Česko – Maďarsko 5:0 (kon.)
konec
Česko
5:0 (0:0, 2:0, 3:0)
Maďarsko
Sobota 19.12.2020, 13:15 • Kalich Arena, Litoměřice • Reprezentace žen
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:15.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! Česká ženská hokejová reprezentace sehraje během dvou dnů dva přátelské zápasy proti Maďarsku, ten druhý je na programu od dnešních 13:15.
     
    Soupiska českého týmu

    Brankářky:

    Julie Pejšová (Kobra Praha), Klára Peslarová, Viktorie Švejdová (obě MODO, Švédsko).

    Obránkyně:
    Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Sára Čajanová (Vsetín), Magdalena Erbenová (Rensselaer Polytechnic Institute, USA), Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Adéla Jůzková (University of Regina, Kanada), Dominika Lásková (Merrimack College, USA), Adéla Škrdlová (St. Cloud State University, USA), Aneta Tejralová (Nižnij Novgorod, Rusko).

    Útočnice:

    Kateřina Bukolská (Příbram), Klára Hymlárová (St. Cloud State University, USA), Denisa Křížová, Kateřina Mrázová (obě Brynäs Gävle, Švédsko), Aneta Lédlová (Kadaň), Alena Mills (Vanke Rays Šen-čen, Čína), Noemi Neubauerová (Colgate University, USA), Barbora Patočková (Hvězda Praha), Vendula Přibylová (AIK Stockholm, Švédsko), Agáta Sarnovská (Malmö, Švédsko), Lenka Serdar (Černošice), Tereza Vanišová (Boston Pride, USA).
     
    První vzájemné utkání:

    Česko – Maďarsko 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    9. Hymlárová (Millsová), 15. Čajanová, 23. Vanišová (Mrázová, Tejralová), 36. Čajanová (Lásková), 55. Hymlárová (Přibylová, Mills)
     
    Ženská reprezentace dostala od hlavní hygieničky povolení sehrát dvojici utkání proti Maďarkám, ten první je po včerejším duelu minulostí. Češkám se povedlo na dlouhou pauzu zareagovat tím nejlepším způsobem, neboť Maďarsko zdolaly poměrem 5:0. Není se čemu divit, poslední utkání bylo sehráno 8. února letošního kalendářního roku, české hokejistky se tak do zápasu vrátily po necelých deseti měsících. K týmu navíc nastoupil nový kouč Tomáš Pacina, který se reprezentaci pokusí vůbec poprvé v historii dovést na olympiádu.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Švejdová (Peslarová) – Tejralová, Horálková (A), Čajanová, Pejšová, Erbenová, Škrdlová – Hymlárová, Mills (C), Přibylová, Křížová, Mrázová (A), Vanišová, Lédlová, Serdar, Neubauerová, Bukolská

    Maďarsko: Tóthová (Némethová) – Odnogaová, Kneeová (A), Némethová, Kissoová-Simonová (C), Szamosfalviová, Mayerová, Partosová – Kissová, L. Pintérova, Gowieová, Jókaiová-Szilágyiová, Kreiszová (A), Gasparicsová, H. Pintérova, Horváthová, Szicková, Seregélyová, Rónaiová, Pázmandiová

    Rozhodčí: Novotná – Svobodová, Smetková.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu vyznělo lépe pro český výběr, který ovšem poté o puk přišel. Naopak se o rozehrávku starala obránkyně Kneeová.
     
    00:46
    Za modrou čáru se povedlo dostat Mrázové, která ovšem našla pouze hokejku protihráčky. Následně Maďarsko pouze nahodilo za branku soupeřek.
     
    01:13
    Sledovali jsme další nepřesnost, po které mohla útočit hostující Pintérová. Ani ona se do zakončení nedostala a Česku se tak povedlo uklidnit hru.
     
    02:23
    Po pravém křídle si to namířila vpřed Pejšová, které se povedlo nahodit za branku. Tam bojovala o kotouč Bukolská, která ovšem proti dvojici neuspěla.
     
    02:38
    Posléze jsme sledovali první zakázané uvolnění tohoto zápasu, hra se vrací před Švejdovou.
     
