Havířov – Vrchlabí 3:1 (kon.) | Přerov – Litoměřice 5:3 (kon.) | Frýdek-M. – Prostějov 2:3 (po pr.)
Vsetín – Benátky n/J 4:1 (kon.) | Poruba 2011 – Jihlava 2:3 (po pr.) | Sokolov – Ústí n/L 3:1 (kon.)
Kolín – Šumperk 7:4 (kon.) | Kladno – Kadaň 7:4 (kon.) | Slavia – Třebíč 7:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
HC Benátky nad Jizerou
Čtvrtek 03.12.2020, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    VSETÍN vs. BENÁTKY NAD JIZEROU
    Hezký čtvrtek z Valašska! Dnes budeme znovu věnovat pozornost zápasu Chance ligy mezi Vsetínem a Benátkami nad Jizerou. Tým liberecké farmy letos příjemně překvapuje druhou nejvyšší soutěž, Benátky jsou aktuálně na 3. místě, domácí Vsetín pak vlastní 4. pozici, toto utkání tak bude šlágrem a při shodě ostatních výsledků mohou oba celky pomýšlet i na průběžné 1. místo v tabulce. Vsetín na domácí půdě ještě letos neprohrál, mladíci z Benátek však umí bodovat i na půdě soupeře.
     
    HC Benátky nad Jizerou:


    Účelem benáteckého hokeje je poskytovat zázemí nadějným talentům z liberecké hokejové líhně, díky tomu disponuje kádr pro Chance ligu širokou zásobou hráčů s průměrným věkem 21 let. Počet borců přesahující 30 let byste spočítali na prstech jedné ruky, přesto se Benátkám v dosavadním průběhu soutěže nadstandardně daří, vždyť na 3. místě jsou pouze díky horšímu skóre oproti vedoucí Porubě a druhé Jihlavě. Tak trochu nečekaně tedy ve Vsetíně půjde o šlágr.



    Tým Benátek stihl odehrát 12 zápasů a pouze třikrát vyšel bodově naprázdno, stalo se tak zrovna v posledním kole, ve kterém Benátky nestačily Přerovu a podlehly 1:4. Další dvě ztráty zaznamenal kádr plný mladíků v Porubě (1:3) a Sokolově (1:5). Jinak je to celkem slušná bodová jízda. Na přelomu přerušení a následného restartu soutěže zaznamenali Středočeši sérii čtyř výher v řadě. Za oběť jim padly týmy Kolína (5:4), Šumperku (3:2), Vrchlabí (2:1) a skvělý obrat se zdařil v Třebíči, kde Benátky ztrácely dvě branky, aby nakonec zvítězily 6:3.



    Tahounem týmu je jednadvacetiletý útočník Kryštof Hrabík, jenž je s 5 brankami nejlepším střelcem, a pokud připočteme i 7 asistencí, jedná se o nejproduktivnějšího borce z Benátek. Průměr kanadského bodu na zápas si drží také dvacetiletý Matěj Pekař (2+7). Zkušenosti nadějným mladíkům dodávají Daniel Špaček (2+5) nebo ještě loni extraligový Lukáš Pabiška (1+4).



    Defenzívu Benátek má na povel kapitán týmu Petr Kolmann, jenž v osmi duelech zaznamenal 4 branky a na další 4 přihrál. Pouze do dvou utkání, avšak s výraznou produktivní stopou, zasáhl Tomáš Hanousek (2+2). Stabilnějším členem obrany Středočechů je Petr Krejčí, u kterého zaujme především 6 plusových bodů, společně s útočníkem Matějem Pekařem se tak momentálně jedná o nejužitečnějšího hráče týmu.



    Brankoviště Benátek nad Jizerou střeží pro Mistrovství světa hráčů do 20 let nominovaný Lukáš Pařík, ten si navzdory úspěšným výsledkům Benátek příliš oslnivá čísla nevychytal, úspěšnost zákroků je pod 90 procenty a průměrně inkasoval 3,19 branky na zápas, nabírat však zkušenosti ve druhé nejvyšší soutěži je momentálně pro talentovaného brankáře to nejpodstatnější. Benátky pak mohou nasadit ještě Matěje Žajdlíka, Jakuba Hrstku nebo Jaroslava Pavelku, ten Benátkám pomohl v září dvěma odchytanými duely, ale jeho místo je především v extraligovém Liberci.

