Třinec – Sparta 4:2 (kon.) | Zlín – Vítkovice 2:1 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 6:2 (kon.) | Olomouc – K. Vary 1:3 (kon.) | Liberec – Plzeň 3:6 (kon.)
Pardubice – Motor ČB 3:2 (po pr.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:6 (2:1, 0:3, 1:2)
HC Škoda Plzeň
Úterý 01.12.2020, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Tipsport extraliga má v úterý na programu kompletní 23. kolo, a my se společně zaměříme na jeden z jeho taháků. Budou se radovat domácí Bílí Tygři Liberec nebo HC Škoda Plzeň?
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Svěřenci Patrika Augusty se svými výsledky po restartu soutěže zatím nemohou být příliš spokojeni, střídají totiž výhry s porážkami a nedaří se jim nastartovat nějakou vítěznou sérii. Liberečtí se tedy aktuálně propadli do středu tabulky a na elitní čtveřici, která zamíří přímo do čtvrtfinále, ztrácejí pět bodů.

    Bílí Tygři za sebou mají šňůru čtyř venkovních duelů. Z prvních dvou, v Českých Budějovicích a Pardubicích, vytěžili pět bodů. Následně však v přestřelce podlehli Třinci 4:6 a nestačili ani na Kometu, která Liberec díky jeho slabé produktivitě zdolala 3:2. Chytí se Severočeši na domácím ledě?
     
    HC ŠKODA PLZEŇ

    Škodovka vletěla do nového ročníku jako neřízená střela a vyhrávala jeden zápas za druhým. Dlouho se také vyhřívala na prvním místě tabulky, kde ji však o víkendu vystřídal Třinec, který má oproti Plzni navíc ještě tři střetnutí k dobru! Zpočátku suverénní indiáni aktuálně navíc nejsou v úplně ideální formě.

    Z posledních pěti zápasů totiž vyhráli pouze dvakrát, naposledy si v poměru 6:3 poradili s Vítkovicemi. V souboji s Libercem tak budou opět chtít rozjet vítěznou šňůru. Kromě Bílých Tygrů jim nicméně v cestě bude stát také nepříznivá statistika. V Home Credit Areně totiž plzeňští hokejisté padli už pětkrát v řadě, přičemž navíc vstřelili pouze dvě branky.
    Vrátí se dnes Plzeň do čela tabulky TELH?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), T. Hanousek, Rosandić, Knot, Derner, Havlín – Birner (A), Bulíř, Lenc – T. Rachůnek, Filippi, Gríger – A. Musil, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Hrabík, Pekař – Šír.

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Kvasnička, Stříteský, Vráblík, Jiříček, Budík – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – Pour, Kracík, Kantner – Přikryl, Stach, Malát – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Komárek, Ondráček.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Extraligovou premiéru dnes zažije Matěj Pekař, který nastoupí ve čtvrtém libereckém útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Indiáni hned po buly pronikli do útočného pásma. Filip Suchý nepříjemně vystřelil z pravého kruhu a Kváčovi, který kotouč vyrazil před sebe, následně pomohl Tomáš Hanousek.
     
    00:58
    Michal Bulíř povedenou přihrávkou přes střední zónu našel Tomáše Filippiho, který se připravil o možnost ohrozit branku špatným zpracováním.
     
    02:10
    Liberečtí se ubránili dalšímu pohybu hostujícího celku v pásmu a Lukáš Derner už otáčí hru. Ani Tygři však v útoku nic většího nevymysleli.
     
    02:49
    Vojtěch Budík zkusil štěstí zpoza levého kruhu. Petr Kváča toho přes clonu nemohl moc vidět, přesto si s nepříjemnou střelou poradil.
     
    03:35
    Michal Birner nabíjel křižnou přihrávkou svému jmenovci Bulířovi. Ten byl ale těsně bráněn a obránci jej nenechali pořádně zakončit.
     
    04:31
    Domácí svírali soupeře před jeho bránou. Tomáš Havlín měl v pravém kruhu spoustu času, udělal dva kroky vpřed, z nadějné pozice ale vyprášil pouze Frodlovu výstroj.
     
