K. Vary – Mladá Boleslav 1:2 (1:2 po s.n.) | Vítkovice – Litvínov 6:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 1:2 (kon.)
Plzeň – Sparta 2:6 (kon.) | Motor ČB – Mountfield HK 3:5 (kon.) | Zlín – Olomouc 1:4 (kon.)
Kometa Brno – Třinec 1:3 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
2:6 (1:2, 1:1, 0:3)
HC Sparta Praha
Neděle 13.12.2020, 16:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Krásné nedělní odpoledne z Plzně!

    Vítám všechny hokejové fanynky a fanoušky, kteří se rozhodli si na nedělní den dopřát trochu toho nejlepšího hokeje u nás. Od půl páté se totiž v plzeňské LOGSPEED CZ Arény hraje 27. kolo Tipsport Extraligy, ve kterém domácí HC Škoda Plzeň přivítá na svém ledě tým tým HC Sparta Praha.

    Plzeňská Škodovka zatím v probíhající sezóně odehrála celkem dvacet utkání a s 44 body je aktuálně na druhé příčce. Plzeň táhne i v letošní sezóně kapitán Milan Gulaš, který má na kontě již 29 bodů (10+19). Za objev sezóny se dá jistě považovat návrat Filipa Suchého, který hraje ve skvělé formě, parádně zapadl do první lajny a jeho devět branek a stejný počet asistencí hovoří za vše. Poslední zápas sehrála parta Ladislava Čiháka před dvěma dny doma s Olomoucí a po velkém boji slavila Mora dva body za výhru v prodloužení.

    I Sparta Praha zatím v letošní ročníku hraje velice dobře. Aktuálně ji patří třetí příčka, Pražané zaostávají za dnešním soupeřem o čtyři body, ale oproti Škodovce má Sparta ještě jedno utkání k dobru. Hosté mají v zádech aktuálně tři vyhrané duely a v každém z nich nastříleli minimálně pět branek. V posledním zápase Sparta porazila Vítkovice 5:2 a svůj jubilejní 900. start v české nejvyšší soutěži si odbyl Roman Horák, letní posila nasázela devět branek a přidala jedenáct asistencí. V zádech má parťáka z útoku Michala Řepíka (8+10) a Lukáše Pecha (2+14).

    Oba soupeři se v této sezóně již dvakrát potkali a oba duely opanovala Škodovka. Nejprve v rámci prvního kola vyhrála na domácím ledě 5:3 a i v odvetě v 02 Aréně brala všechny tři body, když zvítězila 3:1. Za zmínku jistě stojí, že Západočeši bodovali se Spartou již šestnáctkrát v řadě!

    Dámy a pánové, pohodlně se usaďte a užijte si příjemné odpoledne s doprovodem našeho textového přenosu, tím vás provede Jakub Štěrba.
    Do dnešního duelu jistě nezasáhnou Martin Lang, Filip Přikryl a David Jiříček. Všichni tři byli vybráni do užšího výběru pro mistrovství světa do 20 let!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Vráblík, Kvasnička, Lang – Suchý, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Pour, Rob, Kantner – Malát, Stach, Šuhaj.

    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček, M. Jandus, Polášek, Košťálek, Tomáš Dvořák, Kalina, Piskáček (A) – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Buchtele, Tomášek, Rousek – Říčka, Pech (A), Šmerha – Zikmund, Sukeľ, Dvořáček.

    Rozhodčí: Šír, Kika – Lučan, Kis.
     
    Obě mužstva už jsou na ledové ploše, utkání za malou chvíli začne. Ještě jednou vás u něj vítám.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    1:00
    První formace na ledě nic pořádného nevymysleli, za to druhá lajna indiánů už se tlačila do šance. Přihrávka směřovala na osu hřiště, kam si sjel Matěj Stříteský, ale pas nedostal přesně na hokejku a puk skončil vedle brány.
     
    2:04
    Puk vyplaval v rohu, po chvilce se ho ujal Jakub Pour, který si najel mezi kruhy, jeho střela z otočky, ale k brance nedoputovala.
     
    2:51
    Sebastián Malát nedostihl přihrávku z vlastního pásma, zakázané uvolnění.
     
    03:05
    A opět. Tentokrát Matěj Stříteský hledal šikovně vepředu kapitána Gulaše, leč domácím akce nevyšla dle představ.
     
