Třinec – Sparta 4:2 (kon.) | Zlín – Vítkovice 2:1 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Kometa Brno 6:2 (kon.) | Olomouc – K. Vary 1:3 (kon.) | Liberec – Plzeň 3:6 (kon.)
Pardubice – Motor ČB 3:2 (po pr.)
konec
Berani Zlín
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 01.12.2020, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového klání na shledanou. (19:26:18)
     
    V dnešním zápase jsme byli svědky velmi napínavého zápasu a to hlavně v závěru, byť to tak ze začátku vůbec nevypadalo. V první třetině jsme nebyli svědky ani jednoho gólu a hlavně ne moc rychlého a agresivního hokeje. Ve druhém dějství to už bylo úplně o něčem jiném. Hned po půl minutě skóroval Bedřich Köhler a to dokonce ve vlastním oslabení, kdy se dostal do samostatného úniku, ve kterém se i s velkou dávkou štěstí nemýlil. Pár minut před koncem se dostal Zlín už do dvoubrankového vedení a to díky střele Pavla Kubiše, tentokrát v přesilovce. V poslední části utkání se ze začátku dařilo Beranům tlačit a nepouštět soupeře do žádné velké šance. Zhruba po půlce třetiny však přišel zvrat a Vítkovice postupně převzaly otěže zápasu a to neskutečným způsobem, kdy nedali domácím nejmenší šanci na oddych. Z tohoto zámku domácích se jim podařilo vytěžit branku. O to víc se tlak zvýšil, když začali hosté riskovat hrou bez brankáře, při které branku neinkasovali, ale ani nevstřelili.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    A drama pokračuje! Tlak neutichá a toto je naprostá řežba domácích v posledních sekundách základní hrací doby. Vítkovice ztratili puk a soupeř měl šanci na branku, ve středním pásmu však přišel o kotouč.
     
    59:00
    Začíná poslední minuta a Vítkovice zkoušejí riskovat hru bez brankáře a zatím jim to vychází. Dostaly Berany pod velký tlak a kanonáda nekončí. Nyní se dostal ke střele Trška, jeho střelu zlikvidoval Kašík svým pohotovým zákrokem.
     
    58:11
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:24
    Domácí si očividně uvědomují, že jim nepříjemně zatéká do bot, snaží se hrát co jim síly stačí, ale soupeř je nyní naprosto drtí a jeden střelecký pokus střídá druhý a Beraní mají dneska opravdu štěstí, jelikož mnoho z těchto střel bylo opravdu hrozivých.
    55:56 Alexandre MALLET - 2:1
     
    55:56
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak přece jenom tu je ještě záblesk naděje pro Vítkovice. Po vyhraném buly našel Martin Dočekal těsně před bránou stojícího ALEXANDRA MALLETA, který se z bezprostřední blízkosti nemohl mýlit. Asistence: Martin Dočekal a Nicolas Werbik.
     
    55:44
    Už zbývají skoro jenom čtyři minuty a u puku jsou Vítkovice, kterým se daří dostávat do nějakých šancí. Stále je to vyrovnaný zápas, ale ve vzduchu je cítit jednoznačná chtíč Vítkovic minimálně po prodloužení.
     
    54:59
    Vítkovice se už pomalu dostávali do tlaku, pak přišel ale střet jednoho z hráčů s Kašíkem, který upadl tak nešťastně, že vyhodil bránu z původního místa.
     
    54:01
    Berani to asi mají moc jednoduché a chtěli dát ještě jejich soupeři šest minut před koncem ještě nějakou šanci. Vítkovice se jí i přes krátký pobyt v útočném pásmu moc zmocnit nepodařilo a puk je opět u Svobodovi brány.
     
    53:11
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Vojtěch Dobiáš – 2 min., vražení na hrazení).
     
    52:44
    Nedaří se a nedaří Vítkovicím jakkoli vůbec dostat dlouhodobě k puku, natož pak nějak tlačit.
     
