Příbram – Karviná 0:1 (kon.) | Jablonec – Č. Budějovice 2:1 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 3:0 (kon.)
konec
FK Příbram
0:1 (0:1)
MFK Karviná
Sobota 19.12.2020, 14:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Fotbalisté Karviné se představí v sobotu odpoledne na hřišti Příbrami, kde se budou snažit prodloužit sérii již tří ligových střetnutí bez porážky poté, co poslední výhru připsali v Plzni. Domácí naposled nestačili na Bohemians 1905 a marně se snaží dostat ze sestupového pásma.
     
    1.FK Příbram

    Příbram se v závěru letošního roku zlepšila a zásluhou čtyř ligových zápasů bez porážky se odpoutala ze dna tabulky, její skvělá série ovšem skončila, když v úterý prohrála na hřišti Bohemians. V domácím prostředí se ovšem hráčům klubu z hornického města daří a po výhrách nad Mladou Boleslaví a Zlínem budou usilovat o třetí domácí vítězství v řadě. Dokáží znovu vyhrát?
     
    MFK Karviná

    Karviná v loňské sezóně bojovala o záchranu, letos by tomu tak ale být nemuselo. Svěřenci Juraje Jarábeka po překvapivém vítězství v Plzni remizovali s Českými Budějovicemi a Jabloncem a nadále se tak nachází ve středu tabulky, náskok před týmy z dolní poloviny tabulky se ovšem nepříjemně ztenčuje. Venku se jim ale daří a po Spartě a Slavii mají třetí nejlepší bilanci.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Kočí – Nový, Svoboda, Vilotić, Cmiljanović – Folprecht – T. Pilík, Zorvan, Jan Rezek (C), Voltr – Vávra.
    Náhradníci: Melichar – Boakye, Pinc, Vais, Budínský, Antwi, Puchmertl.

    MFK Karviná: Bolek – Santos, Dramé, Šindelář (C), Ndefe – Mangabeira – Ostrák, Herc, Qose, Bartošák – Haša.
    Náhradníci: Neuman – Smrž, Čmelík, Vlachovský, Želizko, Mikuš, Janečka.

    Rozhodčí: Ondřej Pechanec. Asistenti: Petr Blažej, Jakub Šimáček. Čtvrtý rozhodčí: Jan Petřík. VAR: Petr Hocek. AVAR: Jiří Pečenka.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Karviná právě obstarala výkop dnešního zápasu proti Příbrami a v loňské sezóně se jí proti tamnímu klubu dařilo, když ho v obou vzájemných střetnutích porazila.
     
    2
    Na stadionu panuje hustá mlha, která komplikuje viditelnost a identifikaci jednotlivých hráčů. Martin Nový centroval z pravého křídla, ve vápně ale nikdo.
     
    3
    Karviná nyní vyrazila na steč a na levé straně hřiště vybojovala rohový kop, který rozehrál Kristi Qose. Roman Haša se dostal do zakončení na vzdálenější pravé tyči brány, střela z voleje mu ale příliš nesedla.
     
    4
    Hosté měli k dispozici v rychlém sledu druhý rohový kop a po centru z pravé strany se na vzdálenější levé tyči opět dostal do zakončení Roman Haša, jeho hlavička ale skončila mimo!
     
    6
    Fotbalisté Příbrami útočné snažení Karviné přečkali bez úhony a vzápětí sami vybojovali rohový kop, následný centr z pravé strany ale žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    7
    Eduardo Santos se hlásil na pravém křídle o míč jako ve škole, jenže jeho spoluhráči na něj hru nedokázali otočit a následný útok hostů zastavil útočný faul.
     
    8
    Filip Zorvan se hnal na levém křídle za odraženým míčem a vypadalo to, že si to chce namířit do šestnáctky, jenže u míče byl jako první jeden z obránců Karviné, který vzápětí dokázal rozehrát.
     
    9
    Tomáš Pilík zvedl na ose hřiště hlavu a ze střední vzdálenosti napřáhl k nádherné táhlé přízemní střele, která těsně minula pravou tyč brány!
    9. Pilík vyděsil Bolka krásným pokusem z dálky
     
    10
    Stefan Vilotić odvedl dobrou práci po rohovém kopu Karviné, když na hranici malého pokutového území vyhrál souboj, po kterém byl hostům odpískán faul.
     
    12
    Na Stanislava Vávru mířil dlouhý kolmý pas, bohužel pro Příbram na něj ale u levého rohového praporku nedosáhl a Petr Bolek mohl odkopávat od své brány.
     
    13
    Tomáš Pilík si naběhl u pravé tyče na krátkou kolmou přihrávku od Filipa Zorvana a z ostrého úhlu napřáhl k přízemní střele, která minula vzdálenější levou tyč. Zakončení ale bylo zbytečné, rozhodčí pískal ofsajd.
     
