Augsburg – Freiburg 1:1 (kon.) | Dortmund – Kolín nad Rýnem 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Bielefeld 2:1 (kon.)
Stuttgart – Bayern 1:3 (kon.) | Union Berlín – Frankfurt 3:3 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 4:1 (kon.)
konec
1. FC Union Berlín
3:3 (2:2)
Eintracht Frankfurt
Sobota 28.11.2020, 15:30 • An der Alten Försterei, Berlín • Německá Bundesliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Německá Bundesliga má na programu další zápasy a my budeme sledovat duel 1. FC Union Berlín – Eintracht Frankfurt. Mírným favoritem jsou hosté, ale uvidíme, jak to celé nakonec dopadne.
     
    1. FC Union Berlín

    Domácí celek zatím předvádí velice dobré výkony. Union odehrál 8 utkání a nasbíral v nich slušných 15 bodů, navíc má skvělé skóre 15:8. Domácí celek se nachází na šesté příčce, takže si vede nad očekávání. Z posledních pěti utkání domácí ani jednou neprohráli a hned třikrát vyhráli, navíc v posledních třech kolech. Porazili Hoffenheim, Bielefeld a naposledy venku Kolín nad Rýnem.
     
    Eintracht Frankfurt

    Hostující celek se naopak trochu trápí a je za očekáváním. Frankfurt totiž zatím získal v osmi zápasech pouze 11 bodů a nachází se na jedenácté příčce. Hostující celek z posledních pěti utkání ani jednou nevyhrál, ale hned čtyřikrát remizoval. Z osmi zápasů Frankfurt remizoval hned pětkrát. Naposledy hostil silné Lipsko a hrál 1:1.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Frankfurt – Union 1:2
    Union – Frankfurt 1:2
    Union – Frankfurt 0:4
    Frankfurt – Union 3:1
    Union – Frankfurt 1:4
     
    Ještě jednou vítám všechny fotbalové nadšence u německé Bundesligy. Její deváté kolo bude pokračovat zhruba za hodinu, kdy na trávník vlétne Union Berlín, který vyzve Eintracht Frankfurt. Mělo by se jedna o vyrovnaný souboj, v němž bude mírným favoritem hostující mužstvo. Ovšem papírové předpoklady jsou jedna věc a samotné výkony druhá. Doufejme, že nás čeká napínavý souboj, který nám nabídne několik vstřelených gólů. Soubojem vás provede Michal Luxa, příjemně se bavte!
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Union Berlín: Luthe – Trimmel (C), Friedrich, Knoche, Lenz – Prömel, Andrich – Becker, M. Kruse, Ingvartsen – Awoniyi.
    Náhradníci: Karius – Maciejewski, Gogia, Bülter, Griesbeck, Hübner, Gießelmann, Ryerson.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hinteregger, N'Dicka – Durm, Ilsanker, Sow, Kostić – Kamada, Dost – André Silva.
    Náhradníci: Schubert – Rode, Zuber, Kohr, Hrustic, D. da Costa, Hasebe, Tuta, A. Touré.

    Rozhodčí: Tobias Reichel – Christian Dietz, Arno Blos.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky už se nacházejí v útrobách stadionu a za malou chvíli budou přivedeny rozhodčími na zelený pažit. Vše už pomalu směřuje k zahájení zápasu, pojďme se bavit fotbalem!
     
    Ještě před samotným zahájením zápasu proběhne minuta ticha za zesnulého Diega Maradonu. Pak už vše bude směřovat k úvodnímu výkopu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to! Hlavní rozhodčí pan Tobias Reichel zahájil dnešní střetnutí. O rozehrání se postaral Frankfurt, jehož nákop na útočnou polovinu nevyšel.
     
    2
    Do dnešního střetnutí nastoupil Union Berlín v červených dresech, naopak Eintracht Frankfurt hraje v bílé sadě. Domácí tým rozehrával standardní situaci, která byla v šestnáctce odvrácená.
     
    2
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    To je začátek jako hrom, Berlínští využívají dáreček v podání hostujícího brankáře! Union rozehrál situaci na levé straně, odkud přihrával před branku Marcus Ingvartsen. Kevinu Trappovi směřoval balon do náruče, ovšem vypadl mu a na správném místě se pak nacházel ROBERT ANDRICH.
     
