Třinec – Pardubice 4:3 (kon.) | Zlín – K. Vary 1:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Olomouc 6:1 (kon.)
Litvínov – Vítkovice 1:0 (po pr.) | Liberec – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 08.12.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítejte v osmém nejlidnatějším městě České republiky, v metropoli východních Čech na soutoku Labe s Orlicí, v Hradci Králové. Toto historicky významné místo bude dnes svědkem duelu mezi domácím Mountfieldem HK a hostujícím týmem Madeta Motor České Budějovice.
     
    Mountfield HK

    Hradecký hokejový klub neprožívá zrovna ideální období jak co se výsledků, tak co se výkonů týče. Z posledních šesti zápasů svěřenci Vladimíra Růžičky pětkrát prohráli a dokázali se zahojit jen proti stejně tápající Kometě Brno, kterou doma přejeli 6:1. Od té doby ale jasně propadli v Boleslavi a naposledy doma proti Indiánům 1:5. Momentálně se Hradec sice stále drží v první šestce, to je však způsobeno sběrem bodů po hrstech na začátku sezóny. Momentálně to jsou pro Východočechy pouze drobečky.

    Největší slabinou Hradce je aktuálně zoufale neproduktivní útok. V posledních dvou zápasech se forvardi se lvem na prsou neprosadili vůbec, celkově se o celou třetinu branek starají velmi gólově potentní beci. Hra v útočném pásmu Mountfieldu nesvědčí, za útočnou modrou je poměrně bezbranný a často o puk přijde mnohem dřív, než ho dokáže nasměrovat na branku.

    Největší hvězdou Mountfieldu je bezpochyby královéhradecký odchovanec a zadák Detroitu Red Wings Filip Hronek. Toho je v každém zápase plný led. Dal už sedm gólů a posbíral 15 bodů, do tabulky produktivity se zapsal jedenáctkrát z 18 případů. Navíc přidal pár šarvátek i emotivních momentů. Druhou jistotou jsou v Hradci gólmani, i když v posledních utkáních se hlavně čísla Marka Mazance znatelně zhoršila. Famózní výkony předváděl jako záskok Štěpán Lukeš, který s úspěšností přes 93 % a průměrem 1,87 inkasované branky na zápas vládne extraligovým brankářům.

    Poslední zápasy Hradce:
    Hradec – Plzeň 1:5
    Ml. Boleslav – Hradec 5:2
    Hradec – Brno 6:2
    Třinec – Hradec – 2:1
    Hradec – Sparta 1:2

    Nejproduktivnější hráči Hradce:
    1. Filip Hronek 16 b (7+9)
    2. Radek Smoleňák 13 b (7+6)
    3. Vladimír Růžička 13 b (5+8)
    4. Jakub Orsava 11 b (3+8)
    5. Lukáš Cingel 11 b (1+10)
     
    Madeta Motor České Budějovice

    Českobudějovický Motor se vrátil mezi tuzemskou elitu po dlouhých sedmi letech a emotivní kouč Václav Prospal avizoval, že dá šanci hráčům, kteří vybojovali postup. Jenže místo dobře namazaného motoru připomíná zatím tým Jihočechů orezlou koloběžku. Na začátku ligy desetkrát po sobě prohrál, což se dalo přičíst i nedostatečné přípravě způsobené dvěma karanténami. Z 18 pokusů uspěly Budějovice jen dvakrát a krčí se na samém chvostu tabulky s 11 body.

    Je ale třeba podotknout, že hned 9 zápasů skončilo jednogólovým rozdílem a čtyři další dvougólovým jen proto, že Motor odvolal brankáře a dostal gól do prázdné. Budějovičtí dokáží hrát se soupeři vyrovnané partie, často jim schází jen maličkosti a možná i kousek štěstí. To platí i pro nastavený čas. Pětkrát skončila základní hrací doba plichtou a pětkrát si bonusový bod připsal soupeř. Jihočeští fanoušci mohou být rádi, že se letos z extraligy nepadá. Příští rok by dost pravděpodobně znovu chodili pouze na Chance ligu.

    Doslova přírodním úkazem v kádru Motoru je kapitán Pavel Pýcha. Ten loni zbořil všechny možné prvoligové rekordy, obdržel cenu Tomáše Zelenky pro nejlepšího hráče Chance ligy a své kvality prokazuje i o patro výš. 14 bodů a pozice třetího neproduktivnějšího beka ligy budiž důkazem. Zbytek pole je ale daleko za očekáváním. Zdeněk Doležal pálí odevšad a připsal si už 70 střel na branku. Ujaly se pouhé dvě. A předsezónní přestupová bomba Marek Čiliak? Hanebných 86,56 % z něj dělá nejméně úspěšného gólmana ligy. Ještě, že na jihu mají záskok v podobě Jiřího Patery, který předvádí neskutečné výkony a zákroky do zlaté helmy.