    04:57
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši se ujímají vedení! Jaroslav Kracík vyjel podél mantinelu až za klec Petra Kváči, aby následně chytře poslal kotouč k přední tyči, kde ho do sítě zametl pozorný MATYÁŠ KANTNER. Asistence: Jaroslav Kracík, Roman Vráblík.
    04:57 Matyáš KANTNER - 0:1
     
    05:40
    Plzeň se znovu usadila v útoku. Bílí Tygři jsou po inkasovaném gólu malinko opaření, iniciativu aktuálně drží hosté.
     
    07:03
    Michal Birner se místo střely ještě rozhodl přihrávat na modrou čáru. Tam ale Lukáši Dernerovi poskočil kotouč na hokejce a Severočeši tak o pásmo přišli. Rychlý brejk na druhé straně v klidu vyřešil Petr Kváča, po jehož zákroku následuje první komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 2:5.
     
    07:38
    Prudké nahození Davida Jiříčka od modré čáry tečoval před Kváčou dobře postavený Jakub Pour. Puk prosvištěl jen těsně okolo levé tyčky!
     
    08:19
    Další akce Západočechů končí ofsajdem.
     
    08:57
    Liberec má v úvodu trošku problémy s rozehrávkou z vlastní třetiny. Nyní už na několikátý pokus pronikli alespoň k červené čáře, kde ale hosté zdvojili Musila a nenechali ho pokračovat.
     
    09:44
    Tygři byli velice blízko vyrovnání! Jaroslav Vlach na modré čáře udržel svůj tým v pásmu a z velké dálky vystřelil. Na brankovišti stál dobře zaparkovaný Matěj Pekař, Dominik Frodl přes něj téměř nic neviděl, pomohlo mu ovšem břevno!
     
    10:46
    Indiáni si zahrají první přesilovku. Tomáš Filippi (LIB) si jde sednout za vysokou hůl.
     
    11:17
    Adam Musil odvedl dobrou práci u mantinelu, když puk nejdříve vybojoval, a poté jej obloučkem poslal až k Frodlovi.
     
    11:48
    Plzeň kombinuje před Kváčou, zatím bez zakončení.
     
    12:07
    A nyní se hosté dokonce sami vyhnali ze třetiny. Přesilovka se jim zatím příliš nedaří, stále ale ještě mají čas.
     
    12:37
    David Stach hezkou prudkou nahrávkou oslovil volného Petra Kodýtka. Ten si puk zpracoval a tvrdě vypálil z vrcholku levého kruhu. Petr Kváča zasahovat nemusel, rána zamířila mimo.
     
    12:52
    Nepříjemnost potkala libereckého kapitána Petra Jelínka. Vyhozený kotouč jej totiž zasáhl na střídačce tak nepříjemně, že se odebírá do kabiny a zřejmě bude zapotřebí šití. Na programu je nyní komerční pauza.
     
    Střely na branku – 3:5.
     
    13:04
    Tomáš Rachůnek přebíral Filippiho přihrávku do jízdy už v útočném pásmu, píská se tedy postavení mimo hru.
     
    13:27
    Po vhazování v obranné třetině Liberce se o puk dlouho bojovalo přímo v kruhu. Nakonec ho vydoloval Michal Bulíř, který hned založil akci svého týmu. Tygři se usadili před Frodlem a Ronald Knot ho zaměstnal prudkou navštívenkou od modré.
     
    14:02
    Plzeňské vyhození si našlo cestu až k zadnímu mantinelu, což znamená jediné – icing.
     
    14:51
    Tomáš Hanousek zkontroloval pozornost brankáře pokusem od červené lajny. Domácí celek se následně posunul do pásma, nicméně puk vylétl až na tribunu.
     
    15:17
    Početní převahu si zkusí také šelmy, na trestnou lavici usedá vysokou holí se provinivší Tomáš Mertl (PLZ).
     
