Sassuolo – Inter 0:3 (kon.) | Benevento – Juventus 1:1 (kon.) | Atalanta BC – Hellas Verona 0:2 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
0:2 (0:0)
Hellas Verona
Sobota 28.11.2020, 20:45 • Gewiss Stadium, Bergamo • Italská Serie A • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý večer u italské kopané! Dnešní hrací den Serie A zakončíme od 20:45, kdy v atraktivním souboji na sebe narazí Atalanta a Verona. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Atalanta Bergamasca Calcio
    Atalantě se v posledních zápasech příliš nedařilo, ale toto špatné období nejspíš zlomila v posledním zápase s Liverpoolem, který senzačně porazila 2:0. Předtím ale na Reds nestačila jednoznačně 0:5 a mezi těmito dvěma duely se vůbec nedařilo ani v Serii A, kde sice Bergamo uhrálo docela cennou remízu s Interem, ale následně trestuhodně remizovalo s nováčkem ze Spezie. Kvůli tomu se v tabulce propadlo až na sedmé místo, takže by za aktuální situace nepostupovalo do Evropy. Atalanta tak dnes udělá vše pro to, aby se i v domácí soutěži vrátila na vítěznou vlnu.

    Poslední tři utkání
    Liverpool vs. Atalanta – 0:2
    Spezia vs. Atalanta – 0:0
    Atalanta vs. Inter – 1:1
     
    Hellas Verona FC
    Verona je v Serii A nejlépe bránícím týmem, ale zároveň patří mezi nejméně produktivní celky, kvůli čemuž se nachází až na devátém místě. Hellasu se přitom v posledních duelech docela dařilo, i když to se rozhodně nedá tvrdit o posledních odehraném zápase. Předtím totiž dnešní hosté uhráli bod s Juventusem nebo AC Milánem, mezitím ještě bez problémů porazili Benevento, ale v poslední ligovém utkání nestačili jednoznačně na Sassuolo a padli poměrem 0:2. V týdnu navíc Verona vypadla v poháru s Cagliari, takže o to větší motivaci má k dnešnímu vítězství. Čeká ho ale další těžký soupeř.

    Poslední tři utkání
    Cagliari vs. Verona – 2:1
    Verona vs. Sassuolo – 0:2
    AC Milán vs. Verona – 2:2
     
    Úvodní sestavy:

    Atalanta Bergamasca Calcio: Gollini – Tolói, Djimsiti, Palomino – Hateboer, Freuler, de Roon, Mojica – Iličić, A. Gómez (C) – D. Zapata.
    Náhradníci: Sportiello, F. Rossi – Ruggeri, Šutalo, Pessina, Traoré, Piccini, Romero, Muriel, Depaoli, S. Lammers, Panada.

    Hellas Verona FC: Silvestri – Dawidowicz, Lovato, Ceccherini – Faraoni (C), Tameze, Ilić, Dimarco – Barák, Zaccagni – Di Carmine.
    Náhradníci: A. Berardi, Pandur – Colley, Terracciano, Bertini, Veloso, Salcedo, Udogie, Favilli, Ilie, Amione, Danzi.

    Rozhodčí: Massa – Imperiale, Tardino.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Alejandro Gómez byl při přebírání přihrávky tvrdě atakován, znamená to tedy první nebezpečnou standardní situaci.
     
    3
    Alejandro Gómez rozehrává až po přihrávce nakrátko, jeho pas však v šestnáctce žádný ze spoluhráčů nezachytil.
     
    4
    Adrien Tameze čistě odstrčil od míče jednoho ze soupeřů, Atalanta má však díky dobrému napadání balón rychle zpět pod kontrolou.
     
    5
    Verona ale také velmi aktivně napadá, což také nese zisk balónu. Následně se stahuje ke svému brankáři, odkud v klidu rozehrává.
     
    6
    Založení útočné akce se ale hostům zase nepovedlo. Bergamo je také následně hodně opatrné a dopředu vůbec nespěchá.
     