    Poslední zápasy Motoru:
    Litvínov – Motor 3:2
    Motor – Sparta 1:5
    Pardubice – Motor 3:2p
    Motor – Olomouc – 2:4
    Zlín – Motor 2:3

    Nejproduktivnější hráči Motoru:
    1. Pavel Pýcha 14 b (4+10)
    2. Albert Michnáč 9 b (3+6)
    3. Adam Raška 9 b (1+8)
    4. Martin Novák 8 b (5+3)
    5. Roman Přikryl 7 b (0+7)
     
    Oba týmy se v rámci extraligy střetly pouze pětkrát. V sezóně 1993/94 skončilo vzájemné klání dvěma remízami a dvěma výhrami tehdejšího Stadionu Hradce Králové. Letos se oba týmy potkaly už v prvním kole, třaskavý duel ještě před diváky v suchém triku ovládl Mountfield. České Budějovice tak v nejvyšší soutěži Hradec Králové ještě neporazily. Dnes mají ale slušnou šanci – Východočeši jsou úplně z formy, Motor navíc obě letošní výhry zapsal venku. A na Hradec umí i Marek Čiliak, proti Mountfieldu vychytal ještě v dresu Komety už 8 čistých kont!
    Prosadí se dnes kapitán Motoru?
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Hronek, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Zámorský, Jank, Čáp – Kelly Klíma, Cingel, Orsava – Smoleňák, V. Růžička, J. Sklenář – Kevin Klíma, Koukal, Perret – Jergl, Lev, R. Pilař.

    Madeta Motor České Budějovice: Patera (Strmeň) – Plášil, Pýcha, Roth, Vydarený, Pavel, Lytvynov – Z. Doležal, R. Přikryl, Adamský – D. Voženílek, Gilbert, Michnáč – Slováček, Raška I, Suchánek – Jonák, Venkrbec, Christov..
     
    Trenéři Hradce po neuspokojivých výkonech avizovali změny v sestavě, dokonce se na dopoledním rozbruslení objevila šestice mladých kmenových hráčů Mountfieldu, která působí momentálně v Chance lize či v juniorce. Nakonec se ale ani jeden z nich do utkání nepodívá, došlo pouze k proházení útočných a obranných formací. Mimo znovu zůstal i Radovan Pavlík.

    Motor hlásí jedno nové jméno, z partnerského Havířova se k týmu připojil veterán Martin Adamský, který hned nastupuje na levém křídle první lajny. V té třetí znovu najdeme Ondřeje Slováčka a Jakuba Suchánka, tedy povoláním obránce, kteří musí při marodce vypomáhat v útoku. Fit stále nejsou Miroslavové Holec a Indrák, Václav Karabáček nebo Martin Novák.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Po ledové ploše ČPP Arény se už prohání čtveřice arbitrů, zanedlouho je budou následovat oba celky.
     
    Vrata vedoucí do tunelu za jednou z branek se otevírají a na led vjíždí hráči domácího Mountfieldu HK, kteří budou proti Budějovicím hájit extraligovou neporazitelnost proti tomuto soupeři. Oba týmy mají velkou motivaci přerušit sérii nezdarů.
     
    Vše je připraveno k úvodnímu buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Jako první se do útočného pásma propracovali hosté, ke střeleckému pokusu proti Mazancovi to zatím nevedlo.
     
    00:40
    Gilbert dostal slušný pas na útočnou modrou do jízdy, ale jeho zasekávačku vystihl Šalda a nenechal ho zakončit.
     
    01:15
    První přerušení hry přuchízí po necelé minutě a půl, kdy se Mountfield provinil ofsajdem.
     
    01:39
    Lvi poprvé s pukem na holi překročili útočnou modrou lajnu, kotouč se ale rychle dostal do rohu a odtamtud samozřejmě branku Jiřího Patery vyděsit nemohl.
     
    02:08
    K prvnímu zákroku mladého budějovického gólmana přinutil tahákem Cingel, spolehlivý Patera vyráží za použití svých betonů.
     
    02:45
    Dvakrát se hostům ve žlutém nepodařilo přejít ani střední pásmo, stejně se ale vzápětí vedlo Hradci.
     
    03:14
    Přihrávky ve středu hřiště často nenajdou své adresáty a stávají se kořistí soupeře, a to na obou stranách.
     
    03:58
    Zčistajasna dostal krásný pas mezi kruhy Albert Michnáč, rychle zápěstím zamířil nad betou a i když výšku měla střela dobrou, šířku nikoliv a nevešla se mezi tři tyče. Slušná pozice.
     
    04:20
    Motor nevypustí jediný souboj, i když puky zatím od soupeře nzískává snadno. Voženílek narval na mantinel Zámorského, hned po něm si Gilbert počíhal na Janka.
     
