Ufa – Petrohrad 2:3 (1:2 po s.n.) | Jekatěrinburg – CSKA Moskva 1:5 (kon.) | Dynamo Moskva – Chabarovsk 3:2 (kon.)
Soči – Riga 3:2 (kon.) | Viťaz – Jokerit 4:3 (3:2 po s.n.)
konec
HK Soči
3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Dinamo Riga
Sobota 28.11.2020, 15:00 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Vitásek (RIG) 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:18 (17:11:13)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 23:43.
    Zblokované střely – 17:4.
    Vyloučení – 3:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 1/3.
    Vhazování – 17:33
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Soči, které svého soupeře porazilo poměrem 3:2. Třetí třetina nám přinesla celkem vyrovnanou podívanou, ve které se domácí celek snažil neudělat žádnou fatální chybu, která by mohla vést k vyrovnávací brance. To se nakonec povedlo, Riga sice měla menší územní převahu, jenomže do vyložených šancí se nedokázala dostat. Lotyšský celek se v závěru zápasu odhodlal ke hře bez brankáře, nicméně ani početní převaha vyrovnání nepřinesla. Dva body tak putují na konto domácího mužstva.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Dinamo se stále nedokáže prodrat do žádného kloudného zakončení, zanedlouho tu máme konec.
     
    59:30
    Soči mělo velké problémy s vyhozením kotouče, Rundbladovi se to ani nadvakrát nepovedlo.
     
    58:40
    Riga to zkouší bez brankáře!
     
    58:24
    Sledujeme boj o kotouč u pravého hrazení, což pochopitelně vyhovuje spíše domácímu celku. Dinamo Riga to stále zkouší s brankářem v poli.
     
    58:03
    Do konce třetí třetiny zbývají poslední dvě minuty. Soči předchozí oslabení zvládlo naprosto bez problémů, na jeho konci se Šmeljovovi povedlo nasbírat vteřinky.
     
    57:08
    A v krátkém časovém sledu další vyhození až za hostující branku. Riga musela vystřídat, tentokráte se o vedení útočného výpadu staral obránce Sotnieks.
     
    56:30
    Riga se sice znovu dokázala prosadit na vhazování, nicméně soupeř se dokázal dobře zorientovat za vlastní brankou, načež Miromanov odpálil kotouč pryč.
     
    56:30
    Dnešní utkání sleduje 1272 diváků.
     
    56:05
    Vyloučení v týmu HK Soči (Malte Strömwall – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:44
    Už poměrně dlouhou dobu hraje Riga v šesti, hlavní sudí totiž ponechal výhodu a bude se vylučovat. Odhodlá se lotyšský celek ke hře bez brankáře?
     
    55:14
    Na opačné straně jsme sledovali celkem pohlednou zadovku přesně na hokejku Stromwalla, který to zkoušel zápěstím. Střelu ovšem poslal kousek vedle levé konstrukce.
     
    55:00
    Další snadná práce pro domácího brankáře Treťjaka, který střelecký pokus od pravého kruhu bezpečně schoval do své výstroje. Hra je tedy znovu přerušena.
     
    54:24
    Na modré čáře neměl moc prostoru hostující zadák Sotnieks, kterému se navíc nepovedlo vůbec dobře trefit kotouč. Jeho celek přesto operuje v útočné třetině.
     
    53:10
    Už to vypadalo, že by se domácí Šmeljov mohl dostat do samostatného úniku, jenomže neměl potřebnou rychlost. Proto ho dokázal dostihnout jeden ze soupeřů.
     
    52:44
    Lotyšský celek poměrně dlouhou dobu okupoval útočné pásmo, kde to nakonec nahozením z velké vzdálenosti zkoušel Sund. Jeho ránu ale nikdo netečoval.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 6. Strömwall, 22. Ruděnkov (Karjalainen, J. Alexandrov), 31. Strömwall (Šmeljov, Sedov) – 34. Paršin (Stoljarov, P. Černov), 40. Indrašis (Maione, Paršin)


    HK Soči: Treťjak (Kulbakov) – Miromanov, Pogorišnyj, J. Alexandrov (C), Sedov, Rundblad, Soljannikov, Miščenko – Šmeljov, Točickij (A), Strömwall – Ruděnkov (A), Rubcov, Karjalainen – Garajev, Glotov, Kolgotin – Kukštel, Petkov, N. Kvartalnov.
    Dinamo Riga: S. Galimov (41. McIntyre) – Zile, Sund, Sotnieks (A), Murray, Maione, Vitásek, Ošenieks – Indrašis (C), Z. Mitchell (A), White – Paršin, P. Černov, Stoljarov – Lipon, Gračov, Komarek – Dzierkals, Levin, Rihards Bukarts – Švanenbergs.

    Rozhodčí: Bondar, Gašilov – Galimov, Ponamarenko

    Diváci: 1272
    ocianews.com