Finsko – Švédsko 1:4 (kon.) | Rusko – Česko cz 4:1 (kon.)
konec
Rusko
4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Česko
Sobota 19.12.2020, 13:30 • Ledový palác CSKA, Moskva • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Srdečně zde vítám všechny milovníky dobrého hokeje! V Moskvě v těchto dnech probíhá tradiční předvánoční Channel One Cup. Český národní tým čeká v sobotu druhé vystoupení na turnaji. Utká se s výběrem domácího Ruska. Zatímco sborná si na úvod připsala proti Švédům výhru po nájezdech, svěřenci kouče Filipa Pešána těsně podlehli Finsku.
     
    Česko:
    Čeští hokejisté prožili premiéru pod vedením nového reprezentačního kouče Pešána na listopadovém turnaji Karjala Cup. A ve Finsku se provizorně složený výběr ukázal v sympatickém světle, když dokázal zdolat Švédy a domácí Finy a až na závěr podlehl mladému ruskému celku, který celý podnik ovládl.

    Vstup do moskevského turnaje bohužel nevyšel úplně podle představ. Český tým podlehl Finsku 3:4. Asistent trenéra Martin Straka viděl jednu z příčin porážky v nevyužitých přesilovkách. „Musíme zlepšit hru pět na čtyři. Myslím, že Finové měli pět nebo šest vyloučených, ale my toho bohužel nedokázali využít. Tohle bylo v utkání hodně klíčové. Pokud chceme uspět s Rusy, musíme mít přesilovky lepší," řekl olympijský vítěz z Nagana pro server hokej.cz.

    Utkání odchytal Dominik Furch, proti Rusům půjde do brankoviště Roman Will, jenž nastupuje v KHL za Traktor Čeljabinsk. Otazník visí nad startem útočníka Lukáše Sedláka, který odstoupil z duelu proti Finsku a v pátek netrénoval.

    1. zápas na turnaji: Finsko – Česko 4:3 (2:1, 2:2, 0:0)
    Branky a nahrávky:
    4. Sund (Ojamäki, Ilomäki), 18. Ruohomaa (Ojamäki, J. Karjalainen), 23. J. Karjalainen (Lindbohm, Junttila), 34. Rantakari – 13. Jašek (Lenc, Mašín), 23. Lakatoš, 35. Jaškin (Jašek)

    Česko: Furch (Will) – Šustr, Mašín, Sklenička, Vitásek, Košťálek, Pýcha – Jaškin, D. Kaše, Nestrašil – Radil, Sedlák, Lenc – Šťastný, Jašek, Rousek – Zdráhal, A. Zbořil, Lakatoš – Kodýtek.
     
    Rusko:
    Rusové přivezly na Karjala Cup do Finska kompletní reprezentační dvacítku, která to pojala jako součást přípravy na MS své věkové kategorie. Za tento krok byla ruská strana dost kritizována, mladí hráči sborné ale všem škarohlídům vytřeli zrak. Vyhrály totiž všechny tři zápasy. Domácí Finy dokonale zaskočili a přehrály výsledkem 6:2, 2:1 po nájezdech pak zdolali Švédsko a v přímém souboji o první místo pak zdolali 3:0 český výběr.

    Na domácí turnaj do Moskvy už vzal kouč Bragin tým složený z elitních hráčů KHL. Asi největší hvězdou je kapitán Vadim Šipačov, který nastupuje s Dmitrijem Jaškinem za Dynamo Moskva. Mezi další známá jména patří Anton Burdasov, Andrej Čibisov nebo Alexej Marčenko. Čtvrteční utkání proti Švédsku přineslo velmi svižný, kvalitní a také vyrovnaný hokej. Po remíze 3:3 v normální hrací době musely rozhodovat nájezdy, v nichž byla sborná úspěšnější.

    1. zápas na turnaji: Švédsko – Rusko 3:4 po sn. (0:0, 1:1, 2:2 – 0:0)
    Branky a nahrávky: 25. Åberg (Rasmussen, Dahlbeck), 47. Pettersson (Åberg, M. Kempe), 56. Larsson (Fantenberg) – 35. Kuzmenko (J. Jakovlev, Ivan Morozov), 50. Sošnikov (J. Jakovlev, Šipačov), 51. Šipačov (Čibisov, Ivan Morozov), rozh. náj. Kuzmenko

    Rusko: Samonov (Fedotov) – A. Marčenko, Rafikov, Ožiganov, Galeňuk, Judin, Ljamkin, J. Jakovlev (A) – Šipačov (C), Tkačjov, Čibisov – Kuzmenko, Ivan Morozov, Burdasov (A) – Sošnikov, Zernov, Korškov – Mamin, Voronkov, P. Karnauchov – Kadějkin.
     