    04:59
    Hradci to směrem dopředu vázne a ukazuje se, proč se útok Východočechů v posledních dvou zápasech vůbec neprosadil. Chybí tomu nápad a přesnější přihrávky.
     
    05:37
    Je ale třeba připomenout velké čachry v útočných řadách před tímto duelem. Jednotlivé útoky si na sebe budou muset chvíli zvykat.
     
    06:11
    Nahození od modré chytře těsně před Paterou lízl Kevin Klíma, který tam byl chvíli nekrytý. Puk ale nezasáhl dle představ a gólman Budějovic navíc zasáhl spolehlivě.
     
    07:06
    Ani jeden z týmů se nedokáže na delší dobu usídlit v útočném pásmu a vyvinout na soupeře soustavný tlak.
     
    07:44
    Nepovede se to ani teď, protože Kelly Klíma švihem napálil Paterovu vyrážečku, od níž se kotouč odrazil do ochranné sítě. Hra je po delší době přerušena.
     
    07:51
    Hned po čistě vyhraném Cingelově buly nabil Filip Pavlík na modré Šaldovi, jenž přes změť těl před sebou dostal ranou z nápřahu puk až na Pateru. Ten skryl puk ve své náruči.
     
    08:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Následující pobyt v útočném pásmu Hradec přetavil v úvodní branku! Cingel se na modré rozhlédl, na levém kruhu viděl napřaženého Pavlíka, jemuž také adresoval přihrávku. Jeho dělovku Patera vyrazil jen před sebe, odkud poměrně pohodlně dorazil volný puk do brány JAKUB ORSAVA. Asistence: Filip Pavlík, Lukáš Cingel
    08:05 Jakub ORSAVA - 1:0
     
    08:50
    Hradec v drtivé většině svých zápasů letos vstřelil rychlou úvodní branku a povedlo se mu to i dnes. Uvidíme, jak zareaguje Motor, který naopak letos mockrát nepříznivý stav neotočil.
     
    09:33
    Francouzský rychlík Jordann Perret se dostal do polosamostatného úniku, když si sjel za obranu pro odražený puk. Střelou na bližší tyč ale na skvělého Pateru nevyzrál.
     
    10:03
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield jde bleskově do vedení a prosadila se nově složená dvojka v útoku Hradce. Smoleňák nabral na pravém křídle rychlost, zápěstím napálil puk na branku a donutil Pateru k zákroku. Ten puk neudržel, a odrazil ho pouze na hůl VLADIMÍRA RŮŽIČKY, kterého marně bránil Roth. Syn hlavního kouče Hradce znovu z dorážky posílá Hradec do dvoubrankového trháku. Asistence: Radek Smoleňák,
    10:03 Vladimír RŮŽIČKA - 2:0
     
    10:50
    Václav Prospal na střídačce Motoru vypadá bezmocně, jeho svěřenci to ale nevzdávají. Tvrdou ránu od modré vyslal Plášil, Mazancův beton byl připraven.
     
    11:26
    Střely a akce českobudějovických hráčů zatím nemají hlavu ani patu, často se zdá hra Motoru trochu na náhodu. Marek Mazanec ještě neřešil výraznější problém.
     
    12:05
    Ten možná přijde v následujících dvou minutách. Radim Šalda si odsedí první trest zápasu za držení.
     
    12:20
    A okamžitě přišlo to, co jsem předeslal! Bombu od modré krásně zachytil Venkrbec, těsně před Mazancem si puk stihl přehodit na forhend a svým zakončením zacinkal na vzdálenější tyč!
     
    12:59
    Motor pálí ze všech pozic, ale ani Přikryl ani Pýcha svými ranami z první síť za Mazancem nerozvlnili. Pokud se jim to má povést, Jihočeši budou muset mířit o mnoho přesněji.
     
    13:29
    Poslední ránu přesilové hry obstaral z mezikruží Gilbert, puk mu ale sjel z čepele v nejhorší možný moment a hradecký brankář nemusel zasahovat.
     
    14:08
    Hradec je kompletní, chvíli se ale bude muset dostávat z pokračujícího tlaku soupeře.
     
    14:58
    I když držel puk na holi, Motor už se brance Mountfieldu nepřiblížil a Hradec může zkonsolidovat své síly a formace, protože puk vyletěl mimo hřiště a hra je přerušena.
     
    15:35
    Jenže tlak hostů bude pokračovat. Zdeněk Doležal krásně obkroužil pásmo a hledal si střeleckou pozici, v tom ale dostal zbytečnou sekeru od Vladimíra Růžičky a odsedí si za to druhý trest zápasu.
     
    15:59
    Hradec první dva nájezdy soupeře směrem na svou branku ustál a neprve Pavlík a pak Šalda bez problému osvobodili svůj tým.
     
    16:24
    To samé se povedlo o chvíli později Hronkovi, Motor se nemůže osadit v pásmu.
     
