Augsburg – Freiburg 1:1 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnem 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Bielefeld 2:1 (kon.)
Stuttgart – Bayern 1:3 (kon.) | Union Berlín – Frankfurt 3:3 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 4:1 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
1:3 (1:2)
Bayern Mnichov
Sobota 28.11.2020, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 9:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 7:3. Fauly: 11:13. (17:24:42)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas devátého kola končí! Bayern si ze Stuttgartu odváží všechny tři body za vítězství 3:1.


    Bayern vkročil do zápasu, jak je jeho zvykem, ve velkém tempu a hned ve čtvrté minutě poslal Lewandowski hlavičku do tyče. Následně se ale Stuttgart dostal do vedení, po úprku Wamangituky a přihrávce na kterou nedosáhl Neuer a Tanguy Coulibaly mohl lehce zakončit. O vyrovnání na 1:1 se postaral Coman, který naprosto jednoduchým postupem k vápnu propálil domácí obranu. O několik sekund později se radovali znovu hráči Stuttgartu, ale gól Förstera byl odvolán po faulu Coulibalyho na Neuera. A tak přišel trest od Bayernu v samém závěru první půle, kdy po přiťuknutí Comana našel prostor u pravé tyče Robert Lewandowski.

    Po změně stran se tempo hry výrazně zpomalilo. Až patnáct minut před koncem měl na kopačce vyrovnání Orel Mangala, ale jeho pokus tečoval mimo tři tyče Süle. Tlak Stuttgartu rostl, ale obrana Bayernu snadno odolávala a navíc z nevýrazné akce pojistil vítězství obhájců titulu třetím zásahem střídající Douglas Costa.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hned ve třech postupovali hráči Stuttgartu do útoku proti rozhozené obraně. Nakonec zakončoval japonský záložník Wataru Endo, ale branku Neuera neohrozil.
     
    90+1
    Sosa si ještě vyměnil míč u postranní lajny s Endem, poté ale přispěchal do obrany Javi Martínez a předvedl pro hosty důležitý zisk.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    89
    Domácí se ještě snaží po rychlé rozehrávce zdramatizovat dnešní duel, ale obrana Bayernu lehce zastavila průnik Klimowicze.
     
    88
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern dnes vyhraje! Tlak Stuttgartu v posledních minutách přišel vniveč, naopak hosté pojišťují tři body z dnešního utkání! Sané přihrál na pravou stranu k DOUGLESI COSTOVI, který nevýraznou střelou k bližší tyči překonal Kobela.
     
    87
    Zničehonic přišla nebezpečná rána Antona. Křížnou ránu domácího obránce však lehce tečoval Neuer mimo branku. Hlavní sudí ale teč neviděl a tak se bude rozehrávat z vápna.
     
    86
    Po dlouhém nákopu musel svést tvrdý souboj Endo s Goretzkou. Následně pokračoval v držení balonu Mangala, ale to už byla obrana Bayernu zformována.
     
    85
    Massimo se okamžitě po svém příchodu na trávník zapojil do hry. Dnes to rozhodně není zápas Manuela Neuera, který při rozehrávce podklouzl a poslal míč mimo hru.
     
    84
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Corentin Tolisso, přichází Javi Martínez.
     
    83
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Tanguy Coulibaly, přichází Roberto Massimo.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Costův náběh byl ukončen čistým zákrokem Kempfa.
     
    82
    Po změně stran tempo zápasu výrazně pokleslo. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do stoprocentní šance.
     
    81
    Také po Pavardově autovém vhazování se příliš dlouho nehrálo. Tolissa totiž stáhl za rameno k zemi Tanguy Coulibaly.
     
    79
    Už už to vypadalo, že Lewandowski vybojuje míč přímo v pokutovém území Stuttgartu, ale podle hlavního rozhodčího si v souboji pomohl rukou.
     
    78
    Bayern už se tolik nežene do útoku a čeká na svou šanci. Po autovém vhazování Davida Alaby přišlo několik tvrdších soubojů ve středu pole.
     
    77
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Philipp Förster, přichází Saša Kalajdžić.
     
    76
    Po delší odmlce se k balonu dostali také hosté. Pavard přetáhl balon k Tolissovi, ten poté zkusil najít ve vápně postaveného Costu, ale i on si pomohl faulem.
     
    75
    V posledních minutách má více ze hry Stuttgart. Obrana Bayernu ale zatím drží vedení na své straně.
     
    74
    Velkou šanci na vyrovnání nyní zazdil Mangala. Prudkou ránu domácího záložníka tečoval nejspíše rukou Süle a zachránil tak svůj tým od inkasování.
     