    7
    Duván Zapata to zkouší rozhýbat po pravé straně, nechce ale riskovat ztrátu balónu, takže raději přihrál dozadu.
     
    8
    Duván Zapata už číhal v pokutovém území, kde ho však výborně udržel od balónu Adrien Tameze, který tak nedopustil zakončení.
     
    10
    Josip Iličić operoval za soupeřící defenzivou, po jeho přihrávce se však Verona bez problémů osvobodila a ihned odstartovala protiútok, ze kterého získala aspoň roh.
     
    12
    Průniková přihrávka Alejandra Gómeze byla dost dobře přečtena soupeřícím bekem, který ji okamžitě uklidil pryč.
     
    13
    Výhodu standardní situace mají také hosté, ale Federico Dimarco svým centrem také nenašel žádného spoluhráče.
     
    14
    Domácí bez problémů odvrátili i soupeřící aut, vzápětí získali rozehrávku pro svého gólmana.
     
    16
    Samuel Di Carmine dostal dobrou přihrávku za obranu, následně odcentroval po přihrávce Marco Davide Faraoni, ale ten mířil jen mimo hrací plochu.
     
    17
    Duván Zapata mířil za nakopnutým míčem, jenže Matteo Lovato ho zpomalil hraničním zákrokem, který však hlavní rozhodčí posoudil jako čistý.
     
    18
    Hraniční zákrok prošel i Alejandru Gómezovi, který následně na hraně šestnáctky uvolnil Duvána Zapatu, který ještě uvolnil lépe postaveného Josiapa Iličiće, který však levačkou mířil jen moc vysoko!
    18. Iličić v dobré střelecké pozici selhal
     
    19
    Bergamascu nevyužitá šance pořádně nakopla, protože tu další už chce využít. Žádný další nebezpečný brejk už ale Verona nepřipouští.
     
    21
    Remo Freuler si výborně našel odražený míč na hraně pokutového území, ale jeho volej skončila jen těsně vedle pravé tyče.
     
    22
    Mattia Zaccagni jen tak tak udržel míč na hrací ploše, díky čemuž společně se spoluhráčem získal autové vhazování.
     
    23
    Duván Zapata byl zase trochu přidržován, což ho začíná dost frustrovat. I přesto se od něj odprostil a získal aspoň rohový kop.
     
    24
    Marco Silvestri musel pro přihrávku vybíhat až mimo zvládl, kde míč musel odklidit pryč ve skluzu, protože za ním dobíhal soupeřící hrotový útočník.
     
    25
    Duván Zapata je na hřišti opravdu hodně vidět, nyní však hrál proti pravidlům, protože přebíral přihrávku v ofsajdu.
     
    26
    Mattia Zaccagni se z levé strany konečně odhodlal k centru, ale ten skončil na prvním protihráč v cestě, který míč vyhlavičkoval pryč.
     
    27
    Hellas v posledních minutách dostává soupeře pod tlak, Hans Hateboer tak nyní musel odkopávat míč jen do autu.
     
    29
    Atalanta se po delší době dostala ze své poloviny, následně na útočné půlce získala aut, po kterém se však stahuje jenom dozadu.
     
    30
    Míč už však zase mají v moci hosté, kteří si ale vzápětí nepřesně přihráli, takže zase hledá cestu dopředu Bergamo.
     
    31
    Josip Iličić se zase pokoušel o nějakou průnikovou přihrávku, ale tím nepočítal ani jeden z jeho spoluhráčů, takže míč skončil jenom u brankáře.
     
    32
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Matteo Lovato, přichází Andrea Danzi.
     
    33
    Domácí zase operovali na hraně soupeřící šestnáctky, následná střela z dálky ale končí jen mimo, což znamená odkop pro Marca Silvestriho.
     
    34
    Alejandro Gómez si skvěle zpracoval míč, díky pěknému zaseknutí se dostal i do zakončení, ale to skvěle přečetl Marco Silvestri, který tak zasáhl!
     
    35
    Na levé straně to tentokrát zkoušel Duván Zapata, ale ten už byl okamžitě zdvojen, kvůli čemuž mu míč utekl mimo hrací plochu.
     
