Augsburg – Freiburg 1:1 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnem 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Bielefeld 2:1 (kon.)
Stuttgart – Bayern 1:3 (kon.) | Union Berlín – Frankfurt 3:3 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 4:1 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
1:3 (1:2)
Bayern Mnichov
Sobota 28.11.2020, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německá Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 9:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 7:3. Fauly: 11:13. (17:24:42)
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas devátého kola končí! Bayern si ze Stuttgartu odváží všechny tři body za vítězství 3:1.


    Bayern vkročil do zápasu, jak je jeho zvykem, ve velkém tempu a hned ve čtvrté minutě poslal Lewandowski hlavičku do tyče. Následně se ale Stuttgart dostal do vedení, po úprku Wamangituky a přihrávce na kterou nedosáhl Neuer a Tanguy Coulibaly mohl lehce zakončit. O vyrovnání na 1:1 se postaral Coman, který naprosto jednoduchým postupem k vápnu propálil domácí obranu. O několik sekund později se radovali znovu hráči Stuttgartu, ale gól Förstera byl odvolán po faulu Coulibalyho na Neuera. A tak přišel trest od Bayernu v samém závěru první půle, kdy po přiťuknutí Comana našel prostor u pravé tyče Robert Lewandowski.

    Po změně stran se tempo hry výrazně zpomalilo. Až patnáct minut před koncem měl na kopačce vyrovnání Orel Mangala, ale jeho pokus tečoval mimo tři tyče Süle. Tlak Stuttgartu rostl, ale obrana Bayernu snadno odolávala a navíc z nevýrazné akce pojistil vítězství obhájců titulu třetím zásahem střídající Douglas Costa.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hned ve třech postupovali hráči Stuttgartu do útoku proti rozhozené obraně. Nakonec zakončoval japonský záložník Wataru Endo, ale branku Neuera neohrozil.
     
    90+1
    Sosa si ještě vyměnil míč u postranní lajny s Endem, poté ale přispěchal do obrany Javi Martínez a předvedl pro hosty důležitý zisk.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    89
    Domácí se ještě snaží po rychlé rozehrávce zdramatizovat dnešní duel, ale obrana Bayernu lehce zastavila průnik Klimowicze.
     
    88
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern dnes vyhraje! Tlak Stuttgartu v posledních minutách přišel vniveč, naopak hosté pojišťují tři body z dnešního utkání! Sané přihrál na pravou stranu k DOUGLESI COSTOVI, který nevýraznou střelou k bližší tyči překonal Kobela.
     
    87
    Zničehonic přišla nebezpečná rána Antona. Křížnou ránu domácího obránce však lehce tečoval Neuer mimo branku. Hlavní sudí ale teč neviděl a tak se bude rozehrávat z vápna.
     
    86
    Po dlouhém nákopu musel svést tvrdý souboj Endo s Goretzkou. Následně pokračoval v držení balonu Mangala, ale to už byla obrana Bayernu zformována.
     
    85
    Massimo se okamžitě po svém příchodu na trávník zapojil do hry. Dnes to rozhodně není zápas Manuela Neuera, který při rozehrávce podklouzl a poslal míč mimo hru.
     
    84
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Corentin Tolisso, přichází Javi Martínez.
     
    83
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Tanguy Coulibaly, přichází Roberto Massimo.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Costův náběh byl ukončen čistým zákrokem Kempfa.
     
    82
    Po změně stran tempo zápasu výrazně pokleslo. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do stoprocentní šance.
     
    81
    Také po Pavardově autovém vhazování se příliš dlouho nehrálo. Tolissa totiž stáhl za rameno k zemi Tanguy Coulibaly.
     
    79
    Už už to vypadalo, že Lewandowski vybojuje míč přímo v pokutovém území Stuttgartu, ale podle hlavního rozhodčího si v souboji pomohl rukou.
     
    78
    Bayern už se tolik nežene do útoku a čeká na svou šanci. Po autovém vhazování Davida Alaby přišlo několik tvrdších soubojů ve středu pole.
     
    77
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Philipp Förster, přichází Saša Kalajdžić.

    Vít Schück

    Branky: 20. Coulibaly (Wamangituka) – 38. Coman (T. Müller), 45+1. Lewandowski (Coman), 88. Costa (Sané)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 9:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 7:3. Fauly: 11:13.
    VfB Stuttgart: Kobel – Anton, Mavropanos (59. Karazor), Kempf – Coulibaly (83. Massimo), Mangala, Endo, Sosa – G. Castro (C) (60. Klimowicz), Förster (77. Kalajdžić) – Wamangituka.
    Náhradníci: Bredlow – Kalajdžić, Stenzel, Karazor, Klement, Egloff, Massimo, Klimowicz, Kamiński.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng (68. Nianzou Kouassi), Lucas Hernández (59. Süle), Alaba – Tolisso (84. Javi Martínez), Goretzka – Gnabry (67. Sané), T. Müller, Coman (68. Costa) – Lewandowski.
    Náhradníci: Nübel – Süle, Javi Martínez, Sané, Costa, Choupo-Moting, Roca, Nianzou Kouassi, Musiala.
    ocianews.com