Barys – Spartak Moskva 2:1 (kon.) | Jaroslavl – Minsk 3:2 (po pr.) | Kazaň – Čerepovec 5:2 (kon.)
Kunlun – Omsk 1:2 (kon.) | Nižněkamsk – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | N.Novgorod – Magnitogorsk 2:4 (kon.)
po prodl.
Lokomotiv Jaroslavl
3:2 (1:0, 1:0, 0:2 - 2:0)
HC Dinamo Minsk
Neděle 29.11.2020, 15:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Lokomotiv Jaroslavl sice ztratil vedení 2:0, ale nakonec vyhrál proti Minsku 3:2 v prodloužení, když vítězný gól padl v čase 64:01 se s Vámi loučí a hezkou neděli přeje Tomáš Lysý. (17:56:56)
     
    Československá stopa v utkání:
    Dominik Furch (MIN): 45 zákroků, 3 inkasované góly, čas na ledě 61:30 minuty
     
    Oba celky si dnes po základní části asi spravedlivě rozdělily body. Lokomotiv byl jasně lepší v první třetině, kdy vedl zásluhou Nikolaje Kovalenka. Ve druhé části Jaroslavl držela jednobrankové vedení, jenž navíc ve 37. minutě navýšila zásluhou Jegora Averina. Jenže ve třetí části domácí začali špatnou přesilovkou a po jejím ubránění si vzal poprvé slovo Minsk. Ryan Murphy totiž po kombinaci s Gorbunovem, jenž se vrátil z trestné lavice, snížil a za pět minut již byl stav 2:2, o který se zasloužil hezkou akcí Jegor Šarangovič. V závěru mohl Lokomotiv rozhodnout, ale hosty zachránil Dominik Furch. I výborně chytající český brankář byl ale krátký na akci z poslední minuty prodloužení, kdy Prince ztratil puk a situaci dva na jednoho využil parádní ránou do šibenice Pavel Kraskovskij – 3:2 po prodloužení.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-2
    Střely na branku: 48-29
    Zásahy gólmanů: 27-45
    Vyloučení: 1-4
    0Vyhraná buly: 32-24
    Zblokované střely: 12-18
    Hity: 19-13.
     
    Konec zápasu.
    64:01 Pavel KRASKOVSKIJ - 3:2
     
    64:01
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Devětapadesát sekund chybělo k tomu, abychom dnes viděli nájezdy! Shane Prince vyvážel puk a ve středním pásmu ho o kotouč obral Denis Alexejev. Rázem z toho bylo přečíslení dva na jednoho. Ačkoliv se Prince snažil svojí chybu napravit, jak to šlo, přihrávku na PAVLA KRASKOVSKÉHO nezblokoval a ten se trefil z pokleku náramně do šibenice. Tady byl Furch bez šance. Asistence: Denis Alexejev.
     
    63:17
    Dinamo mělo velice dobré střídání a dostalo se k několika zajímavým šancím v předbrankovém prostoru, domácí brankář ale drží svůj tým!
     
    61:42
    Obrovskou šanci měl zřejmě Denis Alexejev. Na pravé straně obkroužil branku Furcha a hned se snažil zasunout kotouč k druhé tyči, ale český brankář přesně tohle čekal a neméně dobře se přesunul! Hraje se tak dále.
     
    60:40
    Ani Dinamo nebylo v útočení úspěšné a kotouč za brankou rozehrává obránce Rušan Rafikov.
     
    60:16
    Lokomotiv má puk na hokejkách a zkouší útočnou akci. Ale Anton Lander se na levém kruhu neprosadil přes obránce.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:16.
     
    Statistiky po třetí třetině:
    Góly: 2-2
    Střely na branku: 43-26
    Zásahy gólmanů: 24-41
    Vyloučení: 1-4
    Využití: 1-0
    Vyhraná buly: 30-24
    Zblokované střely: 12-18
    Hity: 19-13.
     
    Třetí třetinu nesehráli domácí dobře a jakoby se zalekli dvoubrankového vedení. Bylo to vidět již v úvodu třetí části, kdy jim nevyšla přesilová hra. Hned po jejím skončení se prosadil Ryan Murphytvrdou střelou z kruhů mezi betony Pasqualeho a za daších pět minut a patnáct sekund bylo srovnáno. Jegor Šarangovič obkroužil branku a zasunul kotouč přesně mezi levý beton a tyčku domácího gólmana. Lokomotiv mohl v závěru zápasu rozhodnout, ale Dominik Furch dvakrát podržel svůj tým – 2:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Mohlo být rozhodnuto. Georgij Ivanov dostal mezi kruhy příliš volného prostoru a přes hráče si to namířil k Furchovi, který zachránil svůj tým zřejmě od rozhodující pohromy!
     
    59:03
    Jaroslavl byla v tlaku. Jegor Korškov zkusil obkroužit branku, ale v rozhodující části při rychlém přesunu k tyči mu puk sjel z hole.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 9. Kovalenko (Kudrjavcev, Alexejev), 37. J. Averin (A. Marčenko), 65. Kraskovskij (Alexejev) – 44. R. Murphy (Gorbunov, Suško), 49. Šarangovič (Koljačonok)


    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Konovalov) – M. Osipov, Rafikov, Ljubuškin, A. Marčenko (A), Barancev, Misjul, Savčenko, Čerepanov – Kajumov, Kraskovskij, Korškov – Pääjärvi, J. Averin (C), Lander (A) – Kovalenko, Kudrjavcev, Alexejev – Ivanov, Beljajev, Berjozkin.
    HC Dinamo Minsk: Furch (28.–31. D. Taylor) – Koljačonok, Menell, Solovjov, R. Murphy, Znacharenko (A), Jerjomenko, Falkovskij, Martynov – Drozdov, Spooner, Prince – Gorbunov, Šarangovič (C), Kozun (A) – Lodnia, Protas, K. Voronin – Děmkov, Suško, Usov.

    Rozhodčí: Nikolaj Akuzovskij, Konstantin Olenin – Alexander Zacharenkov, Jevgenij Strelcov
    thejrc.org