Třinec – Vítkovice 6:0 (kon.) | Sparta – Motor ČB 2:1 (kon.) | Zlín – Plzeň 2:1 (kon.)
Liberec – K. Vary 7:3 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:2 (0:2 po s.n.) | Olomouc – Kometa Brno 1:4 (kon.)
Mountfield HK – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:4 (0:1, 2:2, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Úterý 15.12.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám krásný zbytek pracovního týdne a budu se někdy příště těšit opět u hradeckého hokeje napočtenou! (20:36:43)
     
    Velké emoce doprovází – celkem symbolicky – závěrečný odchod hráčů do kabin. Zejména Filip Hronek nešetřil ani jednoho ze čtyř pruhovaných mužů, uklidňovat jej museli až spoluhráči. Domácí cítí křivdu zejména skrze událost pět sekund před koncem, při které jim vyvstal pocit, že měl být Šidlík minimálně vyloučen nebo to mělo být trestné střílení.

    Tak či tak, v Hradci je dobojováno a Boleslav i podruhé za krátkou časovou dobu proti Východočechům bere všechny tři body! I pro tentokrát dokázali hosté odskočit na dvougólový náskok na začátku 47. minuty, David Cienciala totiž využil přesné přihrávky od Šidlíka a samostatný únik zakončil bez problémů. Domácí už pak hráli všechno na jednu kartu a dočkali se snížení čtyři minuty před koncem díky Jordannu Perretovi. Boleslav se pak musela bránit tlaku Hradce, nakonec se to ale hostům v emotivním závěru povedlo a ti tak mohou slavit důležitou výhru 4:3! Hradec může žehrat na chyby především v obranné fázi, které jej dost možná stály body.

    Střely na branku: 36 – 22 (12 – 5)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Už to vypadalo, že Petr Šidlík bude na posledních pět sekund vyloučen za úmyslné posunutí branky. Rozhodčí se ale radí mezi sebou a po relativně dlouhé debatě trest pro Šidlíka odvolávají! Nařízeno je jenom vhazování po pravici Růžičky, tohle Boleslav asi zvládne.
     
    59:27
    Hronek pálil od modré, teč Smoleňáka nebyla před brankou úspěšná. Hosté tlačí puk co nejdále od svého brankoviště.
     
    59:14
    O čtyři sekundy později se to zase před Růžičkovou brankou rvalo, závěr zápasu je emocemi doslova napěchovaný. Tentokrát to bylo po střele Hronka, kterou Růžička nadvakrát zpracoval.
     
    59:10
    50 sekund před koncem vyhazuje tým z města automobilů na zakázané uvolnění, hostující střídačka zatím k oddechovému času nesáhla.
     
    58:53
    Hosté vytlačili soupeře do středního pásma, to zatím Boleslavi stačí.
     
    58:43
    Lukeš znovu na střídačce, vhazovat se bude tentokrát v útočném pásmu Boleslavi poté, co šel puk na střídačku hostí.
     
    58:32
    Ohromný závar po Hronkově bombě v zásadní šanci nevzešel, naopak krátce poté rozhodčí vykazují hru do středního pásma po postavení útočícího hráče v brankovišti!
     
    58:19
    101 sekund před koncem si bere domácí střídačka oddechový čas, Lukeš zůstává na střídačce!
     
    58:19
    Jordann Perret byl vidět i posléze, jeho projektil z levého kruhu ale lapil Růžička. Již tradičně v dnešním zápase následovala potyčka, která končí bez udělování trestů.
     
    57:32
    Domácí i nadále tlačí a chtějí zápas dotáhnout do prodloužení. Tentokrát ale musí hrát odzadu, neboť Kotala takticky vysunul hru až k Lukešově brance.
    56:00 Jordann PERRET - 3:4
     
    56:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí čtyři minuty před koncem jdou znovu na dostřel! Jank dostal puk na modrou a rozhodl se střílet. Před brankářem byl ale dobře postaven nekrytý JORDANN PERRET, který si střelu stáhl na svoji hůl a před Růžičkou nezaváhal – 3:4! Asistence: Bohumil Jank, Kevin Klíma.
     
    54:26
    Kousal šel do protiútoku s Najmanem, jenže přihrávka se útočníkovi Bolky příliš nepovedla a puk trefil pouze blokujícího Cingela. I tak měl ale Lukeš práci s kotoučem, kterou nicméně zvládl dobře.
     
