Finsko – Švédsko 1:4 (kon.) | Rusko – Česko cz 4:1 (kon.)
konec
Rusko
4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Česko
Sobota 19.12.2020, 13:30 • Ledový palác CSKA, Moskva • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:34
    Po chybě v ruské rozehrávce mohl alespoň korigovat Radan Lenc. Zblízka však zamířil do vyrážečky Samonova, který kotouč vytěsnil mimo branku!
    57:08 Maxim MAMIN - 4:1
     
    57:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Po chybě Dominika Mašína je rozhodnuto! Českému obránci projel ve středním pásmu puk pod hokejkou, čehož využil MAXIM MAMIN, který střílel do opuštěné branky. Bez asistence.
     
    56:33
    Ano, branka je už prázdná!
    55:03 Trestné střílení
     
    55:03
    K nájezdu se rozjel sám postižený Denis Zernov. Ten zkusil forhendovou kličku, zakončení po ledě si však pohlídal Will, který zakročil pravým betonem!
     
    55:03
    Vyloučení v týmu Česko (Dominik Lakatoš – trestné střílení, sekání).
    55:03 Rozhodčí za tento faul nařizuje trestné střílení
     
    55:03
    Denis Zernov byl faulován v samostatném úniku a Rusové tak pojednou trestné střílení!
     
    49:34
    Kvalitní přesilovka Ruska. Kuzmenko si sjel s pukem na osu a na jeho nabídku u tyčky těsně nedosáhl Sergej Tolčinskij!
     
    47:41
    Nikita Sošnikov se dostal do samostatného úniku, který neskočil gólem i kvůli sekeře Jana Košťálka! Ruský útočník si žádá trestné střílení, rozhodčí ale posílají Košťálka na trestnou lavici.
    47:26 Závar před ruskou brankou
     
    47:26
    Obrovský závar před ruskou brankou po nahození Košťálka! Puk nedopravili za Samonova David Kaše a Andrej Nestrašil!
     
    45:06
    Právě Lukáš Jašek je vyloučen za držení. Přesilovka pro Rusko.
    44:43 Šance Jaška po Mandátově střele
     
    44:43
    Do třetí třetiny nastoupil i třináctý útočník Jan Mandát. Málem skóroval hned při prvním střídání. Puk po jeho střele z pravé strany propadl za záda Samonova a zůstal těsně před brankovou čarou. Dopravit za ni ho nedokázal ani Lukáš Jašek, tomu v tom zabránila i tyčka!
     
    41:16
    Za vysokou hůl je potrestán Dmitrij Judin. Přesilovka pro český výběr.
    40:50 Maxim MAMIN - 3:1
     
    40:50
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové skvěle vstoupili do třetí třetiny! Domácí si dávali kotouče kolem mantinelu. Nakonec přišla nahrávka Andreje Čibišova z rohu na před brankou nekrytého MAXIMA MAMINA a ten zblízka nezaváhal – 3:1. Asistence: Alexej Marčenko a Andrej Čibisov.
    39:46 Karnauchov promáchl před prázdnou brankou
     
    39:46
    Po přihrávce Voronkova promáchl před odkrytou brankou Karnauchov! Teď se snažil u tyčky protlačit puk za brankovou čáru Andrej Čibisov, ale Will tam měl beton.
    29:41 Voronkov na Willa nevyzrál
     
    29:41
    Tjačjov chtěl hledat Šipačova před odkrytou brankou, ale do přihrávky padl jeden z obránců! Následně mohl Vladimir Tkačjov pálit na rozhozeného Willa, volil však nahrávku. V další šanci se o chvíli později ocitl Voronkov, který po bekhendové kličce neuklidil puk do prostoru mezi tyčemi.
     
    28:42
    Andrej Šustr dostal dvouminutový trest za hákování. Rusko si zahraje výhodnou přesilovku 4 na 3!
     