    36
    Pierluigi Gollini radši uklidil hru odkopem do autu, protože hosté byli před ním ve třech hráčích. Nechtěl tak nic riskovat.
     
    37
    Duván Zapata se zase zhostil role nahrávače, mezi protihráči prostrčil míč na Rafela Tolóie, který si ho ale nezpracoval ideálně, kvůli čemuž nestačil zakončit.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Federico Ceccherini (Hellas Verona FC).
     
    40
    Atalanta je pro změnu v posledních minutách mnohem aktivnější. Josip Iličić něco zkoušel vymyslet v šestnáctce, kde ale nakonec nezískal ani roh.
     
    41
    Duván Zapata už zase mířil do úniku, avšak Marco Silvestri zase skvěle vyběhl proti míči a na poslední chvíli ho srazil do bezpečí!
     
    42
    Verona je po delší době na útočné polovině, kde se o míč tvrdě bojuje, ale tentokrát to zvládli lépe domácí fotbalisté.
     
    43
    Josip Iličić zase něco zkoušel vymyslet pomocí svých pověstných kliček, ale mezi čtyřmi protihráči to měl více než složité, nakonec tak vymyslel jen nepřesnou přihrávku.
     
    44
    José Luis Palomino zkušeně odtlačil od balónu Samuela Di Carmineho, který tak nakonec fauloval a daroval míč do pevného držení Atalanty.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Paweł Dawidowicz (Hellas Verona FC).
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:49.
     
    V první půli jsme se gólu nedočkali, jelikož oba celky velmi dobře brání. Jednoznačně aktivnější ale byla favorizovaná Atalanta, která si umí najít cestu do šancí, ale žádnou zatím nedokázala využít. Verona směrem dopředu příliš nebezpečná nebyla, takže se nejspíš pokusí o udržení bezbrankového stavu, s čímž ale Bergamo nebude souhlasit a bude o gól velmi aktivně usilovat i ve druhé půli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Andrea Danzi, přichází Miguel Veloso.
     
    47
    Atalanta nastupuje do druhé půle velmi aktivně a zatím veškerý čas tráví na útočné polovině, ale tam marně hledá cestu do šestnáctky.
     
    48
    José Luis Palomino zblokoval centr Samuela Di Carmineho, avšak přitom možná hrál rukou, avšak ve hře se pokračuje i přes protesty hostů.
     
    49
    Další centr byl odražený nad Pierluigiho Golliniho, který si pro míč bez problémů vyskočil a následně bleskově rozehrává.
     
    50
    Domácí posílají do pokutového území jeden centr na druhým, žádný se ale nedostává přes pozorné obránci, kteří si své povinnosti plní velmi pečlivě.
     
    51
    Hellas je poprvé ve druhé půli na útočné polovině, tam si ale téměř okamžitě nepřesně přihrál, takže se musí bránit protiútoku soupeře.
     
    52
    Josip Iličić si v šestnáctce vyměnil míč s Duvánem Zapatou a následně pálil, ale trefil prvního protivníka před sebou.
     
    53
    Střídání se hostům opravdu vyplatilo, protože díky němu málem skórovali! Miguel Veloso totiž pálil z velké dálky, přičemž jeho projektil vypadal opravdu nebezpečně, ale skončil jenom na břevnu!
    53. Veloso nastřeluje horní tyč
     
    55
    Hans Hateboer nebezpečně hlavičkoval uprostřed vápna, jeho pokus Marco Silvestri dlouho nemohl najít, ale nakonec ho dokázal vyrazit pryč.
     
    56
    Alejandro Gómez schytává další tvrdý zákrok, takže z toho zase bude přímý kop, který nejspíš sám rozehraje.
     
    57
    Atalanta je čím dál nebezpečnější, ale stále se nedokázala prosadit! Rafael Tolói pálil takřka do prázdné klece, ale do jeho rány se skvěle vložil jeden z obránců, který balón srazil na roh!
     
    57
    Další vzdušný míč letěl do malého vápna, kde měl spoustu prostoru k zakončení Duván Zapata, avšak ten pokazil zpracování, kvůli čemuž po míči neprodleně skočil Marco Silvestri!
     