    53:32
    I přes nepřesnosti při zakládání útoku se dostali hosté do útočné třetiny, kde ale dlouho nepobyli. Hradec otáčí hru okamžitě vpřed.
     
    52:52
    Sedm minut a osm sekund před koncem následuje další přestávka v zápase, tentokrát ta komerční. Poté se bude vhazovat po levici Růžičky.
     
    52:24
    Vyhození obloučkem bere Hronek a hned z toho byla šance. Hronek zatáhl hru do útoku a nastřelil puk z úhlu do klubka těl v předbrankovém prostoru. Tam se kotouč ztratil, až nakonec vyskákal těsně vedle tyče Růžičkovy klece!
     
    51:38
    Po delší době hrajeme bez přerušení. Východočeši tlačí hru dopředu, Boleslavští ale dobře brání a nepouští Hradec do trvalé převahy.
     
    50:17
    Hronek zaznamenal v jednom střídání dvě pecky od modré za sebou. Poprvé mu pokus zablokoval finský útočník Joona Jääskeläinen, podruhé musel do akce brankář Boleslavi.
     
    49:47
    Zámorský musí hrát vyhozený puk od hostí, zakázané uvolnění to nebude. Nakonec z toho profitovali právě Hradečtí, konkrétně pak Kevin Klíma, který si klepl o puk na pravém kruhu a dostal jej. Následný pokus ale Růžička kryje.
     
    48:43
    Lvi jsou již v plném počtu, Cingel vyvezl hru dopředu na Lva, který ale nedokázal z úhlu přesně zakončit. Čas se Hradci na případný comeback poměrně krátí.
     
    47:52
    Mário Lunter rozehrával u branky prakticky naslepo a vyhodil tak Středočechy ze středního pásma.
     
    47:12
    Kevin Klíma za to v oslabení pořádně vzal, nalétl do útočného pásma a z pravého křídla si přebruslil na levé. Ke střele se sice nedostal, i tak ale z hradeckého oslabení uběhlo dost času.
     
    46:38
    Lukáš Cingel (MHK) žádal vysvětlení jeho vyloučení za sekání, hlavní rozhodčí jej však okamžitě posílá bez debat na trestnou lavici. Boleslav tak má další přesilovou hru.
     
    46:15
    Krátce po čtvrté brance přichází komerční přestávka, v níž mohou rozhodčí uklidnit zjitřené emoce, které přišly po další strkanici u Růžičkovy branky.
    46:01 David CIENCIALA - 2:4
     
    46:01
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují znovu do dvou branek náskoku! Dlouhý pas od Šidlíka napříč ledovou plochou přejmul na hokejku DAVID CIENCALA, který překvapil Zámorského a natlačil se zprava do předbrankového prostoru. Svoji dlouhou kličku Cienciala úspěšně zakončil a Lukeš poprvé v tomto utkání inkasuje – 2:4! Asistence: Petr Šidlík, Jan Stránský.
     
    45:08
    Marek Zachar schytal od jednoho z hostujících obránců na kruzích tvrdý hit. Byl to ale zcela čistý zákrok a boleslavská střídačka jej náležitě oceňuje.
     
    43:58
    Kevin Klíma dostal přihrávku od Perreta na vnitřní stranu levého kruhu a rozhodl se střílet. Jenže pokus mu vůbec nesedl, místo tvrdé střely z nadějné pozice přišla jenom nevýrazná střela doprostřed branky.
     
    43:27
    Opět došlo k rozmíšce v předbrankovém prostoru Boleslavi, když se obráncům hostí nelíbil Radek Smoleňák, který ale k herní situaci přišel spíše náhodou. Rozhodčí to ale rychle ukončují a nechystají se vylučovat.
     
    43:15
    Brandon Alderson přebruslil hradeckého obránce a najel si až před Lukeše, na kterého zkusil bekhendové zakončení k tyči. Domácí gólman ale v tomhle případě předvedl skvělý zákrok!
     
    42:19
    Puk vyvážel po pravém křídle do útoku Filip Hronek a zkusil tvrdou střelu po ledě z kruhu, Růžička vyrazil jenom do ochranné sítě.
     
    41:51
    Nyní se již v plném počtu hraje, domácí ale stále čelí tlaku boleslavské pětice. Do žádné šance se však hosté nemohou propracovat.
     