    03:19
    Jako první se za brankou dokázala zorientovat Horálková, která poté na modré čáře dokázala najít Tejralovou, jenž místo zakončení ještě zkoušela znovu nahrát.
     
    04:08
    Maďarky nyní velice dobře napadaly a soupeřky tak měly velký problém. Česku se navíc nepovedl přechod za modrou čáru, jednalo se totiž o ofsajd.
     
    05:13
    Szickové se nepovedlo odehrát kotouč do bezpečí a málem to vedlo do šance Lédlové. Tu na poslední chvíli zastavila protihráčka, o faul se navíc nejednalo.
     
    06:10
    Posléze za vlastní brankou nabrala rychlost Serdar, která ovšem čelila napadající smečce protihráče. Jedné z nich se navíc povedlo do puku vložit hokejku.
     
    06:13
    Vyloučení v týmu Česko (Sára Čajanová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    07:03
    Maďarsko se dokázalo po vhazování usadit kolem branky. Nakonec to od levého kruhu zkoušela vzít na sebe Gasparicsová, jejíž střelu Švejdová zneškodnila.
     
    08:02
    Česku se povedlo vybojovat kotouč zpět, vzápětí ho Erbenová odpálila do bezpečnějšího prostoru. Poté svůj další střelecký pokus obstarala Gasparicsová.
     
    09:16
    Sledovali jsme nahrávku od pravého hrazení, o kterou se postaral Lédlová. Její nabídka našla pouze hokejku protihráčky, ani tentokráte to ke střele nevedlo.
     
    10:13
    Poté se po pravém křídle vzdala Mills, která pro změnu hledala spoluhráčky v mezikruží. I zde byl prostor obsazen, brankářka Tóthová je delší dobu bez práce.
     
    11:20
    Dobře napadala hostující Kissová, které se nakonec povedlo nasbírat cenné vteřinky. Česko čeká za vlastní brankou, zatím se mu ofenzivní manévry nedaří.
     
    11:46
    Navíc i další rozehrávka skončila icingem, hra se znovu přestěhuje před branku brankářky Švejdové.
     
    12:13
    Do dobré střelecké pozice si sjela obránkyně Pejšová, která to zkoušela zakončením ke vzdálenější konstrukci. Tóthová musel zasahovat pravým batonem.
     
    13:13
    Dobře si poté počínala Serdar, která znovu raději přispěchala za vlastní svatyni. Z této pozice rozehrávala Horálková, které se povedlo najít hokejku Mills.
     
    14:20
    Stále platí, že sledujeme hodně opatrnou podívanou. Maďarsko velice dobře napadalo rozehrávku, přesto se Tejralové povedlo rozehrát, avšak to pouze do ofsajdu.
     
    15:03
    Poté se volného puku ujala Mrázová, která si to namířila přes levou stranu. Česko se poté prokombinovalo do protiútoku, ve kterém se zaskvěla Tóthová.
     
    15:20
    Češky se nyní nadechly k náporu, který přinesl další zakončení, jenž putovalo vedle branky. Poté to objetím branky zkoušela Hymlárová, rovněž neúspěšně.
     
    15:32
    Vyloučení v týmu Maďarsko (Hanna Pintérová – 2 min., podrážení).
     
    16:03
    Po hezké kombinaci zakončovala z levého kruhu Vanišová, která ovšem nevyzrála na brankářku Tóthovou. Maďarská brankářka nakonec podržela kotouč.
     
    16:41
    Vyloučení v týmu Česko (Denisa Křížová – 2 min., podrážení).
     
    17:33
    Nahození od modré čáry z hokejky Mills nakonec trefilo pouze protihráčku. Česko i nadále pokračuje v aktivitě, tentokráte ale soupeřky útočí vpřed.
     
    18:36
    Česku se v oslabení povedlo vyhodit a bylo z toho přečíslení. To nám nakonec nabídlo střelu zápěstím, se kterou si Tóthová dokázala poradit.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nepřinesla ani jednu branku. Směrem dopředu bylo sice aktivnější Česko, avšak veškeré šance končily na velmi dobře chytající brankářce Tóthové. Maďarsko toho směrem dopředu moc nepředvedlo, za celou dobu se nedostalo ani do jedné výraznější příležitosti. Oba celky si navíc vyzkoušely přesilové hry, avšak ani z toho branka nepadla.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro Česko, které se znovu jako první vydalo do vlastního obranného pásma, kde se o rozehrávku starala Pejšová.
     
