ničemu nebezpečnému nedostalo. Do protiútoku se tak žene soupeř.
     
    33:49
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme kontaktní branku lotyšského celku! Riga se totiž jednoduchou kombinací dostala na druhou stranu, kde se u pravého kruhu dostal ke kotouči Černov, kterému se nepovedlo vůbec zakončit. Puk přesto směřoval na naprosto osamoceného DENISA PARŠINA, před kterým číhala prázdná branka.
    Asistence: Gennady Stoljarov, Pavel Černov.
    33:49 Denis PARŠIN - 3:1
     
    34:12
    Jenomže ruskému celku se vzápětí nepovedlo kvalitně rozehrát a je z toho další zakázané uvolnění. Hra se tak znovu vrací před brankáře Treťjaka.
     
    35:20
    Málem to bylo o dvě branky! Do vyložené šance si před malým momentem sjel hostující Levin, který ovšem našel pouze rukavici brankáře.
     
    36:10
    Hezkým způsobem to na sebe vzal Gračjov, který se přeci jenom prodral přes střed hrací plochy až do mezikruží, kde ho na poslední chvíli zastavil Miromanov.
     
    36:41
    Riga je od kontaktní branky mnohem aktivnějším mužstvem. Tentokráte ovšem hodně nepřesně nahrával obránce Sund, který místo Indrašise našel Treťjaka.
     
    37:21
    Po zablokované střele se kotouč dostal do ochranné sítě, znovu se tedy bude vhazovat po levici brankáře Treťjaka.
     
    37:57
    K volnému puku se jako první dostal pozorný Sotnieks, který si troufl na riskantní rozehrávku na pravé křídlo, kde ovšem na chybu číhal domácí Miromanov.
     
    38:20
    Mezi čtveřici protihráčů si to namířil Stoljarov, který logicky neměl šanci na úspěch. Nakonec jsme neviděli ani zakončení, oběma celkům se poté povedlo vystřídat.
     
    38:56
    Vyloučení v týmu HK Soči (German Rubcov – 2 min., sekání).
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    39:43
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak ono to bude ještě hodně zajímavé! Riga totiž v závěru druhé třetiny rozjela přesilovkovou kombinaci, při které se na levém křídle dostal k zakončení kapitán MIKS INDRAŠIS, který příklepem mířil přesně nad pravým betonem. Dinamu se povedlo podruhé snížit, nyní je to pouze o jednu branku.
    Asistence: Mathew Maione, Denis Paršin.
    39:43 Miks INDRAŠIS - 3:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám rovněž nabídla ofenzivní podívanou. Dočkali jsme se dalších čtyř branek, přičemž se Soči v jeden okamžik dokonce dostalo do tříbrankového vedení. Domácí celek je totiž v tomto utkání hodně efektivní, nicméně herně je to naprosto vyrovnané. Riga se po třetí inkasované brance pořádně zlepšilo, navíc si vysloužilo kontaktní branku. Lotyšský celek navíc v závěru vstřelil další trefu, nyní tedy ztrácí jedinou branku.
     
    Střely na branku (celkem): 22 – 28.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Dinamo Riga: ze hřiště odchází Stanislav Galimov, přichází Zane McIntyre.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který si na na rozehrávku velký pozor. Nakonec obránce Zile zkoušel oslovit kapitána Indrašise.
     
    40:36
    Posléze se Dinamu nepovedlo přejít přes opačnou modrou čáru, jednalo se totiž o postavení mimo hru. Znovu se tedy bude vhazovat ve střední třetině.
     
    41:04
    Vyloučení v týmu HK Soči (Ivan Miščenko – 2 min., nedovolené bránění).
     
    41:23
    Po jednom ze soubojů se na zemi ocitl domácí Alexandrov, hlavní sudí až po několika vteřinách přerušil hru. O nic vážnějšího by se přesto nemělo jednat.
     
    42:17
    Nahozený puk dokázal jako první sebrat forvard White, který to poté zkoušel nabídkou od levého kruhu. Žádný z jeho spoluhráčů nedokázal puk tečovat.
     
    42:48
    Riga se musela pro kotouč vracet za vlastní branku. Nakonec se po pár vteřinkách dostala do opačného pásma, kde jsme zatím žádné zakončení neviděli.
     
    43:10
    Až poté si k vrcholku levého kruhu dokázal sjet kapitán Indrašis, který ovšem svým pokusem trefil pouze vyrážečku. Následně Miromanov odehrál kotouč pryč.
     
    43:50
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Zane McIntyre – 2 min., zdržování hry / posunutá branka).
     
    44:16
    Domácí forvard Točickij nabízel kotouč k zadní tyči, kam si sjížděl zcela osamocený Šmeljov, který ovšem těžkou nahrávku nedokázal trefit.
     
    45:12
    Za vlastní brankou se k puku jako první dostal hostující Sotnieks, který to zkoušel prudkým odstřelem ven z pásma. Kotouče se ale dotkl hráč na střídačce.
     
    45:50
    Soči se přesto po vhazování dokázalo dostat k pohledné kombinaci. McIntyre si navíc připsal první složitější zákrok, Stromwall trefil pouze beton kanadského brankáře.
     
    46:10
    Kousek od modré čáry měl napřaženo Miromanov, který nedokázal kotouč vůbec trefit. Domácí zadák se tak musel vracet, přesilová hra ale dávno skončila.
     
    47:22
    Hra byla v krátkém časovém sledu znovu přerušena, což si vyžádalo prostor na předposlední komerční přestávku tohoto zápasu.
     
    48:15
    Poměrně daleko měl před malým momentem k míči domácí Rubcov, který tak na prudkou nahrávku neměl šanci dosáhnout. Navíc z toho byl pouze další icing.
     