    41:00
    Ještě 45 sekund oslabení čeká domácí, Boleslav stále kombinuje v útočném pásmu. Bernadova střela byla ještě tečována mezi kruhy Lunterem, ale letěla nad břevno.
     
    40:30
    Poprvé to ale Bolce vůbec nevyšlo, Hradec jenom vyhodil puk až za Růžičkovu branku.
     
    40:03
    Hradec hraje v oslabení po vyloučení Zámorského, Boleslav tak zakládá útok zpoza vlastní branky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Výživná druhá třetina nabídla celkem čtyři branky, také mnoho emocí a vyloučení. Během úvodních pěti minut padly tři branky, Boleslav vždy odskočila o dvě branky, Hradečtí ale dokázali snížit. Branky Středočechů v této třetině však padly po individuálních chybách, v případě Jana Stránského dvojice obránců tak dlouho couvala, až z toho byla branka, ve druhém případě to byla lehkovážnost Kevina Klímy při práci s pukem před vlastní brankou. Domácí prakticky udeřili dvakrát z přesilovek, ačkoliv v momentě gólu na 1:2 už Zohorna na ledě byl, nestihl se zapojit.

    Střely na branku: 24 – 16 (15 – 9)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Podobně jako Kotala, i Petr Zámorský (MHK) musel zatáhnout za záchrannou brzdu. V přečíslení 2 na 1 sekl přes hůl Kotalu, který ale i tak měl prostor na přihrávku pro Zohornu, který nadějný blafák ale do konce nedotáhl.
     
    39:17
    Je tomu skutečně tak, Hradec z dlouhé přesilovky nic nevytěžil a poslední sekundy se snad odehrají již v plném počtu z obou stran.
     
    38:32
    A vypadá to, že Středočeši zvládnou i závěr klasického oslabení. Drží hru na distanc od branky Růžičky.
     
    37:59
    Tvrdé ostřelování domácím branku nepřineslo, Boleslav je již ve čtyřech, navíc bezpečně vyváží puk až k Lukešově kase.
     
    37:21
    Velké protesty doprovází vykázání hry do středního pásma. Hokejisté Hradce totiž reklamují, že by se mělo vhazovat před brankou Růžičky, nikoliv na bodu určeném (nejenom) pro vhazování po ofsajdech.
     
    37:17
    42 sekund 5 na 3 pro Hradec! Pavel Kousal je vyloučen za podrážení ve středním pásmu a domácí mají velkou možnost na srovnání!
     
    36:15
    Před brankou hostí to vypadalo všeljak, chvilku i na dorážku Cingela do odkryté části branky. Nakonec se však puk dostal k mantinelu, odkud jej Boleslav vyhodila do bezpečí.
     
    35:59
    Sklenář nakonec zaletěl až do branky, kterou krom toho, že posunul, tak i protrhl brankovou síť. Ta se tak musí zašít a chvilku se hrát nebude.
     
    35:59
    Jakub Kotala (MBL) tahal v přečíslení Hradce 2 na 1 za záchrannou brzdu, když nasadil Sklenářovi zezadu takovou menší kravatu. Klasifikace přestupku jako držení a domácí rozehrají další přesilovku.
    35:13 Radek SMOLEŇÁK - 2:3
     
    35:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    31 sekund před koncem přesilovky se Hradec nakonec dočkal! Pavlík posunul podél lajny puk na Hronka. Jeho střelu ještě tečoval na kruzích Koukal a Růžička vyrazil jenom do předbrankového prostoru. V něm ukázal největší důraz RADEK SMOLEŇÁK, který pohotově propálil hostujícího brankáře mezi betony – 2:3! Asistence: Petr Koukal, Filip Hronek.
     
    34:23
    Kelly Klíma si vybruslil až na vrcholek levého kruhu, jeho pokus mířil na zadní tyč, ale k přesnosti pár decimetrů ještě scházelo. Zámorský následně nechytil kotouč na modré a nakonec z toho vzniklo vhazování před hradeckou brankou, neboť Lukeš puk raději před dotírajícími hráči přikryl.
     
    33:56
    Hradec v útočném pásmu zůstane i přes vyhození Boleslavi, které bylo však zvednuto do ochranné sítě u Růžičkovy branky.
     