    21:03
    Poté musela za vlastní branku spěchat Erbenová, která nakonec nahrávala do levého křídla. Česko se ovšem prezentovalo ofsajdem, proto musí vyklidit pásmo.
     
    22:06
    Na levém křídle si poté o nahrávku řekla Křížová, která ovšem obdržela nahrávku na paty. Od její brusle šel puk přes všechny čáry, jednalo se tedy o další icing.
     
    23:13
    Szicková velice aktivně napadala další rozehrávku, jenomže soupeřka jí dokázala hravě oklamat. Po jednom z odrazů se kotouč snesl pouze na střídačku.
     
    24:10
    Na modré čáře číhala Odnogaová, která místo zakončení ještě spolupracovala s vedle stojící Kneeovou. Ani jedna z hráček nakonec nevypálil na branku.
     
    25:10
    Tóthová nyní musela zasahovat, a sice proti zakončení od modré čáry z hokejky Erbenové. Nejednalo se o nic vážného, posléze jí navíc pomohly spoluhráčky.
     
    26:03
    V krátkém časovém sledu hned dvě přerušení. Po tom druhém se vhazovalo po pravici brankářky Tóthové, Szicková se ovšem nedostala za modrou čáru.
     
    26:40
    Puk se poté dostal zpět k červené čáře, kde se k němu jako první dostala pozorná Alena Mills.
     
    27:16
    Tejralová přenechala za brankou na Mills, která se postarala o další akci svého celku. Ta vydržela opravdu jen krátce, obrannou povinnost si totiž splnila Kneeová.
     
    27:49
    Po hezkém přechodu na opačnou stranu měla hodně prostoru na zakončení Serdar, která to zkoušela zápěstím, avšak trefila pouze lapačku brankářky.
     
    28:03
    Na opačné straně jsme sledovali celkem hraniční souboj, který nakonec dalším vyloučením neskončil. Po delší době navíc zasahovala také brankářka Česka.
     
    29:10
    Vhazovalo se po levici hostující brankářky Tóthové. Na vhazování byla úspěšnější Mills, které se poté nepovedlo předat kotouč na hokejku Křížové.
     
    29:22
    Vyloučení v týmu Česko (Aneta Lédlová – 2 min., hákování).
     
    30:13
    Česku se daří sbírat cenné vteřinky v pásmu soupeřek, kde se o to postarala Hymlárová. Maďarsko se až nyní dokázalo dostat do útočné třetiny.
     
    31:20
    Za vlastní brankou se navíc velice dobře zorientovala Pejšová, která ovšem nezažehnala nebezpečí. Místo toho jsme sledovali závar, který brankou neskončil.
     
    31:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po skončení oslabení tu máme první branku zápasu! Sledovali jsme další protiútok, při kterém to na sebe vzala VENDULA PŘIBYLOVÁ. Česká útočnice se manévrem dostala kolem protihráčky, načež před ní číhala pouze brankářka Tóthová, které se nakonec nepovedlo střelu zneškodnit.
    Asistence: Kateřina Bukolská.
    31:42 Vendula PŘIBYLOVÁ - 1:0
     
    32:39
    Maďarsko to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidně otočit.
     
    33:12
    Napadající Křížová dokázala protihráčku přitlačit k mantinelu, načež jí přispěchala na pomoc také Lédlová. Posledně jmenovaná pálila pouze do lapačky.
     
    34:03
    Na modré čáře si o nahrávku řekla Lédlová, která znovu místo zakončení ještě zkoušela nahrát na lépe postavenou spoluhráčku, jenž ovšem také nevypálila.
     