    16:45
    Dva dobré momenty českobudějovického kapitána Pavla Pýchy. Jeho ránu příklepem nejprve zblokoval Hronek, druhá rána z většího nápřahu už doletěla až na Mazance, který ale švihl svou lapačkou a efektním sejvem zkazil Pýchovi radost.
     
    17:02
    Filip Pavlík při prvním pokusu o vyhození trefil na modré stojícího Pýchu, napodruhé silou protlačil puk aspoň do střední třetiny.
     
    17:37
    Další dobrý moment hradeckého ranaře Pavlíka. Doležal si sjížděl na pas na osu hřiště, když ale přihrávku přebíral, Pavlík mu zablokoval hůl a nenechal ho vystřelit.
     
    18:13
    Nedomlel si počkal na Davida Gilberta a na vrcholu kruhů ho pěkným hitem poslal k zemi. Výskot jeho spoluhráčů na střídačce značí to, že se jim tento moment líbil.
     
    18:41
    Orsava sebral odražený puk ze vzduchu rukavicí, ale pak ho nezasáhl holí a kotouč skončil na čepeli jeho parťáka. Jinak řečeno, přihrávka rukou.
     
    19:09
    Hradec se drží v útoku a chce odehrát zbytek periody co nejdále od vlastní klece, možná přidat i gól do šatny.
     
    19:31
    O to se snažil dělovkou Filip Pavlík po Růžičkově pasu, v rychlém sledu pak pálili z uctivé vzdálenosti i Jergl a Šalda. Ani jeden z tohoto tria si na dobře postaveného Pateru nepřišel.
     
    19:59
    Petr Koukal se mohl v závěru první třetiny svého osmistého extraligového mače zapsat mezi střelce, tahákem po přihrávce od Perreta ale mířil pár desítek centimetrů nad horní tyč a tímto momentem první část hry končí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První perioda uplynula jako voda, protože se příliš často nepřerušovalo. Hradec sice neměl tak výraznou optickou převahu, na Pateru ale přeci jen vypálil více než trojnásobek střel než jeho dnešní soupeř. A byl za to odměněn dvěma brankami po dorážkách. Nejprve se prosadil Jakub Orsava, dvě minuty po něm se radoval i Vladimír Růžička a stanovil prozatímní skóre na 2:0 pro Mountfield. Ten je tak na nejlepší cestě odčinit předchozí jednoznačnou domácí porážku 1:5 od Plzně.
     
    Do startu druhé třetiny zbývá posledních pár desítek sekund. Marek Mazanec už přivádí své spoluhráče na ledovou plochu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Znovu to byli hosté, kteří vyhráli první vhazování třetiny a jako první se vrhli do útoku.
     
    20:22
    A připsali si i první střelecký pokus. Asi je trenér Prospal nabádal ke zvýšení střelecké aktivity, v první periodě přinutili Mazance jen ke čtyřem zákrokům, jednou nastřelili tyč.
     
    20:59
    Šalda převzal pas do druhé vlny od Smoleňáka, ale za brankou mu sjel z čepele a teď bude muset hodně rychle dupat zpátky.
     
    21:33
    Motor chybějícího článku v obraně nevyužil, Šaldu zastoupil jeho parťák z útoku.
     
    22:12
    Kelly Klíma úplně zbytečně mimo kotouč vytyčil proti Suchánkovi koleno a odsedí si dvouminutový trest. Zatím je Kelly Klíma pouhým stínem hráče, který se za Hradec prosazoval v přípravě.
     
    22:45
    Zdeněk Doležal potvrzuje svá střelecká čísla. Je druhým nejpilnějším střelcem ligy, tentokrát byl ale jeho pokus zablokovaný Pavlíkem.
     
    23:22
    Kuriózní moment. Jeden z hradeckých obránců napálil puk ve snaze vyhodit přímo na Pateru, ten si proti puku vyjel, nejistým zásahem ale ztratil hokejku a může být rád, že na něj nedorážel nikdo z Hradeckých, kteří odjeli střídat.
     
    23:55
    Přesilovou hru ukončil svou střelou tahem Albert Michnáč, Motoru ale jasně chybí přesnost. Puk letěl přímo do náruče Mazance.
     
    24:33
    Přečíslení Hradce dva na jednoho!. Radek Pilař se rozhodl tuto situaci vyřešit střelou, Patera zasáhl nejistě ramenem a vysoko odražený kotouč málem ze vzduchu doklepl do brány Kelly Klíma. Chybělo mu pár centimetrů a trochu více štěstí.
     
    25:20
    Po dalším Paterově zásahu tentokrát mladý gólman se smlouvou v Las Vegas podržel kotouč a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    25:58
    Hradec buly ovládl a rozestavěl se v útočném pásmu, jenže Jank potom nezpracoval skákavý pas na modré a domácí musí prostor před Paterou vyklidit.
     
