Třinec – Mladá Boleslav 3:4 (0:2 po s.n.) | Litvínov – Motor ČB 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 1:5 (kon.)
Liberec – Zlín 2:4 (kon.) | Sparta – Kometa Brno 6:1 (kon.) | Pardubice – K. Vary 1:2 (1:2 po s.n.)
Olomouc – Vítkovice 3:2 (kon.)
po s.n. (1:2)
HC Dynamo Pardubice
1:2 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 06.12.2020, 17:00 • enteria arena • Tipsport extraliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Jakub LAUKO - 1:2
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Energie Karlovy Vary.
    Autorem vítězné branky je JAKUB LAUKO.
     
    65:00
    Hosté dostali v závěru prodloužení ještě výhodu, vyloučen je Anthony Camara (PCE), který se tak nemůže zúčastnit nájezdové rozstřelu.
     
    62:41
    Fantastický Daniel Vladař! Hostující Martin Rohan dostal ideálně nabito, pardubický gólman se ale přesunul a "pohaškovsku" lapil jeho tvrdou střelu!
     
    59:06
    Naopak po návratu vyloučeného Vondráčka se tentýž hráč dostal do slušné příležitosti, z ideální pozice ale přestřelil Vladařovu branku!
     
    57:28
    Neskutečná vřava na brankovišti Karlových Varů, puk ležel u tyčky, kde se ho do branky snažili nejaktivněji zamést Vladimír Svačina a Radoslav Tybor, druhý jmenovaný ale trefil jen pravou tyčku!
     
    56:59
    Třetí vyloučení karlovarského hráče v průběhu třetího dějství dává Dynamu exkluzivní šanci rozhodnout dnešní duel! Za krosček je vyloučen Tomáš Vondráček (KVA).
     
    49:57
    Jenže domácí celek dostane další dobrou možnost uzmout si vedení zpět na svoji stranu! Za nedovolené bránění je za katr odeslán hostující Petr Šenkeřík (KVA).
     
    48:36
    Denis Kusý z mezikruží z voleje těsně minul pravou tyčku karlovarské branky!
     
    48:12
    Obrovský závar na brankovišti karlovarské Energie nekončí vedoucí brankou! Novotný vleže uhájil jediný inkasovaný proti agilnímu Poulíčkovi, vše nakonec ukončila posunutá branka!
     
    47:06
    Jak se to Tyborovi ve střední třetině nepovedlo, tak to nakonec mělo užitek pro domácí Dynamo. Nadvakrát se slovenský forvard dobře nepopasoval s přihrávkou, puk se mu nakonec vrátil a po podrážení od Tomáše Vondráčka (KVA) si Pardubice zahrají přesilovou hru. Tu první využily, co tentokrát?
     
    44:22
    Další nebezpečí na obou stranách v krátkém sledu! Po zaváhání domácího beka postupoval Lauko do velké šance, místo střely ale volil přihrávku a tím zmařil naděje Energie. Na druhé straně zakončoval po Kousalově pasu Tybor jen do betonu přesouvajícího se Filipa Novotného!
     
    37:12
    Na začátku osmatřicáté minuty mělo Dynamo skvělou příležitost dostat se znovu do vedení! Pohledná kombinace domácí třetí formace skončila na čepeli Radoslava Tybora, který z mezikruží orazítkoval spojnici břevna a tyče branky Energie!
     
    34:48
    Vynikající práci nyní předvedl Martin Kohout, který lehkým vychýlením nahození Černocha zaskočil Vladaře! Puk nakonec poskakoval po brankové čáře branky pardubického Dynama, naštěstí pro domácí ale skončil jen o centimetry mimo!
     
    33:40
    Ondřej Beránek se sice sám vytlačil mimo střeleckou pozici, přesto dokázal Vladaře prověřit. Plácnutí bekhendem vypadalo velmi nebezpečně, pardubický gólman ho ale špičkou betonu vykopl mimo tři tyče!
     
    32:37
    Potlesk pro Jakuba Lauka, který nyní ukázal parádní gesto fair play! Po prudkém nahození skončil na ledě, sudí se rozhodli vylučovat pardubického hráče, jenže sám Lauko trest odvolal!
     
    31:29
    Z ničeho nic mělo velkou šanci také Dynamo, obrana Karlových Varů naprosto zapomněla na Matěje Blümela, který postupoval zcela sám na Filipa Novotného. Hostující gólman mu šikovně sáhl holí do kličky a tím zmařil naději Dynama na druhý gól!
    25:46 Tomáš VONDRÁČEK - 1:1
     
    25:46
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Na konci šestadvacáté minuty přichází vyrovnávací trefa! Hosté měli řadu brankových příležitostí, Daniel Vladař nejprve lapil únik TOMÁŠE VONDRÁČKA, jenže karlovarský útočník se k puku rychle dostal znovu a chytrou střelou ze záporného úhlu o záda pardubického gólmana vyrovnal – 1:1! Asistence: Tomáš Redlich.
     