    Posledních 5 vzájemných zápasů:
    Rusko – Česko 3:2 po sn. (MS 2019 o 3. místo)
    Česko – Rusko 3:0 (Karjala Cup 2019)
    Rusko – Česko 4:3 po sn. (Channel One Cup 2019)
    Rusko – Česko 3:4 po sn. (Beijer Hockey Games 2020)
    Česko – Rusko 0:3 (Karjala Cup 2020)
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Samonov (Fedotov) – A. Marčenko, Rafikov, Ožiganov, Samorukov, J. Jakovlev (A), Judin, Antipin – Čibisov, Šipačov (C), Tkačjov – Burdasov (A), Ivan Morozov, Kuzmenko – Sošnikov, Zernov, Tolčinskij – Voronkov, P. Karnauchov, Mamin – Kadějkin.

    Česko: Will (Hrubec) – Šustr (A), Mašín, Knot, Vitásek, Košťálek, D. Sklenička, Gazda – Jaškin, D. Kaše, A. Nestrašil (C) – Radil, Sedlák, Lenc (A) – Rousek, Jašek, Lakatoš – P. Zdráhal, Kodýtek, Šťastný – Mandát.

    Rozhodčí: Naumov, Romasko (RUS).
     
    Oba týmy jsou už na ledě. Zazní národní hymny Česka a Ruska.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Sborná nastoupila v tradičních červených dresech. Český tým musel zvolit bílou.
     
    00:47
    Lukáš Sedlák kroužil s kotoučem v útočném pásmu a u mantinelu si ho přidržel obránce Dmitrij Judin. Ten tedy dostal dvouminutový trest.
     
    01:13
    Rána Davida Kašeho z pravého kruhu. Samonov puk vytěsnil mimo branku.
     
    01:36
    Rána Dominika Mašína od modré čáry byla zablokována. Češi zůstávají v útočném pásmu.
     
    01:58
    Dobře sehraná přesilovka. Poslední kombinaci zakončoval z levého kruhu Lukáš Jašek. Ten branku minul a puk vylétl do středního pásma.
     
    02:55
    Jaškovo nahození z rohu tečoval bránící hráč směrem na branku. Samonov puk zastavil betonem a následně přikryl před Lukášem Rouskem. Rusko je už v plném počtu.
     
    04:11
    Čeští hráči dobře napadali rozehrávku soupeře. Kotouč získal Nestrašil, který hledal před branku najíždějícího Jaškina. Toho ruská obrana pokryla.
     
    04:49
    Český tým je v úvodu zápasu aktivní. Velmi dobře bruslí a ruští hráči se zatím téměř nedostali do útočného pásma.
     
    06:00
    Rusové vyrazili ve třech dopředu, ale v útočném pásmu si špatně nahráli. Do útoku přechází třetí česká řada vedená Lukášem Jaškem.
     
    06:44
    Střelu Ivana Morozova pokryl bez větších problémů Roman Will, který si připsal první zákrok v utkání. Následuje reklamní přestávka.
     
    06:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná se prosazuje krátce po buly! Puk držel ANTON BURDASOV, který si s ním vybruslil od pravého mantinelu na osu kluziště a zápěstím překvapil brankáře Willa, jenž toho zřejmě mnoho neviděl. Asistence: Dmitrij Samorukov a Igor Ožiganov.
    06:55 Anton BURDASOV - 1:0
     
    08:00
    Po Šustrově nahození se puk odrazil před branku, kde číhal Jašek. Ke kotouči se ale dostali domácí hokejisté.
     
    08:23
    Po sražené ráně Zdráhala puk skončil v ochranné síti za brankou. Vhazuje se v útočném pásmu českého týmu.
     
    08:46
    V útočném pásmu se dobře uvolnil David Kaše. Samonov musel vyrážet jeho střelu.
     
    09:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Domácí reprezentace zvyšuje na rozdíl dvou gólů! Ivan Morozov vyhrál buly na ANDREJE KUZMENKA, který si obhodil napadajícího Davida Šťastného a střelou k levé tyčce z pohledu Willa upravuje na 2:0. Asistence: Ivan Morozov.
    09:44 Andrej KUZMENKO - 2:0
     
    10:09
    Za držení je vyloučen Lukáš Sedlák. Rusové si zahrají přesilovku.
     