    73
    Nápor Stuttgartu zastavil až hlavní rozhodčí, který odpískal nedovolený zákrok Wamangituka. Pavard sice skončil na trávníku, ale okamžitě se zvedá.
     
    71
    Endo posunul míč do středu k Mangalovi, poté zkoušel Coulibaly prudkým pasem oslovit ve vápně Klimowicze, ale střídající útočník byl pokrytý.
     
    70
    Bayern rozhodně ještě dnes nemá nic jistého. Domácí stále ztrácejí jenom jediný zásah. Hra Stuttgartu však postrádá potřebnou přesnost.
     
    69
    Po řadě změn na trávníku se dostal k balonu právě střídající Douglas Costa, který ale už nedokázal najít Lewandowského před vápnem.
     
    68
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Kingsley Coman, přichází Douglas Costa.
     
    68
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Jérôme Boateng, přichází Tanguy Nianzou Kouassi.
     
    67
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Leroy Sané.
     
    66
    David Alaba vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Následně trefil Lewandowski přihrávkou do hlavy rozhodčího a ten přerušil hru.
     
    65
    Goretzka ani Müller se neodvážili ke střele z kroku na hranici vápna. Následně si pomohl lehkým faulem Lewandowski a velmi rychle je po šanci.
     
    64
    O něco více prostoru měl na levé straně Borna Sosa. Jeho průchod do vápna ale zamězil čistým způsobem dobře postavený Süle.
     
    63
    Bayern sice kontroluje balon daleko častěji než domácí, ale už není tak hladový jako v prvním poločase a spíše vyčkává na šanci.
     
    61
    Müller se sice dostal tělem před Antona, ale míč mu odskočil od nakropeného trávníku jen k brankáři Stuttgartu.
     
    60
    I po hodině hry vede Bayern ve Stuttgartu 2:1. Ve druhém poločase jsme ale zatím nadějnou šanci ani na jedné straně neviděli.
     
    60
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Mateo Klimowicz.
     
    59
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Konstantinos Mavropanos, přichází Atakan Karazor.
     
    59
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Lucas Hernández, přichází Niklas Süle.
     
    58
    Před útočícím Castrem dokázal byl o něco dříve u balonu Boateng. Bayern bleskově přešel střed trávníku a Lewandowski vybojoval rohový kop.
     
    57
    Lewandowski zpracoval míč zády k brance, poté přihrál přesně k nohám Comana a ten se opět dlouho nerozmýšlel a poslal tvrdý pokus těsně vedle domácí branky.
     
    56
    Hosté se okamžitě s míčem přesunuli až k šestnáctce soupeře, ale spolupráce Goretzky s Müllerem tentokrát pořádně zaskřípala.
     
    55
    Po zisku balonu spěchal do útoku Coulibaly, ale skvěle se vrátil do obrany Gnabry a střelce první dnešní branky čistě obral o balon.
     
    54
    Tvrdý pád nyní musel skousnout Lucas Hernández, kterého postrčil na reklamní plochu Waldemar Anton.
     
    53
    S Boatengem si několikrát vyměnil míč Alaba. Poté přišla přihrávka do středu na Tolissa, který ale proti přesile nedokázal dále rozvinout akci.
     
    52
    Při napadání si pomohl nedovoleným zákrokem u Serge Gnabry. Stuttgart ale po rozehrávce z klidové pozice okamžitě balon pouze odevzdal.
     
    50
    Gonzalo Castro ještě dostihl míč u koncové čáry, poté zkoušel procpat přihrávku směrem do vápna, ale skvěle zasáhl u své tyče Neuer.
     
    49
    Domácí se dostali až k vápnu Bayernu, ale Coulibaly se ke střele přes Boatenga neprosadil a Neuer si může protentokrát oddechnout.
     
    48
    Lewandowski tělem odstavil od balonu Enda, poté se při napadání provinil proti pravidlům Borna Sosa a hra je přerušena.
     
    47
    Druhý poločas rozehrál ze středového kruhu Thomas Müller. Dlouhý nákop směrem k vápnu domácího celku ale skončil bez většího nebezpečí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    Jedna nastavená minuta je minulostí a první poločas končí. Bayern vede v polovině zápasu e Stuttgartu 2:1.