    4
    Pokutový kop pro Union Berlín! Do šestnáctky vnikl Taiwo Awoniyi, jehož nedovoleně atakoval Martin Hinteregger. Hlavní sudí okamžitě ukázal na penaltový puntík.
     
    6
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    K pokutovému kopu se postavil MAX KRUSE, který si ze svého pohledu vybral pravou stranu a nemýlil se. Kevin Trapp tak v úvodu podruhé kapituluje a Frankfurt je pod obrovským tlakem.
     
    7
    Hostující celek se chopil míče a kombinuje mezi obránci. Frankfurt musí hodit úvod zápasu za hlavu a vydat se do akce.
     
    9
    Asi nikdo nečekal, že úvod zápasu nabídne strhující podívanou. Berlín to má skvěle rozehrané. Tentokrát si musel dávat pozor na centr ze strany, který se podařilo odvrátit.
     
    10
    Dajči Kamada byl pozdě v souboji, a tak je mu odpískán faul. Domácímu mužstvu se balon nepodařil udržet dlouho, což o chvíli později předvedl také Frankfurt.
     
    11
    Z levé strany dvakrát odcentroval Filip Kostić, jemuž se ani jednou nepovedlo najít spoluhráče. Frankfurt se velmi rychle oklepal.
     
    11
    Evan N'Dicka na straně nestíhal soupeři, kterému se povedlo poslat přihrávku před branku. Na první tyč si naběhl Taiwo Awoniyi, jenž okamžitě vystřelil. Avšak Kevin Trapp výborně vyběhl a tentokrát své mužstvo podržel.
     
    13
    Frankfurt se snaží hru trochu uklidnit, když kombinuje kolem středové čáry. Domácí celek po chvíli dobře vystoupil a vydal se do akce. Jenomže Christopher Trimmel se dopustil útočného faulu.
     
    14
    Krásná přihrávka mířila přes osu na levou stranu, kde na ní těsně nedosáhl Marcus Ingvartsen. Po chvíli přišel další centr do šestnáctky, kde Taiwo Awoniyi vybojoval alespoň rohový kop.
     
    15
    Velmi zajímavě rozehrál domácí tým rohový kop! Christopher Trimmel přihrál do druhé vlny, kde se nacházel Robin Knoche, jenž zamířil jen doprostřed branky. Kevin Trapp na poslední chvíli zareagoval a míč vyrazil před sebe, kde se nacházel Taiwo Awoniyi, jenž z malého vápna trefil znovu hostujícího gólmana.
     
    17
    Sledujeme skvělý úvod zápasu, Union je velmi nebezpečný. Další akce se však odehrává na druhé straně, ale přetažený centr zamířil jen mimo hrací plochu.
     
    18
    Frankfurt zachytil rozehrávku a chtěl rychle rozehrát, jenomže trefil hlavního rozhodčího. Po chvilce šli do akce domácí, ale balon jim utekl mimo hrací plochu.
     
    19
    Teď to překombinoval Taiwo Awoniyi, který zasekl míč a mohl vystřelit. Jenže se pokoušel o další kličku, kterou už obrana Eintrachtu přečetla.
     
    20
    Dvacet minut hry je minulostí a Union Berlín už vede o dva zásahy. Hráči v bílých dresech budou mít plné nohy práce, aby střetnutí otočili na svou stranu.
     
    22
    Hostující celek je v posledních minutách více u balonu, ale velmi často se s ním nachází daleko od branky. Berlín výborně napadá a zatím hraje skvělé střetnutí.
     
    23
    Frankfurt rozehrával rohový kop, který byl odvrácen za šestnáctku. Ovšem rychle se do ní zase vrátil a střelou přes hlavu se prezentoval Stefan Ilsanker, jenž zamířil jen nad bránu.
     
    24
    Centr z pravé strany byl sražen do zadní části pokutového území, kde se pohyboval Filip Kostić, jehož pokus byl sražen mimo branku. Jenomže do situace vstoupil hlavní sudí, jenž viděl útočný faul.
     
    26
    Union se pokusil o rychlý pas vzduchem, který byl nepřesný. Akce Frankfurtu tak začne u brankáře Kevina Trappa.
     
    27
    Eintracht Frankfurt má jeden velký problém, neudrží balon na útočné polovině příliš dlouho. Navíc hostující celek zatím nikterak neohrozil brankáře Andrease Luthea.
     