    51:45
    Naopak Berani pokračují v tlaku, ke střele se dostal Poletín, který svým pokusem minul bránu.
     
    50:52
    Početní výhoda už skončila a Vítkovice jí nevyužili ani z kraje. Pomalu ale jistě se blíží konec zápasu a na dvě branky by museli mít s dosavadními výkony opravdu velkou dávku štěstí.
     
    49:48
    Už to vypadalo konečně na útok Vítkovic, pak ale přišla zase ztráta kotouče a trápení pokračuje a čas letí.
     
    48:32
    Už je půlka přesilovky za námi a zatím se bruslařům z Ostravy moc nedaří. Zlín dobře betonuje a obírá soupeře o puk v jednom kuse.
     
    47:24
    Toto je přesně to co Vítkovice potřebovaly. Nyní mají jedinečnou šanci snížit brankové manko na soupeře. Naneštěstí pro ně se puk po jedné ze střel dostal přímo k Ferencovi, který vyhodil přes celé kluziště až ke Svobodovi.
     
    46:34
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Vojtěch Dobiáš – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    45:14
    Vítkovicím se podařilo dostat z vlastního pásma a rovnou vyrazit přímo na zlínskou svatyni, po cestě se ale dostali do ofsajdu a tímto jejich akce končí.
     
    44:48
    Koho poslední nepříjemné přerušení určitě nerozhodilo jsou domácí, kteří dostali soupeře opět pod zámek a snaží se zvýšit rozdíl na tři branky.
     
    43:55
    A je tu další tvrdý hit na jednoho ze zlínských hráčů, konkrétně Dobiáše. Hra se přerušuje a k akci se už připravoval zdravotník, Dobiáš nakonec odchází z ledu sám a zůstává na střídačce.
     
    42:25
    Vítkovicím se podařilo vymanit na chvíli z tlaku domácích, a to tak že dokonce ohrozili bránu Kašíka. Ten ale se střelou Šišovského neměl žádný problém a vyrazil jí do ochranné sítě.
     
    41:59
    Berani pokračují ve svém tlaku. Po vyhraném buly se dostal k nahození Novotný, který ale svým pokusem moc problému Svobodovi nenadělal.
     
    41:24
    Do útoku se nyní hrnuli domácí. Jejich počínaní zastavil rozhodčí ofsajdem a bude se vhazovat u modré čáry.
     
    40:28
    V samotném začátku posledního dějství vyhrál buly pro domácí Herman, ti však ztrácí puk ve vlastním obraném pásmu a ke kotouči se dostal soupeř. Rychlou střelu od modré vyslal Hruška, jeho pokus byl nakonec nepřesný.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině jsme dostali toužené oživení hry. Hned ze začátku jsme byli svědky velmi rychlého gólu Bedřicha Köhlera, který se dostal ve vlastním oslabení do úniku, kdy jel sám na brankáře, zachoval chladnou hlavu a s dávkou štěstí se mu podařilo po dvou odrazech nakonec dostat kotouč do branky. Následně se překvapivě dostali do tlaku hosté, kterého ale nedokázali využít. Za to je potrestal soupeř, který dvě minuty před koncem vstřelil už druhý gól, tentokrát naopak v přesilovce. Po zvýšení na dvoubrankový rozdíl se dostali Berani do potřebné pohody a začali Vítkovice postupně přehrávat. Můžeme zatím jen tipovat, jestli hosté splní roli favorita a předvedou obrat v posledním dějství, nebo si domácí připíšou první trojbodový zisk na domácím ledě.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:37.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Začíná poslední minuta a oproti prvním brance tento gól nakopl domácí k mnohem lepším výkonům, kteří najednou mnohem lépe bruslí a dotírají na vítkovické bruslaře.
    37:51 Pavel KUBIŠ - 2:0
     
    37:51
    Zlín právě vstřelil branku!
    Toto musí mít domácí velmi dobře natrénované. Po rychlých přihrávkách v útočném pásmu se dostal ke střele od modré Dalibor Řezníček, jeho střelu tečoval velmi úspěšně PAVEL KUBIŠ. Asistence: Dalibor Řezníček a Jakub Herman.
     