    14
    Mihailo Cmiljanović chtěl zrychlit hru kolmou přihrávkou do šestnáctky a vypadalo to na zakončení domácího týmu, nakonec k němu ale nedošlo. Odkop od brány.
     
    15
    Fotbalisté Karviné jsou během posledních okamžiků zápasu pasivní a Příbram na ně neustále vyvíjí tlak. Domácím ovšem schází přesná finální přihrávka.
     
    17
    Eduardo Santos teď pomohl zdvojit jednoho z hráčů Příbrami a Karviná se ubránila. Příbram ovšem mohla pokračovat v útočném snažení po autovém vhazování.
     
    18
    Zdeněk Folprecht posílal do šestnáctky Karviné dlouhý kolmý pas, žádného ze svých spoluhráčů poté ovšem nenašel a Petr Bolek opět odkopával od své brány.
     
    19
    Mihailo Cmiljanović si zpracoval míč na ose hřiště a levačkou pěkně vypálil zpoza šestnáctky, jeho střela ovšem skončila nad bránou Karviné.
    19. Cmiljanovič zkoušel překvapit Bolka
     
    21
    Karviná dnes přijela do Příbrami v podobné pozici jako před týdnem Zlín a stejně jako Ševci zatím nepředvádí nikterak oslnivý výkon. Domácí jsou lepším týmem.
     
    22
    Hosté se neustále brání a mají obrovské problémy s tím, aby vůbec překročili půlící čáru. Na levém křídle vybojoval autové vhazování agilní Mihailo Cmiljanović.
     
    23
    Stanislav Vávra se dostal na levém křídle k střílenému přízemnímu centru, který byl na přední tyči sražen na rohový kop. Rozehrávky se ujal domácí Tomáš Pilík.
     
    24
    Radek Voltr vyplaval na vzdálenější pravé tyči po parádním centru Tomáše Pilíka úplně sám, jenže ve slibné příležitosti hlavičkoval velice nepřesně!
     
    27
    Karviná právě vstřelila branku!
    Kristi Qose vybojoval míč na ose hřiště a po chybě Tomáše Pilíka na levé straně šestnáctky našel Romana Hašu, jehož diagonální přízemní střelu Ondřej Kočí sice výborně vyrazil, z dorážky ho ale stejně provedeným zakončením překonal LUKÁŠ BARTOŠÁK! Karviná z ničeho nic vede.
    27. Lukáš BARTOŠÁK - 0:1
     
    29
    Příbram byla aktivnějším a lepším týmem, jenže ani jednu ze svých příležitostí nedokázala využít a po necelé půlhodině hry rázem s Karvinou doma prohrává.
     
    30
    Tomáš Pilík rozehrál rohový kop hodně špatně a pramenil z toho rychlý protiútok Karviné, po kterém se Lukáš Bartošák řítil sám na bránu, na hranici šestnáctky se ale ocitl pod tlakem a jeho přízemní střelu Ondřej Kočí skvěle vyrazil nohou!
    30. Znovu v akci Bartošák, Kočí ale Příbram podržel
     
    31
    Filip Zorvan se prezentoval pěkným kolmým pasem a na hranici šestnáctky se dostával do zakončení Radek Voltr, domácí útočník byl ale hosty bleskově zdvojen.
     
    34
    Nebýt chyb domácích fotbalistů Příbrami, Karviná by se těžko dostává do hry, protože byla neustále pod tlakem, jenže nyní už tomu tak není a hosté koušou.
     
    35
    Gigli Ndefe nyní využil nepřesné střely Lukáše Bartošáka z ostrého úhlu k centru, po kterém hlavičkoval těsně nad bránu Roman Haša!
     
    36
    Tomáš Ostrák míchal s míčem v blízkosti pravého rohového praporku a zkoušel něco vymyslet, jenže Mihailo Cmiljanović se oklamat nenechal. Vhazování.
     
    37
    Fotbalisté Příbrami se dostali pod tlak a v pokutovém území domácího celku bylo opět horko, Karviná se ale nakonec do zakončení nedostala. Hosté vedou 1:0.
     
    38
    Martin Šindelář dobře zapracoval v obraně Karviné, když přízemní centr Tomáše Pilíka z pravé strany odvrátil na rohový kop. Příbram se k ničemu nedostala.
     
    39
    Martin Nový předvedl nepřesnou zpětnou přihrávku a poté musel odvracet hrozbu rychlého protiútoku Karviné za cenu faulu, ke kterému došlo před půlkou.
     
    40
    Radek Voltr si zpracoval míč na hranici středového kruhu, ale nestihl ho odehrát, protože tělem do něj až příliš razantně vrazil Soufiane Dramé a poté fauloval.
     