    Bayern vkročil do zápasu, jak je jeho zvykem, ve velkém tempu a hned ve čtvrté minutě poslal Lewandowski hlavičku do tyče. Následně se ale Stuttgart dostal do vedení, po úprku Wamangituky a přihrávce na kterou nedosáhl Neuer a Tanguy Coulibaly mohl lehce zakončit. O vyrovnání na 1:1 se postaral Coman, který naprosto jednoduchým postupem k vápnu propálil domácí obranu. O několik sekund později se radovali znovu hráči Stuttgartu, ale gól Förstera byl odvolán po faulu Coulibalyho na Neuera. A tak přišel trest od Bayernu v samém závěru první půle, kdy po přiťuknutí Comana našel prostor u pravé tyče Robert Lewandowski.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern se ještě těsně před přestávkou dostává do vedení! Po několika hlavičkových soubojích ve středu pole vyplaval balon u Goretzky. Následně se rozběhl Coman, který na krátkou vzdálenost přiťukl balon ROBERTU LEWANDOWSKÉMU a ten ze střední vzdálenosti propálil Kobela.
     
    45
    Před přestávkou mají více sil hosté. Tolisso si lehce poradil s Coulibalym, ale poté už nepřidal potřebnou přihrávku na Gnabryho.
     
    44
    Horko bylo i před Kobelem. Lewandowski přihrával Gnabrymu do jasné pozice, poté právě Lewandowski napálil z blízkosti svého spoluhráče.
     
    43
    S Pavardem si na pravé straně narazil Gnabry, poté ale přišla už jen ztráta a do útoku mohli jít znovu domácí fotbalisté.
     
    42
    Gnabry vedl další útočnou akci obhájců titulu. Ani další centr ale do vápna neprošel přes vynikajícího Kempfa.
     
    41
    Po bláznivých chvílích se hra lehce uklidňuje. Po prudké přihrávce je odmáván ofsajd Castrovi.
     
    39
    Nerozhodný stav netrval ani minutu a Stuttgart znovu vede! Neuer zaváhal ve vlastním vápně, poté se balon odrazil přesně k nohám Philippa Förstera, který už zakončil do opuštěné branky.

    Hlavní rozhodčí se ale ještě šel podívat na video a ztrátě Neuera předcházela zatažení za dres od Coulibalyho a gól tak neplatí.
     
    38
    Bayern právě vstřelil branku!
    Stuttgart před malou chvílí nevyužil stoprocentní šancí na odskočení ve skóre a tak Bayern srovnává! KINGSLEY COMAN skvěle přehrál na levé straně Antona, posunul si míč více k ose trávníku a poté zakončil k bližší tyči.
     
    37
    Stuttgart mohl přidat druhý zásah! Podél levé lajny prosvištěl až do prostoru pro centr Borna Sosa. Následně přišla zpětná přihrávka k Culibalymu, který ale pálil vedle tyče.
     
    36
    Tentokrát proklouzl do vápna David Alaba. Prudkým pasem chtěl najít Müllera, který měl ale proti sobě hned tři soupeře a k zakončení se neprosadil.
     
    35
    Alaba chtěl přihrávkou podél postranní lajny najít Comana. Míč ale tečoval Anton a bylo po akci. Bayern však zůstává na útočné polovině.
     
    34
    Zdá se, že bude Mavropanos v pořádku a hra může pokračovat. Boatengův centr do vápna dokázal jako první odrazit z nebezpečného území Gregor Kobel.
     
    33
    Castrův centr od rohového praporku sice dokázali hosté odvrátit. Poté zůstal na trávníku Mavropanos, který má po souboji s Boatengem zdravotní potíže.
     
    32
    Domácí rozhodně nemíní jen bránit. Castro tancoval nad balonem na pravém kraji a proti Hernándezovi nakonec získal pro Stuttgart rohový kop.
     
    31
    Po více než půlhodině hry vede Stuttgart nad obhájci titulu a posledními vítězi Ligy mistrů o jednu branku. O tu se postaral teprve devatenáctiletý Tanguy Coulibaly.
     
    30
    Lewandowski byl sice úspěšnější v hlavičkovém souboji než Mavropanos, ale centr byl příliš vysoký a polský útočník nedokázal poslat míč do branky.
     
    29
    A opět přišla na řadu Pavardova dělovka. Francouzský bek ale ani napodruhé nezamířil směrem na Kobela.
     
    28
    Ani Müllerovi se nepodařilo přes Antona projít do šestnáctky. Po obranném odkopu ale mohou hosté pokračovat v obléhání domácího vápna.
     
    27
    Po rozehrávce rohového kopu pokračoval tlak Bayernu. Coman se ještě k centru do vápna neodvážil, ale akce pokračovala u Gnabryho.
     
