Finsko – Švédsko 1:4 (kon.) | Rusko – Česko cz 4:1 (kon.)
konec
Finsko
1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Švédsko
Sobota 19.12.2020, 09:05 • Ledový palác, Moskva • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Švédska, které svého soupeře porazilo výsledkem 4:1. Poslední perioda nám sice nabídla aktivitu Finska, jenomže ta většinou končila na pozorně hrající obraně soupeře. Finové se navíc necelých pět minut před koncem zápasu rozhodli pro hru bez brankáře, což jim přineslo kontaktní branku. I závěrečné minutky nabídly hru bez brankáře Janna Juvonena, což tentokráte vedlo ke čtvrté švédské trefě, o kterou se postaral Mario Kempe. Švédsko získává tři body a pořádně dramatizuje situaci v tabulce! (11:11:43)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 21:21.
    Vyloučení – 2:6.
    Využití přesilovek 1/6 – 1/2.
    Vhazování – 22:17
     
    Konec zápasu.
    59:27 Mario KEMPE - 1:4
     
    59:27
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme střelu do prázdné finské svatyně! Po Kaskiho nahození se Rasmussen dostal k bekhendovému nahození na druhou stranu, kam se rychlostně dostal MARIO KEMPE, který bez větších problémů zamířil do prázdné branky.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
    Lindbäck to zkoušel střelou přes celé hřiště, prázdnou branku ale netrefil!
     
    58:16
    Napadající Pettersson nejprve obral soupeře a poté odpálil kotouč až k finské brance. Mezitím se Juvonen vydal ze své svatyně, Finsko to zkouší bez brankáře!
     
    57:26
    Finové necelé tři minuty před koncem zápasu prohrávají o dvě branky. Nyní se jim sice povedlo dostat kotouč na druhou stranu, Juvonen ovšem zůstává v brance.
    56:27 Teemu TURUNEN - 1:3
     
    56:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme snížení a Finsko má ještě hodně času! Sledovali jsme nahození od modré čáry v podání Kaskiho, které vyvolalo obrovský zmatek před brankářem Lindbäckem. Puk nakonec zůstal ležet za švédským brankářem, kam jako první přispěchal TEEEMU TURUNEN, který s vypětím všech sil dotlačil kotouč za brankovou čáru.
    Asistence: Harri Pesonen, Oliwer Kaski.
     
    56:18
    Krátce po vhazování jsme sledovali střelu z velké blízkosti, která ovšem proletěla vedle branky. Následovala tvrdá rána Puustinena, jenž vyprášil pravý beton.
     
    55:49
    Finsko to zkouší bez brankáře!
     
    55:49
    Oddechový čas pro Finsko. Dost možná bude následovat hra bez Juvovena!
     
    55:48
    Vyloučení v týmu Švédsko (Jesper Frödén – 2 min., podrážení).
     
    55:13
    Leino si u levého kruhu našel odražený kotouč a měl hodně času na zakončení zápěstím. To znovu putovalo vedle branky, Lindbäck tak nemusel zasahovat.
     
    54:20
    Po delší době nepovedená rozehrávka ze strany Švédska. Přes všechny čáry totiž mířil obránce Pilut, který tak nebude moci vystřídat.
     
    54:13
    Velice kvalitně napadal Karlström, který nakonec obral rozehrávajícího Pokku o kotouč. K němu se poté dostal Larsson, jehož dělovka trefila zadní mantinel.
     
    53:06
    Snadná práce pro švédského brankáře Lindbäcka, který si dokázal poradit se slabým nahozením od modré čáry. Na řadu přichází poslední komerční přestávka.
     
    52:43
    Další přetahovaná u levého hrazení nakonec vyzněla lépe pro Finsko, které to zkoušelo nahozením na druhou stranu, kde Pesonen dokázal přetlačit Dahlbecka.
     
    52:16
    Ukázkovým způsobem to poté zvládl obránce Pilut, který obkroužil vlastní branku, čímž se dostal mimo dosah napadajícího protihráče. Švédsko se kupředu nedostalo.
     
    51:49
    Kempe si na modré čáře vybral Fantenberga, který si hned dvakrát vyměnil kotouč s Holmem. Posledně jmenovaný opět nahazoval, avšak bez většího úspěchu.
     