    26:33
    Mountfield ale rychle otočil hru a znovu se nastěhoval do útočné třetiny. Třetí lajna pořádně provětrala vzduch před budějovickou brankou.
     
    27:02
    Kevin Klíma i Perret se sápali po dorážce, Patera ale tygřík skokem vpřed zalehl puk a Jordann Perret ho musel v rychlosti přeskočit, aby si jeden nebo druhý neublížil. Hra přerušena.
     
    27:07
    Další čistě vyhrané buly v útočném pásmu v podání Cingela umožnilo Radimu Šaldovi se vší silou opřít do puku na modré. Jeho rána proletěla jen těsně vedle pravé Paterovy tyčky, ten ale dráhu kotouče kontroloval.
     
    27:49
    Hronek bez problému skvělým bruslením zajel do pásma, ale z osy hřiště zbytečně rozdělil puk na Smoleňáka, který se s ním zamotal u hrazení.
     
    28:31
    Motor je směrem dopředu neškodný. Když už se dostane alespoň na útočnou polovinu, buď puk okamžitě ztratí, nebo ho nahání po mantinelech.
     
    29:06
    Další náznak rychlého kontru a přečíslení. Lev se snažil hledat pasem doprava Jergla, ten byl ale moc rychlý a Lev mu poslal puk na paty.
     
    29:48
    Dobrá práce Jordanna Perreta, kdy v útoku obral o puk obránce, obkroužil branku a hledal v mezikruží Koukala. Finální přihrávka ale přesná nebyla.
     
    30:00
    Přesně v půlce zápasu to vzal Perret na sebe, i když mu na druhém křídle najížděl Kevin Klíma. Střela tahem z pravého kruhu končí bezpečně v moci Jiřího Patery.
     
    30:36
    Na buly v útočném pásmu se postavil Lukáš Cingel, který je v této disciplíně dnes téměř bezchybný. Způsobilo to další delší pobyt Lvů v pásmu, ale žádnou kloudnou šanci.
     
    30:48
    Mountfield ale aspoň dostal soupeře pod tlak a ten se puku zbavuje jen za cenu icingu.
     
    30:59
    Vhazování tentokrát ovládl Růžička a vybídl Šaldu k další dělovce. Mladý bek je dnes hodně střelecky aktivní, jenže zatím mu schází přesnost.
     
    31:41
    Alespoň náznak šance pro Jihočechy. Raška přebruslil obránce a hledal najíždějícího Slováčka, jeho pas byl ale hodně prudký a navíc nepřesný, takže puk jen prosvištěl brankovištěm, nikým nezasažený.
     
    32:17
    Motor se slušnou prací první linie uhnízdil v pásmu, ale i když si jeho hráči párkrát dobře vyměnili puk a měli dobrý pohyb, zase nedokázali vystřelit.
     
    32:57
    Budějovice může zatím snad těšit jen fakt, že ještě neseděli na trestné, jako nejvylučovanější tým soutěže.
     
    33:19
    Hronek tak dlouho vymýšlel a střelu si dvakrát rozmyslel. Proti jeho pokusu se tak Patera stačil v klidu přemístit a vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    33:19
    V nastalé komerční pauze už to nervově nevydržel Václav Prospal a svým hráčům dal slušné kapky. Použil několik nevybíravých výrazů v češtině i angličtině ve víře, že to jeho tým probere. Zatím stále neztrácí tolik, ale je zoufale impotentní v útoku.
     
    33:55
    Ve druhé třetině se hosté drží na puku možná ještě častěji než v té první, jenže zatím jim to gólově není nic platné.
     
    34:08
    Hradec znovu ukázal své rychlé nohy. Po ztrátě se rozjeli do přečíslení Cingel a Kelly Klíma. Slovenský forvard namířil střílený pas přímo do brankoviště a i když tam jeho americký kolega hůl stihl vložit, Patera brance dalším skvělým sejvem zabránil.
     
    34:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    I když se Motor snaží a drží puk na holi častěji, je to znovu Hradec, který skóruje! Petr Zámorský vypustil další ďahu směrem na Pateru, kterou ještě lehce vychýlil Jakub Sklenář. Ten svou tečí neuspěl a trefil tyč, ale pak odražený puk bez problému zametl za Pateru dorážející RADEK SMOLEŇÁK. Asistence: Petr Zámorský
    34:32 Radek SMOLEŇÁK - 3:0
     
    35:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tady už je rozhodnuto! Jakub Lev vyhrál souboj u hrazení, vybojoval kotouč a i pod tlakem si všiml před brankou připraveného RADKA PILAŘE. Ten napoprvé ještě selhal, nic ale nevypustil, svou střelu sám dorazil a doklepl puk za Jiřího Pateru dnes počtvrté. Pilař přidává první branku v sezóně. Asistence: Jakub Lev
    35:18 Radek PILAŘ - 4:0
     
    35:35
    David Gilbert ihned po vhazování nabruslil s pukem do pásma a zápěstím orazítkoval dnes podruhé tyčku za Mazancem!
     