    33:44
    Kdyby se hrála druhá třetina permanentně s otevřenými vrátky, ničemu by to nevadilo. Boleslav tentokrát špatně střídala a po komerční přestávce bude sedět na trestné Flynn.
     
    32:47
    Přesilová hra Hradce byla hodně velká divočina, stále však máme stav 1:3. Mountfield ale znatelně ožil, to je potřeba dodat.
     
    31:38
    Hradec hraje přesilovku ve velkém tlaku, ale gól z toho stále není! Nejblíže zásahu byl Orsava, když chtěl dorážet Hronkův pokus z pravého kruhu, ale na protější straně minul zcela prázdnou branku!
     
    31:00
    S vyloučeními se vůbec nešetří. Joona Jääskeläinen (MBL) strčil pod brusli Smoleňáka svoji hůl a okamžitě dostává menší trest.
     
    30:42
    Kevin Klíma hledal v předbrankovém prostoru Sklenáře, kterému však puk přeskočil hokejku a k zakončení se tak hradecký útočník nedostal. Pro domácí škoda, tohle mohla být zajímavá šance.
     
    29:41
    O trestu pro Bohumila Janka (MHK) není sporu. Řízný obránce totiž za brankou přesnou ranou na bradu seslal Flynna k zemi a za hrubost dostává dvě minuty. Neunikne však ani zmíněný Oscar Flynn (MBL), i on dostává stejný trest a klasifikaci. Tentokrát se hraje 5 na 5.
     
    29:41
    Současně s koncem oslabení Hradce se rozpoutala potyčka za hradeckou brankou a zajisté se bude vylučovat! Otázka je, v jakém poměru.
     
    28:52
    Rychlou kombinaci na dotek zakončoval z levého kruhu Brandon Alderson, Lukeš střelu na bližší tyč pohlídal. To samé platilo i o střeleckém pokusu Jääskeläinena, vyrážečkou poslal Lukeš puk do ochranné sítě.
     
    28:15
    Lukeš přikryl Flynnovu střelu z ostrého úhlu, oba týmy střídají a zanedlouho se bude vhazovat po pravici hradecké brankářské dvojky.
     
    27:42
    Ne, domácím hokejistům se vůbec nedaří. Tentokrát přichází další trest, Richard Nedomlel (MHK) se dopustil hákování a jako čtvrtý vyloučený plejer Lvů jde na trestnou.
     
    27:13
    Filip Hronek je tentokrát ve vášnivé debatě s čárovým rozhodčím, který mu pískl ofsajdové postavení. Možná i v rámci uklidnění emocí přichází komerční přestávka a debata pokračuje nadále.
     
    26:31
    Pilař natlačil při forčekingu Allena na mantinel, nakonec je to ale právě zámořský obránce, který může nadále pokračovat s kotoučem ve hře.
     
    26:09
    Zakázané uvolnění Mountfieldu, který se v této pasáží hry hodně trápí. Boleslav naopak hraje s lehkostí, na její hře je to rozhodně znát.
     
    25:01
    Vůbec poprvé v letošním ročníku střídá Hradec brankáře! Marek Mazanec je odvolán na střídačku a do hry vstupuje na začátku 26. minuty Štěpán Lukeš!
    25:01 Oscar FLYNN - 1:3
     
    25:01
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Další individuální chyba a Hradec je opět mínus dva! Kevin Klíma až moc lehkovážně hrál s kotoučem v obranném pásmu a Najman mu jej snadno sebral. Mladý útočník pak přistrčil pouze na hokejku OSCARA FLYNNA, který pohotovou střelu vyhání Mazance na střídačku – 1:3! Asistence: Ondřej Najman.
     
    24:46
    Po nahození z pravého kruhu, které čapl Mazanec, se našly dvě dvojičky s historií vícero konfliktů v tomto střídání. Ani jedna ale nešla do přímé potyčky, po oddělení všech účastněných následuje buly.
     
    24:11
    Těsný ofsajd znemožnil Orsavovi rozvíjet útočnou kombinaci, vynucené přerušení hry značí vhazování ve středním pásmu.
     