    15:56
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí stříleli tak dlouho, až jim to vyšlo! Tomáš Filippi nejprve pálil z pravého kruhu a jeden z Plzeňských jeho pokus srazil na tyčku. Od té puk zamířil k Matěji Pekařovi, který znovu nabil Filippimu. Ten tentokrát minul, nicméně od zadního mantinelu se kotouč odrazil k TOMÁŠI RACHŮNKOVI, který ho napálil do poloodkryté klece. Asistence: Tomáš Filippi, Matěj Pekař.
    15:56 Tomáš RACHŮNEK - 1:1
     
    16:08
    Liberec právě vstřelil branku!
    A máme tu doslova bleskový obrat, během dvanácti sekund je vše jinak! RADAN LENC zkusil štěstí z poměrně uctivé vzdálenosti a zpoza pravého kruhu se zápěstím trefil přesně mezi betony zaskočeného Dominika Frodla. Asistence: Tomáš Hanousek.
    16:08 Radan LENC - 2:1
     
    16:44
    Matěj Pekař je při své premiéře na ledě pořádně cítit. K dobrému výkonu přidává i menší provokace soupeře a objevil se již ve druhé strkanici.
     
    17:39
    Vojtěch Budík si potáhl kotouč do na levou stranu a zkusil štěstí po ledě. Betony Petra Kváči byly včas připravené.
     
    18:00
    Matyáš Kantner (PLZ) při střele nešťastně zasáhl holí do obličeje Tomáše Rachůnka. Dostává za to hned čtyřminutový trest!
     
    18:51
    První minutu přesilovky si Liberečtí za rámeček nedají. Nepovedlo se jim totiž usadit v útočném pásmu a Petr Kváča na druhé straně musel už dvakrát zasahovat.
     
    19:46
    Tomáš Filippi obdržel přihrávku do své typické přesilovkové pozice na pravém kruhu. Ránu bez přípravy Dominik Frodl vyrazil jen před sebe, nicméně poté si poradil s oběma dorážkami Dávida Grígera!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou zajímavých dvacet minut. O něco lépe do utkání vstoupila Plzeň, která se také zásluhou Matyáše Kantnera dostala do vedení. Bílí Tygři si připravili hned dvojnásobnou odpověď v rozmezí 12 sekund. Přesilovku nejprve využil Tomáš Rachůnek, Matěj Pekař si hned při svém prvním startu připsal asistenci. Chviličku po buly navíc zaskočil Frodla Radan Lenc, který upravil na současných 2:1!

    Střely na branku po 1. třetině – 9:11.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Liberečtí pokračují v přesilovce, kterou si přenášejí z první třetiny. Ze čtyřminutového trestu Kantnera zbývala před buly ještě polovina.
     
    21:20
    Tygrům se přesilovka nadále nedaří. Petr Straka dokonce vyjel do útoku a z levého kruhu vyprášil Kváčovy betony.
     
    21:45
    Na přesilovku se v jejím závěru podíval trošku netradičně i Tomáš Havlín, od modré čáry ale branku netrefil a hosté už budou kompletní.
     
    22:23
    Havlín pěknou přihrávkou prohodil kotouč na Marka Zachara. Ten nabral rychlost a připravil šanci před brankou úřadujícímu Vlachovi, kterému se puk za Frodla protlačit nepodařilo!
     
    23:18
    Milan Gulaš při přebírání puku na útočné čáře ztratil nad kotoučem plnou kontrolu a Plzeňští museli zacouvat, aby se vyhnuli postavení mimo hru. To se vzápětí pískalo na druhé straně.
     
    23:59
    Už to vypadalo na šanci mezi kruhy stojícího Radana Lence! Puk mu ale na poslední chvíli vypíchl Peter Čerešňák.
     
    24:43
    Dernerovu střelu indiáni srazili zpět na modrou čáru. Do kotouče se tentokrát opřel Tomáš Havlín, branku se mu však trefit nepodařilo.
     
    25:12
    Liberec má momentálně více ze hry. Tomáš Rachůnek se prohnal po levém křídle a vystřelil poměrně těsně nad branku Dominika Frodla.
     
    25:37
    Lukáš Kaňák nahodil od modré čáry a proti teči Jana Eberleho, který puk srazil prudce k ledu, se vyznamenal skvělý Petr Kváča!
     
    Střely na branku – 13:13.
     
    26:20
    Bílí Tygři si zahrají další přesilovku. Petr Kodýtek (PLZ) se provinil dnes tradičním přestupkem – vysokou holí.
     
    27:00
    Indiáni se osvobozují.
     
    27:20
    Tomáš Filippi si ve středním pásmu neporozuměl s Tomášem Hanouskem, přihrávka prvního jmenovaného tedy doputovala až na zakázané uvolnění.
     
