Třinec – Pardubice 4:3 (kon.) | Zlín – K. Vary 1:2 (po pr.) | Mladá Boleslav – Olomouc 6:1 (kon.)
Litvínov – Vítkovice 1:0 (po pr.) | Liberec – Kometa Brno 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 6:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 08.12.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli z utichlé ČPP Arény všechno. Hezký zbytek úterního večera a srdečně vás zvu ke sledování dalších našich textových přenosů z Tipsport extraligy. (20:28:32)
     
    Nekonečnou třetí třetinu přeci jen ukončuje hvizdem hlavní rozhodčí! Hradec vyhrál i třetí část hry, i když Motor mocně dotahoval. Budějovice ale byly zoufale neproduktivní a nedokázaly využít ani přes minutu trvající početní výhodu 6 na 3. Lepší pozici na skórování snad ani dostat nemohli. Mountfield naopak vsítil další dvě branky, do prázdné klece se trefil Kevin Klíma, minutu před koncem akci stejného muže dokončil Filip Hronek. Hradec se tak na posledním celku tabulky trochu zahojil a dal zapomenout na jasnou nedělní porážku od Plzně. Naopak Motor zabředává do čím dál hlubší krize.
     
    Konec zápasu.
     
    59:36
    Mazanec puk po ráně Jonáka ztlumil vyrážečkou a takovým halfvolejem ho sám vyhodil do středního pásma.
     
    59:10
    Po přezkoumání videozáznamu nebylo shledáno, že Hronek puk dopravil do sítě úmyslným kopnutím, gól tak platí a hvězda Detroitu si připisuje osmý gól v sezóně a navýšil vedení v tabulce střelců-obránců.
     
    59:10
    Situace ale na upozornění brankového rozhodčího bude ještě přezkoumána pro údajné kopnutí puku bruslí.
    59:10 Filip HRONEK - 6:1
     
    59:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Beru zpět! Kevin Klíma se vymanil z tlaku Přikryla, nakopl vrtuli a najel si až do střelecké pozice. Jeho ránu vykopl Patera betonem, ale dojíždějící FILIP HRONEK si puk zpracoval bruslí a nějakým způsobem ho došťouchal do branky pošesté. Asistence: Kevin Klíma
     
    58:52
    Oba týmy už poslední minutu, zdá se, dohrají v klidu.
     
    58:12
    Třetí třetina je snad dvakrát delší než ta první, neustále se hra přerušuje.
    57:33 Kevin KLÍMA - 5:1
     
    57:33
    Hradec právě vstřelil branku!
    Popáté zní v Hradci Sweet Caroline! KEVIN KLÍMA si na červené čáře našel odražený puk a nikým netísněný měl dost času zamířit do prázdné branky. Je hotovo. Bez asistence.
     
    57:02
    Budějovice se ze všech sil ženou aspoň za čestným úspěchem, ale zkrátka jim není dáno. Ani třetí třetinu nevyhrají, protože pálí jednu šanci za druhou a do jejich hry už se dávno vklínila křeč a přílišné úsilí.
     
    56:40
    Neskutečné, co Motor dokáže spálit. Krásný pas zpoza branky dostal Vít Jonák, z vyložené pozice ale selhal a snad znovu ani netrefil branku!
     
    56:13
    Hradec se zásluhou Filipa Pavlíka osvobodil a může vystřídat svou bránící trojku.
     
    55:43
    Střelecky aktivní Plášil vypustil další projektil, znovu ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    55:20
    Ač se to Hronkovi nelíbí, po jeho přísném vyloučení za podrážení jde Mountfield do tří. Motor bude hrát s výhodou tří mužů v poli!
     
    54:44
    Plášilovu bombu schytal jeho spoluhráč Venkrbec, puk pak vyšťoural Perret a poslal ho do odkryté klece. Chybělo mu pár centimetrů.
     
    54:25
    Hradec si v případě prostoru může dovolit střílet přes celé hřiště do prázdné branky, stejně tak brankář Marek Mazanec, který při předchozím zákroku už pokukoval na opačný konec hřiště.
    Marken.cz

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 9. Orsava (F. Pavlík, Cingel), 11. V. Růžička (Smoleňák), 35. Smoleňák (Zámorský), 36. R. Pilař (Lev), 58. Kevin Klíma, 60. Hronek (Kevin Klíma) – 38. Christov


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Hronek, Nedomlel, F. Pavlík, Šalda, Zámorský, Jank, Čáp – Kelly Klíma, Cingel, Orsava – Smoleňák, V. Růžička, J. Sklenář – Kevin Klíma, Koukal, Perret – Jergl, Lev, R. Pilař.
    Banes Motor České Budějovice: Patera (Strmeň) – Plášil, Pýcha, Roth, Vydarený, Pavel, Lytvynov – Z. Doležal, R. Přikryl, Adamský – D. Voženílek, Gilbert, Michnáč – Slováček, Raška I, Suchánek – Jonák, Venkrbec, Christov.

    Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Kajínek, Hynek

    Diváci: 0.
    thejrc.org