    34:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu tu máme další branku Česka! Tentokráte jsme sledovali nahrávku do druhé vlny, kam si sjela ALENA MILLS. Ta měla na zakončení švihem nesmírně prostoru, což dokázala využít k chirurgicky přesné ráně přesně pod horní konstrukci hostující branky.
    Asistence: Pavlína Horálková, Klára Hymlárová.
    34:30 MILLS - 2:0
     
    36:19
    Krátce po vhazování to po levém křídle zkoušela vzít na sebe Vanišová, která poté dokázala přejít až před branku, kde její střela směřovala vysoko nad.
     
    37:20
    Do protiútoku se poté pokoušela vyrazit hostující Pintérová, které ovšem puk ujel daleko od hokejky, čehož posléze dokázala využít dotírající Erbenová.
     
    38:02
    V závěru druhé třetiny nesledujeme nic moc zajímavého. Před malým momentem si do útočného pásma sjela Mills, která ale přihrávala hodně nepovedeně.
     
    39:16
    Nahrávka sice našla Mills, jenomže česká hráčka neměla na práci s pukem moc prostoru. Následně se do rychlého protiútoku pokoušela dostat Partosová.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu tohoto zápasu, která nám pro změnu nabídla dva zásahy, přičemž se o oba dokázalo postarat Česko. Česká reprezentace pokračovala v dominantním výkonu, přičemž mohla přidat daleko více branek. Maďarsko v tomto duelu hodně drží brankářka Tóthová, která sice dvakrát inkasovala, současně ale vytasila několik dalších skvělých zákroků. Uvidíme tedy, co nám nabídne poslední perioda.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro Česko, které se znovu jako první vydalo do vlastního pásma, odkud to riskantní rozehrávkou zkoušela Pejšová.
     
    41:13
    Hymlárová se dostala do dobré pozice pro zakončení, nicméně místo něj ještě zkoušela nahrát do tandemu, kde ovšem nedokázala najít žádnou ze spoluhráček.
     
    42:09
    Poté v mezikruží hodně riskovala Mills, které se povedlo procedit puk přes dvojici napadajících protihráček. Na opačné straně měla menší problémy Kneeová.
     
    42:11
    Do samostatného úniku se po chybě dostala Szicková, která to zkoušela zakončením mezi betony, s čímž si Švejdová dokázala poradit na jedničku.
     
    43:17
    Češkám se povedlo uspět na vhazování ve vlastním pásmu, načež jsme sledovali další nepovedenou rozehrávku, která ovšem neznamenala zakázané uvolnění.
     
    44:08
    Dalších několik důrazných soubojů, avšak ani tentokráte nebyl důvod vylučovat. Na opačné straně to zvládla Pejšová, která ale nezastavila Gasparicsovou.
     
    44:35
    Vyloučení v týmu Maďarsko (Emma Kreiszová – 2 min., sekání).
     
    45:12
    Domácímu celku se sice povedlo uspět na vhazování, avšak do slabé nahrávky poté vložila hokejku Kissová-Simonová, která se povedlo vyhodit kotouč.
     
    46:03
    Nahození z mezikruží nakonec proletělo na maďarskou branku, kde došlo k lehké teči. Puk zůstal ležet před Tóthovou, která ho schovala pod vlastní lapačku.
     
    47:13
    Přibylová to zkoušela dělovkou od levého kruhu, jenomže branku vůbec netrefila. Poté měla Tóthová štěstí, nakonec puk odpálila jedna ze spoluhráček.
     
    47:50
    Vyloučení v týmu Česko (Alena Mills – 2 min., hákování).
     
    48:11
    Sympatické zakončení vyprodukovala Kreiszová, která ovšem svůj pokus poslala přímo doprostřed branky. Snadná práce pro Švejdovou, jenž přerušila hru.
     
    49:20
    Švejdová musela znovu zasahovat, i tentokráte si dokázala poradit s prudkým projektilem. Maďarsko se v této pasáži dostává k sympatickému náporu.
     
    50:11
    V předbrankovém prostoru se pomalu a jistě dostávala k teči Seregélyová, která byla včas zastavena. Při následném protiútoku zkoušela zakončit Mills.
     