     
    VHK ROBE Vsetín:


    Valaši dali v posledním utkání zapomenout venkovním nezdarům a na domácí půdě porazili nepříliš oblíbeného soupeře z Frýdku-Místku. O potřebném vítězství Valachů rozhodla třetí třetina, na jejímž startu se prosadil navrátilec do sestavy David Březina a krátce na to pojistil vítězství Vsacanů dvěma přesnými trefami Jan Kloz, jenž se tak v tabulce klubových střelců dotáhl na Sebastiana Gorčíka, ten je i díky úterním asistencím momentálně nejproduktivnějším hráčem Vsetína s bilancí 5+6.



    Vsetín proti Frýdku-Místku potvrdil domácí neporazitelnost, Srdínkovi svěřenci na Lapači ztratili pouze jeden bod, když favorizované Kladno udolali v prodloužení 4:3. Jinak ovšem Valaši sbírají v domácím prostředí jedno tříbodové vítězství za druhým a s tímto cílem vstoupí také do utkání s aktuálním překvapením soutěže z Benátek nad Jizerou.



    Trenéři Srdínko s Jenáčkem určitě vítají návrat marodů zpět do sestavy, již v Třebíčí se hlásil zpět Vojtěch Šilhavý. Do utkání s Frýdkem-Místkem pak nastoupil již zmíněný David Březina a do třetí formace se zařadil Patrik Machač. Marodka Valachů je aktuálně prázdná a na Lapači tak trenéři mohou nasadit tým v plné síle. V úterním střetnutí dostal důvěru mezi třemi tyčemi brankář Jakub Málek, pro nějž to byl letos druhý start v Chance lize za Vsetín.

     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Málek (Gába) – Ondračka, Smetana, Kudělka (C), Bartko, Hryciow, Štach (A), Jenáček – Březina, Pechanec, Gorčík – R. Vlach, J. Kloz, Půček – Machač, Kucharczyk (A), Babka – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

    HC Benátky nad Jizerou: Pařík (Žajdlík) – Šedivý, Kunst, Aubrecht (A), Haš, P. Krejčí, Kovář – D. Špaček (A), Najman, Průžek – Jiruš, Čederle, Pabiška (C) – Wiencek, A. Dlouhý, Hujer – Jansa, Měchura, Gajda.

    Rozhodčí: Doležal, Marek – Beneš, Hnát.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Na úvodním vhazování úspěšnější hostující Najman.
     
    00:30
    Průžek zachytil puk ve středním pásmu a na kruhu a přenechal jej Najmanovi, Málek si připsal první důležitý zákrok.
     
    00:40
    Na druhé straně měl tutovou příležitost Gorčík, když přijal přihrávku od Březiny, Pařík ovšem skvěle zasáhl lapačkou a zabránil jisté brance!
     
    01:34
    Utkání začíná zostra, oba celky už měly příležitost otevřít skóre, uvidíme, zda toto tempo hry bude pokračovat, bylo by to určitě super.
     
    03:10
    Po nahození Šimona Jenáčka se pokoušel tečovat puk Šilhavý, puk však zaplavala přímo do náruče brankáře Paříka.
     
    03:22
    Březina z mezikruží prověřil pozornost benáteckého brankáře, ten byl ve střehu a vyrazil puk.
     
    03:34
    Kunst nyní na druhé straně pozdravil Málka, ten měl na jeho pokus výhled a chytil.
     
    03:37
    Pabička se dostal v mezikruží k zakončení, pozornost Málka obstála.
     
    04:26
    Nepřesná rozehrávka Smetany končí zakázaným uvolněním, hra se stěhuje před Málka.
     
    05:05
    Vsetínští se perou o prostor v útočném pásmu, obrana hostů však zatím pracuje dobře.
     
    05:59
    Valašskou rozehrávku narušil Průžek a okamžitě vystřelil, Málek znovu úspěšně zasáhl.
     
    06:39
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetín otevírá skóre zápasu! První formace domácích už dlouho motala obranu Benátek, a SEBASTIAN GORČÍK měl v krátké době hned dvě tutové příležitosti, přičemž podruhé už nabídku od Březiny dokázal zužitkovat a z hranice brankoviště zasunul puk za Paříka. Asistence: David Březina, Antonín Pechanec.
    06:39 Sebastián GORČÍK - 1:0
     
    07:50
    Valaši nyní byli nepřesní v rozehrávce a puk končí na zakázaném uvolnění.
     