    03:26
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se z první vážnější situace ujímá vedení. Vladimír Sobotka z levého kruhu nastřelil jen před brankou stojícího Vojtěcha Budíka, odražený puk vzápětí dopravil střelou mezi betony ROMAN HORÁK. Asistence: Vladimír Sobotka, Michal Řepík.
    03:26 Roman HORÁK - 0:1
     
    04:42
    Domácí hokejisté se snaží o rychlou odpověď, ale nahození Petere Čerešňáka končí v ochranné síti. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    04:51
    Matyáš Kantner zůstal chvilku osamocený v útočném pásmu, tak rychle vystřelil. Jeho střela zápěstím ale trefila brankáře Machovského do ramene.
     
    06:46
    Čtvrtá formace indiánů se dostala pod mírný tlak Sparty, ta Plzeň zamkla ve své třetině, avšak k vážnější šanci se nedostala. Frodl při jedné ze střel posunul svou levou tyč, ale zatím si toho nikdo nevšiml.
     
    07:53
    Petr Straka zachytil špatnou rozehrávku Sparty, ale hostující hráči byli u něj velmi rychle a plzeňská dvacet trojka se ke střele nedostala.
     
    08:27
    Icing Pražanů, hra se vrátí před Matěje Machovského.
     
    08:51
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Je srovnáno! Petr Straka nejprve z otočky minul branku, avšak puk se dostal na modrou čáru, odkud vystřelil Roman Vráblík, puk v letu trefil ještě PETRA KODÝTKA, který si tak připisuje na svůj vrub velice šťastnou branku. Asistence: Roman Vráblík, Petr Straka.
    08:51 Petr KODÝTEK - 1:1
     
    09:40
    Sparta byla velmi blízko, aby si ztracené vedení vzala zpět. David Dvořáček se objevil zcela sám před Frodlem, k překonání už mu chybělo pouze přehodit beton brankáře, avšak to se hostujícímu hráči nepovedlo.
     
    11:06
    Hraje se velmi aktivně, opak toho co jsme sledovali v pátek na plzeňském zimním stadionu. Nyní hosté opět špatně rozehráli a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po pravici Machovského.
     
    11:40
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Luboš Rob – 2 min., faul kolenem).
     
    12:29
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta opět vede a využívá svou první početní výhodu. Jan Košťálek nejprve střelou od modré čáry hodně minul bránu, avšak jeho rána se změnila v přihrávku na Rouska, který okamžitě oslovil mezi kruhy ROBERTA ŘÍČKU, který zamířil do černého. Asistence. Lukáš Rousek, Jan Košťálek.
    12:29 Robert ŘÍČKA - 1:2
     
    14:04
    Hosté byli opět nastěhování před Frodlem, Řepík se snažil puk nahazovat do brankoviště, černá guma jen prolétla až do rohu. Sparta přesto zůstává u puku.
     
    14:49
    Indiáni se řítili ro rychlého brejku, avšak Suchému utekl puk od hokejky a než ho znovu dokázal zpracovat, Milan Gulaš už byl za modrou čárou – ofsajd.
     
    15:13
    Skvělá práce plzeňských Rafanů. Petr Straka u mantinelu opět zachytil přihrávku soupeře, ihned puk poslal před branku na volného Jana Eberleho, ten ovšem dostal puk za sebe a jeho následná střela neměla gólové parametry.
     
    17:08
    Další akce Sparty a opět to zaváněno brankou. Roman Horák tečoval z pravé strany, Frodl puk jen vyrazil, avšak k dorážce se Sobotka už nedostal, místo toho v pádu posunul klec domácího brankáře.
     
    18:12
    Peter Čerešňák dostal puk na modrou čáru, jeho utajená střela byla ještě mezi kruhy tečovaná Filipem Suchým, ale Machovský mohl zůstat v klidu, puk skončil vedle pravé tyče.
     
    18:33
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Tomáš Šmerha – 2 min., sekání).
     
    19:01
    Začala poslední minuta úvodní dvacetiminutovky.
     