    50:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Necelých deset minut před koncem zápasu tu máme další zásah! U levého kruhu měla trestuhodně příliš prostoru na zakončení KATEŘINA MRÁZOVÁ, která svůj pokus poslala přesně k levé tyči hostující branky. Tóthová byla naprosto bez šance, jednalo se totiž o bleskové zakončení.
    Asistence: Tereza Vanišová, Denisa Křížová.
    50:35 MRÁZOVÁ - 3:0
     
    51:49
    O vítězi tohoto zápasu se zdá být rozhodnuto. Je to totiž o tři branky a Maďarsku se stále směrem dopředu moc nedaří, což se potvrdilo také v tomto případě.
     
    52:30
    Naopak se do nadějného protiútoku dostávala Vanišová, která to nakonec vzala na sebe, jenomže s technickým zakončením si Tóthová dokázala poradit.
     
    53:19
    Nahrávka o pravý mantinel měla směřovat do jízdy na Pintérovou, která ovšem na tuto nabídku nedosáhla. Posléze Česko zahrálo za cenu dalšího icingu.
     
    54:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Špatné střídání Maďarska znamená čtvrtou branku! Po pravém křídle si to totiž namířila Lédlová, která dokázala objet ležící protihráčku a poté natlačit puk před brankářku Tóthovou. Tam se důrazem prezentovala ADÉLA ŠKRDLOVÁ, které se povedlo procedit puk do branky.
    Asistence: Aneta Lédlová.
    54:09 ŠKRDLOVÁ - 4:0
     
    55:25
    V krátkém časovém sledu byla hra znovu přerušena, tentokráte z důvodu ofsajdu českého výběru. Znovu se tedy bude vhazovat před modrou čárou.
     
    56:12
    Napadající Lédlové se povedlo vydolovat kotouč a její celek tak mohl zůstat v útočném pásmu. Až poté se směrem dozadu povedlo zapracovat Partosové.
     
    57:06
    Dnešní utkání se spíše jen dohrává. Nyní jsme sledovali tlačenici u pravého hrazení, po krátké souhře navíc tvrdě pálila od modré čáry obránkyně Erbenová.
     
    57:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak také v tomto duelu je tu pátá branka Česka! Křížová měla u pravého kruhu znovu hodně prostoru, což využila k bekhendové nahrávce pod sebe, kde se nacházela TEREZA VANIŠOVÁ, jenž nadvakrát vyzrála na hostující brankářku Tóthovou.
    Asistence: Denisa Křížová, Kateřina Mrázová.
    57:49 VANIŠOVÁ - 5:0
     
    58:13
    Hymlárové se povedlo zavézt kotouč do útočného pásma, následná předávka ovšem směřovala pouze na hokejku protihráčky, která zažehnala nebezpečí.
     
    59:00
    Minuta do konce zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Česka, které svého soupeře porazilo výsledkem 5:0. Češky měly i v tomto duelu mnohem více ze hry, ve třetí třetině navíc přidaly další tři branky. Maďarsko toho ani v dnešním duelu zrovna moc nepředvedlo, ani ve druhém vystoupení nenašlo recept na českou brankářku. Češky tak během dvou dnů zvládly hned dva zápasy, oba vítězně, což se před nadcházejícími zápasy určitě hodí. (15:05:50)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 32. Přibylová (Bukolská), 35. Mills (Horálková, Hymlárová), 51. Mrázová (Vanišová, Křížová), 55. Škrdlová (Lédlová), 58. Vanišová (Křížová, Mrázová)


    Česko: Švejdová (Peslarová) – Tejralová, Horálková (A), Čajanová, Pejšová, Erbenová, Škrdlová – Hymlárová, Mills (C), Přibylová, Křížová, Mrázová (A), Vanišová, Lédlová, Serdar, Neubauerová, Bukolská
    Maďarsko: Tóthová (Némethová) – Odnogaová, Kneeová (A), Némethová, Kissoová-Simonová (C), Szamosfalviová, Mayerová, Partosová – Kissová, L. Pintérova, Gowieová, Jókaiová-Szilágyiová, Kreiszová (A), Gasparicsová, H. Pintérova, Horváthová, Szicková, Seregélyová, Rónaiová, Pázmandiová

    Rozhodčí: Novotná – Svobodová, Smetková
    thejrc.org