Finsko – Švédsko 1:4 (kon.) | Rusko – Česko cz 4:1 (kon.)
konec
Finsko
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Švédsko
Sobota 19.12.2020, 09:05 • Ledový palác, Moskva • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Švédska, které svého soupeře porazilo výsledkem 4:1. Poslední perioda nám sice nabídla aktivitu Finska, jenomže ta většinou končila na pozorně hrající obraně soupeře. Finové se navíc necelých pět minut před koncem zápasu rozhodli pro hru bez brankáře, což jim přineslo kontaktní branku. I závěrečné minutky nabídly hru bez brankáře Janna Juvonena, což tentokráte vedlo ke čtvrté švédské trefě, o kterou se postaral Mario Kempe. Švédsko získává tři body a pořádně dramatizuje situaci v tabulce! (11:11:43)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 21:21.
    Vyloučení – 2:6.
    Využití přesilovek 1/6 – 1/2.
    Vhazování – 22:17
     
    Konec zápasu.
    59:27 Mario KEMPE - 1:4
     
    59:27
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme střelu do prázdné finské svatyně! Po Kaskiho nahození se Rasmussen dostal k bekhendovému nahození na druhou stranu, kam se rychlostně dostal MARIO KEMPE, který bez větších problémů zamířil do prázdné branky.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
    Lindbäck to zkoušel střelou přes celé hřiště, prázdnou branku ale netrefil!
     
    58:16
    Napadající Pettersson nejprve obral soupeře a poté odpálil kotouč až k finské brance. Mezitím se Juvonen vydal ze své svatyně, Finsko to zkouší bez brankáře!
     
    57:26
    Finové necelé tři minuty před koncem zápasu prohrávají o dvě branky. Nyní se jim sice povedlo dostat kotouč na druhou stranu, Juvonen ovšem zůstává v brance.
    56:27 Teemu TURUNEN - 1:3
     
    56:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme snížení a Finsko má ještě hodně času! Sledovali jsme nahození od modré čáry v podání Kaskiho, které vyvolalo obrovský zmatek před brankářem Lindbäckem. Puk nakonec zůstal ležet za švédským brankářem, kam jako první přispěchal TEEEMU TURUNEN, který s vypětím všech sil dotlačil kotouč za brankovou čáru.
    Asistence: Harri Pesonen, Oliwer Kaski.
     
    56:18
    Krátce po vhazování jsme sledovali střelu z velké blízkosti, která ovšem proletěla vedle branky. Následovala tvrdá rána Puustinena, jenž vyprášil pravý beton.
     
    55:49
    Finsko to zkouší bez brankáře!
     
    55:49
    Oddechový čas pro Finsko. Dost možná bude následovat hra bez Juvovena!
     
    55:48
    Vyloučení v týmu Švédsko (Jesper Frödén – 2 min., podrážení).
     
    55:13
    Leino si u levého kruhu našel odražený kotouč a měl hodně času na zakončení zápěstím. To znovu putovalo vedle branky, Lindbäck tak nemusel zasahovat.
     
    54:20
    Po delší době nepovedená rozehrávka ze strany Švédska. Přes všechny čáry totiž mířil obránce Pilut, který tak nebude moci vystřídat.
     
    54:13
    Velice kvalitně napadal Karlström, který nakonec obral rozehrávajícího Pokku o kotouč. K němu se poté dostal Larsson, jehož dělovka trefila zadní mantinel.
     
    53:06
    Snadná práce pro švédského brankáře Lindbäcka, který si dokázal poradit se slabým nahozením od modré čáry. Na řadu přichází poslední komerční přestávka.
     
    52:43
    Další přetahovaná u levého hrazení nakonec vyzněla lépe pro Finsko, které to zkoušelo nahozením na druhou stranu, kde Pesonen dokázal přetlačit Dahlbecka.
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 57. Turunen (Pesonen, Kaski) – 30. O. Lindberg (M. Kempe, Pettersson), 38. O. Lindberg (Holm, Åberg), 48. Frödén (Bengtsson, Wingerli), 60. M. Kempe


    Finsko: Juvonen (Rajaniemi) – Kaski, Sund, Pokka, Salo, Hietanen (C), Lindbohm (A), Nikkilä, Friman – Ojamäki, Ilomäki, Pesonen (A) – Puustinen, Ruohomaa, Ju. Nättinen – J. Karjalainen, Paajanen, Junttila – H. Ikonen, R. Leino, Turunen.
    Švédsko: Lindbäck (Hellberg) – Pilut, Lööv, Dahlbeck (A), Bengtsson, Fantenberg, Holm – Pääjärvi, Berglund, Rasmussen (C) – Åberg, Pettersson, O. Lindberg – Karlström, M. Kempe, Larsson – Berggren, Wingerli, Frödén.

    Rozhodčí: Gofman, Morozov – Lazarev, Slavikovskij (všichni Rusko)
    thejrc.org