Novosibirsk – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Čeljabinsk 2:3 (kon.) | Ufa – Minsk 8:3 (kon.)
Jaroslavl – Čerepovec 2:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Jokerit 4:0 (kon.) | Petrohrad – CSKA Moskva 4:3 (3:1 po s.n.)
Spartak Moskva – Kazaň 0:3 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Severstal Čerepovec
Úterý 22.12.2020, 17:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Adam Liška (CER) 1+0, 2 střely, čas na ledě 15:49 (19:15:38)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 33:27.
    Zblokované střely – 7:11.
    Vyloučení – 3:2.
    Využití přesilovek 1/2 – 0/3.
    Vhazování – 36:24
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lokomotivu, který svého soupeře porazil výsledkem 2:1. Poslední perioda znovu přinesla vyrovnaný hokej, ve kterém Lokomotiv dlouho držel vedení 1:0. Severstalu se ovšem v závěru zápasu povedlo srovnat krok a vypadalo to, že se půjde do prodloužení. V poslední minutě řádné hrací doby ovšem udeřil domácí obránce Alexej Marčenko, který dělovou střelou vystřelil svému celku dva body. Severstal tak z tohoto zápasu nemá ani jeden bod, který by si zřejmě zasloužil.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Hosté hrají v šesti!
    59:18 Alexej MARČENKO - 2:1
     
    59:18
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí v poslední minutě řádné hrací doby dokázali vsítit vedoucí branku! Na vrcholku levého kruhu měl totiž napřaženo ALEXEJ MARČENKO, jehož dělová rána zapadla přesně pod horní konstrukci hostující branky. Šugajev nyní pořádně zaspal, i tak se jednalo o nesmírně tvrdou střelu, která zřejmě rozhodla tento zápas.
    Asistence: André Petersson.
     
    59:10
    Probíhá nám poslední minuta třetí třetiny. Nyní se pro změnu nepovedlo dobře rozehrát domácím, kteří napodobili soupeře a rovněž zahráli za cenu icingu.
     
    58:03
    Zadovka směřovala proti hokejce Kudrjavcevovi, který se pokoušel překvapit brankáře svižným zakončením. Šugajev si dokázal ale poradit a hru přerušil.
     
    57:10
    Navíc tu máme další přerušení. Domácí Kajumov totiž zcela evidentně přihrál rukou, čehož si všiml také hlavní sudí zápasu. Následovat bude vhazování.
     
    56:18
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:18
    Severstalu se v posledních minutách směrem dopředu vůbec nedaří, i další rozehrávka skončila zakázaným uvolněním. Hra se tak vrací před Šugajeva.
     
    55:13
    Rozehrávku se nyní povedlo zachytit Kovalenkovovi, který okamžitě pálil na branku soupeře. Šugajev inkasoval střelu do své masky, proto si vyžádal přerušení.
     
    54:12
    K vidění byla poslední komerční přestávka tohoto zápasu, po kterém se vhazovalo před Šugajevem. Vzápětí Čerepovec zahrál pouze za cenu icingu.
     
    53:11
    Domácí celek se ovšem celkem rychle mohl dostat zpět do vedení. Obrana Severstalu totiž nezachytila přečíslení, Tkačjov ovšem nevyzrál na Šugajeva.
    52:08 Adam LIŠKA - 1:1
     
    52:08
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom se hostujícímu celku povedlo srovnat krok! Velkou hrubici udělal jeden z domácích hráčů, který zadovkou poslal puk za vlastní branku. Tam se dokázal dobře zorientovat Kodola, který nabídl kotouč do předbrankového prostoru na ADAMA LIŠKU. Slovenský útočník dokázal prostřelit brankáře Pasquala!
    Asistnece: Vladislav Kodola.
     
    52:02
    Posléze se ještě pokoušel vydolovat kotouč domácí Iljenko, který proti sobě měl přesilu protihráčů. Proto jsme sledovali nahození, se kterým si Šugajev poradil.
     
    51:30
    Po delší době šance také na domácí straně. Nabito na levém kruhu totiž měl obránce Barancev, jehož dělovka skončila na levém betonu Šugajeva.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 34. Tkačjov (Rafikov, Alexejev), 60. A. Marčenko (A. Petersson) – 53. Liška (Kodola)


    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (Konovalov) – M. Osipov, Rafikov, A. Marčenko, Misjul, Malyšev, Čerepanov, Barancev, Ťutněv – Kraskovskij (C), Tkačjov, Korškov – A. Petersson (A), Lander, Kajumov – Kovalenko, Ivanov (A), J. Averin – Iljenko, Alexejev, Kudrjavcev.
    Severstal Čerepovec: Šugajev (Šostak) – Vittasmäki, Provolněv, Lalonde (A), Adamčuk, Kudako, M. Tichonov, Rogov – Geraskin (A), A. Alexejev, A. Garejev – Petunin, Kodola, Vovčenko – J. Morozov, Berglund, Liška – Dumbadze, Vicharev, Kapustin (C) – Kazakov.

    Rozhodčí: Bukin, Romasko – Maximovskij, Osipov

    Diváci: 1617
    thejrc.org