    36:17
    Teď už si hráči Mountfieldu dovolí hodně. Šalda si puk ve středu hřiště ještě potáhl, vylepšil si pozici mezi kruhy, ale dostal sekeru a pak ho zbořil k zemi Suchánek.
     
    36:49
    A tyčka i na druhé straně! Růžička napálil odražený puk směrem na branku a trefil brankovou konstrukci.
     
    37:36
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak přeci jen se dočkali i hosté. Adam Raška předvedl krásnou individuální akci, natlačil se před Mazance a i když ho bekhendem nepřekonal, jeho práci dokonal VÍT CHRISTOV, jenž se prosazuje z dorážky a připravuje Mazance o čisté konto. Bez asistence.
    37:36 Vít CHRISTOV - 4:1
     
    38:35
    Tak teď opravdu šance střídá šanci, oba týmy hru neskutečně otevřely. A navíc se rozezněla pořádná zvonkohra. Dalším až příliš přesným střelcem byl Jordann Perret, který si přehodil puk na bekhend a jeho blafák vytáhl Patera svým betonem na bližší tyč!
     
    39:36
    Zběsilý konec periody spěje ke svému konci a vypadá to, že oba celky už toho mají dost a chtějí dohrát druhou dvacetiminutovku v klidu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    To byl závěr! Motor byl v první polovině třetiny přeci jen aktivnější a měl územní převahu. Ta mu ale výraznější šance natož pak góly nepřinesla, naopak puky ze sítě jako první znovu lovil Patera. Nejprve nestačil na dorážku neodbytného Radka Smoleňáka, poté se prosadil poprvé v sezóně i Radek Pilař, který zužitkoval krásný pas od Lva a svou střelu sám dorazil. O korekci se postaral Vít Christov, ale tříbrankové manko se pro neproduktivní Motor zdá jako neřešitelný úkol.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Do třetice všeho dobrého. I když je Cingel dnes silný na buly v útočném pásmu, ve středu kruhu ho tentokrát předčil Gilbert.
     
    40:33
    O první střelu třetí části se ale přeci jen postaral Hradec zásluhou rychle zasekávačky a krátké svižné rány.
     
    40:56
    Icing Hradce vrací hru rychle před Marka Mazance.
     
    41:10
    Po nepřesném zpětném pasu se rychle musel vracet Šalda, zle na něk dotíral Roman Přikryl.
     
    41:20
    Hradec nastalé zmatky vyřešil dalším vyhozením na zakázané uvolnění, Motor poslal do hry Gilbertovu řadu.
     
    41:39
    Právě Kanadský centr krásně vysunul Michnáče, který ale svou švihovkou po ledě znovu ani netrefil hradeckou klec.
     
    42:15
    Nedomlel využil metráku živé váhy, přimáčkl Plášila na mantinel a nepustil ho vpřed za nahozeným pukem.
     
    42:26
    Další ošemetnou situaci v brankovišti vyřešil Patera až napodruhé, nakonec ale přeci jen hru dokázal přerušit a puk skrýt někde ve výstroji po Hronkově nahození.
     
    42:49
    Další útočné snažení přišlo vniveč po ztrátě Mountfieldu za brankou, Motor ale nedovedl rychlý kontr ani ke střele. Christova a Slováčka v protiútoku zastavil ofsajd.
     
    43:04
    Ránu Přikryla od modré přikryl Mazanec svou lapačkou a i on si připisuje další spolehlivý zásah.
     
    43:11
    A konečně se připomněla i nejnovější posila Motoru Martin Adamský. Jeho nepříliš důrazné nahození z otočky ale skončilo pouze dalším švoihem Mazancovy lapačky.
     
    43:15
    Suchánek se opřel do puku na své obvyklé pozici obránce hned po buly, i když dnes nastupuje v útoku. Odražený puk se zaklínil mezi ochrannou sítí a plexisklem a chvíli ho odtamtud Zámorský na pokyn rozhodčího musel dolovat.
     
    43:37
    Další postup Mountfieldu vpřed zastavuje technický prohřešek v podobě přihrávky rukou.
     
    43:51
    Orsava a Nedomlel zády ke hře dvakrát udrželi pro Hradec pásmo, napotřetí už je ale i s pukem vytlačil do střední třetiny Venkrbec.
     
    44:18
    Rozmíšky a emoce na hřišti. Nejprve dostal Orsava pukem do nechráněných míst a skácel se k zemi. Už v přerušené hře si ještě Venkrbec neodpustil hit na Cingela, což se slovenské hvězdě Mountfieldu přirozeně nelíbilo. Jako mstitel tam přijel ještě Nedomlel, rozhodčí ale vášně rychle uhasili. Orsava odjel na střídačku v hlubokém předklonu.
     