    26
    Po neúspěšném centru Gnabryho se balon odrazil proti noze Pavarda, který ale vystřelil jen do bránícího Kempfa.
     
    25
    Hráči Stuttgartu výrazně komplikují Boatengovi rozehrávku. Nakonec přišel dlouhý nákop, který skončil až u Kobela.
     
    23
    Najednou jsou domácí při chuti. Právě střelec zatím jediné dnešní branky mířil s míčem u kopačky do útoku, ale tentokrát už si na něj Hernández počíhal.
     
    22
    Bayern se snaží o okamžitou odpověď. Tolisso však přihrával jen do souboje Müllerovi, který na Kempfa nevyzrál a o balon přišel.
     
    20
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Nečekaná zápletka! Do této chvíle útočil převážně Bayern, ale do vedení se ve dvacáté minutě dostávají domácí! Wamangituka předběhl na pravé straně Hernándeze, poté přízemním centrem poslal balon do prostoru, kam sice spěchal Neuer, ale u míče byl dříve teprve devatenáctiletý TANGUY COULIBALY.
     
    19
    Ve středu pole získal míč na Endovi Goretzka. Hosté se okamžitě vydali do útoku, ale Tolissova pobídka do vápna už Gnabryho nenašla.
     
    18
    Coulibaly až příliš tvrdě vletěl do Pavarda a to neuniklo ani hlavnímu rozhodčímu. Rozehrávat budou tedy hostující hráči.
     
    17
    Comanův pas přenesl hru z levé na pravou stranu, Gnabry poté cpal balon do šestnáctky, kde se ale k zakončení neprocpal Pavard ani Lewandowski.
     
    16
    Nečekaně otevřený prostor měl před sebou Castro. Skvěle se ale do obrany vrátil Alaba, zkušeně vystopoval soupeře a nenechal ho zakončovat směrem na Neuera.
     
    15
    Tolisso vyvezl míč na útočnou polovinu, poté přihrál do pohybu Comanovi, který na nic nečekal a z levé strany prověřil Kobela.
     
    14
    Po náporu Bayernu v úvodních minutách se podařilo domácím hráčům zápas stabilizovat. Hosté už nemají tolik balon v držení a musí tvrdě dobývat území.
     
    13
    Sám Gonzalo Castro se postavil k rozehrávce. Přes zeď sice míč dostal, ale Neuer pouze jistil pokus směřující mimo tři tyče.
     
    12
    Castro skvěle nechal na zádech Alabu, nechal se faulovat a domácí tak budou mít volný přímý kop z velmi nadějné pozice.
     
    11
    Hernández hbitě vhodil míč zpět do hry, před Müllera ale předskočil Mangala. Následně inkasoval tvrdý úder loktem do hrudníku Lewandowski a hra je přerušena.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka patřila jednoznačně hostům. Ale i Stuttgart se nyní dostal až do šestnáctky, ale Sosův centr vyboxoval do bezpečí Neuer.
     
    9
    Goretzka opět získal balon v pořádně nebezpečném prostoru, poté si ale až příliš dlouho hledal střeleckou pozici Gnabry a to už se stačila domácí obrana zformovat.
     
    8
    Coman perfektně zabojoval v poutovém území, získal míč, poté ho naservíroval přesně na hlavu Goretzky, ale zakončení hostujícího záložníka nebylo přesné.
     
    7
    Až od Neuera putoval balon ke Goretzkovi. Poté ale přišel nepřesný pas směrem k Comanovi a do kombinace se dostali také domácí fotbalisté.
     
    6
    Také Stuttgart se poprvé dostal s míčem na útočné území. Coulibaly sice rychlostně nestačil na Alabu, ale dokázal pro svůj tým získat autové vhazování.
     
    5
    Hosté ještě pokračovali rozehrávkou od rohového praporku, ale nepříliš povedený centr sebral do rukavic Gregor Kobel.
     
    3
    Snaha Bayernu směrem dopředu pokračuje. Tolisso našel na krátkou vzdálenost Comana, poté přišel centr na Lewandowského, který ale trefil pouze levou tyč.
     
    2
    Ihned po úvodní rozehrávce se zmocnili balonu hostující fotbalisté. Úvodní útok vedl po pravé straně Pavard, který našel naběhnutého Müllera, ale další přihrávka na Lewandowského už ve vápně neprošla.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před samotným úvodem zápasu přichází na řadu minuta ticha na počest Diega Maradony.
     
