Real Madrid – Ath. Bilbao 3:1 (kon.)
konec
Real Madrid
3:1 (1:0)
Athletic Bilbao
Úterý 15.12.2020, 22:00 • Alfredo di Stefáno Stadium (Madrid) • Španělská LaLiga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:02:20)
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 8:9.
     
    Real Madrid v předehrávce 19. kola španělské La Ligy potvrdil roli favorita, na domácím stadiónu porazil Athletic Bilbao výsledkem 3:1. Vítězství se ale nerodilo vůbec lehce a to i vzhledem k faktu, že hosté hráli už od 13. minuty o deseti, po druhé žluté kartě byl totiž vyloučen Raúl García. Bílý balet přetavil stoupající tlak ve vedoucí branku v nastavení první půle, kdy se prosadil Toni Kroos. Svěřenci kouče Garitana ovšem utkání nezabalili a v 52. minutě dokázali vyrovnat zásluhou nadvakrát úspěšného Andera Capy. Real i nadále pokračoval v aktivním pojetí hry a odměnou mu byl druhý gól, vedení Zidanově družině vrátil čtvrt hodiny před koncem nejlepší střelec týmu Karim Benzema. V dramatické koncovce bylo Bilbao blízko vyrovnání a cennému bodu, avšak Vesgu vychytal Courtouis, z následného protiútoku naopak zvýšil náskok favorita opět Karim Benzema.

    Fotbalisté Los Blancos se zásluhou získaných tří bodů dotáhli na duo Real Sociedad a Atlético Madrid, kvůli horšímu skóre však zůstávají na třetí příčce. Bilbao navzdory sympatickému výkonu odjíždí s nulou, v tabulce zůstává třinácté.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Balón se po ose Asensio – Modrić dostal až ke střílejícímu KARIMU BENZEMOVI, který precizním křižným zakončením k levé tyči pečetí vítězství Realu Madrid.
     
    90+2
    Mikel Vesga měl na kopačce vyrovnání! Do pokutového území dostal přihrávku od Muniaina, ale na Courtoise si nepřišel, belgický dlouhán předvedl parádní zákrok pravou horní končetinou.
     
    90+1
    Marco Asensio měl v úmyslu zakončovat technicky, jenže balón si špatně připravil a pálil tak přímým nártem. Simón mohl zůstat klidným.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Do hry nohama zapojil brankáře Dani Carvajal. Courtois si troufl na zpracování, vzápětí odkopl daleko na útočnou polovinu.
     
    88
    Thibaut Courtois založil velmi zajímavou akci, na jejímž konci klidně mohl být třetí gól. Rodrygo ještě nesobecky místo zakončení přihrál Iscovi, jemuž v posledním okamžiku dokázal vypíchnout balón z pod kopačky Martínez.
     
    87
    Ofenzivní faul domácího mužstva obstaral Raphaël Varane Při návratu do obrany zaškobrtl o pravou nohu Daniho Garcíi, ten skončil na trávníku.
     
    86
    Další rohový kop Athleticu vyřešil pro změnu Thibaut Courtois. Vysoký belgický gólman vyběhl z brány a ve výskoku výrazně předčil Berchicheho.
     
    85
    Iñigo Córdoba chtěl penaltu po střetu s Varanem. Stoper skutečně skluzem trefil soka, ale ne na tolik, aby arbitr odpískal "desítku".
     
    84
    Polovysoký balón hledal Mikela Vesgu. Toho měl dobře obsazeného Sergio Ramos, hlavou odklidil míč mimo vlastní šestnáctku.
     
    83
    K Muniainovi přiběhli dva protihráči, které ovšem křídelník hezky přechytračil. Balón vší silou nastřelil do zdi před sebou, výsledkem je rohový kop.
     
    82
    Červeno-bílí si dokázali vybudovat pevnou pozici na útočné polovině. S defenzivou vypomáhá rovněž Karim Benzema, v posledních minutách je každá noha dobrá.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Real Madrid drží těsné vedení nad Athleticem, v případě vítězství by domácí bodově dotáhli čelo tabulky, na kterém se momentálně vyhřívá Real Sociedad a Atlético Madrid.
     
    80
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Ander Capa, přichází Iñigo Lekue.
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Óscar de Marcos, přichází Iker Muniain.
     
    80
    Stoper Yeray inkasoval žlutou kartu a to znamená, že páteční zápas Bilbaa proti Hiesce bude bez jeho fyzické přítomnosti na hřišti. Faulem na Benzemu se vykartoval.

    Milan Huppert

    Branky: 45+2. Kroos (Vinícius Júnior), 74. Benzema (Carvajal), 90+2. Benzema (Modrić) – 52. Capa

    Karty:   42. L. Vázquez (REA) – 8. Raúl García (ATB), 80. Yeray (ATB)   14. Raúl García (ATB)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 8:9.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Kroos, Valverde (64. Isco), Modrić – L. Vázquez (75. Rodrygo), Benzema, Vinícius Júnior (63. Asensio).
    Náhradníci: Altube, Lunin – Asensio, Isco, Marcelo, Militao, Nacho Fernández, Odriozola Arzallus, Rodrygo.

    Athletic Bilbao: Simón – Capa (80. Lekue), Yeray, I. Martínez, Berchiche – Dani García, Vencedor (66. Vesga) – de Marcos (C) (80. Muniain), Raúl García, Berenguer (59. I. Córdoba) – I. Williams (66. Villalibre).
    Náhradníci: Ezkieta – Balenziaga, I. Córdoba, Kodro, Lekue, Unai López, Morcillo, Muniain, Núñez, Sancet, Villalibre, Vesga.

    Rozhodčí: Gil – Nevado, Martínez
    thejrc.org