    51:13
    V pádu se pokoušel zpracovat těžkou nahrávku Lindberg, který přeci jenom přejel na druhou stranu. Následovala nabídka před branku, kde ale neuspěl Aberg.
     
    50:14
    Poměrně zajímavě to před malým momentem provedl finský obránce Sund, který se po manévru dostal do zakončení. To nakonec bylo zablokováno vedle branky.
     
    49:50
    Znovu se tedy vhazovalo ve středním pásmu, kde byl úspěšnější finský hráč. Následovalo nahození podél levého hrazení, nyní sledujeme souboj o hrací předmět.
     
    49:16
    Hra je znovu přerušena, jeden z hráčů totiž zpracoval kotouč rukou. Zároveň probíhá předposlední komerční přestávka zápasu, Finsko se po ní musí zlepšit.
     
    48:59
    Sám na sebe to poté zkoušel vzít Karlström, který se štěstím procedil kotouč do tandemu na Larssona, jenž z úhlu neuspěl. Juvonen vyrážel pouze vedle sebe.
     
    48:16
    Finsku to v tomto duelu vůbec nejde a prohrává o tři branky. Stále do konce tohoto zápasu zbývá poměrně dost času, nicméně švédská obrana se jeví pevným dojmem.
    47:34 Jesper FRÖDÉN - 0:3
     
    47:34
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Vypadá to, že o vítězi tohoto zápasu je téměř jistě rozhodnuto! Po delší době si zákrok připsal švédský brankář Lindbäck, po jehož vyražení puku jsme sledovali protiútok. Ten nakonec přinesl nahrávku křížem na naprosto volného JESPERA FRÖDÉNA, který se prezentoval ukázkovou střelou zápěstím přesně pod horní brankovou konstrukci.
    Asistence: Lukas Bengtsson, Andreas Wingerli.
     
    46:39
    Pesonen měl proti sobě dvojici protihráčů a pochopitelně se nikam nedostal. Na opačné straně se Berglund pokoušel vyzrát na Sunda, který byl úspěšnější.
     
    46:18
    Kempe poměrně dlouho kroužil v pásmu soupeře, kde riskantní nahrávkou přeci jenom našel hokejku Fantenberga. Ten před protihráčem pouze nahazoval do rohu.
     
    45:16
    Finsko znovu útočilo do připravené obrany, které se navíc povedlo odehrát puk do bezpečnějšího prostoru. Poté se pro změnu nepovedlo dobře rozehrát Kaskimu.
     
    44:30
    Wingerli se pokusil obranu soupeře překvapit nahrávkou k zadní tyči, kam si sjížděl Frödén. Před ním se ovšem povedlo zakročit pozornému obránci Nikkilovi.
     
    44:09
    Nättinen přenechal kotouč za sebe, kde počítal s rozjetým Ruohomou. Finové se ani tentokráte nedostali před Lindbäcka, švédská obrana znovu zafungovala.
     
    43:15
    Poté si volný kotouč dokázal najít obránce Kaski, který to zkoušel nekompromisní střelou z jedničky. Ta nakonec neprověřila Lindbäcka, který nemusel zasahovat.
     
    42:41
    Finsku se nyní nepovedl přechod přes modrou čáru, jednalo se o postavení mimo hru a hra se tedy znovu vrací zpět do středního pásma.
     
    42:15
    Poté z lepší pozice zkoušel již zmiňovaný Aberg, který dost možná zkoušel nahodit kotouč na teč. Tento úmysl se snažil pochopit kolega Kempe, jenž na puk nedosáhl.
     
    41:49
    Poté to na sebe zkoušel vzít Aberg, který pro změnu pálil z vrcholku levého kruhu. Jednalo se o hodně nepřipravenou pozici, střela byla sražena vysoko nad branku.
     
    41:03
    Lindberg před malým momentem útočil na hattrick, jenomže otočkou na Juvonena nakonec nevyzrál. Vypadá to, že finský brankář dokonce zakročil maskou.
     
    40:36
    Po chvilce začala přesilová hra Švédska, které muselo zakládat útočnou akci od své branky. Kempemu se nakonec povedlo zavézt kotouč na druhou stranu.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro Švédsko, které ovšem přišlo o kotouč. Sledujeme hru ve čtyřech na obou stranách, což se zanedlouho změní.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku (celkem): 16 – 14.
     