    27:46
    Hosté se budou muset 34 sekund bránit pouze ve třech! Podrážení bylo odpískáno Petru Strakovi (PLZ).
     
    27:53
    Dvojnásobná přesilovka mohla být rychle využita! Dominik Frodl se ovšem skvěle přemístil proti dělovce Birnera, kterého v pravém kruhu oslovil Ladislav Šmíd.
     
    28:20
    Pomalou přihrávku Filippiho skvěle přečetl Tomáš Mertl. Domácí měli plné ruce práce, aby z toho nebyla šance ve dvojnásobném oslabení.
     
    28:44
    Liberec je v pásmu, Plzeň už má na ledě čtyři hráče.
     
    29:24
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeňští jsou za skvělou práci v oslabení odměněni dokonce vyrovnávacím gólem! Filip Suchý se dobře zorientoval u zadního mantinelu a přihrál mezi kruhy, kde byl připravený PETR KODÝTEK. Hostující útočník se napřáhl a parádní ranou vyhnal pavouky z horního růžku! Asistence: Filip Suchý.
    29:24 Petr KODÝTEK - 2:2
     
    29:53
    Tygři si mohli vedení vzít rychle zpátky. Adam Musil táhl po levé straně přečíslení dvou na jednoho, vzal situaci na sebe, Dominik Frodl však zasáhl betonem.
     
    30:30
    Ofsajd Liberce.
     
    30:58
    Aktivní Matěj Pekař se proháčkoval do útočné třetiny a předal puk do druhé vlny Jaroslavu Vlachovi, jehož pokus byl zblokován do rohu kluziště.
     
    31:54
    Tomáš Filippi si krásně pokryl kotouč a z úrovně brankové čáry se protáhl až do předbrankového prostoru. Dominik Frodl už ležel na ledě, nicméně mohl se spolehnout na tyčku!
     
    33:15
    Poprvé od vyrovnávací branky vážněji zahrozila také Plzeň. Milan Gulaš byl jako první u spoluhráčova obloučku a zblízka nechal vyniknout Petra Kváču, který dobře zmenšil střelecký úhel.
     
    Střely na branku – 16:15.
     
    33:23
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Máme tu další obrat, Západočeši vedou 3:2. Filip Suchý fantastickou přihrávkou od pravého hrazení našel víceméně naslepo ke vzdálenější tyči si najíždějícího LUKÁŠE KAŇÁKA, kterému už stačilo jen nastavit hůl! Asistence: Filip Suchý.
    33:23 Lukáš KAŇÁK - 2:3
     
    34:15
    Filip Přikryl hledal z levé strany Davida Jiříčka, který se hnal před branku. Puk nicméně prolétl před Kváčou nikým nezasažen.
     
    34:53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni přidávají další zásah! Matěj Stříteský povedenou kolmicí mezi libereckými hráči oslovil rozjetého MILANA GULAŠE, který mířil úplně sám na Kváču. Maskovaného muže si zkušeně roztáhl, poslal kotouč mezi betony a jel se radovat. Asistence: Matěj Stříteský, Filip Suchý.
    34:53 Milan GULAŠ - 2:4
     
    36:05
    Mislav Rosandić (LIB) zbytečně fauloval v útočném pásmu, když vysekl hůl protihráči. Plzeň čeká přesilovka.
     
    36:35
    Liberečtí byli chvilku pod tlakem, následně se ale osvobozují.
     
    36:58
    Severočeši měli obrovskou šanci při vlastním oslabení! Marek Zachar nakopl motory a v cestě už mu stál jen Dominik Frodl. Plzeňský gólman ale zakončení mezi betony dobře přečetl a odmítl kapitulovat.
     
    37:38
    Hostům se přesilovka moc nedaří. Tygři dobře brání už střední pásmo a nenechají soupeře vytvořit si souvislejší tlak.
     
    38:44
    Mislav Rosandić dlouho přemýšlel, co s pukem. Nakonec zkusil štěstí z ostrého úhlu, puk se po teči třepotá v ochranné síti.
     
    39:17
    Tomáš Rachůnek svou střelou trefil jen prvního protihráče. Bylo to však v ponechané výhodě, Bílí Tygři si zkusí další přesilovku. Vstřelí kontaktní branku do kabiny?
     
