Burnley – Everton 1:1 (kon.) | Manchester City – Fulham 2:0 (kon.) | West Ham – Manchester Utd. 1:3 (kon.)
Chelsea – Leeds 3:1 (kon.)
konec
Burnley FC
1:1 (1:1)
Everton FC
Sobota 05.12.2020, 13:30 • Turf Moor • Anglická Premier League • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:25:16)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 6:9.
     
    Je konec! Burnley nakonec uhrálo s Evertonem remízu 1:1. Domácí Burnley se hned v úvodu ujalo vedení brankou Bradyho. Za hosty mohl vyrovnat Calvert-Lewin, ale Pope vytáhl skvělý zákrok. Chvíli před přestávkou mohli domácí navýšit vedení, ale Pickford Woodovu ránu zneškodnil. V nastavení pak po Richarlisonově přihrávce srovnal Dominic Calvert-Lewin. Po změně stran mohly hosty poslat do vedení James Rodríguez, ale Pope vytáhl skvělý zákrok. Oba týmy ještě měly šanci i v závěru utkání. Woodovu hlavičku vyškrábl Pickford a Pope na opačné straně zneškodnil ránu Tosuna.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na opačné straně se do odraženého míče v blízkosti šestnáctky položil Dwight McNeil, jenže rána mu vůbec nesedla a Pickford mohl zůstat klidný.
     
    90+2
    Michael Keane vystoupil proti míči na vlastní polovině, získal jej pro Everton a roztáhl hru na levou stranu. Hosté chtějí tři body.
     
    90+1
    Střídající Tosun se v úvodu nastavení prosmýkl do pokutového území a pohotově vyslal přízemní střelu. Nick Pope reflexivním zákrokem zamezil míči v cestě do sítě!
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Ashley Barnes se v pokutovém území sice dostal k centru z pravé strany, ale obránce ve žlutém k němu skvěle přistoupil a stačil míč posunout na roh.
     
    89
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Allan, přichází Cenk Tosun.
     
    88
    Nick Pope se musel opět zapojit do rozehrávky ve vlastním vápně. Domácí brankář míč odkopl na polovinu hřiště, kde pro změnu stáli zadáci Evertonu.
     
    87
    Everton znovu musel začít až od Pickforda. Jeho nákop mířil na levou stranu, kde v hlavičkovém souboji neuspěl Dominic Calvert-Lewin.
     
    86
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Robbie Brady, přichází Josh Benson.
     
    86
    Mina potáhl míč na polovinu soupeře a poslal průnikovou přihrávku mezi obránce. Na jeho pobídku však nikdo ve žlutém dresu nedosáhl.
     
    85
    Keane uklidnil rozehrávku Evertonu na vlastní polovině. Fotbalisté domácího Burnley jsou v závěru první půle velmi aktivní a napadají rozehrávku soupeře.
    84. Woodova hlavička
     
    84
    Po rohovém kopu šli domácí málem zpět do vedení! Prostor k zakončení si udělal na malém vápně Wood, ale Pickford jeho pokus skvěle vyrazil!
     
    84
    Na opačné straně hrozilo Burnley z přímého kopu, jenže míč z nebezpečného prostoru na poslední chvíli přizvedl na rohový kop Allan.
     
    83
    Dominic Calvert-Lewin si na hranici ofsajdu naběhl na přihrávku za obranu domácího Burnley, ale Pope proti němu skvěle vyrazil a připsal si důležitý zákrok!

    Tomáš Kubečka

    Branky: 3. Brady (A. Westwood) – 45+3. Calvert-Lewin (Richarlison)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 2:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 6:9.
    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor – Brady (86. Benson), A. Westwood, Brownhill, McNeil – Wood, Jay Rodriguez (75. A. Barnes).
    Náhradníci: Peacock-Farrell – Benson, A. Barnes, Dunne, K. Long, Pieters, Vydra.

    Everton FC: Pickford – Godfrey, Y. Mina, M. Keane (C) – Iwobi, A. Doucouré (81. G. Sigurdsson), Allan (89. Tosun), Delph (29. A. Gomes) – James Rodríguez, Calvert-Lewin, Richarlison.
    Náhradníci: Lössl – Bernard, Davies, Holgate, A. Gomes, G. Sigurdsson, Tosun.

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Mainwaring
    thejrc.org