    58
    Hraje se v neskutečném tempu, nyní se mohli prosadit také hosté! Samuel Di Carmine však při hlavičce selhal a v dobré pozici mířil jen mimo!
     
    58
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Samuel Di Carmine, přichází Eddie Salcedo.
     
    58
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Ivan Ilić, přichází Ebrima Colley.
     
    60
    Eddie Salcedo se hned zapojuje do hry, v pokutovém území si zpracoval přihrávku, ale než stihl udělat cokoliv dalšího, už byl bez míče.
     
    60
    Penalta pro Veronu!
     
    60
    Hosté mají obrovskou šanci k prvnímu gólu! Rafael Tolói zamezil gólové příležitosti jen za cenu faulu, k zemi poslal Mattiu Zaccagniho a navíc vidí žlutou kartu.
    60. Penaltový zákrok
     
    62
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Verona jde v tomto vyhroceném střetnutí do vedení! MIGUEL VELOSO si s pokutovým kopem poradil jako zkušený mazák, protože míč poslal do pravého horního rohu. Pierluigi Gollini šel na druhou stranu, takže nemohl nic dělat.
    62. Miguel VELOSO - 0:1
     
    63
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Sam Lammers.
     
    63
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Duván Zapata, přichází Luis Muriel.
     
    65
    Bergamo se chvílí oklepává z inkasované branky, na své polovině má navíc problémy, který zažehnává až získaný aut.
     
    66
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Pierluigi Gollini, přichází Marco Sportiello.
     
    67
    Luis Muriel už si také hledal nákop za obranou, ten však skončil jen u hostujícího brankáře, který si s následnou rozehrávkou dá samozřejmě na čas.
     
    68
    Hosté i nadále velmi dobře kryjí výpady soupeřícího hrotového útočníka, i když je tam o něco rychlejší Luis Muriel. Ten zatím nemohl na útočné polovině nic vytvářet.
     
    69
    Verona získává čas velmi aktivním napadáním, při kterém navíc nyní získala míč, takže ještě více může uklidnit hru.
     
    70
    Marco Davide Faraoni skončil na zemi při průniku z pravé strany, faul to však nebyl. Atalanta se tak zmocnila míče, ale totálně zazdila rozehrávku, díky čemuž z dálky mohl pálit Federico Dimarco, ale ten nemířil přesně.
     
    71
    Luis Muriel se poprvé v zápase trochu uvolnil, při průniku do šestnáctky byl však pod velkým tlakem, kvůli čemuž pálil jen mimo.
     
    73
    Sam Lammers má spoustu prostoru na levé straně, jeho pas do šestnáctky ale nebyl moc přesný. Alejandro Gómez i přesto míč zkoušel vybojovat, ale to se mu nakonec nepovedlo.
     
    74
    Střídání v týmu Hellas Verona FC: ze hřiště odchází Federico Ceccherini, přichází Andrea Favilli.
     
    75
    Atalanta už má pouhých patnáct minut na vyrovnání. To opravdu není moc času, když se jí v posledních chvílích nedaří nic vytvořit.
     
    76
    Domácí to směrem dopředu zkoušejí pomocí pomalé kombinace, ta je ale rychle přečtena soupeřem, který tak startuje protiakci.
     
    77
    Andrea Favilli si na hraně pokutového území našel odražený míč a mohl definitivně rozhodnout, avšak mířil příliš vysoko.
     
    77
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Johan Mojica, přichází Amad Traoré.
     
    78
    Hans Hateboer centruje z pravé strany přímo na hlavu Luise Muriela, který však míří jen na horní síť soupeřící klece.
     
    79
    Luis Muriel si k míči pomohl jen nedovoleným zákrokem proti Adrienu Tamezemu, který pádu dost přidal, ale faul to nejspíš byl.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Amad Traoré (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    81
    Žlutou kartu dostává Miguel Veloso (Hellas Verona FC).
     
    82
    Ani další centrovaný míč do pokutového území hostů neprošel, díky čemuž do protiútoku následně mířil Andrea Favilli, který ale byl včas zastaven.
     
