Poprad – Miskolc 2:4 (kon.) | HC Slovan – Zvolen 3:2 (3:2 po s.n.)
konec
HK Poprad
2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
DVTK Jegesmedvék Miškovec
sk Pátek 18.12.2020, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 6. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine hostia viac-menej udržiavali trojgólové vedenie, no prišli dva rýchle góly domácich z hokejok Ervinga a Handlovského a zápas sa v závere hneď zdramatizoval. Powerplay kamzíci nevyužili, 30 sekúnd pred klaksónom upravil na konečných 2:4 Galanisz a DVTK si spod Tatier berie tri body. (20:21:00)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Miškovec dal gól!
    O víťazovi je rozhodnuté. Boje o puk v rohu klziska napokon boli korisťou hostí, NIKANDROSZ GALANISZ sa ujal puku a cez celé klzisko ho poslal priamo do opustenej popradskej brány.
    Bez asistencie.
     
    59:04
    Popradčania odvolali brankára a začína sa powerplay.
     
    58:32
    Poprad dal gól!
    Situácia sa veľmi dramatizuje a po 12 sekundách je využitá popradská presilovka. Haščák posunul puk na modrú čiaru Drgoňovi, ktorý to nahodil a LUKÁŠ HANDLOVSKÝ úspešne vložil do dráhy strely puk a tečoval strelu poza chrbát Adorjána.
    Asistencie: Adam Drgoň, Marcel Haščák.
     
    58:20
    Zach Jordan dostáva dvojminútový trest za vyhodenie puku a Poprad má presilovku v závere tretej tretiny.
     
    58:20
    Oddychový čas si vzal tréner Popradu Peter Mikula.
     
    58:14
    Patrik Svitana sa po pravom krídle poponáhľal dopredu, strieľal z kruhu a mieril to na vyrážačku Adorjána.
     
    57:49
    Ulrych pálil príklepom od modrej čiary, Adorjána vyrážačkou vyrážal puk.
     
    57:26
    Druhé zakázané uvoľnenie po sebe v podaní hosťujúcich hráčov. Hra sa teda opäť presťahuje pred Attilu Adorjána.
     
    56:24
    Poprad dal gól!
    Popradčania predsa len ešte vykresali iskierku nádeje a po prvý raz prekonávajú doteraz neprekonateľného Adorjána. Tavi vykorčuľoval po pravom krídle, natlačil sa bekhendom pred bránku. Následne sa z dorážky presadil JOONA ERVING.
    Asistencia: Janne Tavi.
     
    55:38
    Svitana to skúsil spoza pravého kruhu. Zagrapan nasmeroval pohyb popred Adorjána. Gólman Miškovca však aj túto situáciu mal pod kontrolou.
     
    54:42
    Brejčák to skúšal nahodením puku od modrej čiary, bolo to však veľmi nepresné. Od modrej potom pálil aj Ulrych, ten pálil do náručia stále spoľahlivého gólmana Adorjána.
     
    54:18
    Matúš Paločko prenechával medzi kruhmi Bjalončíkovi, ktorý to skúsil spoza hráča. Mieril však len priamo poľahky do lapačky Adorjána.
     
    54:01
    Osterberg nakorčuľoval na ľad a skončila sa aj presilovka Popradu o jedného hráča. Domáci ju nevyužili.
     
    53:24
    Mike Dalhuisen rozohrávkou z obranného pásma nenašiel spoluhráčov a je z toho zakázané uvoľnenie v ešte trvajúcej presilovke o jedného korčuliara.
     
    52:36
    Presilovka o dvoch hráčov uplynula, Szirányi naskočil na ľad, Drgoň na neho trošku zabudol, ale napokon z toho šanca pre Szirányiho po vyhodenom puku nebola.
     
    52:16
    Haščák strieľal z ľavého kruhu, puk sa zvláštne odrazil. Inak, než to čakal brankár Adorján.
     
    51:59
    Popradčania budú mať polminútovú presilovku piatich proti trom a ešte majú nádej na zvrat. Na trestnú lavicu za seknutie putuje Kyle Osterberg.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 57. Erving (Tavi), 59. Handlovský (Drgoň, Haščák) – 1. Wolff, 36. Galanisz (Rokaly, Rauhauser), 37. Jordan (Rauhauser, Magosi), 60. Galanisz


    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Drgoň, Repe, Brejčák, Dalhuisen, Ulrych, Erving, Hudec – Haščák, Skokan, Svitana – Vandas, Preisinger, Handlovský – Tavi, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Jevoš
    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Adorján (B. Kiss) – Wehrs, Szirányi, Wolff, D. Kiss, Rauhauser, Vojtkó, Láda – Csányi, Osterberg, Jordan – Rokaly, Galanisz, Magosi – Révész, Páterka, Szalma – Lövei, Miskolczi, Turbucz

    Rozhodčí: Žák, Valach – Jurčiak, Tvrdoň
    thejrc.org