    08:25
    Nyní se pro změnu píská icing Benátek.
     
    09:47
    Měchura nyní potrápil obranu Vsetína, k zakončení se však nedostal, Valaši se nyní budou pokoušet o založení útoku.
     
    10:17
    Půček narušil rozehrávku hostů a přenechal puk Klozovi, jeho střela byla zablokována, ale puk se znovu dostal k Půčkovi a ten na hranici brankoviště mířil mezi betony, Pařík ovšem podruhé v utkání skvěle zasáhl.
     
    10:58
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Tak tohle byla nádherná akce v podání Benátek! Hosté se vřítili do útočného pásma, kde kombinaci zakončil přesnou střelou pod horní tyč vsetínské branky DAVID AUBRECHT. Asistence: Vojtěch Jiruš, Sebastian Čederle.
    10:58 David AUBRECHT - 1:1
     
    11:23
    Hořanský pěkně přihrával před branku Šilhavému, ten však letící kotouč netrefil, Vsetín se však rychle snaží vzít si náskok zpět.
     
    11:51
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A Valaši jsou zpátky ve vedení! Po vhazování se dostal kotouč na modrou čáru, kde napřáhl TOMÁŠ KUDĚLKA a kotouč se zastavil až v horním rohu Paříkovy brány. Asistence: Antonín Pechanec, David Březina.
    11:51 Tomáš KUDĚLKA - 2:1
     
    13:00
    A Valaši jsou nadále aktivní, po nahození Ondračky se na hranici brankoviště pral o dorážku Kucharczyk, Pařík však dokázal kotouč udržet před brankovou čárou.
     
    13:55
    Benátkám se nyní nedaří rozehrát, Valaši aktivně napadají rozehrávku soupeře.
     
    14:25
    Pařík nyní při rozehrávce trefil Šilhavého a puk málem doskákal do branky, naštěstí pro hosty se podařilo kotouč odpálit na zakázané uvolnění.
     
    15:45
    Vsetínští však nyní byli v přihrávkách nepřesní a do útoku se dostal Dlouhý, najel si na levý kruh, ale pozorného Málka neprostřelil.
     
    16:22
    Poprvé v dnešním utkání se vylučuje, dvě minuty za sekání obdržel Jan Kloz. Benátky mohou myslet na srovnání.
     
    16:54
    Vsetín se osvobozuje.
     
    17:10
    Znovu se Benátkám nepodařilo přejít modrou čáru a Babka je posílá zpět k Paříkovi.
     
    18:06
    Čederle nyní našel dobře postaveného Průžka, ten se dostal dvakrát po sobě do zakončení, ovšem Málek podržel svůj tým a díky němu Vsetín stále vede o jednu branku.
     
    18:19
    Gorčík ve středním pásmu vyhrál boj o kotouč a mezi dvěma bránícími hráči prošel až před Paříka, stačil zakončit, ale Valaši ještě reklamovali faul, nikdo z hostů však na lavici hanby nemíří.
     
    18:22
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    18:48
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomáš Kudělka – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Sebastián Gorčík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Jiří Průžek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Jakub Šedivý – 2 min., hrubost).
     
    19:17
    Kloz připravil ideální pozici Půčkovi, ten si srovnal puk na pravém kruhu a vypálil, Pařík proti němu použil svou vyrážečku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a po jejím průběhu mohou být spokojenější domácí hokejisté, když skóre otevřel po pohledné kombinaci Sebastian Gorčík. Benátky srovnaly taktéž po povedené souhře, na jejímž konci stál David Aubrecht. Vsetínu však na odpověď stačilo pouhých 53 vteřin, když na modré čáře napřáhl kapitán Tomáš Kudělka a vrátil domácím náskok. Hosté z Benátek měli možnost početní výhody, ale i díky spolehlivému výkonu brankáře Málka se jim do první sirény srovnat nepodařilo. Prostřední dějství odstartuje v 18:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:23
    Březina ve středním pásmu přenesl hru na Babku, ten se na levém křídle ocitl v palebné pozici, Pařík ovšem vytáhl zákrok betonem.
     
    21:39
    Babka nyní obdržel puk na modré čáře, neměl však rychlost k samostatnému úniku, nicméně se mu podařilo adresovat přesnou přihrávku na Machače, proti němu však velmi dobře zasáhl pozorný Pařík.
     
    22:59
    Okupaci útočného pásma v podání Vsacanů přerušil ofsajd.
     