    23:36
    Pavlík podél prken našel Smoleňáka, který posouval puk dál, avšak se z toho nepovedlo domácím více vytěžit. Naopak se museli bránit, střelu nekrytého Pláňka od modré má Mazanec v lapačce.
    22:29 Filip HRONEK - 1:2
     
    22:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec ale rychle snižuje a přesilovku prakticky využívá i tak, neboť se Zohorna ještě pořádně nezapojil do hry! Kevin Klíma měl dost prostoru za brankou Boleslavi a všiml si volného FILIPA HRONKA, který si sjel napříč pásmem až do předbrankového prostoru. Hronek následně prostřelil Růžičku a okamžitě tak dostává domácí na dostřel – 1:2! Asistence: Kevin Klíma.
    21:15 Jan STRÁNSKÝ - 0:2
     
    21:15
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Velký nedůraz hradecké obrany a ve vlastním oslabení Bolka odskakuje na dvě branky! Nepřesnou rozehrávku zachytil ve středním pásmu JAN STRÁNSKÝ a probruslil si bez komplikací až před branku Mazance. Ani dva obránci Lvů mu nezabránili v gólové střele – 0:2! Bez asistence.
     
    20:49
    Jakub Orsava hledal zpoza branky někoho na modré čáře na případnou střelu, žabičku ale poslal zcela mimo dosah jediného beka na modré čáře a sám tak svůj tým vyhodil z pásma.
     
    20:25
    Radim Zohorna (MBL) ale snahu Boleslavi ukončuje po 25 sekundách. Zasáhl totiž Hronka holí do obličeje a dostává tak dvě minuty.
     
    20:02
    Ve druhé třetině vyhrál buly stejný tým, jako v té první, tedy hradecký. Ale paradoxně se musel v prvních sekundách třetiny bránit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    To se ale neděje, a tak po dvaceti minutách vedou Boleslavští o jedinou branku. Viděli jsme vyrovnaný hokej, optickou převahu však měl celek z města automobilů, který v útočném času strávil o něco více času, k čemuž mu pomohly i dvě přesilové hry. Také se dočkal branky ve 12. minutě, když prostřelil Mazance Radim Zohorna. Domácí na zásah stále čekají, nedokázali si však vytvořit zatím vyloženou šanci.

    Střely na branku: 9 – 7
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:23
    Koukal jenom obloučkem poslal puk do útočného pásma, Hradec se však snaží dorovnat skóre těsně před koncem třetiny.
     
    19:02
    Poslední minutu první třetiny zahajuje zásah hradecké střídačky do hry. Vhazovat se tak bude opět před Mazancem.
     
    17:58
    Hradečtí jsou již v plném počtu, Hronkovi se ale nepovedlo vyhodit. Nakonec však Hronek i tak dokázal rozjet kombinaci a domácí mohou tlačit v útoku.
     
    17:31
    Petr Koukal si připisuje zablokovaný pokus holí. Včas vyjel proti střele Bernada od modré, puk pak přelétl ochrannou síť, až se dostal na krátkou část tribuny na stadionu.
     
    16:58
    Lvi poté vyhodili, za sebou mají něco málo přes minutu početní nevýhody a obrana se jim daří.
     
    16:35
    Joona Jääskeläinen posunul mezi kruhy na Ciencialu, který nešel do střelby, místo toho pustil puk za sebe na Allena. Svižný projektil ale má pod kontrolou Mazanec.
     
    15:52
    Třetí trest pro hradecké barvy. Filip Pavlík (MHK) nešikovným zákrokem podrazil obránce Bernada a míří si nedobrovolně odpočinout.
     
    15:22
    Šalda táhl středem ledové plochy útok, jeho prudké poslání puku vzduchem do útočného pásma však započalo ještě před červenou lajnou, tudíž je to zakázané uvolnění.
     
    14:32
    Mazanec při závaru před brankou přišel o hokejku a musel improvizovat, u protější tyčky, kam se mezitím puk přesunul, ale byl připraven a lapačkou dokázal kotouč přikrýt. Po menší rozmíšce následuje komerční brejk.
     
    14:12
    Jank si vybruslil na modré do lepšího střeleckého úhlu, jeho střelu doprostřed však Růžička drží v lapačce.
     
    13:37
    V redukovaném počtu má navrch herně hostující tým, který častěji operuje před Mazancovou brankou, nevzešlo z toho však žádné vyložené nebezpečí.
     
    12:24
    Do konfliktu se u hostující branky dostali Jordann Perret (MHK) a Martin Pláněk (MBL). Perret doslova serval z Pláňka na ledě helmu a vypadalo to poměrně zajímavě, čároví rozhodčí ale radovánky ukončili a hlavní vynesl verdikt, dvě minuty pro každého za hrubost. Hrajeme 4 na 4.
     