    27
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Hostujícímu celku se první vyloženou situací povedlo snížit. Dajči Kamada vyslal do vápna přihrávku, pro kterou se Andreas Luthe nedostal, a tak ANDRÉ SILVA měl v krkolomné pozici odkrytou branku. Frankfurt se vrací do hry o vítězství! Asistence: Dajči Kamada.
     
    29
    Před malou chvíli to udělal skvěle Dajči Kamada a my aktuálně sledujeme další tažení hostujícího mužstva. Berlín si počíhal na přihrávku do strany a následně byl faulován Taiwo Awoniyi.
     
    31
    Taiwo Awoniyi zpracoval vysoký míč pod sebe, avšak spoluhráči byli příliš daleko. Do hry se tak vrací Eintracht Frankfurt, jenž volí další postupnou kombinaci.
     
    33
    Hráči v bílých dresech našli ztracenou sebedůvěru a znovu se nacházejí na útočné polovině. K vidění byl centr, jenž byl odvrácený a následně před branku neprošel Erik Durm.
     
    34
    André Silva bojoval u postranní čáry a vybojoval další rohový kop, který rozehraje Dajči Kamada. Centr japonského fotbalisty měl dobré parametry, ale spoluhráče nenalezl.
     
    36
    Frankfurt dál kombinuje na útočné polovině a Dajči Kamada si vynutil faul na levé straně. Hostující celek je najednou lepším mužstvem na hrací ploše.
     
    37
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Srbský fotbalista Filip Kostić se zhluboka nadechl a poslal do šestnáctky úžasný centr! ANDRÉ SILVA se sice musel trochu přikrčit, ale hlavou vyslal nechytatelný pokus, který se odrazil od pravé tyče za brankovou čáru – 2:2. Asistence: Filip Kostić.
     
    38
    Po pravé straně se vydal do akce Sheraldo Becker, kterého fauloval Evan N'Dicka. Union Berlín pošle do velkého vápna další centr. Na ten si naskočil Marvin Friedrich, jenž vybojoval alespoň roh.
     
    39
    Centr od praporku byl odvrácen na hranici šestnáctky, kde se nacházel Sheraldo Becker, který chtěl rychle zakončit. Jeho unáhlený pokus byl nepřesný, a tak se bude kopat jen od brány.
     
    41
    Stefan Ilsanker se snažil urvat balon na tribunu a málem trefil některého funkcionáře na vlastní lavičce. Hra se nám po druhém gólu poměrně uklidnila.
     
    42
    David Abraham a Evan N'Dicka dlouho kombinovali na vlastní polovině, až si museli pomoci přihrávkou na brankáře. Kevin Trapp míč okamžitě poslal až na útočnou polovinu.
     
    44
    První poločas už se blíží ke svému konci a nabídl opravdu zajímavou podívanou. Aktuálně je na tahu tým, který v dnešním střetnutí nosí červenou barvu.
     
    45
    Zpoza šestnáctky se do míče opřel Robert Andrich, který se nacházel v mírném záklonu, a tak jeho technická střela zamířila nad branku Frankfurtu.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát ještě dvě minuty navíc.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Sledovali jsme hodně zajímavý první poločas, který diváky rozhodně nemohl nudit! Union doslova vlétl do střetnutí, když po šesti minutách vedl už o dva zásahy. Nejprve se prosadil Robert Andrich a poté z pokutového kopu Max Kruse. Berlín byl dál lepší, ale zahodil další příležitosti, a tak se Frankfurt oklepal a přebral otěže zápasu. O vyrovnání se dvěma zásahy postaral André Silva, jenž určil poločasový výsledek 2:2!
     
    Oba celky se již vrací na zelený pažit a budeme moci pokračovat druhým poločasem. Uvidíme, zda oba celky nastoupí v úvodních sestavách, nebo se bude střídat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střetnutí už pokračuje druhým poločasem! Union se pokusil o nákop na levou stranu hrací plochy, ale balonu se ujme intracht Frankfurt.
     
    47
    Domácí Sheraldo Becker se dral za balonem, ale při snaze získat jej, si pomohl útočným faulem. Hlavní rozhodčí celou situaci velmi dobře viděl a hru přerušil.
     
    48
    Při pohledu na hrací plochu je jasné, že oba celky pokračují v zahajovacích sestavách. Aktuálně se hraje na polovině domácího mužstva, jenž se opět brání.
     