    24:09
    Hašova střela od modré čáry byla tečována a puk se jen těsně svezl kolem vsetínské branky.
     
    24:43
    Kloz vyslal do úniku Vlaacha,tomu se podařilo kličkou překonat bránícího hráče Benátek, ale na Paříka už si vsetínský útočník nepřišel.
     
    24:48
    Kudělka to znovu zkusil od modré, Pařík ovšem na puk dobře viděl a schoval jej v lapačce.
     
    25:02
    Půček znovu připravil slibnou příležitost Klozovi, ale i tentokrát zasahuje Pařík a i díky němu Vsetín drží zatím pouze jednobrankový náskok.
     
    26:04
    Zakázané uvolnění se nepískalo a kotouč dojel Dlouhý, okamžitě vypálil, ale Málek byl ve střehu.
     
    26:38
    Vsetín si zahraje poprvé v utkání přesilovou hru, dvě minuty za podrážení fasuje Filip Jansa.
     
    26:50
    Benátky vyhazují.
     
    27:33
    Pechanec to zkusil z pravého kruhu skrz bránícího hráče, ovšem Pařík znovu úspěšně zasáhl.
     
    27:57
    Pařík znovu zasáhl, tentokrát měl však výhled ztížený skrumáží hráčů, i přesto Kloz branku neslaví.
     
    28:39
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    29:34
    Hra má nyní rychlý spád, do slibné pozice se mohl dostat Pechanec, ovšem čistým způsobem jej odstavil Aubrecht.
     
    30:16
    Kunst si nabruslil do pásma a prudkou střelou prověřil Málka, ten měl sice se zákrokem menší problémy, ale nakonec puk dostal pod kontrolu a vhazuje se před jeho brankou.
     
    31:10
    Najman výborně našel Aubrechta, ten však tentokrát až příliš dlouho váhal, zda vystřelit, nakonec tak učinil, ovšem Málek už byl proti němu připraven včas zasáhnout.
     
    31:43
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Radim Kucharczyk – 2 min., podrážení).
     
    32:32
    Hořanský nyní osvobodil Vsetín a dokonce přinutil k zákroku i brankáře Paříka.
     
    33:06
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Jakub Hujer – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:33
    Aubrecht nyní mířil přihrávku na Najmana, kdyby ten kotouč prošel, mohl druhý jmenovaný uklízet do prázdné branky, ale proti byl vsetínský obránce, jenž se natáhl do dráhy puku a významně pomohl brankáři Málkovi.
     
    34:55
    Štachovo nahození se snažil na hranici brankoviště usměrnit Vítek, puk však pouze vyletěl do vzduchu a obloučkem minul branku Benátek.
     
    35:06
    Hosté v plném počtu.
     
    35:47
    Zakázané uvolnění vrací hru zpět před branku Benátek.
     
    36:10
    Pechanec si zpoza branky najel do předbrankového prostoru, až překvapivě měl dostatek prostoru, ovšem nezamířil přesně.
     
    36:57
    Wiencek hluboko napadal rozehrávku Vsetína a přinutil domácího obránce vyhodit puk na zakázané uvolnění.
     
    37:13
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Tomáš Kudělka – 2 min., sekání).
     
    37:24
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Adam Dlouhý – 2 min., sekání).
     
    38:02
    Aubrechtovo nahození tečoval Kunst a Málek jen tak tak stihl včas reagovat, to byla opravdu prudká změna dráhy puku.
     
    39:13
    Vsetín hraje v plném počtu.
     
    39:24
    Kompletní už jsou i Benátky.
     
    39:59
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši ještě stíhají odskočit do dvoubrankového náskoku! Od mantinelu napálil kotouč Smetana, Pařík pouze vyrazil a na dorážku byl připraven DAVID BŘEZINA. Asistence: Ondřej Smetana, Sebastian Gorčík.
    39:59 David BŘEZINA - 3:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Už se zdálo, že druhá třetina skončí bez branek, ovšem v poslední vteřině se Valachům přeci jen podařilo vsítit branku a díky Davidu Březinovi odskočili do slibného dvoubrankového náskoku. Zda se Benátkám podaří ještě promluvit do dělení bodů, budete moci sledovat ve 3. třetině, která odstartuje na Lapači v 19:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Třetí třetina začala zakázaným uvolněním Vsetína.
     
    41:35
    Vlach nachystal střeleckou pozici Půčkovi, Pařík zasahuje ramenem.
     