    12:11
    Následuje první komerční přestávka zápasu. Hradec neměl vůbec špatný vstup do utkání, dokonce Bolku přestřílel, ale prohrává 0:1.
    11:41 Radim ZOHORNA - 0:1
     
    11:41
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Dlouhou pasáž bez přerušení nakonec rozsekla branka Boleslavi! Podél mantinelu se do útočné třetiny protlačil havířovský odchovanec Kotala a našel přesnou přihrávkou pod sebe na kruzích RADIMA ZOHORNU, který svižnou střelou propálil Mazance okolo vyrážečky – 0:1! Asistence: Jakub Kotala, Conor Allen.
     
    09:57
    Matěj Stránský dostal přihrávku na ofsajdové hraně, rozhodčí hru pustili dále. Nakonec z toho však nebylo nic, co by stálo za zmínku.
     
    09:14
    Již dlouhou dobu hrajeme bez přerušení. Perret si otevřel cestu do útočné třetiny a nahrával do předbrankového prostoru Zámorskému, který ale nedokázal puk předat dále a přišel o něj.
     
    08:23
    Pláněk chtěl přikrýt letící puk na Zachara tělem, jenže jej zradila stabilita a pro Zachara se tak na levém křídle otevíral prostor. Nová hradecká posila však prudké nahození nezpracovala.
     
    07:19
    Domácím se nicméně početní výhoda povedla o něco lépe, poslední slovo měl v tomto případě Lev, který střílel z úhlu do vrchní části Růžičkovy branky, rozduněl v tomto případě zadní plexi.
     
    06:12
    Hradeckým hokejistům se první fáze přesilové hry podařila o něco lépe, avšak i Boleslav se nakonec osvobodila bez toho, aniž by čelila střele na branku.
     
    05:45
    Conor Allen (MBL) inkasuje trest z kategorie zcela zbytečných. Za hezká slova vůči hlavnímu rozhodčímu ze střídačky schytal dvě minuty za nesportovní chování.
     
    04:55
    Právě Marek Zachar byl ústřední postavou další akce, to když k němu vyplaval puk na modré. Tvrdá střela příklepem ale končí jenom v Růžičkově výstroji.
     
    04:19
    Joona Jääskeläinen se protlačil až do oblouku, kde ale neměl komu nahrát. Poté se rozhodl hru vrátit zpět na modrou, tam již byl připraven Zachar a puk sebral.
     
    03:48
    Hosté byli po prohraném buly zatlačeni před vlastní kasu, na což reagovali vyhozením na zakázané uvolnění. Pětice boleslavských hráčů si tak neodpočine.
     
    03:35
    Vysoké nahození zelenobílých do útočného pásma vzal Mazanec bez sebemenších problémů do lapačky a nehodlal rozehrát. Po přerušení hry se tak bude vhazovat po jeho levici.
     
    03:08
    Hraje se v pěti na obou stranách a hosté tuto početní výhodu moc nezvládli. A když už, tak po jejím konci se Allen pronikající po pravém křídle dopustil ofsajdu.
     
    02:32
    Lukáš Cingel dobře přečetl rozehrávku soupeře a dostal se ke střele od modré. Růžička jenom vyrazil a okamžitě rozehrává dopředu. Času totiž Bolce už moc nezbývá.
     
    02:00
    Témeř polovina boleslavské přesilovky je pryč a Lvi zatím bez problémů brání. Hosté mají velké problémy se do útočného pásma vůbec dostat.
     
    01:43
    David Cienciala si sjel na vrchol pravého kruhu a vyslal střelu, kterou Mazanec musel nadvakrát zpracovat, aby měl puk skutečně pod stoprocentní kontrolou.
     
    01:10
    Perret podél prken vyhodil až za boleslavskou kasu, první okamžiky po vyloučení domácího obránce tak Hradec přečkal. Otázka je, jak se mu bude dařit dále.
     
    01:03
    Přichází první trest v zápase. Radim Šalda (MHK) u mantinelu potáhl za ruku projíždějícího Bernada a dostává za držení dvě trestné minuty.
     
    00:31
    Nedomlel zpoza branky rozjíždí útočnou akci a Smoleňák z levého křídla pustil puk za sebe na najíždějícího Sklenáře, před nímž vznikl velký prostor mezi kruhy. Nepříjemnou střelu ale má v moci Růžička.
     