    19:31
    Filip Suchý měl před sebou poodkrytou pravou část brány, avšak puk netrefil a ani následná střela Čerešňáka se mezi tři tyče nevešla.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina a Sparta po ní vede o jednu branku. Velice brzy se díky Horákovi ujala v Plzni vedení, avšak Škodovka díky šťastné brance Kodýtka našla odpověď. Ztracené vedení si hosté vzali díky proměněné přesilové hře, když přesně pálil Říčka. Utkání je velice ofenzivní a je velice pravděpodobné, že to nebyly poslední góly, které jsme dnes viděli.

    Střely na bránu: 5 – 9

    Prostřední část začne přibližně v 17:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Hosté v plném počtu.
     
    21:23
    Vladimír Sobotka si sjel do střelecké pozice na osu hřiště, avšak v nejlepší moment mu puk ujel, posléze tak bývalý hráč NHL pálil od modré čáry, ale rána mířila jen doprostřed brány, kde byl připravený Frodl.
     
    22:13
    Další závar před plzeňským brankářem, ale teč na brankovišti plzeňskému gólmanovi velké starosti nenadělala. Poté po jemné teči skončil puk na sparťanské střídačce.
     
    22:57
    Zpoza branky hosté nahodili puk na brankoviště, od brusli Matěje Stříteského puk nakonec skončil pod lapačkou Frodla.
     
    23:38
    Milan Gulaš se snažil zadovkou oslovit u první tyče Jaroslava Kracíka, ten byl ale dobře bráněn hostujícím obránce. O chvilku později ale Sparta vyhodila puk přes všechny čáry a Plzeň zůstane v útočném pásmu.
     
    24:23
    Lukáš Kaňák poslal puk před branku na teč, což se povedlo, ale přesto velké starosti Machovský se zákrokem neměl.
     
    24:58
    Ofsajd Pražanů.
     
    25:18
    Roman Vráblík obdržel puk ve středním pásmu, podél mantinelu s ním dojel až na levý kruh, odkud střelou zápěstím vyzkoušel pozornost Machovského, ten proti střele vytasil svou lapačku.
     
    26:15
    Plzeň v nadějném brejku rozehrála přihrávkou pod sebe, což byla chyba. Puk si pro sebe uzmul Lukáš Pech, který s ním projel celé hřiště, avšak Frodla nepřekonal. Následně o sparťanského hráče na brankovišti postaral Lukáš Kaňák, který ho povalil na ledovou plochu.
     
    27:12
    Druhá plzeňská formace opět skvěle napadala, puk skončil za brankou, kde stál Jan Eberle. Ten poté našel Romana Vráblíka, který si sjel na levý kruh, ale jeho bomba v brance neskončila, Machovský zasáhl svým betonem.
     
    28:44
    Sebastián Malát získal puk od Stacha v útočném pásmu, poté se snažil oslovit u druhé tyčky volného Vojtěcha Šuhaje, ten ale puk potřeboval trošku jinak. Nadějná šance indiánů skončila bez zakončení.
     
    30:39
    Milan Gulaš byl zaparkovaný před brankou, ale tečoval ránu od modré se mu nepovedlo. V polovině zápasu má Sparta o polovinu více střel než domácí tým.
     
    31:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nejprve se Kantner neprobojoval ke střele a puk ztratil, po rychlé přihrávce Poláška vzápětí jel sám na bránu LUKÁŠ ROUSEK a sparťanský hráč se trefil přesně mezi betony. Asistence: Adam Polášek, David Tomášek.
    31:44 Lukáš ROUSEK - 1:3
     
    32:26
    Už to mohlo být opět jen o gól. Viktor Lang nabral rychlost, místo střely našel na levém křídle volného Filipa Suchého, který napřáhl až ke stropu haly, jenomže plzeňský hráč trefil jen prostředek brány, kde byl připravený Machovský.
     
    32:56
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Piskáček – 2 min., podrážení).
     
    33:25
    Milan Gulaš zapomněl puk za sebou a hosté se bez větších potíží osvobozují.
     
    33:53
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to byla neskutečný bomba! Milan Gulaš hledal mezi kruhy Kodýtka, ten ovšem puk netrefil. Kracík následně našel na modré čáře PETERA ČEREŠŇÁKA, který nedal Machovskému sebemenší šanci. Asistence: Jaroslav Kracík, Milan Gulaš.
    33:53 Peter ČEREŠŇÁK - 2:3
     
    Hosté zkusili ještě štěstí v podobě Coach challenge, ale branka padla dle pravidel a Plzeň snižuje na rozdíl jediné branky.
     