    39:17
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Kvasnička – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:41
    Se šancemi Liberce na snížení to však aktuálně příliš dobře nevypadá, Plzeň totiž drží kotouč mimo své obranné pásmo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Se druhou periodou budou mnohem spokojenější Plzeňští, třemi brankami totiž otočili skóre a hýčkají si dvougólový náskok. Vše začalo paradoxně v přesilovce soupeře, když Tygry nachytal tvrdou ranou Petr Kodýtek. Následovalo několik šancí domácích, kteří se nicméně do vedení nevrátili. A to je mohlo mrzet, po parádních akcích se totiž trefili Lukáš Kaňák a Milan Gulaš.

    Střely na branku – 19:19.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Tygři pokračovali v přesilovce, ta je ale u konce. Na trestnou lavici totiž za hákování míří Radan Lenc (LIB).
     
    40:48
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách. Na puku se drží Plzeňští, kteří se s ním nikam moc neženou a spíše vyčkávají.
     
    41:16
    Hostující celek už je kompletní a má k dispozici přibližně o polovinu zkrácenou početní výhodu.
     
    42:13
    Přesilovka indiánů je minulostí. Radan Lenc už je zpátky na ledě a hned se zapojuje do liberecké útočné akce.
     
    42:42
    Michal Bulíř se ladně protáhl po pravé straně a bekhendem centroval před branku. Žádného ze spoluhráčů však ke své smůle nenalezl.
     
    43:27
    Vojtěch Budík svým pokusem z prostoru před domácí střídačkou Kváču dost možná trošku překvapil. Brankářská jednička Bílých Tygrů nicméně bezpečně schovala puk ve výstroji.
     
    43:37
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Jiříček – 2 min., podrážení).
     
    44:34
    Plzeň dnes oslabení až na jednu výjimku zvládá velmi dobře. Zatím to platí také teď, domácí se nemohou usadit v útočné zóně.
     
    45:09
    Nyní puk dokonce skončil v ochranné síti za libereckou klecí. Indiáni tedy při vlastním oslabení mají k dispozici vhazování na opačném konci ledové plochy.
     
    45:32
    Prudká přihrávka Knota se od Rachůnkových bruslí odrazila do středního pásma, hosté jsou v plném počtu.
     
    46:00
    Už při hře pět na pět dostal nabito Tomáš Rachůnek, který svým pokusem zpoza levého kruhu vyprášil betony přesouvajícího se Dominika Frodla.
     
    47:00
    Mislav Rosandić velmi dobře skryl svůj projektil za Petera Čerešňáka. Plzeňský obránce předvedl velmi důležutou teč, když Rosandićovo zakončení vychýlil do ochranné sítě. Následuje dnes předposlední komerční pauza, indiáni jsou stále o dva góly vpředu.
     
    Střely na branku – 21:21.
     
    47:29
    Peter Čerešňák schytal další střelu, tentokrát od Hanouska. Založil tím brejk hostů, ve kterém se objevil Petr Straka. Plzeňský útočník mířil pod Kváčovu vyrážečku, liberecký brankář svůj tým podržel!
     
    48:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Indiáni dávají kýženou pátou branku a výrazně se přibližují k výhře. Petru Kváčovi vypadlo nahození Milana Gulaše z levé strany. Puk si na brankovišti našel JAROSLAV KRACÍK, který si ho přehodil na bekhend a úspěšně zasunul za čáru! Asistence: Milan Gulaš.
    48:01 Jaroslav KRACÍK - 2:5
     
    48:47
    Kryštof Hrabík (LIB) nevybíravě sestřelil protihráče a pozornosti rozhodčích to neuniklo. Mladý útočník dostává dvouminutový trest za krosček.
     
    49:24
    Marek Zachar se chopil kotouče, který odeslal do bezpečí.
     
    49:44
    Obrovská šance Milana Gulaše! Hlavní hvězda Západočechů byla nehlídána v levém kruhu, Petr Kváča se ovšem proti dělovce bez přípravy dokázal parádně přemístit.
     
    50:20
    Plzeň zůstává v ofenzivní třetině a zvyšuje svůj tlak.
     
    50:45
    Milan Gulaš se až do poslední chvíle snažil přihrát napříč brankovištěm, domácí ale nepříjemnou situaci ustáli a Hrabík je zpátky ve hře.
     