    11:10
    První polovinu oslabení mají svěřenci Filipa Pešána zdárně za sebou.
     
    11:38
    Rusové si teď nerozuměli a špatnou rozehrávkou se vyhodili z útočné třetiny.
     
    12:11
    Po ráně Igora Ožiganova od modré čáry zvonila za Willem tyčka! Následně puk skončil pod českým brankářem a rozhodčí přerušili hru. Lukáš Sedlák v té chvíli skákal na led z trestné lavice.
    12:11 Ožiganovovu ránu zastavila tyčka
     
    13:00
    Pokus Lukáše Radila z pravé strany skončil v lapačce Alexandra Samonova. Ten svým zákrokem přerušil hru.
     
    13:22
    Domácí se provinili postavením mimo hru. Jsou tedy vykázáni do středního pásma.
     
    14:00
    Velká šance Rusů! Na přihrávku Tkačjova od mantinelu si sjel obránce Igor Ožganov, který byl sám před Willem. Zakončoval bekhendem a český gólman dokázal situaci vyřešit!
    14:00 Willův zákrok proti bekhendovému pokusu Ožiganova
     
    14:47
    Tlak ruského týmu ukončil až Roman Will, který chytil do lapačky střelu Andreje Kuzmenka z ostrého úhlu.
     
    15:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla paráda! LUKÁŠ SEDLÁK zavezl puk z levé strany do útočné třetiny a krátce po přejetí modré čáry vypálil zápěstím přes obránce. Trefil to dokonale, kotouč nabral velkou rychlost a zapadl do bližšího horního růžku nad vyrážečku brankáře Samonova – 2:1. Asistence: Radan Lenc a David Sklenička.
    15:15 Lukáš SEDLÁK - 2:1
     
    17:05
    Ronald Knot dostává trest na 2 + 10 minut za zásah do hlavy nebo krku.
     
    18:09
    Český tým hraje oslabení zatím dobře. Lukáš Rousek dokonce zaútočil a z pravé strany prověřil Samonova střelou na vyrážečku.
    18:09 Rouskova střela v oslabení.
     
    18:20
    Nyní měl velmi dobrou možnost plzeňský útočník Petr Kodýtek, který mezi kruhy nezakončil ideálně!
     
    19:06
    Český tým je už v plném počtu. Běží poslední minuta první třetiny.
     
    19:48
    Roman Will zachytil puk po nahození ze středního pásma a buly před svou brankou nechtěl. Hned tedy rozehrál a založil akci, která skončila u Lukáše Sedláka. Ten se z levé strany natlačil až před Samonova a byl faulován. Český tým tedy bude hrát přesilovku, kterou zřejmě rozdělí přestávka.
     
    19:49
    Vyloučení v týmu Rusko (Viktor Antipin – 2 min., držení).
     
    19:59
    Od modré čáry ještě stačil vypálit Jan Košťálek. Před Samonovem clonil Radil, ruský gólman ale udržel puk ve výstroji.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po první třetině prohrává český tým s domácím Ruskem 1:2. Svěřenci kouče Pešána začali duel poměrně svižně. Nevyužili ale přesilovku a v 7. minutě inkasovali z poměrně nenápadné situace, když brankář Will neviděl šikovně ukrytou střelu Antona Burdasova. V 10. minutě se pak po buly dostal k puku Andrej Kuzmenko, který si obhodil Šťastného a opět zamířil mimo dosah českého gólmana. A mohlo být ještě hůře, Ožiganov totiž na konci početní výhody sborné orazítkoval tyčku. V 16. minutě se ovšem krásně trefil Lukáš Sedlák, jehož střela přes obránce zapadla do horního růžku Samonovovy svatyně.
     
    Střely na branku – 6:11
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Čeští hokejisté pokračují v přesilové hře.
     
    20:55
    Dmitrij Jaškin si v útočném pásmu hledal pozici pro střelu. Nakonec ji našel, z pravého kruhu však o kousek minul vzdálenější tyčku.
     
    21:30
    Rusům se podařilo vyhodit a mohou vystřídat.
     
    21:51
    Ruský celek je už kompletní.
     
    22:24
    Na útočné modré zůstal Petr Kodýtek, který zvládl bruslařský obrat a mohl dostat kotouč do třetiny. Před branku pak směřovala zajímavá střílená přihrávka, kterou žádný z hráčů se lvíčkem na dresu nezasáhl.
     