    44:45
    Gilbert je jasně nejlepším hráčem Budějovic. Sám teď rozjel kolotoč v útočném pásmu, z jeho práce profitoval střelou Adamský.
     
    45:21
    Motor nadále motá soupeře před Mazancem, Adamského nahození cíleně na teč lízl výstrojí Christov, Mazanec byl na svém místě.
     
    46:02
    Tlak hostí končí až po minutě a půl. Lytvynovu sraženou ránu sice s obtížemi, ale pokryl Mazanec a přerušuje hru. Slušný zámek Motoru, ale znovu bez gólového efektu. Mountfield má zřejmě nahráno a už do hry nevkládá takové úsilí.
     
    46:14
    Koukal se svými křídly založil přečíslení tři na dva, jenže jeho pas na Perreta byl nepřesný. Jank alespoň z druhé vlny v nouzi plácl do puku, který Patera v klidu sebral.
     
    46:17
    Čistě vyhrané Koukalovo vhazování, přistrčení Zámorského a bomba Janka z první, která bezpečně končí v napřažené Paterově lapačce.
     
    46:28
    Motor nebyl pod tlakem, i tak se ale Plášil zbavil puku jen za cenu icingu.
     
    46:31
    Zmatky po buly zastavuje čárový rozhodčí a po třech uplynulých vteřinách nechal buly opakovat.
     
    46:45
    Souboj tři na tři u mantinelu o puk. Nikdo nechtěl hrát, ale puk přeci jen vyplul na Růžičkovu hůl, čehož následně ke střele využil Šalda.
     
    47:53
    David Gilbert si odsedí první trest pro Motor. V souboji s Orsavou nechal vystrčené koleno a nepříjemně jím zasáhl svého soupeře.
     
    48:06
    Hronek krásně stříleným pasem hledal na hranici brankoviště, puk se odrazil vysoko nad branku.
     
    48:12
    Motor jde do tří! Suchánek si nepohlídal hokejku a podrazil s ní soupeře. Pak si ještě neodpustil průpovídky směrem k rozhodčím a dnes už si nezahraje. Vyfasoval totiž ještě desítku navrch. Dvouminutový trest odsedí Zdeněk Doležal.
     
    48:40
    Hronkovu ránu od modré ještě před brankou stihl dorazit ve svém obvyklém pracovišti Smoleňák, znovu ale rozezvonil jen tyčku za Paterou.
     
    49:17
    Bombu Janka obětavě vyklekl Vydarený a vysloužil si obdiv spoluhráčů.
     
    49:45
    Dvojnásobná výhoda končí, Růžička při snaze o dorážku zajel hokejkou do brankáře a odjíždí si odsedět trest za sekání.
     
    49:59
    Už se hraje ve čtyřech na obou stranách, prostoru využil ke střele z nápřahu Kelly Klíma
     
    49:59
    Za 13 sekund pak začne přesilovka 5 na 4 pro České Budějovice.
     
    50:14
    Doležal je na ledě, pouští za sebe Rašku a Motor okamžitě zajíždí do útočného pásma.
     
    50:36
    Rychle ho ale musel zase vyklidit, protože pozorný Sklenář vystihl přihrávku soupeře a puk vyvezl do bezpečí.
     
    51:06
    Tvrdá rána Karla Plášila, za kterou se Mazanec jen ohlédl, končí na zadním hrazení.
     
    51:15
    Puk opustil hřiště zapříčiněním hostujících hráčů, proto se vhazuje až ve středním pásmu.
     
    51:26
    Jank spolehlivě sebral puk za brankou a o prkna ho napálil daleko od svého brankáře.
     
    51:49
    Hradec je kompletní, přesilové hry, ač jich nebylo tolik, zůstávají dnes nevyužité.
     
    52:02
    Zakázané uvolnění domácích vrací hru před Mazance a neumožňuje vyčerpanému Jankovi se Zámorským vystřídat.
     
    52:15
    René Vydarený se do Hradce po několika letech vrátil jako soupeř a právě poslal navštívenku Marku Mazancovi. Ten nebyl na tuto ránu moc připraven a zasáhl na poslední chvíli!
     
    52:25
    Buly v útočném pásmu Hradce se bude opakovat, provinili se při něm hostující hráči.
     
    52:36
    Z opakovaného vhazování vytěžil Hradec střelu na branku, která ale nenadělala Paterovi výraznější potíže.
     
    52:39
    Radim Šalda je střelecky při chuti, možná by si ještě gól zasloužil. Znovu vyslal na svého bývalého spoluhráče z MS dvacítek další tvrdou bombu, která orazítkovala Paterův beton.
     
    53:18
    Hradec evidentně nemá poztřebu se někam hnát a za téměř rozhodnutého stavu se snaží v nahuštěném extraligovém programu nějaké procento energie.
     