    37:22
    Početní výhody moc nejdou dneska ani jednomu z týmů, nyní to však vypadá že se to mění protože domácí tlačí.
     
    37:05
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Robert Černý – 2 min., vysoká hůl).
     
    35:35
    Přesilovka se pomalu blíží ke konci a Vítkovicím se jí pravděpodobně nepodaří využít. K prudké střele se v samotném závěru dostal Mallet, jeho střelu Kašík vyrazil, k jeho smůle přímo na Ryšavého, který jenom velmi těsně minul bránu.
     
    34:55
    Domácí jsou v dalším oslabení. Byť to zní překvapivě tak by jim to mohlo přinést další branku, jelikož za tohoto stavu jsou dneska zatím nejúspěšnější.
     
    33:56
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Daniel Gazda – 2 min., hákování).
     
    33:14
    A jak jinak než Vítkovičtí pokračují v jejich tlaku a ohrožují Kašíkovu bránu. Nakonec se přece jenom dostali s kapkou štěstí ke kotouči domácí, kteří toho hned využívají Poletínovou metelicí z levého kruhu, kterou Svoboda vyrazil do rohu kluziště.
     
    32:12
    K jedné z mnoha Vítkovických střel se dostal se dostal Marosz, který svým pokusem trefil jenom clonícího Gazdu
     
    31:28
    Tyto výkony se určitě nelíbí jak fanouškům, tak hlavně trenérovi Svobodovi, který opět dokazuje svou výbušnou a hlasitou povahu ze střídačky.
     
    30:39
    Beranům se podařilo vyhrát buly v jejich obraném pásmu, přihrávka do útoku našla ale jenom Svobodu, který rychle opět posílá své spoluhráče do opětovného útoku.
     
    29:44
    Domácí jakoby si po první brance řekli že už mají vyhráno. Minimálně jejich výkony tomu odpovídají, jelikož se jenom velmi těžko dostávají ke kotouči. To by je mohlo ještě velmi mrzet.
     
    28:55
    Přesilovka se nám pomalu blíží ke konci a co mohl být drtivý tlak Zlína, nakonec skončilo naprostým fiaskem v podobě ani jedné střely na bránu.
     
    27:56
    Máme už téměř minutu z přesilovky pryč, ale zatím jsme neviděli ani jednu střelu ze strany domácích. Právě naopak, nyní se skoro ke střele dostal Černý, kterému ale k jeho smůle sjel puk z hole.
     
    27:08
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Roman Polák – 2 min., podrážení).
     
    26:45
    Do útoku se dostali domácí, kteří po pokusu Okála přichází o kotouč a hned se žene do útoku jejich soupeř.
     
    25:48
    Konečně se na kluzišti něco děje, a jde to poznat i na rychlosti hry, která najednou úplně ožila, což se líbí naprosto všem přítomným a určitě i vám sledujícím.
     
    23:28
    K dobrému pokusu se nyní dostal Kovář, který vyslal svou střelu přímo na bránu Kašíka, k jeho smůle trefil ale pouze něho.
     
    22:05
    Tak toto byl dalekonosný hit Gazdy, který poslal jednoho z Vítkovických hráčů přes půl šířky až k mantinelu.
    20:29 Bedřich KÖHLER - 1:0
     