    27:50
    Oboustranné vyloučení. Pavel Karnauchov je vyloučen za držení Radana Lence. Český útočník však podle sucích zároveň filmoval a na trestné lavici se tak ocitl i on. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
    25:27 Trefa Šipačova nemohla platit
     
    25:27
    Vadim Šipačov pálil už na posunutou českou branku a byť poslal kotouč za záda Romana Willa, takový gól nemůže platit. Klec českého týmu totiž vychýlil Andrej Čibisov.
     
    19:49
    Vyloučení v týmu Rusko (Viktor Antipin – 2 min., držení).
     
    18:20
    Nyní měl velmi dobrou možnost plzeňský útočník Petr Kodýtek, který mezi kruhy nezakončil ideálně!
     
    17:05
    Ronald Knot dostává trest na 2 + 10 minut za zásah do hlavy nebo krku.
    15:15 Lukáš SEDLÁK - 2:1
     
    15:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla paráda! LUKÁŠ SEDLÁK zavezl puk z levé strany do útočné třetiny a krátce po přejetí modré čáry vypálil zápěstím přes obránce. Trefil to dokonale, kotouč nabral velkou rychlost a zapadl do bližšího horního růžku nad vyrážečku brankáře Samonova – 2:1. Asistence: Radan Lenc a David Sklenička.
    14:00 Willův zákrok proti bekhendovému pokusu Ožiganova
     
    14:00
    Velká šance Rusů! Na přihrávku Tkačjova od mantinelu si sjel obránce Igor Ožganov, který byl sám před Willem. Zakončoval bekhendem a český gólman dokázal situaci vyřešit!
    12:11 Ožiganovovu ránu zastavila tyčka
     
    12:11
    Po ráně Igora Ožiganova od modré čáry zvonila za Willem tyčka! Následně puk skončil pod českým brankářem a rozhodčí přerušili hru. Lukáš Sedlák v té chvíli skákal na led z trestné lavice.
     
    10:09
    Za držení je vyloučen Lukáš Sedlák. Rusové si zahrají přesilovku.
    09:44 Andrej KUZMENKO - 2:0
     
    09:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Domácí reprezentace zvyšuje na rozdíl dvou gólů! Ivan Morozov vyhrál buly na ANDREJE KUZMENKA, který si obhodil napadajícího Davida Šťastného a střelou k levé tyčce z pohledu Willa upravuje na 2:0. Asistence: Ivan Morozov.
    06:55 Anton BURDASOV - 1:0
     
    06:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná se prosazuje krátce po buly! Puk držel ANTON BURDASOV, který si s ním vybruslil od pravého mantinelu na osu kluziště a zápěstím překvapil brankáře Willa, jenž toho zřejmě mnoho neviděl. Asistence: Dmitrij Samorukov a Igor Ožiganov.
     
    00:47
    Lukáš Sedlák kroužil s kotoučem v útočném pásmu a u mantinelu si ho přidržel obránce Dmitrij Judin. Ten tedy dostal dvouminutový trest.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 7. Burdasov (Samorukov, Ožiganov), 10. Kuzmenko (Ivan Morozov), 41. Mamin (A. Marčenko, Čibisov), 58. Mamin – 16. Sedlák (Lenc, D. Sklenička)


    Rusko: Samonov (Fedotov) – A. Marčenko, Rafikov, Ožiganov, Samorukov, J. Jakovlev (A), Judin, Antipin – Čibisov, Šipačov (C), Tkačjov – Burdasov (A), Ivan Morozov, Kuzmenko – Sošnikov, Zernov, Tolčinskij – Voronkov, P. Karnauchov, Mamin – Kadějkin.
    Česko: Will (Hrubec) – Šustr (A), Mašín, Knot, Vitásek, Košťálek, D. Sklenička, Gazda – Jaškin, D. Kaše, A. Nestrašil (C) – Radil, Sedlák, Lenc (A) – Rousek, Jašek, Lakatoš – P. Zdráhal, Kodýtek, Šťastný – Mandát.

    Rozhodčí: Naumov, Romasko (RUS)
    thejrc.org