    54:07
    Hra se na konci třetí periody nepříjemně táhne, o další přerušení hry se postarala hráčská lavice Hradce. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odsedí kapitán Smoleňák.
     
    54:10
    Motor to zkusí bez brankáře a hraje v šesti proti čtyřem!
     
    54:25
    Hradec si v případě prostoru může dovolit střílet přes celé hřiště do prázdné branky, stejně tak brankář Marek Mazanec, který při předchozím zákroku už pokukoval na opačný konec hřiště.
     
    54:44
    Plášilovu bombu schytal jeho spoluhráč Venkrbec, puk pak vyšťoural Perret a poslal ho do odkryté klece. Chybělo mu pár centimetrů.
     
    55:20
    Ač se to Hronkovi nelíbí, po jeho přísném vyloučení za podrážení jde Mountfield do tří. Motor bude hrát s výhodou tří mužů v poli!
     
    55:43
    Střelecky aktivní Plášil vypustil další projektil, znovu ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    56:13
    Hradec se zásluhou Filipa Pavlíka osvobodil a může vystřídat svou bránící trojku.
     
    56:40
    Neskutečné, co Motor dokáže spálit. Krásný pas zpoza branky dostal Vít Jonák, z vyložené pozice ale selhal a snad znovu ani netrefil branku!
     
    57:02
    Budějovice se ze všech sil ženou aspoň za čestným úspěchem, ale zkrátka jim není dáno. Ani třetí třetinu nevyhrají, protože pálí jednu šanci za druhou a do jejich hry už se dávno vklínila křeč a přílišné úsilí.
     
    57:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Popáté zní v Hradci Sweet Caroline! KEVIN KLÍMA si na červené čáře našel odražený puk a nikým netísněný měl dost času zamířit do prázdné branky. Je hotovo. Bez asistence.
    57:33 Kevin KLÍMA - 5:1
     
    58:12
    Třetí třetina je snad dvakrát delší než ta první, neustále se hra přerušuje.
     
    58:52
    Oba týmy už poslední minutu, zdá se, dohrají v klidu.
     
    59:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Beru zpět! Kevin Klíma se vymanil z tlaku Přikryla, nakopl vrtuli a najel si až do střelecké pozice. Jeho ránu vykopl Patera betonem, ale dojíždějící FILIP HRONEK si puk zpracoval bruslí a nějakým způsobem ho došťouchal do branky pošesté. Asistence: Kevin Klíma
    59:10 Filip HRONEK - 6:1
     
    59:10
    Situace ale na upozornění brankového rozhodčího bude ještě přezkoumána pro údajné kopnutí puku bruslí.
     
    59:10
    Po přezkoumání videozáznamu nebylo shledáno, že Hronek puk dopravil do sítě úmyslným kopnutím, gól tak platí a hvězda Detroitu si připisuje osmý gól v sezóně a navýšil vedení v tabulce střelců-obránců.
     
    59:36
    Mazanec puk po ráně Jonáka ztlumil vyrážečkou a takovým halfvolejem ho sám vyhodil do středního pásma.
     
    Konec zápasu.
     
    Nekonečnou třetí třetinu přeci jen ukončuje hvizdem hlavní rozhodčí! Hradec vyhrál i třetí část hry, i když Motor mocně dotahoval. Budějovice ale byly zoufale neproduktivní a nedokázaly využít ani přes minutu trvající početní výhodu 6 na 3. Lepší pozici na skórování snad ani dostat nemohli. Mountfield naopak vsítil další dvě branky, do prázdné klece se trefil Kevin Klíma, minutu před koncem akci stejného muže dokončil Filip Hronek. Hradec se tak na posledním celku tabulky trochu zahojil a dal zapomenout na jasnou nedělní porážku od Plzně. Naopak Motor zabředává do čím dál hlubší krize.
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli z utichlé ČPP Arény všechno. Hezký zbytek úterního večera a srdečně vás zvu ke sledování dalších našich textových přenosů z Tipsport extraligy. (20:28:32)
    Marken.cz

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 9. Orsava (F. Pavlík, Cingel), 11. V. Růžička (Smoleňák), 35. Smoleňák (Zámorský), 36. R. Pilař (Lev), 58. Kevin Klíma, 60. Hronek (Kevin Klíma) – 38. Christov


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Hronek, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Zámorský, Jank, Čáp – Kelly Klíma, Cingel, Orsava – Smoleňák, V. Růžička, J. Sklenář – Kevin Klíma, Koukal, Perret – Jergl, Lev, R. Pilař.
    Banes Motor České Budějovice: Patera (Strmeň) – Plášil, Pýcha, Roth, Vydarený, Pavel, Lytvynov – Z. Doležal, R. Přikryl, Adamský – D. Voženílek, Gilbert, Michnáč – Slováček, Raška I, Suchánek – Jonák, Venkrbec, Christov.

    Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Kajínek, Hynek

    Diváci: 0.
    thejrc.org