Finsko – Švédsko 1:4 (kon.) | Rusko – Česko cz 4:1 (kon.)
konec
Rusko
4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Česko
Sobota 19.12.2020, 13:30 • Ledový palác CSKA, Moskva • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to už pro dnešek vše. Přeji hezký zbytek soboty! (15:54:59)
     
    Je jisté, že bez ohledu na výsledek nedělního zápasu se Švédy obsadí český tým na turnaji poslední čtvrté místo. Nejblíže k triumfu mají domácí Rusové, kterým stačí porazit Finy. Šanci ale stále mají i Švédsko a právě celek Suomi.
     
    Český národní tým nedokázal bodovat ani ve druhém utkání Channel One Cupu. Domácímu Rusku podlehl 1:4. Hráči se lvem na dresech doplatili na špatný začátek, kdy v prvních deseti minutách dvakrát inkasovali a také na zakončení. I přes slušný herní projev totiž dokázali skórovat pouze jednou. V 16. minutě snižoval Lukáš Sedlák na 1:2. Těsný stav platil až do úvodu třetí části, kdy se po 50 sekundách prosadil Maxim Mamin. Ten pak ještě v závěru pečetil skóre trefou do prázdné české klece.
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni za Česko Ondřej Vitásek. Za Rusko si pro cenu přijel Vadim Šipačov. Ten ale jejím držitelem zřejmě není, pouze ji někomu předá. Ruští hokejisté totiž asi přeslechli jméno oceněného hokejisty.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Po chybě v ruské rozehrávce mohl alespoň korigovat Radan Lenc. Zblízka však zamířil do vyrážečky Samonova, který kotouč vytěsnil mimo branku!
     
    59:02
    Běží už poslední minuta třetí třetiny a zřejmě i celého zápasu.
     
    58:57
    Ránu Maxima Mamina z levé strany vykopl mimo branku Will. Ruský útočník útočil na hattrick.
     
    58:34
    Andrej Šustr dostal puk na osu hřiště, odkud pálil zápěstím mimo.
     
    57:30
    Roman Will je zase zpátky v brance.
    57:08 Maxim MAMIN - 4:1
     
    57:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Po chybě Dominika Mašína je rozhodnuto! Českému obránci projel ve středním pásmu puk pod hokejkou, čehož využil MAXIM MAMIN, který střílel do opuštěné branky. Bez asistence.
     
    56:33
    Ano, branka je už prázdná!
     
    56:32
    Oddechový čas pro českou střídačku. Dočkáme se už teď power-play?
     
    55:48
    Čeští hráči si musejí dávat pozor na brejky Rusů. Nyní číhal za zády české defenzivy Kuzmenko, ale až k němu kotouč neprošel.
    55:03 Trestné střílení
     
    55:03
    K nájezdu se rozjel sám postižený Denis Zernov. Ten zkusil forhendovou kličku, zakončení po ledě si však pohlídal Will, který zakročil pravým betonem!
     
    55:03
    Vyloučení v týmu Česko (Dominik Lakatoš – trestné střílení, sekání).
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 7. Burdasov (Samorukov, Ožiganov), 10. Kuzmenko (Ivan Morozov), 41. Mamin (A. Marčenko, Čibisov), 58. Mamin – 16. Sedlák (Lenc, D. Sklenička)


    Rusko: Samonov (Fedotov) – A. Marčenko, Rafikov, Ožiganov, Samorukov, J. Jakovlev (A), Judin, Antipin – Čibisov, Šipačov (C), Tkačjov – Burdasov (A), Ivan Morozov, Kuzmenko – Sošnikov, Zernov, Tolčinskij – Voronkov, P. Karnauchov, Mamin – Kadějkin.
    Česko: Will (Hrubec) – Šustr (A), Mašín, Knot, Vitásek, Košťálek, D. Sklenička, Gazda – Jaškin, D. Kaše, A. Nestrašil (C) – Radil, Sedlák, Lenc (A) – Rousek, Jašek, Lakatoš – P. Zdráhal, Kodýtek, Šťastný – Mandát.

    Rozhodčí: Naumov, Romasko (RUS)
    thejrc.org