    23:10
    Na ledě se při dlouhém vyloučení obránce Ronalda Knota objevuje i sedmý bek Daniel Gazda. Ten si odbývá reprezentační premiéru.
     
    24:08
    Andrej Šustr si sjel s pozice obránce před branku a na zadní tyčce těsně nedosáhl na střílenou nabídku spoluhráče.
     
    25:13
    Nahození od modré čáry se snažili tečovat Rousek s Jaškem. Puk nakonec minul ruskou branku.
     
    25:27
    Vadim Šipačov pálil už na posunutou českou branku a byť poslal kotouč za záda Romana Willa, takový gól nemůže platit. Klec českého týmu totiž vychýlil Andrej Čibisov.
    25:27 Trefa Šipačova nemohla platit
     
    25:53
    Kodýdek vyzkoušel Samonova bekhendem. K puku se následně dostal Šťastný a Češi tak drží útočné pásmo.
     
    26:27
    Z české strany je to ve druhé části aktivní výkon. Herní projev působí sympaticky, ještě by to chtělo promítnout do skóre.
     
    27:04
    Nyní ale problémy v obranné třetině. Nestrašil ještě vše zkomplikoval tím, že poslal kotouč od zadního mantinelu přímo před českou branku, kde byl Denis Zernov. Ten naštěstí nedokázal zareagovat včas a Will tak zůstal nepřekonán.
     
    27:50
    Oboustranné vyloučení. Pavel Karnauchov je vyloučen za držení Radana Lence. Český útočník však podle sucích zároveň filmoval a na trestné lavici se tak ocitl i on. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    28:42
    Andrej Šustr dostal dvouminutový trest za hákování. Rusko si zahraje výhodnou přesilovku 4 na 3!
     
    29:41
    Tjačjov chtěl hledat Šipačova před odkrytou brankou, ale do přihrávky padl jeden z obránců! Následně mohl Vladimir Tkačjov pálit na rozhozeného Willa, volil však nahrávku. V další šanci se o chvíli později ocitl Voronkov, který po bekhendové kličce neuklidil puk do prostoru mezi tyčemi.
    29:41 Voronkov na Willa nevyzrál
     
    29:51
    První várka vyloučených hráčů je na ledě. Pokračuje ruská přesilovka 5 na 4.
     
    30:43
    Český tým je kompletní.
     
    31:35
    Rousek nabíjel napravo Janovi Košťálkovi. Tomu puk sjel z hole a nemohl tak střílet.
     
    32:24
    Velmi dobrý český forčekink v podání Patrika Zdráhala nakonec přinesl střeleckou příležitost pro jednoho z obránců. Puk skončil v lapačce Samonova. Následuje reklamní přestávka.
     
    32:59
    Nestrašil hledal na levé straně najíždějícího Dmitrije Jaškina. Škoda, že český útočník s ruskými kořeny netrefil puk.
     
    33:32
    Anton Burdasov zůstal ležet na ledě a hra byla kvůli němu přerušena. Nakonec se za potlesku diváků odebral na střídačku po svých.
     
    34:04
    Střelu Lukáše Radila neudržel Samonov ve výstroji. Puk, který z něj vypadl, nedokázal dorazit za jeho záda Lukáš Sedlák!
     
    34:58
    Čeští útočníci se snaží důsledně dojíždět nahazované kotouče, teď to praktikoval Rousek. Od modré mohl i díky němu pálit Šustr, puk byl ale sražen mimo ruskou branku.
     
    35:40
    Andrej Nestrašil si dělal prostor před ruským brankovištěm, ale měl zablokovanou hůl. Volný puk tak přikryl Samonov.
     
    36:20
    Dominik Mašín se uvolnil drzou a hezkou stahovačkou. Na střelu mu to už ale nevyšlo. Každopádně sledujeme dobrý výkon českého výběru.
     
    37:09
    Nahození Ondřeje Vitáska brankář Samonov neviděl. Měl tedy štěstí, že český obránce minul branku.
     
    37:53
    Velký tlak českého týmu! Ruská bránící pětka už byla přetížena, ale kotouč teď vyvezl Zernov a jeho spoluhráči mohli prostřídat alespoň částečně.
     
    38:34
    Kuzmenko zakombinoval s Ivanem Morozovem, který střílel do připraveného Willa.
     
