Novosibirsk – Chabarovsk 3:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Čeljabinsk 2:3 (kon.) | Ufa – Minsk 8:3 (kon.)
Jaroslavl – Čerepovec 2:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Jokerit 4:0 (kon.) | Petrohrad – CSKA Moskva 4:3 (3:1 po s.n.)
Spartak Moskva – Kazaň 0:3 (kon.)
konec
Spartak Moskva
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Ak Bars Kazaň
Úterý 22.12.2020, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Ak Bars Kazaň vyhrál po výborném výkonu na ledě Spartaku Moskva 3:0 a pojišťuje si post nejlepšího týmu KHL, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (19:51:59)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 0-3
    Střely na branku: 33-25
    Zásahy gólmanů: 22-33
    Zblokované střely: 12-20
    Vyhraná buly: 21-30
    Hity: 5-6
    Vyloučení: 3-4
    Využití: 0-1.
     
    Tři třetiny, tři góly, každý v jedné. A všechny do sítě Spartaku Moskva. Kazaň potvrdila, že je nejlepším týmem KHL naprosto po zásluze a bere sedmou výhru v řadě. Zápas režíroval Stéphane Da Costa, který třikrát přesně asistoval. Poprvé již v polovině sedmé minuty, kdy po jeho přihrávce našel Dawes na levém kruhu Stanislava Galijeva a ten našel skulinku u pravé tyčky Hudáčka. Po 46 sekundách druhé třetiny inkasoval Spartak podruhé. Da Costa vyhrál buly na Trevora Murphyho a jeho dělová rána prošla přes tři hráče k levé tyči. Domácí se sice snažili s nepříznivým stavem něco udělat, ale naráželi na naprosto precizní defenzívu Kazaně v čele s brankářem Biljalovem. Když v čase 54:09 Da Costa nalajnoval přihrávku křížem na pravý kruh, kde si ke střele poklekl Nigel Dawes a vyšil tvrdou a přesnou ránu k tyči, neměl přesouvající se Hudáček nárok. Brankář Biljalov tak vychytal třetí nulu v sezoně a Kazaň vítězí nad Spartakem 3:0.
     
    Konec zápasu.
     
    59:21
    Kazaň má puk ve své moci a může už pomalu oslavovat sedmou výhru v řadě. Ještě ale potřebuje splnit poslední úkol – získat pro Timura Biljalova čisté konto, třetí v sezoně.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetiny a pravděpodobně i celého zápasu.
     
    57:52
    Július Hudáček zůstává v brankovišti, patrně i tak zkušený kouč, jako je Oleg Znarok, asi ví, že s tímto zápasem se již nic moc dělat nedá.
     
    57:39
    Po zakázaném uvolnění si Ak Bars Kazaň bere oddechový čas. Což je poměrně logická volba.
     
    57:14
    Prakticky celé dvě minuty hrál Spartak přesilovku před brankou Kazaně. Jenže po celou dobu si nedokázal vytvořit výraznější střeleckou branku. Ačkoliv čtveřice hráčů Kazaně nyní rozhodně mlela z posledního, to hlavní splnila a neiknasovala.
     
    56:53
    Nyní už je čtveřice hráčů Spartaku výrazně unavená.
     
    56:30
    Ačkoliv Spartak stále drží soupeře v přesilovkové kazajce, gólová šance nepřichází.
     
    55:54
    Pětice hráčů Spartaku kombinuje před Biljalovem. Na levém kruhu si počkal na přihrávku Arťom Fjodorov a tvrdě vypálil. Na bližší tyči byl ale připraven brankář Kazaně.
     
    55:13
    Nikita Dyňak zahákoval Emila Djuseho, který vyvážel puk, a dává tak Spartaku ještě maličkou šanci.
    54:09 Nigel DAWES - 0:3
     
    54:09
    Kazaň vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. NIGEL DAWES dostal na pravém kruhu naprosto parádní přihrávku. Kanadský hráč, který dlouho hrál za Astanu, má tak kazašské občanství a reprezentoval Kazachstán i na mistrovství světa, si ještě poklekl, aby dal ráně větší razanci. Július Hudáček se přesouval marně, puk šel přesně k tyči kolem jeho vyrážečky. Troufám si říct, že je rozhodnuto. Asistence: Stéphane Da Costa.
     
    53:44
    Za brankou Spartaku byl poměrně jasně podražen Nikita Sokolov a hráči v červeném hlasitě volali po vyloučení. To nenastalo a musí se soustředit opět na bránění oslabení.
     
    53:07
    Oleg Znarok už je v ráži, nicméně faktem je, že Jevgenij Kulik prostě puk vyhodil mimo kluziště bez dotknutí kohokoliv či čehokoliv jiného. Toto oslabení přichází pro Spartak v hodně nevhodnou dobu.
     
    53:07
    Po buly před Júliusem Hudáčkem se snažil kotouč vyhodit Jevgenij Kulik, jenže touš nabral až moc a sudí nyní zkoumají, zda to bude za dvě minuty či nikoliv.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Galijev (Dawes, S. Da Costa), 21. T. Murphy (S. Da Costa), 55. Dawes (S. Da Costa)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (Truškov) – Djuse, Kulik, Serikov, Rylov (A), Sokolov, Zubarev, Pivcakin, Jegorov – Radil, R. Hanzl, Fjodorov – Nikoncev (C), Zubov, Širokov (A) – M. Cyplakov, Kotljarevskij, P. Černov – Šablovskij, P. Medveděv, Juňkov.
    Ak Bars Kazaň: Biljalov (Reideborn) – Wikstrand, T. Murphy, Žuravljov, Jarullin (A), Pedan, Chenkel, Judin – Dawes, V. Tichonov, S. Da Costa – Galijev, Zaripov (C), A. Galimov – Voronkov, M. Gluchov (A), Dyňak – Fisenko, K. Petrov, Cormier – Jemec.

    Rozhodčí: Viktor Gašilov, Konstantin Olenin – Nikita Viljugin, Dmitrij Sivov
    thejrc.org