    Další třetina začne přibližně v 10:38.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu přinesla hned dva přesné zásahy. Po necelé polovině zápasu se poprvé prosadilo Švédsko, kterému se navíc povedlo využít hned první přesilovou hru. Následovala pasáž, ve které sice bylo aktivnější Finsko, jenomže další přesná trefa byla k vidění na opačné straně. Během osmi minut se dvakrát prosadil Oscar Lindberg, který svůj celek poslal do nadějného dvoubrankového vedení. Finsko tak bude muset zabrat, na případné vyrovnání má ještě celou třetí třetinu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Vyloučení v týmu Finsko (Juuso Puustinen – 2 min., podrážení).
     
    39:16
    V oslabení se pokoušel zazlobit Frödén, kterému se nakonec povedlo nasbírat několik cenných vteřinek. Poté vyhazoval přes všechny čáry brankář Lindbäck.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    38:49
    Za vlastní branku se poté musel vracet Ilomäki, kterému se poté nepovedlo proskočit do útočného pásma. Až druhé zavazení kotouče přineslo zisk útočného pásma.
     
    38:09
    Vyloučení v týmu Švédsko (Philip Holm – 2 min., držení).
    37:29 Oscar LINDBERG - 0:2
     
    37:29
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Naprosto zničehonic je tu druhá švédská trefa! U levého kruhu to fantastickým způsobem provedl obránce Holm, kterému se na zadní tyči povedlo najít naprosto osamoceného OSCARA LINDEBRGA, před kterým číhala prázdná branka. Finsko si nyní ve vlastním pásmu nepočínalo vůbec dobře a prohrává o dvě branky!
    Asistence: Philip Holm, Pontus Åberg.
     
    37:15
    Na ledovou plochu opět naskočila první formace Švédska, která si ovšem neporozuměla. Poté musel směrem dozadu spěchat Pilut, jenž přesně rozehrál.
     
    36:19
    Jako první byl u kotouče Bengtsson, který před dotírajícím protihráčem dokázal ukázkově rozehrát. Švédsku se povedlo uklidnit hru a s výpadem dále čekají.
     
    35:48
    Karlström byl naivní se snahou o projetí kolem levého mantinelu, kde ho málem za cenu nedovoleného bránění dokázal zastavit obránce Hietanen.
     
    35:15
    Ruohomaa tentokráte pouze nahazoval do pravého kruhu, kde jeho úmysl pochopil Puustinen. Finové toho přesto moc nepředvedli, jenomže stále jsou v pásmu.
     
    34:16
    Nečekaná zadovka v podání Ruohomy nakonec skončila pod připraveným Lindbäckem, který přerušil hru. Je tu prostor na další komerční přestávku zápasu.
     
    33:54
    Sund si poté nabruslil až k levému hrazení, odkud to zkoušel na teč. Tento úmysl ovšem nepochopil nikdo ze jeho spoluhráčů a směrem kupředu to zkouší Švédsko.
     
    33:13
    Na opačné straně to Rasmussen zkoušel chytrou nahrávkou k levému kruhu, kde přesto na puk nedosáhl Pääjärvi. Znovu sledujeme pasáž plnou nepřesností.
     
    32:36
    Celkem kostrbatá souhra Finska nakonec našla hokejku Pesonena, který se ještě pokoušel akci vyšperkovat nahrávkou na Ilomäkiho, což mu znemožnil Bengtsson.
     
    32:08
    Hodně času na rozehrávku poté měl Fantenberg, který nakonec zvolil spolupráci s Holmem. Švédové sice nerozehráli přesně, přesto z toho nebyl další icing.
     
    31:11
    Přes levou stranu se pokoušel prorazit kupředu Junttila, který ovšem narazil na Lööva. Finsko se ani nyní nedostalo do zakončení, naopak sledujeme protiútok.
     
    30:36
    Finsko to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá ještě hodně času, výsledek se může klidně otočit.
    29:31 Oscar LINDBERG - 0:1
     
    29:31
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové využívají přesilovou hru, navíc hned tu první! Sledovali jsme další zakončení od levého kruhu, o které se tentokráte postaral Pettersson. Juvonen sice puk dokázal vyrazit, jenomže ho nechal před sebou, což dokázal využít pozorný OSCAR LIDNBERG, který ho doslova dotlačil za záda finského brankáře.
    Asistence: Mario Kempe, Emil Pettersson.
     