    83
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Nejspíš je definitivně rozhodnuto, protože Verona se ujímá dvoubrankového vedení! I u druhého gólu byl střídající Miguela Veloso, který se prezentoval luxusním pasem za obranu na nabíhajícího MATTIU ZACCAGNIHO, který následně přesně pálil ke vzdálenější tyči. Marco Sportiello si sice na míč sáhl, ale mimo síť ho vyrazit nedokázal. Asistence: Miguel Veloso.
    83. Mattia ZACCAGNI - 0:2
     
    85
    Luis Muriel se ještě nehodlá vzdát a tak zkoušel štěstí z dálky, ale zpoza hranice pokutového území mířil jen nějaký ten metr nad bránu.
     
    86
    Luis Muriel v dalším souboji s Adrienem Tamezem neuspěl, ten raději uklidnil hru odkopem do autu.
     
    88
    Hellas zkušeně drží míč daleko od své klece a míří za suverénním vítězstvím. Marco Silvestri balón zase posílá na druhou polovinu hřiště.
     
    89
    Marco Sportiello musí svým spoluhráčům pomáhat s rozehrávkou, což určitě nedělá rád, ale teď už je to asi jedno, protože jeho spoluhráči už dva góly nejspíš nevstřelí.
     
    90
    Atalanta pořád krouží kolem pokutového území, nakonec to v těžké pozici zkusil Rafael Tolói, ale nemířil přesně.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+1
    Do dobré pozici se tentokrát dostal Hans Hateboer, který mířil mezi nohy gólmana, ale ten si tento prostor pohlídal jako hokejový brankář.
     
    90+2
    Domácí jsou neskutečně frustrovaní, kvůli čemuž se Luis Muriel dopustil laciného útočného faulu, takže hosté budou moci získat další sekundy.
     
    90+4
    Bergamo už je smířené s porážkou, takže jen tak kombinuje kolem půlící čáry a čeká na závěrečný hvizd.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Verona dnešní zápas zvládla jednoznačně lépe a naprosto zaslouženě bere plný bodový zisk! Atalanta však byla mnohem lepší v první půli, kde si vytvořila nespočet šancí, ale ani jednu nevyužila. Kdyby se trefila aspoň jednou, mohlo to být úplně jinak. Druhý poločas totiž patřil jenom Hellasu, který se výborně bránil a byl nebezpečnější i směrem dopředu, díky čemuž získal pokutový kop, který bez problémů proměnil Miguel Veloso. V poslední desetiminutovce navíc hosté vstřelili druhou branku, která rozhodla o jejich posunu na desáté místo tabulky.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:16.
     
    Verona tedy senzačně poráží Atalantu, která nadále prohlubuje krizi v Serii A. Tímto konstatováním se s Vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (22:44:51)

    Lukáš Mihal

    Branky: 62. Veloso (pen.), 83. Zaccagni (Veloso)

    Karty:   60. Tolói (ABC), 80. Traoré (ABC) – 39. Ceccherini (VRN), 45. Dawidowicz (VRN), 81. Veloso (VRN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:16.
    Atalanta Bergamo: Gollini (66. Sportiello) – Tolói, Djimsiti, Palomino – Hateboer, Freuler, de Roon, Mojica (77. Traoré) – Iličić (63. S. Lammers), A. Gómez (C) – D. Zapata (63. Muriel).
    Náhradníci: Sportiello, F. Rossi – Ruggeri, Šutalo, Pessina, Traoré, Piccini, Romero, Muriel, Depaoli, S. Lammers, Panada.

    Hellas Verona: Silvestri – Dawidowicz, Lovato (32. Danzi, 46. Veloso), Ceccherini (74. Favilli) – Faraoni (C), Tameze, Ilić (58. Colley), Dimarco – Barák, Zaccagni – Di Carmine (58. Salcedo).
    Náhradníci: A. Berardi, Pandur – Colley, Terracciano, Bertini, Veloso, Salcedo, Udogie, Favilli, Ilie, Amione, Danzi.

    Rozhodčí: Massa – Imperiale, Tardino
    bahis siteleri