    49
    Union mířil do otevřené obrany a po pěkném přenesení hry měl celou situaci jako na talíři Sheraldo Becker. Nizozemský hráč nezvládl přihrávku před branku a Berlín bude jen rozehrávat rohový kop. Na centr od praporku si naběhl Robin Knoche, jenž byl atakován a branku přestřelil.
     
    50
    Ačkoliv Frankfurt je více u balonu, tak Union Berlín je zase nebezpečnější. Domácí tým zatím doplácí na zahazování vyložených příležitostí.
     
    51
    Za pokutovým územím se pohyboval Christopher Trimmel, který natáhl ke střele. Jeho pokus mířil do pravého spodního rohu branky, ale postrádal razanci, a tak Kevin Trapp v pohodě zasáhl.
     
    52
    Velmi dobře se na levé straně pohyboval Filip Kostić, jehož centr dopadl na hlavu Base Dosta. Hlavička nizozemského útočníka šla těsně nad břevno, přesto ji Andreas Luthe ještě pohlídal konečky prstů.
     
    54
    Max Kruse to svému brankáři zavařil, když mu dal malou domu. Andreas Luthe byl napadán soupeřem, a tak musel míč rychle poslat na tribunu. Domácí brankář svému spoluhráči rozhodně nepoděkoval.
     
    57
    Zatím se hrálo bez žlutých karet! Ovšem jako první potrestaný je Grischa Prömel (Union Berlín), který v rychlém sledu vytáhl dva nedovolené zákroky.
     
    58
    Filip Kostić rozehrál další standardní situaci a vyslal centr na pravou stranu šestnáctky. Domácí obrana byla pozorná a znovu míč odehrála do bezpečí.
     
    59
    Dajči Kamada přešel přes dva soupeře a následně přihrál do šestnáctky, kde se pohyboval André Silva. Portugalský střelec si počínal zbrkle, když míč rychle posouval dál, ovšem spoluhráče nenašel.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Djibril Sow (Eintracht Frankfurt).
     
    61
    Hlavní rozhodčí rozehrál karetní mariáš, protože dalším potrestaným hráčem je Christopher Lenz (Union Berlín), který ve středovém kruhu povalil Dajčiho Kamadu.
     
    62
    Dalším potrestaným hráčem je Evan N'Dicka (Frankfurt), který přispěchal pozdě do souboje a navíc došlápl na kotník Sheralda Beckera.
     
    63
    Union vhodil dlouhý míč až do šestnáctky, odkud byl odvrácen. Hráči v červených dresech dál pokračují v kombinaci, i když začínají na vlastní polovině.
     
    64
    Napadání Frankfurtu bylo opravdu skvělé a domácí poslali balon jen na tribunu. Jenomže po vhazování přišel zbytečný faul hostujícího Eintrachtu.
     
    66
    Kombinace domácího mužstva skončila na pravé straně, kde Sheraldo Becker nepřešel přes Evana N'Dicku. Avšak Frankfurt se míče znovu zbavil.
     
    67
    Druhý poločas už není tak zajímavý, jako byl první. Sledujeme spíše bojovnou část zápasu. Je totiž vidět, že jediná chyba by mohla už rozhodnout o vítězi.
     
    68
    Do levé části pokutového území nabíhal Filip Kostić, který poslal pas před branku, odkud jej odvrátil na rohový kop Robin Knoche. Po centru se ke střele dostal André Silva, jehož pokus zamířil metr vedle pravé tyče.
     
    69
    Dva domácí hráči se u středové čáry srazili, čímž nastartovali akci soupeře. Frankfurt tak kombinuje na útočné polovině, ale zatím marně hledá cestu k brance.
     
    70
    Dvacet minut hry plus nastavení zbývá do konce zápasu a o vítězi stále není rozhodnuto. V posledních minutách sledujeme poměrně bojovné střetnutí a rozhodnout může jediné zaváhání.
     
    71
    Union Berlín kombinoval na levé straně, jenomže Max Kruse si naběhl do ofsajdového postavení. Frankfurt bude rozehrávat z klidné pozice. Uvidíme, co vymyslí ...
     
    72
    Po osobním souboji zůstal ležet na hrací ploše Bas Dost, který se drží za záda. Na zelený pažit přijde lékařský tým hostujícího mužstva.
     
    73
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Akaki Gogia.
     
    75
    Střílený centr před domácí branku vyslal André Silva. Ovšem Andreas Luthe se stoperem situaci zvládli a míč zamířil na tribunu.
     