    39:03
    Teď to bylo naopak, tlačili zase Rusové a čeští hráči už viditelně těžce bruslili. Chytře to udělal Lukáš Sedlák, který puk přikopl do brankoviště tak, že ho Will mohl přikrýt.
     
    39:46
    Po přihrávce Voronkova promáchl před odkrytou brankou Karnauchov! Teď se snažil u tyčky protlačit puk za brankovou čáru Andrej Čibisov, ale Will tam měl beton.
    39:46 Karnauchov promáchl před prázdnou brankou
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině gól nepadl. Český národní tým si počínal aktivně. Dobře bruslil, usilovně napadal rozehrávku soupeře, hráči se snažili tlačit do brankoviště. Chybí tomu ale nějaké brankové vyústění. Samozřejmě i sborná dokáže hrozit. Šipačovův gól nemohl platit, protože už před tím byla branka posunuta, nevyužita zůstala také domácí přesilovka 4 na 3. Před závěrečnou dvacetiminutovkou je tak stále vše otevřené.
     
    Střely na branku – 11:24 (6:11, 5:13)
     
    Další třetina začne přibližně v 15:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    První střelu ve třetí třetině vyprodukoval Dmitrij Voronkov. Will byl na místě.
     
    40:50
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové skvěle vstoupili do třetí třetiny! Domácí si dávali kotouče kolem mantinelu. Nakonec přišla nahrávka Andreje Čibišova z rohu na před brankou nekrytého MAXIMA MAMINA a ten zblízka nezaváhal – 3:1. Asistence: Alexej Marčenko a Andrej Čibisov.
    40:50 Maxim MAMIN - 3:1
     
    41:16
    Za vysokou hůl je potrestán Dmitrij Judin. Přesilovka pro český výběr.
     
    42:46
    Tahle přesilovka zatím českým hráčům nevychází. Nyní se vhazuje ve středním pásmu.
     
    43:21
    Už v době, kdy bylo Rusko kompletní, střílel z levého kruhu Radan Lenc. Lapačka Samonova byla připravena.
     
    44:43
    Do třetí třetiny nastoupil i třináctý útočník Jan Mandát. Málem skóroval hned při prvním střídání. Puk po jeho střele z pravé strany propadl za záda Samonova a zůstal těsně před brankovou čarou. Dopravit za ni ho nedokázal ani Lukáš Jašek, tomu v tom zabránila i tyčka!
    44:43 Šance Jaška po Mandátově střele
     
    45:06
    Právě Lukáš Jašek je vyloučen za držení. Přesilovka pro Rusko.
     
    46:08
    Česko se zatím dobře brání. Sborná se v přesilovce do šance dosud nedostala.
     
    46:27
    V oslabení dobře zapracoval David Šťastný, který český tým osvobodil.
     
    47:07
    Česko v plném počtu.
     
    47:17
    Po střele Antona Burdasova přerušil hru Roman Will. Reklamní přestávka.
     
    47:26
    Obrovský závar před ruskou brankou po nahození Košťálka! Puk nedopravili za Samonova David Kaše a Andrej Nestrašil!
    47:26 Závar před ruskou brankou
     
    47:41
    Nikita Sošnikov se dostal do samostatného úniku, který neskočil gólem i kvůli sekeře Jana Košťálka! Ruský útočník si žádá trestné střílení, rozhodčí ale posílají Košťálka na trestnou lavici.
     
    48:48
    Ruskou přesilovku režíruje Vadim Šipačov. Ten nyní nabíjel Čibisovovi, kterému střela nesedla.
     
    49:34
    Kvalitní přesilovka Ruska. Kuzmenko si sjel s pukem na osu a na jeho nabídku u tyčky těsně nedosáhl Sergej Tolčinskij!
     
    49:42
    Česko je už v plném počtu.
     
    49:57
    Rusové stále v tlaku. Dělovku Maxima Mamina vyrážel Will, který viděl puk asi na poslední chvíli.
     
    51:08
    Čeští hráči se konečně vymanili a hrozí oni. Na Nestrašilovou nabídku nedosáhl na vzdálenější tyčce Lenc.
     
    51:46
    Češi odehráli střídání v útočném pásmu. Dlouho ale nemohli najít prostor ke střele. Až teď zaměstnal Samonova Radan Lenc.
     
    52:43
    Dominik Lakatoš si v útočném pásmu šikovně prohodil protihráče. Následně ale nepředal puk obránci na modrou a Česko přichází o pásmo.
     
    53:54
    Územní převaha je českému týmu zatím marně platná. Schází zakončení, Rusové dobře brání.
     