    29:15
    Poté to sám na sebe zkoušel vzít Pääjärvi, který nevěděl, co s pukem. Proto si sjel do střelecké pozice u pravého kruhu, odkud vyzkoušel pozornost brankáře.
     
    28:46
    Sledovali jsme přečíslení dvou na jednoho. Paajanen předkládal do tandemu na Junttilu, který dostal nahrávku na paty a dost možná vůbec nedokázal zakončit.
     
    28:02
    Vyloučení v týmu Finsko (Mikael Ruohomaa – 2 min., držení).
     
    27:46
    Směrem dozadu to dokázal zvládnout také Berggren, který rozehrál za vlastní branku. Poté se dopředu dostával Frödén, který ale nepřetlačil protihráče.
     
    27:13
    Poté jsme sledovali spolupráci mezi Petterssonem a Lindbergem. Nakonec se do akce zapojil také Aberg, který rychlou střelou nenašel recept na Juvonena.
     
    26:32
    Kempe raději na jistotu zadovkou na Piluta, který to poté zkoušel rozehrávkou na levé křídlo. Tam si najížděl rozjetý Berglund, jehož rána nebyla nebezpečná.
     
    26:02
    Finsku se nepovedlo využít ani čtvrtou dnešní přesilovou hru, naopak Švédsko na početní převahu stále čeká. Před malým momentem daleko nedojel Junttila.
     
    25:13
    Puustinen trefil pouze protihráče před sebou, přesto pokračovala kombinace Finska. Do ní ovšem vložil hokejku Pilut, který znovu dokázal vyhodit pryč.
     
    24:16
    V útočném pásmu se dokázal na vhazování prosadit Rasmussen, který vyhrál kotouč pro svého spoluhráče Piluta, jenž prudce vyhazoval na druhou stranu.
     
    23:43
    Vyloučení v týmu Švédsko (Klas Dahlbeck – 2 min., sekání).
     
    23:30
    Chybná rozehrávka putovala přímo na hokejku Dahlbecka, který se najednou zjevil v dobré pozici, odkud ale nemířil přesně!
     
    23:15
    Sledovali jsme rychlý protiútok Finska, který skončil kousek od červené čáry. Poté se k volnému puku ještě dokázal dostal Friman, jenž nahazoval do pásma.
     
    22:40
    Juvonen si nyní musel poradit s tečovanou střelou. Kousek před ním se totiž povedlo do puku vložit hokejku Frödénovi, který tečoval do položeného betonu. Poté se k dorážce nedostal Pilut.
     
    22:10
    Rychlý přechod přes modrou čáru předvedl Junttila, který to nakonec zkoušel ránou švihem na přední tyč. Lindbäckovi se povedlo puk vykopnout pravým betonem.
     
    21:36
    Kempe si poté sjel až k modré čáře, kde měl hodně času na případné nahození na branku. Nakonec tomu tak bylo, Juvonen v tomto případě nemusel zasahovat.
     
    21:13
    Lindbäck dokázal zachytit nahození za vlastní brankou a poté se mu povedlo rozehrát. Do problémů se ovšem dostal Karlström, který málem fauloval soupeře.
     
    20:46
    U pravého kruhu se do dobré pozice dostával Pilut, kterému se ovšem nepovedlo přihrát před branku. Na druhé straně se Ojamäkiho střela snesla vysoko nad horní tyč.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro Švédsko, které muselo spěchat za kotoučem do vlastního pásma, odkud velice přesně rozehrával Lööv.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 12 – 6.
     