    51:37
    Petr Straka dostrkal puk do brankoviště, kde si ho vzal Jan Eberle a jen těsně nepřidal šestý plzeňský úspěch.
     
    52:00
    Další akci Čihákova výběru zastavuje postavení mimo hru.
     
    52:32
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Liberečtí hráči teď Petru Kváčovi téměř vůbec nepomáhají a nešťastný gólman Severočechů musí kotouč už pošesté lovit ze své sítě. MATYÁŠ KANTNER si vzal puk ještě ve vlastním obranném pásmu, v rychlosti se prohnal po levé straně a natlačil se před brankáře, kterého pokořil bekhendovým blafákem mezi betony! Opravdu povedená samostatná akce. Asistence: Vojtěch Budík.
    52:32 Matyáš KANTNER - 2:6
     
    54:07
    Rozehrávka Jaroslava Vlacha nebyla z nejpřesnějších a píská se zakázané uvolnění. Hra se tedy znovu vrátí do obranného pásma libereckých šelem.
     
    54:11
    Jaroslav Vlach prokázal velkou obětavost, když i za zřejmě rozhodnutého stavu obětavě zaklekl hned do dvou ran mladého Jiříčka! Dočkal se za to pozitivního ohlasu od spoluhráčů.
     
    Střely na branku – 23:27.
     
    54:46
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jakub Pour – 2 min., podrážení).
     
    55:05
    Radan Lenc z nulového úhlu na Frodla nevyzrál, Liberečtí dále kombinují v pásmu.
     
    55:23
    Nyní už však Plzeň úspěšně vyhazuje.
     
    55:54
    David Jiříček neohroženě padl do pumelice Tomáše Filippiho. Mladý obránce už toho má dost, nápor šelem ale nekončí.
     
    56:33
    Indiáni už trošku otupili soupeřův tlak a závěr oslabení tráví v bezpečné vzdálenosti od vlastní brány.
     
    57:05
    Kotouč se schoval pod bruslemi u mantinelu za plzeňskou klecí. Vydolovali jej hosté, kteří rychle otočili hru a donutili Kváču k zásahu betonem.
     
    58:20
    Duel už spěje ke svému konci. Liberec se drží na puku, i pod tíhou nepříznivého stavu se mu však nedaří nic vymyslet, nyní se navíc provinil zakázaným uvolněním.
     
    58:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom se Tygři dočkali alespoň snížení! Domácí zvládli souboj před trestnými lavicemi a Michal Birner vyslal do samostatné akce TOMÁŠE FILIPPIHO. Zkušený útočník nic nevymýšlel a propálil Frodla pod lapačku. Asistence: Michal Birner, Radan Lenc.
    58:46 Tomáš FILIPPI - 3:6
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec, Plzeň prolomila podještědské trápení a po delší době si ze severočeské metropole odváží vítězství! Ve třetí části Jaroslav Kracík s Matyášem Kantnerem zvýšili náskok Západočechů, především trefa druhého jmenovaného stála za to. Tomáš Filippi v samotném závěru upravil na konečných 3:6.

    Indiáni dnes byli od poloviny utkání lepším týmem a vítězí zaslouženě. Svěřenci Patrika Augusty naopak ztratili třetí zápas za sebou.

    Střely na branku – 25:28.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (20:19:38)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 16. T. Rachůnek (Filippi, Pekař), 17. Lenc (T. Hanousek), 59. Filippi (Birner, Lenc) – 5. Kantner (Kracík, Vráblík), 30. Kodýtek (Suchý), 34. L. Kaňák (Suchý), 35. Gulaš (Stříteský, Suchý), 49. Kracík (Gulaš), 53. Kantner (Budík)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd (A), T. Hanousek, Rosandić, Knot, Derner, Havlín – Birner (A), Bulíř, Lenc – T. Rachůnek, Filippi, Gríger – A. Musil, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Hrabík, Pekař – Šír.
    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Kvasnička, Stříteský, Vráblík, Jiříček, Budík – Suchý, Mertl (A), Gulaš (C) – Pour, Kracík, Kantner – Přikryl, Stach, Malát – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

    Rozhodčí: Hejduk, Úlehla – Komárek, Ondráček
    thejrc.org