Barcelona – Osasuna 4:0 (kon.) | Getafe – Ath. Bilbao 1:1 (kon.) | Celta Vigo – Granada 3:1 (kon.)
Real Sociedad – Villarreal 1:1 (kon.)
konec
Real Sociedad San Sebastian
1:1 (1:1)
Villarreal CF
Neděle 29.11.2020, 21:00 • Reale Arena (San Sebastián) • Španělská LaLiga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto klání, jehož obraz hry zůstal za očekáváním, je to vše. Děkujeme za pozornost a u dalších přenosů zase někdy na viděnou. (23:13:25)
     
    Za týden pojedou fotbalisté San Sebastianu na stadion dvanáctého Alavésu. Villarreal přivítá v domácím prostředí desáté Elche.
     
    Oba týmy zůstaly po remíze 1:1 v tabulce La Ligy na svých pozicích. Real Sociedad je s 24 body první před druhým Atléticem Madrid. To má o bod méně, zároveň ale také dva neodehrané zápasy k dobru. Villarreal je s 20 získanými body třetí.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 18:12.
     
    Skončil poslední nedělní zápas 11. kola španělské La Ligy, v němž se spolu střetli vedoucí tým soutěže Real Sociedad a třetí Villarreal. Vše podstatné se událo už v prvním poločase, v němž určily konečný výsledek dva pokutové kopy. Ten první zužitkoval již v 6. minutě po Elustondově podražení rozběhnutého Estupiñána Gerard Moreno, jenž umístil balon přesně k pravé tyči. Brankář Remiro se vrhnul na opačnou stranu. Real Sociedad posléze převzal aktivitu a byl lepším celkem. Odměněn byl lídr La Ligy ve 34. minutě. To uspěl z penaltového puntíku po Torresově úderu do Le Normandovy tváře Mikel Oyarzabal, jenž jako správný kapitán srovnal stav. Asenjo směr jeho přízemní střely vystihl, na balon ale nedosáhl. Po změně stran šancí rapidně ubylo, za zmínku stála snad jen Willianova rána z 59. minuty, kterou na bližší tyči pohotově likvidoval Asenjo. Jinak vycházely oba celky především ze zabezpečených obran, a tak bylo s postupem času čím dál více pravděpodobné, že body se nakonec budou v San Sebastianu dělit.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Na závěr chvíle napětí. Gerard Moreno upadl po kontaktu s Martínem Zubimendim ve vápně a rozhodčí Manzano se radil s kolegou u videa, jestli nenařídit třetí penaltu. Nakonec na ni nedošlo.
     
    90+5
    Samuel Chukwueze nakonec vyprodukoval skákavou střelu k pravé tyči. Letěla ale z velké dálky, a tak neměl Álex Remiro problém uklidit míč v náručí.
     
    90+5
    Rozběhla se poslední minuta nastavení. Villarreal kombinuje na polovině San Sebastianu. Domácí brání v deseti vlastní šestnáctku.
     
    90+4
    Pervis Estupiñán poslal u postranní čáry k zemi nově příchozího Adnana Januzaje. Rozhodčí posoudil zákrok jako čistý a nechal pokračovat ve hře.
     
    90+3
    Sledujeme urputný boj o míč ve střední části hrací plochy. A to v době, kdy je polovina avizovaného nastavení minulostí.
     
    90+2
    Když nevíš co s míčem, vystřel. Ze střední vzdálenosti zkoušel štěstí hostující Dani Parejo, balon ale zakroutil vysoko nad břevno. Tudy cesta nevede.
     
    90+1
    Bude to pět minut. To je dostatečná doba na to, aby se ještě jeden z týmů pokusil urvat vítězství na svou stranu.
     
    90
    Končí poslední minuta řádné hrací doby. Uvidíme, kolik se sudí Manzano rozhodne ve druhém poločase nastavit.
     
    89
    Žlutá ponorka byla nějakou dobu nastěhována na útočné polovině. Snaha Pervise Estupiñána ale skončila jen odpískaným ofsajdem a odkopem od branky Álexe Remira.
     
    87
    Villarreal naložil se standardkou prachbídně. Po rozehrání nakrátko přišla jen střela do nejblíže stojícího protihráče.
     
    86
    Martín Zubimendi napravil vlastní hrubici u postranní čáry faulem na Samuela Chukwuezeho, kterým po ztrátě míče utnul rychlý protiútok Villarrealu. Žlutá karta pro domácího záložníka a přímý kop pro hosty.
     
    84
    Zadáci Realu Sociedad kombinují na vlastní polovině. Remíza je s každou odehranou minutou čím dál reálnějším scénářem.
     
    83
    Před branku Sergia Asenja přilétly v krátkém sledu dvě přihrávky – po jedné z každé strany. V šestnáctce byli nicméně pány fotbalisté Villarrealu, kteří domácí do zakončení nepustili.

    Filip Lefenda

    Branky: 34. Oyarzabal (pen.) – 6. G. Moreno (pen.)

    Karty:   4. A. Elustondo (RSC), 36. Le Normand (RSC), 53. Barrenetxea (RSC), 75. Muñoz (RSC), 86. Zubimendi (RSC) – 33. P. Torres (VLR), 33. Albiol (VLR), 73. Iborra (VLR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 18:12.
    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – A. Elustondo (46. Zaldúa), Zubeldia, Le Normand, Muñoz (81. Monreal) – Guevara (69. Zubimendi), Merino – Barrenetxea (70. Portugués), Roberto López, Oyarzabal (C) (81. Januzaj) – José.
    Náhradníci: Moyà – Gorosabel, Isak, Januzaj, Bautista, Merquelanz, Monreal, Portugués, Sagnan, Zaldúa, Zubimendi.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Albiol, P. Torres, Estupiñán – Trigueros (55. Coquelin), Iborra, Parejo – G. Moreno, Bacca (46. Chukwueze), Pedraza (74. Kubo).
    Náhradníci: Rulli – Baena, Coquelin, J. Costa, Foyth, Chukwueze, Kubo, Ra. Funes Mori, Niño, Pino.

    Rozhodčí: J. Manzano – J. Munuera, I. López de Ceraín
    thejrc.org