K. Vary – Mladá Boleslav 1:2 (1:2 po s.n.) | Vítkovice – Litvínov 6:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 1:2 (kon.)
Plzeň – Sparta 2:6 (kon.) | Motor ČB – Mountfield HK 3:5 (kon.) | Zlín – Olomouc 1:4 (kon.)
Kometa Brno – Třinec 1:3 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
2:6 (1:2, 1:1, 0:3)
HC Sparta Praha
Neděle 13.12.2020, 16:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku nedělního večera se s vámi loučím a u dalších zápasů z plzeňské LOGSPEED CZ Arény se opět budu těšit, na shledanou. (18:48:40)
     
    Je dobojováno. Říká se, že všechno jednou končí a dnes tomu je také tak. Plzeň se Spartou podovala šestnáctkrát v řadě, naposledy prohrála po šedesáti minutách před více než třemi lety, ale dnes tahle noční můra Sparty skončila. Na západě Čech zvítězila 6:2, když v poslední třetině domácím nasázela ještě tři branky.

    Střely na bránu: 23 – 32
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Poslední vteřiny dnešního zápasu se odehrají v rohu u branky Matěje Machovského...
     
    58:45
    Sparta už nikam nehrne. Ona ví, že dnes na západě Čech vyhraje.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty dnešního zápasu.
    57:49 Lukáš PECH - 2:6
     
    57:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nyní už je to definitivní. Plzeň špatně vyvezla kotouč z vlastní třetiny, puk si pro sebe uzmul LUKÁŠ PECH, který s velkou dávkou paní štěstěny překonává Frodla. Bez asistence.
     
    56:46
    Hosté v plném počtu.
     
    56:30
    Luboš Rob dostal dvakrát přihrávku na pravý kruh, odkud střílel. Bohužel zde bylo vidět v jaké herní pohodě českobudějovický odchovanec nyní hraje. Ani jednou netrefil branku, obě jeho rány mířily vysoko nad bránu.
     
    55:45
    Hosté vyhazují alespoň do středního pásma.
     
    55:31
    Střela Gulaše byla zastavena Machovským, plzeňská sedmasedmdesátka poté našla mezi kruhy volného Petra Kodýtka, který z mezikruží trefil Machovského do hrudi.
     
    54:46
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Michal Řepík – 2 min., podrážení).
     
    54:11
    Indiánům se nedá upřít snaha, ale Sparta je dnes lepší. Milan Gulaš nyní čekal před brankou na přihrávku, která přišla, ale byla sražená mimo dosah plzeňského kapitána.
    52:32 Michal ŘEPÍK - 2:5
     
    52:32
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je nejspíše rozhodnuto. Polášek našel u mantinelu Sobotku, který hned vrátil puk mezi kruhy, odkud nechytatelně pálil MICHAL ŘEPÍK. Sparta vede o tři branky a všechny jejich kroky směřují ke třem bodům. Asistence: Vladimír Sobotka, Adam Polášek.
     
    52:19
    Dvě možnosti měl David Tomášek, po jeho druhé ráně už to vypadalo, že puk skončí v síti, ale hlavní rozhodčí byl blízko a hned rozpažil.
     
    51:31
    Plzeň se zatím opět brání velice dobře, hosté se zatím nedostali ani do útočného pásma.
     
    51:07
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Peter Čerešňák – 2 min., krosček).
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 9. Kodýtek (Vráblík, Straka), 34. Čerešňák (Kracík, Gulaš) – 4. Horák (Sobotka, Řepík), 13. Říčka (Rousek, Košťálek), 32. Rousek (Polášek, Tomášek), 42. Buchtele (Tomášek), 53. Řepík (Sobotka, Polášek), 58. Pech


    HC Škoda Plzeň: Frodl (Pavlát) – L. Kaňák, Čerešňák, Budík, Stříteský, Vráblík, Kvasnička, Lang – Suchý, Kracík (A), Gulaš (C) – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Pour, Rob, Kantner – Malát, Stach, Šuhaj.
    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček, M. Jandus, Polášek, Košťálek, Tomáš Dvořák, Kalina, Piskáček (A) – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Buchtele, Tomášek, Rousek – Říčka, Pech (A), Šmerha – Zikmund, Sukeľ, Dvořáček.

    Rozhodčí: Šír, Kika – Lučan, Kis
    thejrc.org