    35:03
    Roman Vráblík nevyhodnotil situaci ve středním pásmu pro něj nejlépe, pustil za svá záda Davida Tomáška, ten ovšem střelou po ledě minul pravou tyč Frodlovy brány.
     
    36:02
    Jaroslav Kracík našel v ideální střelecké pozici Filipa Suchého, ten místo střely puk vracel Kracíkovi, což nebylo dobré.
     
    38:06
    Sparta zabojovala v útočném pásmu, dobrou práci odvedl za brankou Frodla Lukáš Pech. Puk se poté dostal na levý kruh, odkud pálil Robert Říčka jen do rukavice plzeňského brankáře.
     
    38:28
    Po vyhraném buly pálil Milan Gulaš na bližší tyč, avšak Matěj Machovský tam dírku nenechal. Vhazovat se bude opět po jeho pravici.
     
    38:56
    Michal Řepík obdržel kotouč na ose hřiště, svou střelou do protipohybu ale Frodla nepřekonal, ten se roztáhl jak mohl, aby puk betonem vyrazil.
     
    39:01
    Začala poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:42
    Petr Kodýtek nebyl daleko, aby podruhé v zápase se štěstím skóroval. Matěj Machovský už přikrýval kotouč pod svou lapačku, ale v tom se vyřítil malý šikula indiánů a do puku ještě strčil špičku své hole. Brankář Sparty ale složitou situaci ustál a podržel své mužstvo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I po druhé periodě hosté vedou o jednu branku, tentokrát 3:2. Na rozdíl dvou branek zvýšil hostující vedení Lukáš Rousek, ale poslední slovo měl Peter Čerešňák, který v početní výhodě tvrdou ranou vymetl všechny pavučiny v pravém horním rohu. Vše je tedy nadále otevřené a poslední dvacetiminutovka jistě nabídne skvělý hokej, kde se bude bojovat o každý metr ledu.

    Střely na bránu: 18 – 20.

    Poslední dějství začne přibližně v 18:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:42
    Jak bylo psáno, na ledě od první minuty panuje velká bitva o každý metr ledu, ani jedno z mužstev si nedá nic zadarmo.
     
    41:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tohle Plzeň přesně nechtěla. David Tomášek ujel na levé straně, bekhendem našel na druhé vlně rozjetého JANA BUCHTELEHO, který se trefil naprosto přesně pod horní tyčku, Frodl zcela bez šance. Asistence: David Tomášek.
    41:06 Jan BUCHTELE - 2:4
     
    41:33
    Škodovka má šanci hned odpovědět, po zakázaném uvolnění se bude vhazovat u branky Machovského.
     
    42:35
    Milan Gulaš si nevedl puk na střed hřiště, poté vystřelil bez jakéhokoliv míření, ale střelou po ledě o dobrý metr minul, přesto domácí pokračují s pukem na hokejce.
     
    43:58
    Sparta nyní nikam nepospíchá, v klidu nahodí puk k Frodlovi a celá pětice sprintuje na střídačku.
     
    44:44
    Lukáš Rousek vybojoval puk u pravého mantinelu, následně se dlouhé vteřiny rozmýšlel komu přihraje, nakonec si vybral Davida Tomáška, který ovšem ranou z voleje přestřeluje.
     
    44:49
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Vojtěch Budík – 2 min., sekání).
     
    45:26
    Sparta kombinuje, ale chybí střelba...
     
    45:46
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Milan Gulaš – 2 min., vysoká hůl).
     
    63 vteřin přesilové hry pět na tři pro Spartu!
     
    46:30
    Hosté drží kotouč, ale vůbec nejde puk z hokejky na hokejku, jak by se měla dvojnásobná početní výhoda hrát. Nakonec z nouze pálil Tomášek, ale Frodl jeho ránu viděl a bez problémů chytil.
     
    46:49
    Škodovka je již ve čtyřech!
     
    47:38
    Petr Straka zachytil hostující přihrávku a s pukem sprintoval na opačný kout ledové plochy.
     
    47:46
    Domácí v plném počtu. Sparta početní výhodu o dva muže nesehrála dobře, Frodla ohrozila jedinou střelou, která navíc nebyla z kategorie nejvyloženějších. Indiáni tak nadále mají šanci na zvrat v utkání.
     