    00:02
    Zápas začíná, úvodní buly vyhráli hradečtí hokejisté, kteří hned nahazovali za branku Boleslavi. Hosté se zde puku zmocnili a oplatili stejnou mincí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    -19
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Jank, Zámorský, Čáp – Orsava, Cingel, Kelly Klíma – J. Sklenář, M. Zachar, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Kevin Klíma – R. Pilař, Lev, Jergl.

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Šidlík, Allen, Moravec, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Hrdinka – Lunter, R. Zohorna (C), Kotala – Jääskeläinen, Cienciala, Alderson – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

    Rozhodčí: Pražák, Micka – Brejcha, Gerát.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    MOUNTFIELD HK
    21 zápasů, 6. místo, 38 bodů, skóre 66:50, bilance 12-1-0-8

    Zatímco po prvních pěti kolech letošního ročníku to Hradeckým skvěle fungovalo, po restartu přicházely první porážky a na přelomu listopadu a prosince nepovedené období vyvrcholilo šestizápasovým obdobím, kde Východočeši nebrali body v pěti případech!. Od poslední porážky s Plzní (1:5) se ale Lvům začalo výsledkově opět dařit a do úterního zápasu si přenesou sérii tří výher.

    Dvě z nich přišly proti poslednímu Motoru. Budějovice ale nehrály druhé housle, zatímco v prvním utkání dojely na zoufalou produktivitu a prohrály 1:6, na domácím ledě povstaly ze stavu 0:4 po 10 minutách, na vyrovnání to ale nedotáhly – 3:5. Mezi těmito špíly si „odskočili“ Hradečtí do Karlových Varů, kde vyhráli v dramatickém zápase 4:3. Proti Boleslavi tak budou chtít domácí i počtvrté za sebou bodovat.
     
    BK MLADÁ BOLESLAV
    20 zápasů, 5. místo, 38 bodů, skóre 73:48, bilance 10-3-2-5

    Do Hradce přijede jeden z nejofenzivnějších týmů vůbec, vždyť 73 nastřílených branek řadí Boleslav do top čtyřky nejvíce skórujících týmů! V poslední době to navíc Bolce pořádně šlape, vždyť z posledních 11 zápasů rovnou devět vyhrála. Srazit dokázala na venkovním ledě Třinec, doma poté například smetla výsledkem 11:4 Karlovy Vary.

    Jediné dvě porážky z úspěšné série přišly ve 20. kole, to když Vítkovice vyhrály v mladoboleslavské aréně 4:2, na 23. pokus se nepovedlo Boleslavi vyhrát ani v Liberci. Středočeši u Tygrů padli těsným rozdílem 2:3 a na výhru pod Ještědem čekají už předlouhých 10 let! I tak ale zažívají velice povedený vstup do ročníku a Hradec to nebude mít vůbec lehké.
     
    Krásný úterní večer všem příznivcům českého hokeje! V metropoli východních Čech se od zítřejších 18:00 rozehraje v rámci 11. kola poslední extraligový zápas před reprezentační přestávkou. A bude to skutečně důležitý souboj, neboť se spolu utkají tabulkoví sousedé.

    V případě, že by Hradec bodoval, držel by se v bodovém kontaktu s první čtyřkou. To samé platí i o Mladé Boleslavi, které se nadmíru poslední dobou daří. Oba mančafty jdou na sebe po 10 dnech, naposledy vyhrála Boleslav poměrem 5:2. Čeká nás rozhodně zajímavé utkání, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 23. Hronek (Kevin Klíma), 36. Smoleňák (Koukal, Hronek), 56. Perret (Jank, Kevin Klíma) – 12. R. Zohorna (Kotala, Allen), 22. J. Stránský, 26. Flynn (Najman), 47. Cienciala (Šidlík, J. Stránský)


    Mountfield HK: Mazanec (26. Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Jank, Zámorský, Čáp – Orsava, Cingel, Kelly Klíma – J. Sklenář, M. Zachar, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Kevin Klíma – R. Pilař, Lev, Jergl.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Šidlík, Allen, Moravec, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Hrdinka – Lunter, R. Zohorna (C), Kotala – Jääskeläinen, Cienciala, Alderson – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

    Rozhodčí: Pražák, Micka – Brejcha, Gerát
    thejrc.org