    Další třetina začne přibližně v 9:54.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám zatím nepřinesla ani jeden přesný zásah. Směrem dopředu bylo výrazně aktivnější Finsko, které si dokonce zahrálo hned tři přesilovky, avšak ani jedna z nich nepřinesla přesný střelecký pokus za záda Lindbäcka. Naopak Švédsko se v průběhu první periody hodně trápilo, směrem dopředu toho zrovna moc nepředvedlo. I tak si také Švédsko vypracovalo několik šancí, avšak v nadcházejícím průběhu utkání bude muset zlepšit nedisciplinovanost.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    Nyní s rozehrávkou musel vypomoct také brankář Lindbäck, který za sebou našel volného Bengtssona. Netrvalo dlouho a Finsko se znovu nadechlo k náporu.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    18:20
    Finský kapitán Hietanen dokázal přesně najít hokejku Paajanena, který pouze přeposílal do útočné třetiny. Švédsko se už delší dobu nedostalo do zakončení.
     
    17:03
    Ve výborné pozici se poté zjevil Ojamäki, kterému puk směřoval pod nohy a nemohl tak kvalitněji zakončit. Posléze Lindbäck musel krotit střelu od modré čáry.
     
    16:48
    Salo pouze nahazoval za branku soupeře, kde se Junttilovi povedlo udržet kotouč. Poté si do palebné pozice sjel Puustinen, který vyprášil lapačku brankáře.
     
    16:11
    Až nyní se Finsko dostalo ke klasické přesilovkové kombinaci. Při ní si to k vrcholku levého kruhu namířil Nättinen, který střelou švihem trefil pozorného brankáře Lindbäcka.
    15:15 Juvonen vychytal Karlströma.
     
    15:15
    Ještě před samotným vyloučením se Švédsko dostalo do slušné šance. Karlström si to z pozice obránce nabruslil až k mezikruží, se střelou pod horní tyč si Juvonen poradil.
     
    15:15
    Vyloučení v týmu Švédsko (Mario Kempe – 2 min., sekání).
     
    14:49
    Fantenberg poměrně dlouho váhal s rozehrávkou, což se mu nakonec nevyplatilo. Nahrávka byla znovu absolutně nepřesná, což znamenalo další icing Švédska.
     
    14:22
    Oba celky dokázaly bleskově vystřídat a k vidění byla útočná snaha Finska. Jednoduchým způsobem to vyřešil Ojamäki, který pouze nahazoval k rohu kluziště.
     
    13:12
    Další nástřel od modré čáry tentokráte předvedl obránce Pokka, který ovšem mířil vedle švédské branky. Na druhé straně se Berglundovi nepovedlo najít Piluta.
     
    12:36
    Úplně volný před Lindbäckem byl Karjalainen, kterému se nepovedlo kvalitně zakončit. Finsko je nyní o poznání aktivnější, soupeř se totiž daleko s pukem nedostal.
     
    12:02
    V předbrankovém prostoru číhal na případnou nahrávku Nättinen, který se nakonec kotouče nedočkal. Poté zkoušel tvrdou střelu od modré čáry zadák Pokka.
     
    11:11
    Finové znovu propadli a mohl z toho být problém. Forvard Lindberg to ovšem neudělal nejlépe, jeho zpětná nahrávka totiž nenašla nikoho ve stejném dresu.
    10:36 Pääjarvi nepropálil Juvonena.
     
    10:36
    Další slušná šance pro Švédsko! Na levém křídle převzal nahrávku Pääjarvi, který měl dost času na zakončení, avšak mezi ruku nakonec nedokázal zamířit.
     
    10:00
    Máme za sebou úvodní desetiminutovku tohoto zápasu. Až nyní se finský brankář Juvonen poprvé zaskvěl, střela ke vzdálenější tyči skončila v jeho lapačce.
     
    09:13
    U levého hrazení to výborně zvládl obránce Salo, který raději na jistotu nahrával za vlastní branku. V posledních minutách i tak sledujeme hodně nepřesností.
     
    08:03
    K mezikruží si poté sjel Pesonen, který ovšem vsadil na razanci. Jeho prudká rána nebyla absolutně přesná, puk totiž skončil na zadním mantinelu.
     
    07:36
    Poté měl poměrně dost prostoru kolem sebe Ilomäki, který ještě zpětnou nahrávkou zkoušel najít některého z kolegů na modré čáře, což se mu ale nepovedlo.
     
    07:12
    Poprvé je na ledě čtvrtá finská formace, která si dala na útočném výpadu hodně záležet. Nakonec jsme sledovali nahození podél hrazení, které lehce zpomalil Lindbäck.
     