    54:35
    Košťálkův ostrý pas hledal Kašeho. Ten zakončoval jen do boční síťky.
     
    54:57
    Ránu Davida Skleničky od modré čáry pokryl lapačkou Samonov. Za následnou drobnou šarvátku se vylučovat nebude.
     
    55:03
    Denis Zernov byl faulován v samostatném úniku a Rusové tak pojednou trestné střílení!
    55:03 Rozhodčí za tento faul nařizuje trestné střílení
     
    55:03
    Vyloučení v týmu Česko (Dominik Lakatoš – trestné střílení, sekání).
     
    55:03
    K nájezdu se rozjel sám postižený Denis Zernov. Ten zkusil forhendovou kličku, zakončení po ledě si však pohlídal Will, který zakročil pravým betonem!
    55:03 Trestné střílení
     
    55:48
    Čeští hráči si musejí dávat pozor na brejky Rusů. Nyní číhal za zády české defenzivy Kuzmenko, ale až k němu kotouč neprošel.
     
    56:32
    Oddechový čas pro českou střídačku. Dočkáme se už teď power-play?
     
    56:33
    Ano, branka je už prázdná!
     
    57:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Po chybě Dominika Mašína je rozhodnuto! Českému obránci projel ve středním pásmu puk pod hokejkou, čehož využil MAXIM MAMIN, který střílel do opuštěné branky. Bez asistence.
    57:08 Maxim MAMIN - 4:1
     
    57:30
    Roman Will je zase zpátky v brance.
     
    58:34
    Andrej Šustr dostal puk na osu hřiště, odkud pálil zápěstím mimo.
     
    58:57
    Ránu Maxima Mamina z levé strany vykopl mimo branku Will. Ruský útočník útočil na hattrick.
     
    59:02
    Běží už poslední minuta třetí třetiny a zřejmě i celého zápasu.
     
    59:34
    Po chybě v ruské rozehrávce mohl alespoň korigovat Radan Lenc. Zblízka však zamířil do vyrážečky Samonova, který kotouč vytěsnil mimo branku!
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni za Česko Ondřej Vitásek. Za Rusko si pro cenu přijel Vadim Šipačov. Ten ale jejím držitelem zřejmě není, pouze ji někomu předá. Ruští hokejisté totiž asi přeslechli jméno oceněného hokejisty.
     
    Český národní tým nedokázal bodovat ani ve druhém utkání Channel One Cupu. Domácímu Rusku podlehl 1:4. Hráči se lvem na dresech doplatili na špatný začátek, kdy v prvních deseti minutách dvakrát inkasovali a také na zakončení. I přes slušný herní projev totiž dokázali skórovat pouze jednou. V 16. minutě snižoval Lukáš Sedlák na 1:2. Těsný stav platil až do úvodu třetí části, kdy se po 50 sekundách prosadil Maxim Mamin. Ten pak ještě v závěru pečetil skóre trefou do prázdné české klece.
     
    Je jisté, že bez ohledu na výsledek nedělního zápasu se Švédy obsadí český tým na turnaji poslední čtvrté místo. Nejblíže k triumfu mají domácí Rusové, kterým stačí porazit Finy. Šanci ale stále mají i Švédsko a právě celek Suomi.
     
    Z mé strany je to už pro dnešek vše. Přeji hezký zbytek soboty! (15:54:59)
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 7. Burdasov (Samorukov, Ožiganov), 10. Kuzmenko (Ivan Morozov), 41. Mamin (A. Marčenko, Čibisov), 58. Mamin – 16. Sedlák (Lenc, D. Sklenička)


    Rusko: Samonov (Fedotov) – A. Marčenko, Rafikov, Ožiganov, Samorukov, J. Jakovlev (A), Judin, Antipin – Čibisov, Šipačov (C), Tkačjov – Burdasov (A), Ivan Morozov, Kuzmenko – Sošnikov, Zernov, Tolčinskij – Voronkov, P. Karnauchov, Mamin – Kadějkin.
    Česko: Will (Hrubec) – Šustr (A), Mašín, Knot, Vitásek, Košťálek, D. Sklenička, Gazda – Jaškin, D. Kaše, A. Nestrašil (C) – Radil, Sedlák, Lenc (A) – Rousek, Jašek, Lakatoš – P. Zdráhal, Kodýtek, Šťastný – Mandát.

    Rozhodčí: Naumov, Romasko (RUS)
    thejrc.org