    42
    Příbram měla další šanci! Radek Voltr využil přízemního centru Tomáše Pilíka z pravé strany, když si na přední tyči zpracoval míč a vpádu pohotově vypálil, mezi dvěma protihráči ale zakončoval nepřesně. Karviná drží těsný náskok.
    42. Ke střele se uvnitř šestnáctky dostal Voltr, mířil ale nepřesně
     
    43
    Filip Zorvan chtěl založit rychlý protiútok dlouhou kolmou přihrávkou, jenže byl nepříjemně dohrán a jeho předchází pas skončil pouze na kopačce Karviné.
     
    44
    Stanislav Vávra chtěl vybojovat míč na levé straně útočné poloviny Příbrami, jenže to přehnal s důrazem a hlavní rozhodčí Ondřej Pechanec poté odpískal faul.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Příbram vykročila do zápasu dobře a byla aktivnějším týmem, jenže doplatila na nízkou, respektive nulovou produktivitu. Po necelé půlhodině hry totiž využil chyby Tomáše Pilíka hostující Lukáš Bartošák. Skóre po prvním poločase. 1.FK Příbram 0 MFK Karviná 1.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    V Příbrami začal druhý poločas, jehož výkop obstarali domácí hráči. Karviná vede po poločase nejtěsnějším rozdílem poté, co se trefil obránce Lukáš Bartošák.
     
    47
    Příbram byla během úvodních pětačtyřiceti minut lepším týmem, jenže ze své územní převahy a slibných šancí nedokázala nic vytěžit. Doplatí na to nebo ne?
     
    48
    Fotbalisté Karviné vstoupili do druhého poločasu aktivněji a nechtějí připustit podobný průběh utkání jako v poločase úvodním. Loni oba zápasy vyhráli.
     
    49
    Lukáš Bartošák si zpracoval míč na hranici šestnáctky a levačkou napřáhl k prudké přízemní střele, která byla domácí obranou fotbalistů Příbrami zablokována.
     
    51
    Stefan Vilotić nyní možná mohl zpracovat míč ve středovém kruhu, nakonec ho ale hlavou odvrátil za postranní čáru a hosté z Karviné mohli vhazovat.
     
    52
    Eduardo Santos nyní zastavil rozběhnutého Mihaila Cmiljanoviće za cenu rohového kopu a následný centr Tomáše Pilíka prolétl napříč šestnáctkou bez teče.
     
    53
    Jan Rezek byl ve středovém kruhu rychle zdvojen fotbalisty Karviné a donucen ke zpětné přihrávce. Kdyby se pro ni nerozhodl, zřejmě by o míč přišel.
     
    54
    Tomáš Ostrák dostal nádherný pas za obranu od Lukáše Bartošáka, jenže promeškal vhodný okamžik pro zakončení a následoval rohový kop!
    54. Bartošák vyzval ke skórování Ostráka, ten ale selhal
     
    56
    Stanislav Vávra sice dokázal doběhnout vysoký míč po dlouhém nákopu spoluhráče, jenže byl u pravého rohového praporku odzbrojen a k ničemu se nedostal.
     
    57
    Jan Rezek zvedl na ose hřiště hlavu a do šestnáctky posílal prudkou kolmou přihrávku, bohužel pro domácí tým ji ale skvěle vystihl Jean Mangabeira. Stále 0:1.
     
    58
    Stanislav Vávra vyrážel podél pravé postranní čáry do rychlého protiútoku, který zastavil taktickým faulem v blízkosti poloviny hřiště hostující bek Lukáš Bartošák.
     
    59
    Gigli Ndefe využil volného prostoru na levém křídle k střílenému centru do šestnáctky, který byl na přední tyči odvrácen. Bek Karviné míč získal a byl faulován.
     
    60
    Na Radka Voltra mířil dlouhý nákop, který na hranici šestnáctky podběhl, a jeho následný výskok už byl zbytečný. MFK Karviná po přestávce vyrovnala hru.
     
    62
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Stanislav Vávra, přichází Emmanuel Antwi.
     
    63
    Tomáš Pilík se řítil na levé straně šestnáctky málem sám na bránu, jenže skvěle se vrátil Eduardo Santos, který dokázal míč odvrátit do bezpečí a hraje dobře.
     
    65
    Stefan Vilotić podstoupil ve středovém kruhu ostrý hlavičkový souboj s hostujícím útočníkem Romanem Hašou, který se proti Jablonci blýskl dvěma góly.
     
    66
    Tomáš Ostrák byl u pravé postranní čáry na útočné polovině Karviné příliš důrazný a viděl žlutou kartu.
     
    67
    Jean Mangabeira se dostal k odraženému míči a jeho táhlá přízemní střela byla zablokována, Příbram se poté ale nevyvarovala faulu v blízkosti vlastní šestnáctky.
     