    48:56
    K pravému kruhu si sjel domácí Karjalainen, který se dokonce málem natlačil do zakončení. Na poslední chvíli ale zasahoval protihráč, který si pomohl čistě.
     
    49:44
    Soči se znovu dostalo k celkem drtivému tlaku, jenomže žádnou vyloženou šanci to nakonec nepřineslo. McIntyre nemusel zasahovat, hodně mu pomohla obrana.
     
    50:22
    Kotouč se znovu ztratil z dohledu, následovalo tedy vhazování přímo ve středu hrací plochy. Tentokráte byl úspěšnější domácí celek, který se vydal směrem vzad.
     
    51:00
    Do rychlého protiútoku se nejprve dostával Sund, který si ještě všiml lépe postaveného Whitea. S tímto úmyslem počítal také soupeř, který přihrávku zablokoval.
     
    51:44
    Nyní hrací předmět skončil po rukavicí brankáře Treťjaka, který stále drží svůj celek v jednobrankovém vedení. Na řadu přichází poslední komerční přestávka.
     
    52:13
    Právě po komerční přestávce se znovu vhazovalo před domácím brankářem. V tomto případě bylo úspěšnější Dinamo, které si marně hledá prostor ke střele.
     
    52:44
    Lotyšský celek poměrně dlouhou dobu okupoval útočné pásmo, kde to nakonec nahozením z velké vzdálenosti zkoušel Sund. Jeho ránu ale nikdo netečoval.
     
    53:10
    Už to vypadalo, že by se domácí Šmeljov mohl dostat do samostatného úniku, jenomže neměl potřebnou rychlost. Proto ho dokázal dostihnout jeden ze soupeřů.
     
    54:24
    Na modré čáře neměl moc prostoru hostující zadák Sotnieks, kterému se navíc nepovedlo vůbec dobře trefit kotouč. Jeho celek přesto operuje v útočné třetině.
     
    55:00
    Další snadná práce pro domácího brankáře Treťjaka, který střelecký pokus od pravého kruhu bezpečně schoval do své výstroje. Hra je tedy znovu přerušena.
     
    55:14
    Na opačné straně jsme sledovali celkem pohlednou zadovku přesně na hokejku Stromwalla, který to zkoušel zápěstím. Střelu ovšem poslal kousek vedle levé konstrukce.
     
    55:44
    Už poměrně dlouhou dobu hraje Riga v šesti, hlavní sudí totiž ponechal výhodu a bude se vylučovat. Odhodlá se lotyšský celek ke hře bez brankáře?
     
    56:05
    Vyloučení v týmu HK Soči (Malte Strömwall – 2 min., vysoká hůl).
     
    56:30
    Dnešní utkání sleduje 1272 diváků.
     
    56:30
    Riga se sice znovu dokázala prosadit na vhazování, nicméně soupeř se dokázal dobře zorientovat za vlastní brankou, načež Miromanov odpálil kotouč pryč.
     
    57:08
    A v krátkém časovém sledu další vyhození až za hostující branku. Riga musela vystřídat, tentokráte se o vedení útočného výpadu staral obránce Sotnieks.
     
    58:03
    Do konce třetí třetiny zbývají poslední dvě minuty. Soči předchozí oslabení zvládlo naprosto bez problémů, na jeho konci se Šmeljovovi povedlo nasbírat vteřinky.
     
    58:24
    Sledujeme boj o kotouč u pravého hrazení, což pochopitelně vyhovuje spíše domácímu celku. Dinamo Riga to stále zkouší s brankářem v poli.
     
    58:40
    Riga to zkouší bez brankáře!
     
    59:30
    Soči mělo velké problémy s vyhozením kotouče, Rundbladovi se to ani nadvakrát nepovedlo.
     
    59:52
    Dinamo se stále nedokáže prodrat do žádného kloudného zakončení, zanedlouho tu máme konec.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Soči, které svého soupeře porazilo poměrem 3:2. Třetí třetina nám přinesla celkem vyrovnanou podívanou, ve které se domácí celek snažil neudělat žádnou fatální chybu, která by mohla vést k vyrovnávací brance. To se nakonec povedlo, Riga sice měla menší územní převahu, jenomže do vyložených šancí se nedokázala dostat. Lotyšský celek se v závěru zápasu odhodlal ke hře bez brankáře, nicméně ani početní převaha vyrovnání nepřinesla. Dva body tak putují na konto domácího mužstva.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 23:43.
    Zblokované střely – 17:4.
    Vyloučení – 3:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 1/3.
    Vhazování – 17:33
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Vitásek (RIG) 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:18 (17:11:13)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 6. Strömwall, 22. Ruděnkov (Karjalainen, J. Alexandrov), 31. Strömwall (Šmeljov, Sedov) – 34. Paršin (Stoljarov, P. Černov), 40. Indrašis (Maione, Paršin)


    HK Soči: Treťjak (Kulbakov) – Miromanov, Pogorišnyj, J. Alexandrov (C), Sedov, Rundblad, Soljannikov, Miščenko – Šmeljov, Točickij (A), Strömwall – Ruděnkov (A), Rubcov, Karjalainen – Garajev, Glotov, Kolgotin – Kukštel, Petkov, N. Kvartalnov.
    Dinamo Riga: S. Galimov (41. McIntyre) – Zile, Sund, Sotnieks (A), Murray, Maione, Vitásek, Ošenieks – Indrašis (C), Z. Mitchell (A), White – Paršin, P. Černov, Stoljarov – Lipon, Gračov, Komarek – Dzierkals, Levin, Rihards Bukarts – Švanenbergs.

    Rozhodčí: Bondar, Gašilov – Galimov, Ponamarenko

    Diváci: 1272
    thejrc.org