    06:09
    S obrannou činností nyní vypomohl Aberg, který ovšem v rohu kluziště neustál souboj s rovnováhou. Finsko toho nedokázalo využít a k puku se dostal Bengtsson.
     
    05:33
    Až nyní jsme se dočkali prvního švédského pokusu. Sám na sebe to vzal Larsson, jehož zablokovaná střela nakonec vyletěla až do ochranné sítě nad brankou.
     
    05:16
    Finsku se nepovedlo zužitkovat ani druhou přesilovou hru a soupeř je znovu kompletní. Švédsko by ovšem potřebovalo něco předvést, zatím se nedostalo před Juvonena.
     
    04:21
    Od levého kruhu pálil Ruohomaa, který ovšem švédskou branku nedokázal trefit. Finsko pokračovalo v kombinaci, Ilomäki pro změnu trefil pouze nohu soupeře.
     
    04:03
    Vypadalo na nepovedený přechod přes modrou čáru a skutečně tomu tak bylo. Hra se tak vrací zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat před modrou čárou.
     
    03:16
    Vyloučení v týmu Švédsko (Oscar Fantenberg – 2 min., podrážení).
     
    03:11
    První přesilová hra tohoto zápasu je minulostí, zrovna dvakrát se nepovedla. Švédsko snad třikrát vyhodilo kotouč do bezpečí, brankář Lindbäck snad vůbec nezasahoval.
     
    02:20
    Kaski se pokoušel vrátit kotouč k modré čáře, kde se sice nacházel Pesonen. Druhý jmenovaný byl ovšem v pohybu na druhou stranu, Finsko se znovu musí vracet.
     
    01:44
    Finsko se dokázalo prosadit na vhazování, avšak dobře bránící Frödén dokázal kotouč vypíchnout do středního pásma. Soupeř se tak musí vracet zpět za pukem.
     
    01:11
    Vyloučení v týmu Švédsko (Lukas Bengtsson – 2 min., vysoká hůl).
     
    00:36
    U pravého kruhu se k puku dostal Ilomäki, který ovšem trefil pouze protihráče před sebou. Poté se do zakončení dostal Nättinen, který prověřil Lindbäcka.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu vyznělo lépe pro Finsko, které se okamžitě dostalo do vlastního pásma, odkud se o první rozehrávku zápasu staral Kaski.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Stadionem zní hymny obou reprezentací.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Juvonen (Rajaniemi) – Kaski, Sund, Pokka, Salo, Hietanen, Lindbohm, Nikkilä, Friman – Ojamäki, Ilomäki, Pesonen – Puustinen, Ruohomaa, Ju. Nättinen – J. Karjalainen, Paajanen, Junttila – H. Ikonen, R. Leino, Turunen.

    Švédsko: Lindbäck (Hellberg) – Pilut, Lööv, Dahlbeck, Bengtsson, Fantenberg, Holm – Pääjärvi, Berglund, Rasmussen – Åberg, Pettersson, O. Lindberg – Karlström, M. Kempe, Larsson – Berggren, Wingerli, Frödén..
     
    Švédsko

    Švédskému národnímu týmu se první podnik Euro Hockey Tour vůbec nepovedl. Švédové totiž nezvládli hned první duel turnaje, ve kterém nestačili na reprezentaci Česka, která tak získala první tři body za vítězství 3:1. Jediný získaný bod poté přišel proti Rusku, proti kterému se Švédsko ujalo v závěru zápasu vedení, nicméně soupeř necelou minutu před koncem dokázal srovnat. Sborná nakonec duel rozhodla v samostatných nájezdech, vítěznou branku vstřelil Vasilij Podkolzin. Švédsko tak v posledním turnajovém souboji usilovalo o to, aby neobsadilo poslední pozici. To se nakonec nepovedlo naplnit, Finsku se totiž povedlo vyhrát 3:2. Co se týče Channel One Cupu, tak do něj Švédsko nevstoupilo vůbec špatně. Souboj proti Rusku znovu dospěl až k nájezdům, přičemž se znovu z druhého plusového bodu radovala právě ruská federace.

    Nominace švédského týmu

    Brankáři:

    Anders Lindbäck (Jokerit Helsinky, KHL), Magnus Hellberg (Petrohrad, KHL).