    20:29
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto bylo sólo, podle kterého by se mohli psát učebnice hokeje, i přesto bylo ale z velkým štěstím. Po zisku puku v obraném pásmu vyrazil BEDŘICH KÖHLER vstříc Svobodově bráně. Jejího ochránce vykličkoval nádherně, aby mohl zakončit za jeho betony, k jeho smůle trefil tyčku, ale díky šťastnému odrazu od brankáře se odrazil kotouč do brány. Bez asistence.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první třetině jsme byli svědky poměrně ne moc atraktivní hokej a to nejen pro fanoušky. Hned po dvou minutách přišel Noskův tvrdý náraz na mantinel po bodyčku jednoho z Vítkovických hokejistů. Jen velmi obtížně se zvedal z ledu a í kvůli tomu mu přiběhli na pomoc ošetřovatelé. Ve druhé půli přišla potyčka za Kašíkovou bránou, z které vyšli jako trestaní Schleiss a Honejsek. Doufejme, že v druhé třetině uvidíme více akcí a hlavně více branek a střeleckých pokusů.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:47.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    Vítkovice můžou pokračovat v jejich tlaku a to taky dělají. Ke střele se nyní dostal opět Polák, který vyslal naprostou jedovku na Kašíka, který ale svými betony pokryl jeho pokus.
     
    18:41
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Jiří Ondráček – 2 min., podrážení).
     
    17:28
    Nebezpečí je nyní na opačné straně a to v podobě Vítkovických útočníků, kteří vysílají jednu střelu za druhou. K jejich smůle však téměř všechny končí vedle.
     
    16:05
    Do velkého nebezpečí se dostali Vítkovice. Střela Šlahaře se odrazila přímo před Svobodu, kam se sjelo hned několik hráčů. Branka z toho nakonec nepadls díky rychlé lapačce Vítkovického brankáře.
     
    15:30
    Gazda vyslal Poletína do útoku. Tomu ale kotouč proklouzl těsně kolem hokejky a vyšlo z toho zakázané uvolnění. To vyhrávají domácí, kterým ale utekl puk až ke Kašíkovi, ten ho následně schoval pod svou lapačku a vhazování se bude opakovat.
     
    14:26
    Berani dostali Vítkovice do dalšího tlaku. Naštěstí pro ně utekl jednomu z domácích kotouč, u kterého byl první Štencl, který osvobozuje své spoluhráče zakázaným uvolněním.
     
    13:06
    Bruslaři z Ostravy se vzchopili po vyhraném buly v jejich obraném pásmu, vyrazili ihned do útoku, kde se ale ani nedostali ke střele, díky dobře fungující zlínské obraně.
     
    12:09
    Ve hře čtyři na čtyři se daří zatím více domácím. K zakončení se dostal Ondráček, který ale spíše jenom tak prověřil Svobodu, jestli náhodou nespí.
     
    11:19
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Jan Schleiss – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2+2 min, hrubost). Trest odpyká Vojtěch Dobiáš.
     
    10:48
    K nebezpečné střele z pravého kruhu se dostal vítkovický Polák. Kašík ale vytáhl pěkný reflexivní zákrok a připisuje si další úspěch do statistik.
     
    09:39
    Přesilovka se chýlí ke konci a zdá se, že jí domácí nevyužijí. To pro ně musí být škoda, naopak velká výhoda pro soupeře.
     
    08:35
    Berani můžou pokračovat v jejich tlaku, o to víc v početní výhodě. Nyní vyslal střelu jako hrom Gazda. Svoboda ale viděl jasně a zřetelně na letící puk a zákrok mu nenadělal žádné potíže.
     
    07:42
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Robert Černý – 2 min., nedovolené bránění).
     
    06:35
    Do nepříjemné situace se dostal Svoboda, který přišel k puku jak slepý k houslím po jednom z nahození. To se nelíbilo Dobiášovi, který ho začal zuřivě napadat. Brankář Vítkovic svým umem a hlavně tělem odstavil dotírajícího zlínského útočníka a poslal své spoluhráče dopředu.
     
    05:21
    Hosté se mohli dostat do rychlého útoku, jejich pokus však překazil rozhodčí jeho odpískáním ofsajdu.
     
    04:27
    Domácím se daří dostávat pomalu, ale jistě dnešního soupeře pod tlak. Není to nic drtivého, ale určitě mají momentálně ze hry více.
     
    03:39
    Po pár minutách hry už jsme viděli střely na obou stranách. Nyní se strhla šťouchanice před bránou Vítkovic.
     