    Hlavní rozhodčí se svými asistenty již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Utkání devátého kola nejvyšší německé soutěže Bundesligy mezi Stuttgartem a Bayernem může za několik málo okamžiků začít.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    VfB Stuttgart: Kobel – Anton, Mavropanos, Kempf – Coulibaly, Mangala, Endo, Sosa – G. Castro (C), Förster – Wamangituka.
    Náhradníci: Bredlow – Kalajdžić, Stenzel, Karazor, Klement, Egloff, Massimo, Klimowicz, Kamiński.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng, Lucas Hernández, Alaba – Tolisso, Goretzka – Gnabry, T. Müller, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Nübel – Süle, Javi Martínez, Sané, Costa, Choupo-Moting, Roca, Nianzou Kouassi, Musiala..
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    27.01. 2019 Bayern – Stuttgart 4:1
    01.09. 2018 Stuttgart – Bayern 0:3
    12.05. 2018 Bayern – Stuttgart 1:4
    16.12. 2017 Stuttgart – Bayern 0:1
    09.04. 2016 Stuttgart – Bayern 1:3
     
    Bayern Mnichov

    Bayern je v roce 2020 excelentní. Za téměř jedenáct kompletních měsíců prohrál jeden jediný soutěžní zápas! Bezpečně si v Bundeslize došel již pro osmý titul v řadě. Navíc přidal i triumf v domácím poháru a co víc, ani v milionářské Lize mistrů nenašel zdatného soupeře, když finále proti PSG rozhodl jedinou trefou Kingsley Coman.

    Trenér Hans Flick má k dispozici dlouholeté opory Neuera, Müllera nebo Lewandowského, ale dravé mládí v podobě beka Alphonso Daviese nebo teprve sedmnáctiletého Jamala Musialy.

    Také v nové sezoně Bayern šlape. Sice již ve druhém kole senzačně prohrál 1:4 v Hoffenheimu, ale od té doby v Bundeslize ztratil další body pouze v duelu s Werderem Brémy a již se vyšvihl na samotné čelo tabulky. V Lize mistrů má mnichovský gigant po čtyřech zápasech jistotu konečné první příčky a tím i postup do jarního play off. V konkurenci Atlética Madrid, Lokomotivu Moskva a Salcburku již nastřílel patnáct branek a je jasně nejproduktivnějším týmem.
     
    VfB Stuttgart

    Stuttgart loňskou sezonu zápasil ve druhé nejvyšší soutěži. I přes závěrečnou porážku s Darmstadtem 1:3 si zajistil druhou příčku hned za Bielefeldem a po roce mohl slavit postup opět mezi elitu.

    Jako nováček Bundesligy si Stuttgart nevede vůbec zle. Z úvodních osmi zápasů totiž prohrál pouze jednou a to hned v prvním kole v domácím prostředí s Freiburgem 2:3. Od té doby nepoznal hořkost porážky, ale od předních míst v tabulce ho připravuje až příliš mnoho nerozhodných výsledků. S pěti remízami je společně s Wolfsburgem, Brémami a Frankfurtem v celé soutěži králem. Před týdnem odehrál Stuttgart divoké utkání na půdě Hoffenheimu. Hosté ještě do poločasu dokázali otočit nepříznivý stav a šli do vedení 2:1, poté ale přišly dva zásahy Hoffenheimu a remízu 3:3 zachraňoval až ve třetí minutě nastavení Kempf.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž pokračuje devátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Stuttgartu, který v domácím prostředí přivítá mistrovský Bayern Mnichov.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vít Schück

    Branky: 20. Coulibaly (Wamangituka) – 38. Coman (T. Müller), 45+1. Lewandowski (Coman), 88. Costa (Sané)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 9:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 7:3. Fauly: 11:13.
    VfB Stuttgart: Kobel – Anton, Mavropanos (59. Karazor), Kempf – Coulibaly (83. Massimo), Mangala, Endo, Sosa – G. Castro (C) (60. Klimowicz), Förster (77. Kalajdžić) – Wamangituka.
    Náhradníci: Bredlow – Kalajdžić, Stenzel, Karazor, Klement, Egloff, Massimo, Klimowicz, Kamiński.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng (68. Nianzou Kouassi), Lucas Hernández (59. Süle), Alaba – Tolisso (84. Javi Martínez), Goretzka – Gnabry (67. Sané), T. Müller, Coman (68. Costa) – Lewandowski.
    Náhradníci: Nübel – Süle, Javi Martínez, Sané, Costa, Choupo-Moting, Roca, Nianzou Kouassi, Musiala.
    bahis siteleri