    Obránci:
    Klas Dahlbeck (CSKA Moskva, KHL), Oscar Fantenberg, Lukas Bengtsson (oba Petrohrad, KHL), Lawrence Pilut (Čeljabinsk, KHL), Philip Holm (Magnitogorsk, KHL), Jonathan Pudas, Viktor Lööv (oba Jokerit Helsinky).

    Útočníci:

    Magnus Pääjärvi, Oscar Lindberg (oba Dynamo Moskva, KHL), Malte Strömwall (Petrohrad, KHL), Mario Kempe (CSKA Moskva, KHL), Jacob Berglund (Čeljabinsk, KHL), Linus Johansson (Nižněkamsk, KHL), Dennis Rasmussen (Magnitogorsk, KHL), Pontus Aberg (Čeljabinsk, KHL), Emil Pettersson, Fredrik Karlström (oba Växjö), Andreas Wingerli, Jesper Fröden, Jonatan Berggren (všichni Skelleftea).
     
    Finsko

    Více než měsíc starý turnaj s názvem Karlaja Cup Finsku nevyšel dle představ. Domácí účastník tohoto turnaje se nakonec ve čtyřčlenné skupině musel smířit se třetí pozicí, přičemž za sebou nechal právě dnešního soupeře, tedy Švédsko. Finsku se povedlo bodovat pouze jedinkrát, bylo tomu na konci celého turnaje, kdy se představilo právě proti reprezentaci Švédska. Finové nakonec po vyrovnaném duelu dokázali zvítězit výsledkem 3:2, což rozhodlo o jejich třetí pozici. Naopak Channel One Cup začal pro Finsko velice dobře. Hned v rámci prvního hracího dne jsme sledovali souboj proti Česku, který nakonec nabídl sedm branek. Čtyři z nich ovšem vstřelila právě finská reprezentace, která si tak připsala první tři body do tabulky.

    Nominace finského týmu:

    Brankáři:
    Janne Juvonen (Leksand), Jussi Olkinuora (Magnitogorsk), Jussi Rynnäs (Linköping).

    Obránci: Oliwer Kaski, Ville Pokka (oba Omsk), Niklas Friman (Jokerit Helsinky), Juuso Hietanen (Dynamo Moskva), Petteri Lindbohm (Biel), Petteri Nikkilä (Linköping), Robin Salo (Örebro), Otso Rantakari (Nižněkamsk), Tony Sund (Dinamo Riga), Veli-Matti Vittasmäki (Čerepovec).

    Útočníci: Henri Ikonen, Julius Junttila (oba Jokerit Helsinky), Juuso Puustinen, Mikael Ruohomaa (oba Novosibirsk), Arttu Ilomäki, Juhani Tyrväinen (oba Lulea), Jere Karjalainen (Soči), Robert Leino (Örebro), Julius Nättinen (Ambri-Piotta), Niko Ojamäki (Linköping), Harri Pesonen (Magnitogorsk), Teemu Turunen (Davos), Otto Paajanen (Leksand).
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné sobotní ráno! Reprezentační přestávku vyplní jako již tradičně série Euro Hockey Tour, by se společně zaměříme na souboj mezi Finskem a Švédskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 57. Turunen (Pesonen, Kaski) – 30. O. Lindberg (M. Kempe, Pettersson), 38. O. Lindberg (Holm, Åberg), 48. Frödén (Bengtsson, Wingerli), 60. M. Kempe


    Finsko: Juvonen (Rajaniemi) – Kaski, Sund, Pokka, Salo, Hietanen (C), Lindbohm (A), Nikkilä, Friman – Ojamäki, Ilomäki, Pesonen (A) – Puustinen, Ruohomaa, Ju. Nättinen – J. Karjalainen, Paajanen, Junttila – H. Ikonen, R. Leino, Turunen.
    Švédsko: Lindbäck (Hellberg) – Pilut, Lööv, Dahlbeck (A), Bengtsson, Fantenberg, Holm – Pääjärvi, Berglund, Rasmussen (C) – Åberg, Pettersson, O. Lindberg – Karlström, M. Kempe, Larsson – Berggren, Wingerli, Frödén.

    Rozhodčí: Gofman, Morozov – Lazarev, Slavikovskij (všichni Rusko)
    thejrc.org