    02:31
    Domácí dneska hrají ve své speciální retro edici, kterou oslavují 30 let Beranů. I pro to je zranění Noska nepěkným začátkem zápasu.
     
    01:32
    Pozor! Tak toto je velmi nepříjemné. Nosek dostal opravdu tvrdý hit u mantinelu a svíjí se na ledě. Hořko těžko se zvedá z ledu a míří rovnou na střídačku za asistence ošetřovatelů.
     
    00:31
    Úvodní buly vyhrává pro hosty Hruška a hned posílá své spoluhráče do útoku. Po pár sekundách přichází ofsajd.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Řezníček, Nosek (C), Suhrada, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Dluhoš – Köhler, Herman, Karafiát – Okál (A), Honejsek, Šlahař – Kubiš (A), P. Sedláček, Dobiáš – Václavek, Poletín, J. Ondráček.

    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Trška, R. Černý, Koch – Schleiss (A), Hruška (A), Lakatoš – Ryšavý, Marosz, Dej – Dočekal, J. Mikyska, Šišovský – Lednický, Werbik, Mallet.

    Rozhodčí: Kika, Micka – Lederer, Hlavatý.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    HC Vítkovice Ridera

    Hosté od Ostravy jsou na tom v porovnání se zlínským bruslaři výrazně lépe. Po 13 odehraných utkáních si drží osmé místo v tabulce s 19 body na jejich kontě. Z posledních sedmi zápasů vyhráli tři, což není zrovna zázrak, nicméně je to stále lepší než počet výher domácího celku. Pro Vítkovice, které jsou favoritem, by to měl být jasná výhra a zisk tří bodů. Uvidíme, jestli nepodcení domácí celek a dokážou si poradit i se Zlínem nebo pojedou domů bez bodů.

    Poslední tři utkání:
    Plzeň vs. Vítkovice – 6:3
    Karlovy Vary vs. Vítkovice – 2:1 pp
    Kometa Brno vs. Vítkovice – 2:3
     
    PSG Berani Zlín

    Domácím Beranům se zatím moc v této sezóně nedaří. Z posledních sedmi zápasů vyhráli jenom jeden a to navíc jenom proti posledním Českým Budějovicím. I díky tomu se nachází až téměř na samostatném chvostu tabulky, za nimi jsou už jenom Pardubice a nováček z jihu Čech. Trenér týmu z Valašska Robert Svoboda netrpělivě vyhlíží jakýkoli bod od jeho svěřenců, o to víc jejich fanoušci, kteří se zatím nedočkali ani jedné výhry v základní hrací době na domácím ledě od konce srpna. Zatím můžeme jen hádat jestli tým z Baťova města dokáže zaskočit favorita a potěší své fanoušky první domácí výhrou nebo bude pokračovat v nastoleném trápení.

    Poslední tři utkání:
    Zlín vs. Karlovy Vary – 4:5
    Zlín vs. České Budějovice – 2:3
    České Budějovice vs. Zlín – 1:4
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování Tipsport extraligy, ve které se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti Vítkovicím, které spolu se mnou budete moci sledovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 21. Köhler, 38. Kubiš (Řezníček, Herman) – 56. Mallet (Dočekal, Werbik)


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Řezníček, Nosek (C), Suhrada, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Dluhoš – Köhler, Herman, Karafiát – Okál (A), Honejsek, Šlahař – Kubiš (A), P. Sedláček, Dobiáš – Václavek, Poletín, J. Ondráček.
    HC Vítkovice Ridera: Mi. Svoboda (Dolejš) – Štencel, R. Polák (C), L. Kovář, Polášek, Trška, R. Černý, Koch – Schleiss (A), Hruška (A), Lakatoš – Ryšavý, Marosz, Dej – Dočekal, J. Mikyska, Šišovský – Lednický, Werbik, Mallet.

    Rozhodčí: Kika, Micka – Lederer, Hlavatý
    thejrc.org