    49:01
    Fantastický Dominik Frodl v plzeňské bráně. Jan Buchtele inkasoval přihrávku na zadní tyč, kde byl zcela sám, nicméně jeho ránu zastavil plzeňský brankář skvěle betonem.
     
    50:07
    Nahození od pravého mantinelu skončilo až u Frodla, který kotouč raději schovává pod svou lapačku. Obě mužstva mohou v poklidu vystřídat.
     
    50:23
    Plzeňský odchovanec David Němeček napřáhl na modré čáře, jeho rána ovšem nenadělala brankáři indiánů velké starosti.
     
    51:07
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Peter Čerešňák – 2 min., krosček).
     
    51:31
    Plzeň se zatím opět brání velice dobře, hosté se zatím nedostali ani do útočného pásma.
     
    52:19
    Dvě možnosti měl David Tomášek, po jeho druhé ráně už to vypadalo, že puk skončí v síti, ale hlavní rozhodčí byl blízko a hned rozpažil.
     
    52:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je nejspíše rozhodnuto. Polášek našel u mantinelu Sobotku, který hned vrátil puk mezi kruhy, odkud nechytatelně pálil MICHAL ŘEPÍK. Sparta vede o tři branky a všechny jejich kroky směřují ke třem bodům. Asistence: Vladimír Sobotka, Adam Polášek.
    52:32 Michal ŘEPÍK - 2:5
     
    54:11
    Indiánům se nedá upřít snaha, ale Sparta je dnes lepší. Milan Gulaš nyní čekal před brankou na přihrávku, která přišla, ale byla sražená mimo dosah plzeňského kapitána.
     
    54:46
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Michal Řepík – 2 min., podrážení).
     
    55:31
    Střela Gulaše byla zastavena Machovským, plzeňská sedmasedmdesátka poté našla mezi kruhy volného Petra Kodýtka, který z mezikruží trefil Machovského do hrudi.
     
    55:45
    Hosté vyhazují alespoň do středního pásma.
     
    56:30
    Luboš Rob dostal dvakrát přihrávku na pravý kruh, odkud střílel. Bohužel zde bylo vidět v jaké herní pohodě českobudějovický odchovanec nyní hraje. Ani jednou netrefil branku, obě jeho rány mířily vysoko nad bránu.
     
    56:46
    Hosté v plném počtu.
     
    57:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nyní už je to definitivní. Plzeň špatně vyvezla kotouč z vlastní třetiny, puk si pro sebe uzmul LUKÁŠ PECH, který s velkou dávkou paní štěstěny překonává Frodla. Bez asistence.
    57:49 Lukáš PECH - 2:6
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty dnešního zápasu.
     
    58:45
    Sparta už nikam nehrne. Ona ví, že dnes na západě Čech vyhraje.
     
    59:40
    Poslední vteřiny dnešního zápasu se odehrají v rohu u branky Matěje Machovského...
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Říká se, že všechno jednou končí a dnes tomu je také tak. Plzeň se Spartou podovala šestnáctkrát v řadě, naposledy prohrála po šedesáti minutách před více než třemi lety, ale dnes tahle noční můra Sparty skončila. Na západě Čech zvítězila 6:2, když v poslední třetině domácím nasázela ještě tři branky.

    Střely na bránu: 23 – 32
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku nedělního večera se s vámi loučím a u dalších zápasů z plzeňské LOGSPEED CZ Arény se opět budu těšit, na shledanou. (18:48:40)
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 9. Kodýtek (Vráblík, Straka), 34. Čerešňák (Kracík, Gulaš) – 4. Horák (Sobotka, Řepík), 13. Říčka (Rousek, Košťálek), 32. Rousek (Polášek, Tomášek), 42. Buchtele (Tomášek), 53. Řepík (Sobotka, Polášek), 58. Pech


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Vráblík, Kvasnička, Lang – Suchý, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Pour, Rob, Kantner – Malát, Stach, Šuhaj.
    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček, M. Jandus, Polášek, Košťálek, Tomáš Dvořák, Kalina, Piskáček (A) – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Buchtele, Tomášek, Rousek – Říčka, Pech (A), Šmerha – Zikmund, Sukeľ, Dvořáček.

    Rozhodčí: Šír, Kika – Lučan, Kis
    ocianews.com