    68
    Kristi Qose rozehrál volný přímý kop a jeho technická střela skončila nad bližším levým horním rohem příbramské brány. Stav 0:1.
     
    70
    Roman Haša spěchal za míčem u levé postranní čáry a zezadu ho povalil na zem Václav Svoboda. Následovala standardní situace hostujících fotbalistů Karviné.
     
    71
    Karviná po přetaženém centru vrátila míč do ohně a Roman Haša měl na penaltě dobrou šanci, jeho pohotová střela ale zamířila nad!
    71. Haša byl úplně sám na penaltě, ale minul branku!
     
    73
    Tomáš Pilík vybojoval na pravém křídle standardní situaci, kterou sám rozehrál centrem na přední tyč, fotbalisté Karviné ale míč odvrátili na rohový kop.
     
    74
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jan Rezek, přichází Jonáš Vais.
     
    74
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Tomáš Pilík, přichází Isaac Boakye.
     
    75
    Domácí Příbram sáhla patnáct minut před koncem ke dvojitému střídání a ze hřiště odešli dva nejzkušenější hráči. Dokáže Příbram vyrovnat nebo opět prohraje?
     
    76
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Tomáš Ostrák, přichází Lukáš Čmelík.
     
    78
    Jean Mangabeira si pomohl v osobním souboji loktem a poté, co se zvedl ze země, uviděl žlutou kartu.
     
    79
    Jonáš Vais rozehrál standardní situaci a na vzdálenější levou tyč posílal velice dobrý centr, jenže nikdo na něj nedosáhl a navíc byl Příbrami pískán ofsajd. Škoda.
     
    80
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Lukáš Bartošák, přichází Rajmund Mikuš.
     
    80
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Christián Herc, přichází Vojtěch Smrž.
     
    81
    Kristi Qose se řítil po chybě Příbrami do přečíslení dva na jednoho, jenže to místo přihrávky vzal na sebe a na hranici pokutového území o míč přišel. Velká chyba.
     
    82
    Emmanuel Antwi rozkmital své rychlé nohy a na levé straně šestnáctky se snažil doběhnout míč po kolmé přihrávce, obránci Karviné ho ale dobře pokryli.
     
    85
    Zdeněk Folprecht se dostal na vzdálenější pravé tyči po dlouhém kolmém pasu od Jonáše Vaise do zakončení a vzápětí dobře hlavičkoval do protipohybu Petra Bolka, hostující brankář ale dokázal míč lapit! Příbram teď mohla vyrovnat.
    85. Folprecht zblízka hlavou odmítl vyrovnání
     
    86
    Na opačné straně hřiště mohl udeřit střídající Lukáš Čmelík, jeho diagonální přízemní střela z pravé strany šestnáctky ale byla nepřesná!
     
    88
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Dušan Pinc.
     
    89
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Kristi Qose, přichází Marek Janečka.
     
    90
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Roman Haša, přichází Martin Vlachovský.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Příbram vyhrála v domácím prostředí dva zápasy v řadě, po Mladé Boleslavi a Zlínu ale dnes nestačila na Karvinou. Domácí předvedli slušný výkon, ale na opačné straně hřiště se prosadil Lukáš Bartošák, který prodloužil neporazitelnost Karviné na čtyři zápasy a rozhodl o její dnešní výhře. Konečný výsledek dnešního střetnutí. 1.FK Příbram 0 MFK Karviná 1. (15:55:17)

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 27. Bartošák

    Karty:   66. Ostrák (KAR), 78. Mangabeira (KAR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 20:15.
    FK Příbram: Kočí – Nový, Svoboda, Vilotić, Cmiljanović – Folprecht – T. Pilík (74. Boakye), Zorvan (88. Pinc), Jan Rezek (C) (74. Vais), Voltr – Vávra (62. Antwi).
    Náhradníci: Melichar – Boakye, Pinc, Vais, Budínský, Antwi, Puchmertl.

    MFK Karviná: Bolek – Santos, Dramé, Šindelář (C), Ndefe – Mangabeira – Ostrák (76. Čmelík), Herc (80. Smrž), Qose (89. Janečka), Bartošák (80. Mikuš) – Haša (90. Vlachovský).
    Náhradníci: Neuman – Smrž, Čmelík, Vlachovský, Želizko, Mikuš, Janečka.

    Rozhodčí: Ondřej Pechanec. Asistenti: Petr Blažej, Jakub Šimáček. Čtvrtý rozhodčí: Jan Petřík. VAR: Petr Hocek. AVAR: Jiří Pečenka
    thejrc.org