    77
    Ve hře je stále hodně nepřesností a ani jeden tým nedokáže podržet míč. V přerušené hře uvidíme další střídání, tentokrát na straně Eintrachtu Frankfurt.
     
    78
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Erik Durm, přichází Danny da Costa.
     
    79
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Eintracht otáčí stav zápasu na svou stranu a znovu v tom měl prsty skvěle hrající Dajči Kamada! Japonský fotbalista vnikl do šestnáctky a přes obránce poslal balon před branku, kde už měl snadnou úlohu BAS DOST. Asistence: Dajči Kamada.
     
    81
    Méně než deset minut zbývá domácímu mužstvu k tomu, aby vyrovnal! Dalším potrestaným hráčem je Stefan Ilsanker (Frankfurt).
     
    82
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    Parádní zakončení a stav zápasu je znovu vyrovnán! Z pravé strany přihrál na hranici šestnáctky Christopher Trimmel, který přesně našel spoluhráče. Z jedné se do míče opřel MAX KRUSE, který už to lépe trefit nemohl, když zamířil do pravé šibenice. Asistence: Christopher Trimmel.
     
    84
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Grischa Prömel, přichází Sebastian Griesbeck.
    Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Marcus Ingvartsen, přichází Marius Bülter.
     
    85
    Hostující mužstvo kombinovalo na pravé straně, až se k centru odhodlal Danny da Costa. Míč z jeho kopačky byl hodně nepřesný a mířil jen mimo hrací plochu.
     
    86
    Taiwo Awoniyi roztáhl hru do strany, kde se nacházel osamocený Marius Bülter. Jeho centr byl odvrácený, ovšem Union Berlín pokračuje v útočné akci.
     
    87
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Djibril Sow, přichází Sebastian Rode.
     
    88
    Další akci hostujícího mužstva zastavuje hvizd rozhodčího, kterému byl signalizovaný ofsajd. Utkání už pomalu končí a stav zápasu je stále vyrovnaný. Najdeme ještě vítěze?
     
    90
    O dva centry se pokusil David Abraham, který vždy nasměřoval balon na soupeře. Berlín vyrazil do protiakce a znovu hrozil! Na centr ze strany si naskočil střídající Marius Bülter, který hlavou zamířil těsně vedle pravé tyče!
     
    90+1
    Čtvrtý rozhodčí ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+3
    Od postranní čáry si navedl Danny da Costa míč na střed a pokusil se zakončit zpoza šestnáctky. Jeho tvrdá rána byla zablokována soupeřem. Union se pak pokusil o nákop na útočnou polovinu, avšak Taiwo Awoniyi si pomohl faulem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas už nebyl tak zajímavý jako ten první, ovšem také nabídl dvě trefy. Stav zápasu tak nabídl asi spravedlivou remízu. Po přestávce se dlouho hrálo spíše bojovné utkání, které posunul Frankfurt, když se trefil Bas Dost. Jenomže o tři minuty vyrovnal ukázkovou střelou Max Kruse.

    Při pohledu na tabulku zjistíme, že Union je šestý a Eintracht devátý.
     
    S konstatováním, že jsme sledovali gólově bohaté utkání, které nenašlo vítěze, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (17:29:25)

    Michal Luxa

    Branky: 2. Andrich, 6. M. Kruse (pen.), 82. M. Kruse (Trimmel) – 27. André Silva (Kamada), 37. André Silva (Kostić), 79. Dost (Kamada)

    Karty:   57. Prömel (UNB), 61. Lenz (UNB) – 60. Sow (FRN), 62. N'Dicka (FRN), 81. Ilsanker (FRN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 8:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:15.
    1. FC Union Berlín: Luthe – Trimmel (C), Friedrich, Knoche, Lenz – Prömel (84. Griesbeck), Andrich – Becker (73. Gogia), M. Kruse, Ingvartsen (84. Bülter) – Awoniyi.
    Náhradníci: Karius – Maciejewski, Gogia, Bülter, Griesbeck, Hübner, Gießelmann, Ryerson.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hinteregger, N'Dicka – Durm (78. D. da Costa), Ilsanker, Sow (87. Rode), Kostić – Kamada, Dost – André Silva.
    Náhradníci: Schubert – Rode, Zuber, Kohr, Hrustic, D. da Costa, Hasebe, Tuta, A. Touré.

    Rozhodčí: Tobias Reichel – Christian Dietz, Arno Blos
    ocianews.com