    21:44
    A mohlo být vyrovnáno! Obrana Dynama zcela zapomněla na rozjetého Tomáše Mikuše, který sám před Vladařem nechal vyniknout jen domácího gólmana!
     
    19:44
    Flek předložil puk Lukášovi Půlpánovi, který z voleje nastřelil pravou tyčku pardubické klece!
     
    15:56
    Jakub Lauko si chytře vyměnil kotouč s Flekem, z čehož pro něj následně plynula střela z první z mezikruží! Přesto, že Vladař nemohl vidět vůbec nic, dokázal se přesunout tak, že karlovarský útočník trefil jeho dobře postavený levý beton!
     
    11:09
    Karlovarská defenzíva znovu nabídla domácím nadějný protiútok dva na jednoho, Matěj Blümel vzal tentokrát vše sám na sebe, se střelou ale dlouho váhal a jeho pokus z ideální pozice byl nakonec o obráncovu hůl sražen na branku Filipa Novotného!
     
    10:26
    A mohlo to být 2:0! Anthony Camara však na levé straně před prázdnou brankou špatně zasáhl kotouč po pasu od Pauloviče!
    09:22 Robert KOUSAL - 1:0
     
    09:22
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Další nájezd do obranné třetiny Energie ale končí v síti Filipa Novotného a domácí se tak dostávají do vedení! Nejlepší možnou odpověď na události posledních týdnů dává ROBERT KOUSAL, který z bezprostřední blízkosti zužitkoval ideální "centr" od Patrika Poulíčka a ze vzduchu poslal puk za záda karlovarského brankáře – 1:0! Asistence: Patrik Poulíček a Jakub Nakládal.
     
    08:28
    První početní výhodu si v polovině deváté minuty vyzkouší také Pardubice. Marek Ďaloga byl evidentně zastaven při svém průniku nedovoleně Michalem Plutnarem (KVA), který míří za katr a dá Dynamu šanci otevřít střelecký účet zápasu. Může se tak stát po první komerční přestávce dnešního střetnutí.
     
    04:35
    S návratem vyloučeného Zemana se hosté dostali ještě do jedné šance! Mezi beky se prosmýkl Tomáš Mikuš, který se dostal až před Vladaře. Zkoušel zakončit mezi betony, ty ale pardubická posila sklapla včas a zamezila tím radosti Energie! Domácí jsou v pěti.
     
    02:35
    Nyní se budou Pardubice muset bránit, uvidíme první přesilovou hru. V útočné se zbytečným faulem provinil Tomáš Zeman (PCE), který dostává dvě minuty za hákování.
     
    02:15
    První pěkná šance také na straně Pardubic! Kousal vlétl do útočné třetiny a táhl přečíslení dva na jednoho, pěknou žabičkou vyslal do stoprocentní příležitosti Matěje Blümela. Domácí mladík si troufl na kličku, jenže byl příliš blízko karlovarské brance, a tak nedokázal kloudně zakončit. Přesto měla Energie dostatek štěstí, aby nemusela již ve třetí minutě prohrávat.
     
    01:01
    To na druhé straně vypadala akce Energie velmi zajímavě. Plutnar na modré čáře nahodil puk na Vladaře, těsně před ním tečoval kotouč Jakub Flek jen kousek od pravé tyče pardubické branky!
    Marken.cz

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 10. R. Kousal (Poulíček, Nakládal) – 26. Vondráček (Redlich), rozh. náj. Lauko

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Matej Paulovič (PCE)
    0:0   Václav Skuhravý (KVA)
    2. série:
    0:0   Vladimír Svačina (PCE)
    0:1   Petr Koblasa (KVA)
    3. série:
    1:1   Robert Kousal (PCE)
    1:2   Jakub Lauko (KVA)
    4. série:
    1:2   Marek Ďaloga (PCE)
    1:2   Jakub Flek (KVA)
    5. série:
    1:2   Jan Mandát (PCE)


    HC Dynamo Pardubice: Vladař (Kantor) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, J. Zdráhal, Holland, Ďaloga, Vála – Svačina, Mandát (A), Poulíček – Camara, Paulovič, Claireaux – Blümel, R. Kousal, Tybor – Kusý, Rohlík, Zeman.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Hamrla) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Plutnar, Zábranský, Pulpán (A), Weinhold – Lauko, Flek, D. Kaše – Hladonik, T. Mikúš, Koblasa – O. Beránek, Kohout, Černoch – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček.

    Rozhodčí: Šír, Sýkora – Ondráček, Špůr
    thejrc.org