    42:44
    Vsetín na začátku třetí třetiny aktivnější, Benátky se ještě nedostaly do útočného pásma.
     
    44:14
    Dlouhou pasáž bez přerušení ukončil icing hostů.
     
    44:46
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínu se vyplácí aktivnější vstup do poslední pasáže hry a odskakuje soupeři na rozdíl tří branek. Gorčík našel na levém kruhu DAVIDA BŘEZINU, a ten pohotovu střelou rozvlnil síť branky Benátek. Asistence: Sebastian Gorčík.
    44:46 David BŘEZINA - 4:1
     
    46:54
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Adam Hořanský – 2 min., hákování).
     
    47:03
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Antonín Pechanec – 2 min., podrážení).
     
    47:14
    Málek úspěšně kryje střelu z voleje v podání Špačka.
     
    47:45
    Kunst se dostal ke dvěma střelám z vrcholu kruhu.
     
    48:01
    Málek kryje střelu Špačka, Benátky mimo střel z kruhu a od modré blíže neohrožují vsetínskou branku.
     
    48:31
    Hryciow osvobozuje Vsetín.
     
    48:49
    Málek opět úspěšný, tentokrát střílel Haš.
     
    49:03
    Vsetín v plném počtu.
     
    50:17
    Vsetín zakládá útočnou akci.
     
    50:45
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Roman Půček – 2 min., podrážení).
     
    51:16
    Vsetín drží Benátky ve středním pásmu
     
    51:36
    Málek likviduje další střelu Benátek, střelec Kunst
     
    52:09
    Babka vyváží do útočného psáma
     
    52:41
    Málek se stihl přemístit k druhé tyči a likviduje střelu Pabišky po křižné přihrávce od Špačka.
     
    52:45
    Vsetín v plném počtu
     
    53:30
    Pechanec nyní zabránil hattricku Davida Březiny, když v brance Benátek zastoupil momentálně nepřítomného Paříka.
     
    54:07
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Adam Najman – 2 min.).
     
    54:26
    Půček střela z mezikruží do náruče hostujícího golmana.
     
    55:41
    Špaček vystihl kombinaci Vsetína a ujížděl do přečíslení spolu s Gajdou, přihrávka nenašla adresáta.
     
    56:07
    Benátky v plném počtu
     
    57:09
    Zakázané uvolnění Vsetína
     
    57:18
    Střela Šedivého byla zvednuta do ochranné sítě, vhazování se opakuje.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty třetí třetiny
     
    59:01
    Vsetín kontroluje závěr zápasu
     
    59:26
    Bartko z levého kruhu vyzkoušel pozornost Paříkovy lapačky
     
    59:38
    Na ledě zůstává otřesený hráč Benátek – Aubrecht
     
    59:55
    Kloz poslal přihrávku do mantinelu mezi kruhy Romanu Vlachovi, který trefil hostujícího golmana.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání končí, Vsetín zůstává i nadále v domácím prostředí neporažen. Vítězství Valachů je zasloužené, po většinu průběhu hry měli západ pod kontrolou a na tento úspěch se pokusí v sobotu navázat i na ledě Ústí nad Labem. Benátky v sobotu hostí Havířov. Děkuji vám za pozornost při sledování dnešního přenosu a příští středu se na vás bude na Lapači těšit moje kolegyně Alena Ryšavá. (19:49:16)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 7. Gorčík (Březina, Pechanec), 12. Kudělka (Pechanec, Březina), 40. Březina (Smetana, Gorčík), 45. Březina (Gorčík) – 11. Aubrecht (Jiruš, Čederle)


    VHK ROBE Vsetín: Málek (Gába) – Ondračka, Smetana, Kudělka (C), Bartko, Hryciow, Štach (A), Jenáček – Březina, Pechanec, Gorčík – R. Vlach, J. Kloz, Půček – Machač, Kucharczyk (A), Babka – Hořanský, Šilhavý, Vítek.
    HC Benátky nad Jizerou: Pařík (Žajdlík) – Šedivý, Kunst, Aubrecht (A), Haš, P. Krejčí, Kovář – D. Špaček (A), Najman, Průžek – Jiruš, Čederle, Pabiška (C) – Wiencek, A. Dlouhý, Hujer – Jansa, Měchura, Gajda.

    Rozhodčí: Doležal, Marek – Beneš, Hnát
    thejrc.org